Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Foto
Foto
Image Hosted by ImageShack.us
Foto
http://www.linkpiramide.nl
Inhoud blog
  • Wegens afwezigheid
  • Schelvis gebakken, met knoflook
  • Sint-jakobsnoten met groenten en blanke botersaus
  • Kalfsgebraad in citroenmarinade
  • Risotto met saffraan
  • Tongreepjes met kruidenmayonaise
  • Scampibeignets
  • Lamsschoudergebraad met aubergines en appelen
  • Normandische tongrolletjes
  • Tweede rib met pepers
  • Rundergebraad in bladerdeeg
  • Varkensgebraad met spek en uien
  • Mosselgratin met spinazie
  • Schnitzels met stukjes groenten
  • Gestoomde wijting met schorseneren en peterseliecoulis
  • Zalmpannetje met curry en prei
  • Kip met mangochutney
  • Inktvis met kappertjes en groene asperges
  • Pittige duifjes
  • IJs met compote van rode vruchten.
  • Varkensgebraad met abrikozen
  • Zalm met sesamzaadjes
  • Zuiderse zesrib
  • Crumble met fruit.
  • Aardappel omelet
  • Chocolade taart
  • Engels lamsmedaillon van de chef
  • Wortelcake
  • Rozijnentoastjes
  • Pannenkoekjes met bieslook
  • Notenkoekjes
  • Madeirakoek
  • Maleise soep
  • Lekkerbekkenbeignets
  • Kip met broccoli en spekjes va n Sofie
  • Hutsepot
  • Gebraden varkensvlees in cocotte
  • Crème au chocolat
  • Champignonsoep met bieslook
  • Brownies met dadels, vijgen en krenten
  • Bloemkoolschotel
  • Gehakt met krakend jasje
  • Asperges, gouden tips
  • Eenpanspotje van courgettes en tomaten
  • Geroosterde chateaubriand
  • Gegratineerde tongfilets
  • Gegrilde varkens spare-rib
  • Citroenhartjes
  • Advocaat
  • Zeewolf met Hollandaise saus
  • Zoete clafoutis met pruimen
  • Appelgebak
  • Bessen- aardbeientaartje
  • Basboussa of ook vanille-griesmeelcake genoemd
  • Lentesalade met sint-jakobsvruchten
  • Konijn met worteltjes
  • Parelhoen op een bedje van witloof met oosterse saus
  • Visspiesjes
  • Nems met gekonfijte eend
  • Kalfsgebraad met mostard
  • Amarettohart
  • Vruchten yoghurt
  • Pita met gegrilde halloumi
  • Zoetzuur
  • Marshmallow
  • Asperges met ei en tuinkruidendressing
  • Ravioli met spinazie en ricotta
  • Hollandaise met sinaasappel
  • Klassieke all-American burger
  • Risottokoek (met sla en gember)
  • Ovenschoteltje met spruitjes
  • Warme winterdrank
  • Peren met kaas.
  • Pesto-zalmburger
  • Warme boontjessalade met ei
  • Waterzooi van kip
  • Mijn stoofschotel van pastinaak gaat er altijd in
  • Pasta basta!
  • Oesters met tomaat en bacon
  • Notensoep
  • Gentse waterzooi (maaltijdsoep)
  • Kip Marengo.
  • Fruity Fool
  • Aspergeweetjes
  • Krabcake met komkommer
  • Kreeftenragoût
  • Kruidenhoning zelf maken?
  • Meiraapjes met kervelrisotto
  • Macaroni-timbaal
  • Kip in zoetzure saus
  • Knolseldersoep
  • Dumplings met kaneel
  • Vanille-griesmeelcake. (Basboussa)
  • Cocotte-ei
  • Bouillabaisse
  • Rundergebraad met paddestoelen.
  • Chesapeake Bay oesters
  • Caraïbische gravlax
  • Brioches
  • Clam chuwder
  • Bietjesstamppot
  • Gambaspies met hete tomaatsaus
  • Asperges, gouden tips
  • 3 X asperges
  • Supersnel met kaas
  • Kreeftensaus
  • Kaneel
  • Visspiesjes met ananas
  • Kabeljauw
  • Kalfspiccata
  • Baconrolletjes met mozzarella en verse basilicum
  • Curry van peulvruchten en lentegroen.
  • Aperges
  • Tortilla met tijm en courgette
  • Blini's met zalm
  • Appeltaart op Bretoense wijze
  • Appeltaartjes met kaas (Brugse)
  • Steaks op z'n Amerikaans
  • Chimay kaaskroketten
  • Gestoofde (hand) peertjes met wijn en slagroom
  • Appel-cranberry pie
  • Abrikozen in kardemomsiroop
  • Heerlijke kipsalade
  • Gebakken kabeljauw met pastinaakmousseline en gebruinde boter
  • Aardappeltjes in zoutkorst
  • Gerookte kipburger
  • Wortelvelouté
  • Yoghurtshake
  • Zelf tomaten drogen.
  • Zalm met noedels
  • Zachte kaas-hamtoast
  • Zalm met prei
  • Aardappelomelet met paprika
  • Lichte tiramisu
  • Bietenburger
  • Geroosterde gamba's
  • Gevulde abrikoosjes
  • Millefeuille met yoghurt en mango
  • Hoe maak je mangosaus
  • Fish & chips
  • Gestoofd kalfsvlees met groenten
  • Tongfilets met limoensaus.
  • Thaise salade van rundvlees en mango.
  • Kalmthoutse slasoep
  • Kaascake met aardbeien
  • Mirabellen met limoenyoghurt
  • Gevogelte in een aardappel nest je
  • Boterappels uit de oven
  • Kaasterrine met mandarijntjes
  • Hoe maak je gyroskruiden
  • Cacao-ijstaart met noten
  • Kabeljauw met oregano
  • Gemarineerde vis met aardappelen
  • Kalkoenburger in bacon
  • Kippen levertjespaté met wijngelei
  • Romige aardappelsoep
  • Hartwafeltjes
  • Mousse van gerookte forel
  • Salade van selder en appel
  • Koffie of espresso wat is het verschil.
  • Limburgs stoofvlees
  • Lamskoteletjes in een kruidenjasje
  • Eierkoek
  • Gefrituurde wijtingbeignets
  • Gelakte eend met hartige flensjes
  • Garnalencocktail
  • Kokostaart met rum
  • Eiertaart met kaneel
  • Italiaanse spiesjes
  • Caraïbische varkensburgers
  • Aardappelchips
  • Hertenribstuk met honing en citroentijm
  • Pangasiusfilet uit de oven met kaas, ui en knoflook
  • Lamsbout met sjalot en tijm
  • Kippenbouten met kruidensaus
  • Kruidige rijstballetjes
  • Krenten- & notenbrood
  • Kipfilet met chiliboter
  • Kaneelpudding
  • Kalfslapjes met tuinbonen
  • Groenterolletjes
  • Jonge worteltjes onder een kaaskorstje
  • Knapperig kippetje
  • Flensjes met kaneelsuiker.
  • Bladerdeegjes met kaas en peren
  • Exotisch stoofpotje
  • Aardappel-spekpannetje
  • Fruitkoek
  • Berlijnse bollen
  • Kreeft in bladerdeeg
  • Pasta met boontjes en kaas
  • Flan van tong met roze peperbessen.
  • Grijze garnaaltjes met kaasmousse
  • Exotische taartjes
  • Confituur van aardbeien 1
  • Coq-au-vin (haantje in wijnsaus)
  • Gepaneerde kip
  • Kaastaart met noten
  • Kokostaart met rum
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Een interessant adres?
    Foto
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • gedachten
  • omaatje
  • gerardstuin
  • buxus
  • kantklossen
  • claudette61
  • klas5a
  • Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    gondagrammet
    blog.seniorennet.be/gondagr
    Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    bojako
    blog.seniorennet.be/bojako
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    aarina0501
    blog.seniorennet.be/aarina0
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Mijn favorieten
  • Amorfati
  • Lana
  • wilde kruiden
  • christiane64
  • johny en christiane
  • madammeke
  • radio_opsinjoor
  • leuven
  • pepe1
    Mijn favorieten
  • amaryllis
  • 100jaar
  • Keuken
    recepten, tips, kruiden, fruit en artikels.

    20-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hartig gevulde aardappel in papillot
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen

     

    4 middelgrote aardappelen- 12 aspergepunten- 100 g zure room- 1 koffielepel mierikswortelpuree- peper en zout- 80 g gerookte tempeh- 1 eetlepel gehakte peterselie- 1 teentje knoflook- margarine- 4 takjes dille

     

    1 Borstel de aardappelen schoon en kook ze in de schil beetgaar (+/-15 minuten).

    2 Stoom de aspergepunten ondertussen gaar.

    3 Meng de zure room met een mierikswortelpuree en breng op smaak met peper en zout. Zet weg op een koele plaats.

    4 Verkruimel de tempeh en meng met de peterselie, de geperste knoflook en wat margarine.

    5 Snij de gekookte aardappel in de lengte door en leg in het midden de tempeh-bereiding.

    6 Pak de aardappel zorgvuldig in aluminiumfolie en leg ze op het rooster van de barbecue.

    7 Plooi net voor het serveren de plakjes aluminiumfolie open en werk elke aardappel af met mierikswortelpuree, 3 aspergepunten en een takje dille.

     

    20-03-2006 om 19:49 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    19-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brochette met ingepakte vis & gesmolten venkel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen

     

    600 g kabeljauw- 1 preistengel- 4 plakjes gerookte zalm- 8 houten satéstokjes- citroen limoen- 2 venkelknollen- vloeibare margarine- peper en zout- scheutje room

     

     

    1 Verdeel de kabeljauw in 12 gelijke vierkante stukken. Snij de preistengel half door in de lengte. Neem 8 preilaagjes en snij ze op de breedte van de visblokjes. Blancheer.

     

    2 Wikkel 8 stukken vis in een preireepje en. doe er eventueel een strikje rond met een geblancheerd lang reepje preigroen.

     

    3 Wikkel de overige 4 stukken vis in de gerookte zalm. Steek twee houten satéstokjes door: een stukje vis in prei, schijfje citroen en limoen, stukje vis in zalm, citrusschijfjes en een stukje vis in prei.

     

    4 Bestrijk de brochettes met een penseel met vloeibare margarine en bak ze in een pan, onder een grill of op een zachte barbecue.

     

    5 Snij de venkel in stukjes. Stoof in margarine gaar, zonder te kleuren, onder gesloten deksel en doe er eventueel een weinig water bij.

     

    6 Breng de venkel op smaak met peper, zout, fijngesnipperd venkelgroen en een scheutje room

     

    7 Serveer de brochettes met de gesmolten venkel en gekookte rijst of groene tagliatelle

    19-03-2006 om 18:59 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    17-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kippenbrochettes met honing & gember
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:
    1 stukje verse gember- 2 teentjes knoflook- 125 g yoghurt natuur- 1/2 koffielepel kerriepoeder- peper & zout- 600 9 kippenfilets- 1 blikje ananasschijven (200 g)- vloeibare margarine- 2 eetlepels acaciahoning- 2 eetlepels limoensap- verse muntblaadjes 1 Rasp de gember en pers de knoflook fijn. Doe dit samen met de yoghurt en het kerriepoeder in een kom, kruid met peper en zout en meng goed.
    2 Snij de kippenfilets overlangs in strookjes van ongeveer 3 cm breed en dompel ze in de yoghurtmarinade. Dek af met plasticfolie en zet enkele uurtjes in de koelkast.
    3 Open het blik ananasschijven en snij ze in stukjes.
    4 Haal de strookjes kip uit de marinade, schud de overtollige yoghurt eraf en rijg ze afgewisseld met een stukje ananas aan spiesjes. Zo blijven ze goed vast zitten.
    5 Strijk met een penseel de brochet­en in met de vloeibare margarine. Rooster gaar op de barbecue.
    6 Leng de honing aan met het limoensap en strijk dit mengsel regelmatig over de brochettes terwijl u ze op de barbecue laat roosteren.
    7 Spies een muntblaadje aan weerszijden van de brochettes en dien onmiddellijk op.

    17-03-2006 om 20:32 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kokoscocktail met kerrie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

    6 dl ananassap- 20 cl batida- 4 soeplepels kokosmelk- 4 soeplepels citroensap- 8 ijsblokjes- 1 koffielepel geraspte koko’s- 1 koffielepel kerrie- 1 kokosnoot (voor de presentatie)

     

    Meng ananassap met Batida, kokosmelk, citroensap, geraspte kokos en kerrie met het ijs. Dit alles krachtig schudden.

    Serveer in lege kokosschalen.

    17-03-2006 om 20:28 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    16-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sangrita
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    (delicatesse uit Mexico)

     

    Voor 4 personen:

     

    ½ liter tomatensap- 25 cl sinaasappelsap- 2 soeplepels limoensap- 1 versneden ui- 1 soeplepel paprika-4 koffielepels suiker- ½ koffielepel zout- tequila (facultatief)

     

    Meng alle ingrediënten met de mixer zonder de tequila. Giet alles in een karaf en zet in de koelkast. Sangrita wordt gedronken uit twee glazen. Men drinkt afwisselend van de sangrita en dan weer van de tequila

    16-03-2006 om 16:26 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    14-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Caponata
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

      600 g aubergines- olie-. Margarine- 600 g uien- 3 witte selderstengels- 200 g groene olijven zonder pit-600 g Roma tomaten- . zwarte peper van de molen- zout- 40 g suiker-. 5 koffielepels kappertjes 5 eetlepels rode wijnazijn . 5 eetlepels witte wijnazijn
    1 Reinig alle groenten. Snij de aubergines in dobbelsteentjes van +/- 1 à 2 cm. Leg ze in een vergiet, bestrooi met zout en laat 1 uur staan.
    2 Hak de uien fijn. Snij de selder in stukjes van 0,5 cm, halveer de olijven. Pel de Roma tomaten, ontpit ze en snij ze in dobbelsteentjes +/- 1 à 2 cm
    3 Blancheer de selderstukjes.
    4 Spoel de aubergines vervolgens af met water, dep ze droog en bak ze goudbruin in wat olie. Laat afkoelen op huishoudpapier.
    5 Bak gedurende 15 minuten de uien op een laag vuurtje in de margarine.
    6 Voeg vervolgens selder, tomaten, olijven en een beetje peper en zout toe en laat nog 5 minuten bakken.
    7 Voeg nu de suiker, azijn, kappertjes en aubergines toe en stoof nog 10 minuten zodat de azijn verdampt is.
    8 Kruid eventueel nog wat bij met peper en zout en laat afkoelen. Koud serveren.

     

    14-03-2006 om 16:11 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brochettes van scampi & Sint-Jakobsvruchten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen 

     

    16 middelgrote scampi- 16 Sint-Jakobsvruchten- 8 fijne sneetjes ontbijtspek- 1 flink rijpe mango-1 dl kokosmelk- 2 eetlepels limoensap- 1 eetlepel gehakte
    korianderblaadjes- groene Tabasco- peper en zout- vloeibare margarine-1/2 koffielepel kurkuma

     

    1 Pel de scampi maar laat de staart en de onderste ring eraan zitten.

    2 Spoel de Sint-jakobsvruchten, droog ze af en wikkel ze elk in een half sneetje spek.

    3 Maak brochettes van twee scampi en twee Sint-jakobsvruchten per stuk.

    4 Schil de mango, snij hem in stukjes en doe deze in mixer. Voeg de kokosmelk en het limoensap toe en mix fijn. Meng er dan de koriander en wat tabasco onder.

    5 Meng de kurkuma met de vloeibare margarine en strijk er met behulp van een penseel de brochettes  mee in. Rooster ze op de barbecue en kruid ze lichtjes met peper en zout.

    6 Dien warm op met de mangosaus.

    14-03-2006 om 16:05 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    11-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slaatje van eendenfilet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen

     

    1 eendenfilet van 400 g- 4 laurierbladeren- 1 eetlepel grof zeezout- 200 g spelt- margarine- het sap van 1 sinaasappel- 1 eetlepel honing- 2 eetlepels notenolie- 1 eetlepel Balsamicoazijn- 1 eikenbladsla- 1 Romeinse sla

     

    1 Wrijf de eendenfilet 5 uur vooraf in met zeezout en gebroken groene laurierbladen. Zet koel weg.

    2 Laat de spelt enkele uren weken en kook gaar op een zacht vuurtje in ongeveer een uur tijd.

    3 Verwijder zeezout en laurier van de eendenfilets.

    4 Kleur de eendenfilet langs twee kanten in een pan met margarine.

    5 Bak de eendenfilet 8 minuten in een oven van 180°C. Laat rusten.

    6 Verwijder het vet uit de pan en deglaceer met sinaasappelsap en honing. Zet weg.

    7 Maak een vinaigrette met notenolie en Balsamicoazijn.

    8 Reinig de sla.

    9 Snij de nog lauwe eendenfilet in zeer fijne plakjes. Kruid met peper.

    10 Schik de sla in de kommetjes.

    11 Leg er in het midden een waaiertje eendenfiletplakjes op. Lepel er wat spelt over.

    12 Overgiet de eendenfilet met de sinaasappel-honingsaus.

    11-03-2006 om 16:21 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dandy
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    (delicatesse uit de U.S.A.)

     

    Voor 4 personen:

     

    8 cl (1 portoglas) rum- 4 cl perzikalcohol- 8 cl sinaasappelsap- 8 cl citroensap- champagne

     

    Mix de ingrediënten in een shaker, giet de mengeling in champagneglazen en vul aan met champagne.

    11-03-2006 om 16:17 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (7 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Coco Punch
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    (delicatesse uit Haïti)

     

    Voor 4 personen:

     

    1 dl kandijstroop- 3dl witte rum- 6 dl kokosmelk- geraspte muskaat en dunne citroenschilletjes.

     

    Mix de rum, de kandijstroop, de kokosmelk en wat ijs bij voorkeur in een shaker. Verdeel over de glazen, strooi er wat geraspte muskaat over en versier met de citroenschilletjes

    11-03-2006 om 16:15 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ananascocktail
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

    4 dl ananassap- 2 dl sinaasappelsap- 4 soeplepels citroensap- 20 cl Passoa- ijsblokjes- 4 soeplepels grenadine- 1 ananas (voor de presentatie)

     

    Haal een ananas leeg.

    Giet hierin één na één de ingrediënten. Eerst de grenadine, dan de ijsblokjes daarna de Passoa, gevolgd door het citroensap, het sinaasappelsap en het ananassap

    11-03-2006 om 16:13 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    08-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brochette van tongfilets in papillot
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

    20 middelgrote scampi- 2 limoenen- 2 grote vleestomaten- 1/2 komkommer- 8 tongfilets- margarine- peper en zout- 4 theelepels verse dille

     

    1 Pel de scampi en verwijder het centrale darmkanaal.

    2 Snij de limoenen in 4 halve maantjes.

    3 Pel en ontpit de tomaten, snij het vruchtvlees in dobbelsteentjes.

    4 Snij de komkommer in de lengte in vier, schraap met een koffielepeltje de zaadjes eruit en snij ze in kwartjes van 5 mm dikte.

    5 Steek de tongfilet in S-vorm op een stokje, alterneer met een scampi en begin en eindig met een limoenpartje

    6 Wrijf de vellen aluminiumfolie in met wat margarine en leg er een visbrochette in. Bestrooi met stukjes tomaat en komkommer.

    Kruid met peper en zout en bestrooi met de gehakte dille.

    7 Plooi de folie zorgvuldig dicht. Leg de papillotten op het rooster van de barbecue.

    08-03-2006 om 15:38 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paprika's gevuld met pittige risotto
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

    . 4 kleine rode paprika's- 2 uien- margarine- 1,5 theelepel zout- 50 g pijnboompitten- 125 g rondkorrelige rijst- 450 ml kippenbouillon- 1 eetlepel tomatenpuree- 1 theelepel suiker- 1 theelepel garam-massala- snuifje chilipoeder- snuifje oregano- snuifje komijn- snuifje kaneel- 2 eetlepels citroensap- 1 citroen.

     

    1 Halveer de paprika's en verwijder de zaadjes en zaad lijsten.           

    2 Reinig de uien en snipper ze fijn.

    3 Verwarm wat margarine in een pan en stoof de ui glazig, voeg zout toe en roer af en toe.

    4 Voeg de pijnboompitten toe en stoof ze tot ze goudbruin zijn.

    5 Voeg de rijst toe, bak 3 minuten mee.

    6 Overgiet met de kippenbouillon en voeg de tomatenpuree en alle specerijen toe. Roer goed om en kook zachtjes onder deksel tot de rijst bijna gaar is. Laat de rijst afkoelen en voeg de muntsnippers en citroensap toe.

    7 Vul de paprika's met het mengsel. Neem een ovenschotel, smeer ze goed in met margarine, leg de paprika’s erin en bak ze in een voorverwarmde oven van 180°C. Na 30 minuten is het gerecht gaar

    8 Serveer het gerecht je met een kippenbrochetje en een curry-kokossaus.

    9 Werk af met een schijfje citroen en eventueel een topje munt.

     

    08-03-2006 om 15:37 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knoflooksaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Heerlijk  bij o.a. kleine gehaktballetjes

     

    5 eetlepels mayonaise * 5 eetlepels licht gezoete geklopte slagroom * 3 knoflookteentjes * wat gedroogde peterselie voor een groen  accent erin te brengen

     

    Meng alles door elkaar en klaar! Als je het langer laat staan ( het blijft ongeveer drie weken goed in een goed afgesloten potje in de koelkast) wordt de knoflooksmaak steeds sterker. Als je het dezelfde avond of vlak van te voren wil maken is het verstandig om er wat meer knoflook in te doen, maar dat is natuurlijk persoonlijk!

    08-03-2006 om 15:33 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    05-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mai Thaï
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Delicatesse uit Thailand

     

    Bacardi-rum- bruine rum- blauwe curaçao- limoen- rietsuikersiroop- lycheelikeur


    Meng. 2 dl van elke rum; 2dl blauwe curaçao,2 dl limoensap, 2 dl rietsuikersiroop en 2 dl lycheelikeur. Giet dit over ijsblokjes en versier,met een dun stukje limoenschil en een orchidee.

     

    05-03-2006 om 18:02 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hard Rock Hurricane
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Delicatesse uit de USA

     

    Voor 4 personen:


    witte rum- gin
    -amaretto- ananassap- sinaasappelsap- grenadinesiroop

     

    Meng 3 dl rum, 3 dl gin, 3 dl amaretto, 3 dl ananassap, 3 dl sinaasappelsap en een

    scheutje grenadine. Opdienen met ijsblokjes.

    05-03-2006 om 18:01 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    04-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spies van zalm met spek, zongedroogde tomaat & een mosterdsausje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

     16 champignons van 4 cm doorsnede- vloeibare margarine- 1/2 citroen- 1 dl droge witte wijn- zout & peper- 5 blaadjes verse rozemarijn- 600 g verse zalmfilet- 12 dunne reepjes gerookt spek zonder zwoerd noch kraakbeen-  12 halve zongedroogde tomaten op olie- 2 dl room- 1/2 eetlepel graantjesmosterd- 6 pijpjes bieslook- 250 g basmatirijst- 3 takjes tijm- wat zomerse salade

    1 Snij de stelen van de champignons en doe de koppen in een steelpannetje met een eetlepel vloeibare margarine, het sap uit 1/2 citroen en 1 dl droge wijn. Breng ze op smaak met zout, vers gemalen peper en enkele blaadjes rozemarijn.
    2 Breng ze aan de kook en dek af. Laat de champignons 1 minuut koken en laat ze afkoelen in hun sap
    3 Verwijder eventueel resterende,graatjes en snij de zalmfilet in blokjes van 3 tot 4 cm (hou de rest voor een andere bereiding).
    4 Wikkel 12 stukjes zalm afzonderlijk in een reepje gerookt spek. Maak 4 spiesjes: begin met een champignon, dan een stukje zalm in spek, een stukje in 2 gevouwen zongedroogde tomaat, terug een champignon, een stukje zalm, tomaat, champignon, zalm, tomaat en eindig met een champignon.
    5 Zeef de champignonsappen en kook ze met room tot een lichtgebonden saus. Roer er de graantjesmosterd door en breng op smaak met peper en zout. Snij de bieslook in zeer fijne snippers en voeg ze bij de saus. Hou ze warm.
    6 Kook de basmatirijst gaar in gezouten water waaraan de tijm en wat vloeibare margarine is toegevoegd. Lek uit.
    7 Strijk de spiesjes, om en om, in met vloeibare margarine en laat ze gaar roosteren op de barbecue. Kruid ze enkel met vers gemalen peper na het roosteren
    8 Als ze gaar zijn, dien ze op met de saus,basmatririjst en eventueel een zomers slaatje.

    04-03-2006 om 19:58 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    02-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groentencocktail
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

    Tomatensap- wortelsap- het sap van een sinaasappel- het sap van een citroen- komkommer voor de versiering

     

    Meng 1/2 l tomatensap, 1/2 l wortelsap, het sinaasappelsap en het citroensap,

    Versier met selder en schijfjes komkommer.

    02-03-2006 om 20:52 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Plantencocktail
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Delicatesse uit de Antillen.
    Voor 4 personen:

    Abrikozensap- mangosap- sinaasappelsap- ananassap- grenadinesiroop- witte rum- 1/2 koffielepel kaneelpoeder- 1/2 koffielepelgeraspte limoenschil- 4 mespuntjes muskaatnootpoeder- amandelextract

    Exotisch fruit voor de versiering.

     

    Meng 2 dl van elk vruchtensap, 2 dl grenadine en 2 dl rum.

    Voeg daarbij kaneel, de schil, de muskaatnoot en 6 druppels amandelextract.

    Versier de rand van het glas met grenadine en suiker. Giet over ijsblokjes en versier met schijfjes exotisch fruit.

     

    02-03-2006 om 20:50 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    01-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recepten - Tips 6

    Peper- en zoutvervangers
    Als u geen zout (of zoutvervanger) of peper wilt gebruiken, kunt u toch met kruiden
    en specerijen een pittig resultaat bereiken!

    Geknipte bieslook smaakt goed in soep, over tomatensla en bij gestoofde vis.

    Dille maakt komkommer­sla, gebakken aardappels en de meeste koolsoorten apart en kruidig van smaak. Gehakt, kip en rijst winnen aan pittigheid met kerrie.

    Meegekookte lavas (maggiekruid) past bij groene en witte kool en aardappels.

    Nootmuskaat wordt vaak gebruikt bij bloemkool, maar ook over rund­vlees, kip, witlof en in kaassauzen. Een kruidnagel kunt u toevoegen aan bouillon of kooknat van groenten.

    Ten slotte zijn knoflook, peterselie en paprikapoeder pittige smaakgevers die in de meeste gerechten gecombineerd worden met andere kruiden.

     

    Recept voor tutti-frutti

     

    Tutti-frutti (Italiaans voor: allemaal fruit) is een mengsel van gedroogde (en daarna geweekte) vruchten, zoals appels, pruimen en abrikozen en soms peren en perziken.

    U kunt zakjes kopen waarin al een vruchtenassortiment zit.

    Maar u kunt ook zelf de samenstelling bepalen, want de meeste vruchten zijn apart verkrijgbaar.

    Voor een schaaltje tutti-frutti heeft u 300 gram gedroogde vruchten nodig.

    U weekt ze een dag en een nacht in water (ze moeten net onder staan) met wat suikeren een

    citroenschil.

    Het geheel aan de kook brengen en op een laag vuur en 30 minuten laten pruttelen. Uit laten lekken, het vocht opvangen en dit binden met aardappelzetmeel of maïzena. Het gebonden vocht als het nog warm is over de vruchten uitgieten.

     

    Snelle chiPdiP

     

    Voor snelle chipdips kunt u het beste beginnen met kant- en-klare basisingrediënten zoals mayonaise of

    kwark.

    Vervolgens kiest u een smaakmaker die u afstemt op de smaak van de chips.

    Dat kan mosterd, tomaten­ puree of een eetlepel sterke drank zijn.

    Daarna voegt u naar smaak peper, zout en kruiden toe.

    Als u er iets meer tijd voor uittrekt, kunt u fijnge­knipte peterselie, wat gehakte augurk of andere zuurwaren, of een gesnipperd uitje toevoegen.

     

    Snelle warme chocoladesaus

     

    Als u vanille-ijs in huis heeft, smaakt deze warme chocoladesaus er heerlijk bij.

    U maakt het snel en gemakkelijk.

    Schaaf 200 g pure chocolade in de mengkom van de keukenmachine.

    Breng in een pannetje 9 eetlepels slagroom met 2 eetlepels roomboter aan de kook terwijl u blijft roeren. Zet de keukenmachine aan en voeg het warme slagroombotermengsel toe aan de geschaafde chocolade. Als de chocolade is opgenomen door het warme mengsel is uw saus klaar.

     

    Suikerbrood

     

    Voor een heerlijk eigengemaakt suikerbrood maakt u allereerst een gistdeeg voor witbrood.

    Dit kunt u volgens recept of met behulp van een pak kant en klare broodmix doen.

    Nadat het deeg voor de eerste keer gerezen is, moet u er 200 g grove greinsuiker, vermengd met twee theelepels kaneel doorheen kneden.

    Daarna bereidt u het deeg verder op de voor het maken van broden gebruikelijke wijze.


    Taarten 'bakken' in de koelkast

     

    Met dit 'bakken' wordt het laten opstijven van ingre­diënten bedoeld, zonder dat een warmtebron nodig is geweest voor het resultaat

    Hieronder volgt een eenvoudig recept voor een taartje (6 personen) dat u kunt maken voor bij de koffie.

    U doet 225 g zachte boter en 225 g poedersuiker in de keukenmachine en laat dit 12 minuten draaien.

    De laatste minuten voegt u een voor een 2 eieren toe.

    Doop lange vingers in zeer sterke koffie en bedek hiermee een springvorm.

    Doe de helft van de botercrème erover.

    Leg nog een laag in de koffie gedoopte lange vingers in de springvorm en bedek deze met de rest van de crème.

    De taart minstens 24 uur in de koelkast plaatsen.

     

    Tips voor slagroom spuiten

     

    Wilt u mooie witte, stevige garneerslagroom?

     Zorg dan dat"de slagroom zeer koud is (en ook de gardes en de kom!) voordat u de room gaat slaan. Tijdens het slaan mag de.omgevingstemperatuur niet te hoog zijn.

    Voor garneerslagroom kunt u beter poedersuiker dan kristalsuiker gebruiken.

    Daarna zet u de slagroom weer even in de koelkast.

    Vervolgens vult u de slagroomspuit of -spuitzak en verwerkt de slagroom direct.

    Als u de slagroomgarnering langere tijd op tafel wil laten staan, is het raadzaam een slagroomversteviger te gebruiken.

    Verstevigers zijn in iedere supermarkt te koop.

     

    Tiramisu

     

    De letterlijke vertaling voor het overheerlijke nagerecht tiramisu luidt: 'trek me op'.

    In tiramisu worden espressokoffie, cacao en koffielikeur gebruikt: ingrediënten die je 'oppeppen' na de maaltijd, vandaar de naam.

    Maar een andere veelgehoorde vertaling is 'omhels mij' of 'hou mij vast'.

    Dat ook deze romantische benaming niet overdreven is, weet u als u eenmaal tiramisu heeft geproefd!

    Tip voor een perfect resultaat: de eieren lang slaan (tot 30 minuten), en het gerecht minstens 5 uur voor het serveren laten rusten.

    En omdat u rauwe eieren gebruikt: in de koelkast plaatsen.

     

    Tomatenchutney

     

    Chutney is de algemene benaming voor zoetzure mengsels van vruchten en kruiden.

    Het smaakt heerlijk bij rijstgerechten en vlees.

    Chutneys bestaan in allerlei varianten.

    Hieronder het recept voor een tomatenchutney:

    Verwarm 1 dl azijn met 125 g bruine suiker.

    Als de suiker is opgelost, 1 kg ontvelde en in stukken gesneden tomaten, 50 g fijngehakte uitjes, een halve zeer fijn gesneden Spaanse peper, 70 g gewelde, grote rozijnen, een mespuntje zout, een halve tl mosterdpoeder en een halve tl gemberpoeder toevoegen.

    Dit zachtjes laten koken (onder af en toe roeren) tot de massa iets dikker wordt.

    Dan direct overdoen in glazen potjes en deze goed afsluiten.

    Koel en donker bewaren.

     

    Verrassende pizza-variaties!

     

    Als u zelf pizzadeeg heeft gemaakt, bent u mis­schien gewend het deeg daarna op de gebruike­lijke manier uit te rollen tot één grote vierkante lap voor op de bakplaat in de oven.

    Maar u kunt voor de verandering het deeg ook eens verdelen in vierkantjes of stroken, elk met een andere vulling.

    Wat dacht u bijvoorbeeld van vis, vlees, kaas of groenten?

    En ook éénpersoons-pizza's zijn makkelijk te maken en lekker.

    Met bijvoorbeeld een ontbijtbordje steekt u cirkels uit het deeg.

    Vergeet niet een opstaand randje te kneden als tl ze vult.

    En houd er rekening mee dat kleinere pizza's wat minder tijd in de oven nodig hebben.

     

     

    Variant op een hartige taart

     

    Hartige taarten - meestal quiches genoemd -, danken hun speciale smaak doorgaans niet aan de groente(s), room en eieren die er in gaan, maar aan de vlees- en kaassoorten die als ingrediënt

    toegevoegd worden.

    Als u dus wilt variëren met de smaak, kunt u beginnen met bijvoorbeeld de gebruikelijke spek- of hamblokjes te vervangen door cervelaatworst.

    Dat is ook heerlijk van smaak.

    En wat betreft de kaas, neemt u eens emmentaler in plaats van de bekende oude of belegen kaas. Emmentaler geeft een heel milde, minder zoute en zelfs wat zoete smaak aan uw quiche.

    Apart!

     

    Welke vorm voor welk gebak?


    Er zijn veel verschillende bakvormen verkrijgbaar. Maar

    welke vormen gebruikt u nu voor welk gebak? Gebak dat u wilt storten (zoals cake of taarten die u op een rooster omkeert), vraagt om een dichte, hoge vorm zoals een cakevorm of een tulbandvorm. Gebak met een stevige korst dat u niet stort of dat u wilt garneren of bestrijken, kunt u beter bakken in een springvorm. De bodem van de vorm geeft genoeg houvast bij het bewerken en het verplaatsen.

    Laag gebak met een minder stevige korst en een vulling bakt u in een zogenaamde vlaaivorm. Het gebak snijdt u vanuit de vorm aan. Gebak dat snel aan de vorm blijft kleven, bakt u in een zogenaamde boterkoekvorm. Bij deze bakvorm kunt u na het bakken een speciale schuif onder de koek doorhalen.

     

    Warme yoghurt

     

    In Nederland wordt per persoon per jaar zo'n 20 liter yoghurt gegeten.

    Een klein deel hiervan wordt verwerkt in gebak of andere gerechten.

    Zo is de yoghurttaart een geliefde lekkernij en is de Griekse tzatzikisaus alom bekend.

    Soms wordt yoghurt wel eens verwerkt in warme gerechten, meestal om een saus af te maken.

    In de Indiase keuken wordt yoghurt bijvoorbeeld gebruikt om een hete curry wat milder te maken.

     Een melkzure vloeistof, zoals yoghurt, die wordt verwarmd of met een warme vloeistof in aanraking komt, heeft de neiging te gaan schiften.

     Daarom moet de yoghurt langzaam, al roerend, toegevoegd worden aan een niet meer kokende saus.

    De wat vettere yoghurt schift minder snel.

    De saus zal er niet zo glad uitzien, maar de zachtzure smaak maakt alles goed.

     

     

     

    Wat is een Pirog?

     

    Een pirog is een Russisch pasteigerecht dat hoort bij een feestelijk buffet.

    De pirog bestaat uit een rondom dichtgevouwen, zoet of pikant gevulde deegflap van blader-, gist- of eierdeeg.

    De pirog smaakt in principe op elk moment van de dag, maar dat is natuurlijk wel afhankelijk van de vulling die gebruikt wordt.

    De vulling bestaat meestal uit kwark, vlees of vis.

    In dit pakje vindt u een Poolse vleespirog, gevuld met een mengsel van kleine stukjes varkensschnitzel en champignons.

    Echt Russisch is een kaviaarvulling.

    Bier smaakt goed bij de hartige pirogs.

     

    Wat is laurier?

     

    De laurier is een wintergroene struik met leerachtige, langwerpige bladeren.

    De gedroogde bladeren worden als kruid gebruikt.

    Laurierblad wordt langdurig mee­getrokken of meegestoofd.

    Het geeft een apart aroma aan bouillon, runder-, kippen- en vissoep, vleesstoof­potten, gekookte wortels en aardappels.

    Laurier komt uit de landen rond de Middellandse Zee maar is in ons land al sinds de zeventiende eeuw een geliefd kruid.

    De struik is vaak als sierplant aan te treffen bij landhuizen, geknipt in de vorm van een piramide, kegel of bol, of een dier.

     

    01-03-2006 om 20:25 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)




    Foto

    Foto

    Even een bezoekje brengen aan
  • christiane64
  • Virginia65

  • Gastenboek
  • Wens je een fijn Weekend vriendin
  • Fijne nieuwe week gewenst
  • Veel beterschap gewenst
  • Wens je een fijne namiddag lieve vrienden xxxx
  • Fijne vrijdag !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    fotoparadijs
    blog.seniorennet.be/fotopar
    Image Hosted by ImageShack.us

    Image Hosted by ImageShack.us


    Foto

    Foto



    Foto


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto






     






    Startpagina !

    Blog als favoriet !


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    kwbekerendonk
    blog.seniorennet.be/kwbeker

    Archief per jaar
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    ikke_familie
    blog.seniorennet.be/ikke_fa
    Mijn favorieten
  • gelukkig
  • pierre1951
  • deprehistorie
  • jan_keij
  • retrocameras
  • waasland_gemeenten

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    lovingall
    blog.seniorennet.be/lovinga
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    liefdeenleed
    blog.seniorennet.be/liefdee
       


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!