Voor 6 personenxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
5 kiwi's- 1 pakje voorgerold kruimeldeeg- 1 ei + 1 eierdooier- 35 cl melk- 50 g fijne kristalsuiker- 1 soeplepel bloem- 1/2 vanillestokje 1 ruime soeplepel bessengelei- poedersuiker- een klontje boter- met zwavelzuur behandeld papier en gedroogde bonen
. Beboter een taartvorm, leg er de schijf deeg in. Druk de randen goed aan en snij het overtollige deeg rondom weg. Prik enkele keren in het deeg en bedek het met het gezwavelde papier en de gedroogde bonen.
. Zet de taartvorm in de oven (voorverwarmd op T°7 - 210°C) en laat 15 tot 20 min bakken.
. Intussen brengt u de melk aan de kook met een half vanillestokje. Neem onmiddellijk van het vuur.
. Klop het ei tot omelet met de eierdooier en de suiker tot het mengsel wit wordt en schuimt. Voeg er dan de bloem bij en meng goed. Giet de warme melk beetje bij beetje bij de eieren. Blijf voortdurend roeren met een houten lepel.
. Zet de room opnieuw op het vuur en laat zachtjes dikker worden. Blijf wel roeren (let op dat het mengsel niet kookt). Giet de bereiding in een slakom en laat ze afkoelen. . Als de taartbodem gaar is, neemt u hem uit de oven. Verwijder het papier met de bonen. Laat de taart afkoelen.
. Bestrijk de bodem met de bessengelei en bedek met de banketbakkersroom. Schik hierop de in fijne schijfjes gesneden kiwi's.
. Dien koel op. Wacht niet te lang want het deeg kan zacht worden! Bestrooi de randen met poedersuiker. In het seizoen kunt u de taart met rode bessen versieren.
. U kunt de room ook parfumeren met een vleugje kirsch.
|