Voor 4 personen:xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
1 Trevise-sla (150 g)- 1 stronkje witloof- 1 bosje roquette (rucolla)- 1 theelepel mosterd- 5 eetlepels
olijfolie- 2 limoenen- 1 eetlepel gehakte koriander- peper en zout- 2 inktvissen (calamares) van 400 g elk
(ongekuist gewicht)- vloeibare margarine- 2 eetlepels korianderblaadjes
1 Was de Trevise-sla en het witloof, snij beide in lange repen. Spoel de roquette, laat de steeltjes eraan en zwier droog.
2 Maak een vinaigrette met de mosterd, de olie en het sap van 1 limoen.
3 Breng op smaak met de gehakte koriander, peper en zout.
4 Reinig de inktvissen (of vraag dit aan uw vishandelaar) en snij in grove stukken. Roerbak ze ongeveer 5 minuten in vloeibare margarine. Blus met het sap van de tweede limoen en kruid met peper en zout.
5 Strooi er de korianderblaadjes over. Meng de sla soorten met de limoendressing en schik in een lage schotel. Schep er de warme inktvis op en dien onmiddellijk op met een stukje (geroosterd) stokbrood.
6 Dien op met een frisse roséwijn.
|