Voor 4 personen:
Rosbief- 6 dikke aardappelen- 8 witte asperges- 8 groene asperges- 8 jonge worteltjes met loof- 100 g peultjes- 100 g fijne boontjes- boter- peper en zoutxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Bereiding:
Kruid de rosbief, schroei hem dicht en laat hem in de oven verder gaar worden gedurende 30 à 50 minuten, afhankelijk van de bakwijze die u verkiest. Schil de aardappelen en snij er mooie, gelijkvormige, dikke frieten van. Bak de frieten op 130°C voor in de frietketel gedurende 7 minuten. Kuis de groentjes, schil ze en kook ze apart af. Verfris ze in ijswater om de kleur te behouden. Haal de rosbief uit de oven en laat hem even rusten. Doe een beetje water in de bakplaat van de rosbief om een jus te bekomen. Warm de groentjes samen op in een pannetje met boter en kruid ze. Bak de frieten af op 180°C gedurende 2 minuten. Versnijd het vlees. Schik alles mooi op borden of op een grote schotel.
|