Voor 4 personen:
400 g staartvis(mag uit de diepvries)xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
-12 asperges- 100 g gerookte zalm- 4 koninginnenhapjes in visvorm t - 1 dl room- 2 dl visbouillon (1/2 blokje opgelost in 2 dl heet water)- 2 eetl. Boter- 2 eet . bloem- het sap van 1/2 citroen- 1 eidooier- 2 eetl. versgesnipperd bieslook- nootmuskaat- peperen zout
Voorbereiding
-Laat de staartvis oppervlakkig ontdooien en snij in blokjes.
- Snij de gerookte zalm in stukjes.
- Snij de asperges in stukjes en kook ze gaar in lichtgezouten water met wat citroensap. Giet af en laat uitlekken.
Bereiding (15 min.)
1. Breng de visbouillon aan de kook en leg er de stukjes staartvis in. Breng tegen het kookpunt en zet na 2 min. van het vuur. Laat:+/- 5 min rusten. Giet af en vang het kookvocht op.
2. Smelt de boter in een kookpot en roer er de bloem door. Laat even bakken en meng al roerend met de visbouillon tot een smeuïge saus. Voeg de room toe en laat heel even doorkoken.
3. Roer de eidooier los met enkele eetl saus en meng door de saus. Breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en wat citroensap. Voeg de stukjes staartvis, gerookte zalm en asperges toe. Laat zachtjes verwarmen. Werk af met gesnipperde bieslook.
4. Intussen verwarmt u de koninginnenhapjes gedurende +/- 4 min. in de op 200°C voorverwarmde oven.
Afwerking
Snij het hoedje uit de koninginnenhapjes en vul met de visbereiding. Schik op elk bord een hapje en lepel er nog wat bereiding naast. Versier met enkele sprietjes bieslook en eventueel een schijfje citroen.
|