Italiaans brochetje
Ingrediënten (voor 1 brochetje)
- 1 kleine kerstomaat- 1 stukje mozzarella kaas (ongeveer de grootte van de kerstomaat)- een half basilicumblaadje- 1 ansjovisfilet met kappertje- Italiaans kruidenmolentje (Topaz) - 1 cocktailprikker
Bereiding
- Prik een tomaatje, een half basilicumblaadje, een stukje mozzarella en een ansjovisrolletje op een cocktailprikker. Maal er wat Italiaanse kruiden over
Tip
U kan de ansjovisrolletjes vervangen door een ontpitte olijf.
Lepelhapje met maatje
Ingrediënten (voor 3 hapjes) - 1 maatie (diepvries, Kelvin)- 1 sjalot
- 1 fijn takje groen (vb, kervel, dille)
Bereiding
Ontdooi het maatje half in de koelkast en snij het in kleine stukjes,
Meng het maatje met de zeer fijngesnipperde sjalot. Zet alles in de koelkast tot de vis volledig ontdooid is. Verdeel over de aperitieflepeltjes, garneer met een takje groen en serveer koel,
Tip
U kan het maatje vervangen door zeer kleine stukjes haring en doe er geen sjalot bij. Versier het lepelhapje met een klein toefje zure room gemengd met wat verse dille.
Zalmrolletjes
Ingrediënten (voor 6 rolletjes)
2 sneetjes gerookte zalm (versmarkt)- aspergepunten (bokaal)- 1 eetl. fijngesnipperde peterselie- cocktailprikkers
Bereiding
Snij elk sneetje zalm in repen van 3 cm breed. Leg 3 aspergepunten dwars over een reepje zalm. Zorg ervoor dat de aspergepunten zichtbaar zijn. Rol het reepje op en steek er een cocktailprikker door.
Dep de aspergepunten in de fijngesneden peterselie,
Tomatenmousse met rivierkreeftjes
Ingrediënten (voor 4 à 5 glazen)
- 125 g rivierkreeftenvlees (versmarkt) - 2 tomaten- 5 à 6 halfgedroogde cocktailtomaten
- 1 à 2 eetl zure room- peper en zout
Bereiding
Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u de tomaten eerst 10 sec. in kokend water dompelt) en haal er de pitjes uit. Mix het vruchtvlees fijn samen met de helft van het rivierkreeftenvlees en 1 à 2 eetl. zure room. Snij de rest van het rivierkreeftenvlees in kleine stukjes. Snij de halfgedroogde tomaatjes in reepjes. Schep door de mousse en breng op smaak met peper en zout Verdeel de mousse in kleine aperitiefglaasjes.
|