xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />Voorgerecht
Voor 4 personen:
400 gram zeeduivel- 8 gekookte tijgergarnalen- 2 grote avocado's- 60 g sla- 100 g gekookte geparfumeerde rijst- 4 limoenen- 2 sjalotten- 3 soeplepels light mayonaise- een koffielepel Indische currypasta- 2 soeplepels light room- 1 soeplepel olijfolie (extra vergine)- 4 takjes verse koriander- een beetje zout- peper.
Pers drie limoenen en hak de zeeduivel in kleine blokjes. Verwarm de olijfolie in een pan, voeg de vis toe en roerbak gedurende twee minuten. Voeg peper en een beetje zout toe en meng de currypasta met een soeplepel limoensap. Hak de sjalotten fijn. Leg de slablaadjes op vier borden en snij de avocado's in reepjes. Overgiet ze met de rest van het limoensap en voeg de fijngehakte sjalotten toe. Meng de mayonaise met de room, voeg er peper aan toe en meng ze met de rijst die u over de vier borden verdeelt. Voeg de avocado's en de koriander toe en leg de zeeduivel mooi in het midden. Versier met de tijgergarnalen en rondjes limoen.
U kunt in plaats van zeeduivel ook een andere witvis gebruiken, krab of tonijn in blik. Opdienen met bruine broodjes.
|