Voor 4 personen:xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
4 zeewolffilets van elk ca.120 g- 1 rode en 1 gele paprika- sap van 1/2 citroen- 4 el broodkruim of paneermeel- 1 el gepelde geroosterde pistachenoten- 4 dunne plakjes courgette- vel van 1 flinke tomaat, in vier gesneden- 1 ei- peper en zout- olijfolie
Voor het tempurabeslag:
100g bloem- 1 dl ijskoud water- 1 ei
Leg de paprika's in een hete oven van ca. 225°C gedurende 20 minuten. Neem ze eruit, trek het vel eraf, verwijder pitjes en zaadlijsten en snij in dunne repen. Maak een inkeping in de visfilets en vul deze met afwisselend 1 reepje gele en 1 reepje rode paprika.
Maal de pistachenoten en meng ze met het paneermeel. Klop het ei los met flink wat peper en zout en paneer de filets door ze eerst door het ei te halen en vervolgens door het pistache-paneermeel. Verhit olijfolie in een bakpan en bak de vis hierin mooi bruin. Houd warm. Meng alle ingrediënten voor het tempurabeslag kort, het resultaat mag best wat klonterig zijn. Haal plakjes courgette en stukjes tomatenvel door het beslag en frituur tot goudgeel (in olijfolie in de wok of in de friteuse).
Warm het citroensap lichtjes op, samen met 8 eetlepels olijfolie, peper en zout. Schik de gepaneerde visfilets op 4 warme borden en lepel er de lauw-warme gecitroneerde olijfolie overheen. Garneer met de tempura van courgette en tomaat en met de overige reepjes paprika.
|