Voor 6 personen:
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Maak een marinade met 2 fijn gesneden uien en 2 teentjes knoflook,
4 eetlepels olijfolie, 25 cl droge witte wijn, 2 eetlepels paprikapoeder,
1 koffielepel gemalen komijnzaadjes, 1 koffielepel korianderpoeder, een mespunt cayennepeper, een blaadje laurier en een takje tijm. Laat daarin 1,2 kg everzwijngebraad, in blokjes, zo'n 6 uur marineren.
Blancheer de 12 zilveruitjes 3 minuten. Snij 300 g gerookt spek in blokjes. Steek vlees, spek en uitjes op spiesjes. Zet ze 25 minuten in de oven op 200° C, keer ze regelmatig om en bestrijk ze tussendoor met wat olijfolie. Zeef de marinade. Voeg 15 cl ervan bij 15 cl wildfond. Laat tot de helft inkoken.
Breng op smaak en serveer bij de spiesjes. .
Lekker met pasta of rijst.
|