Voor 4 personen:xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
250 g extra vloeiende tarwebloem- 150 g berghoning of honing van gemengde bloemen- 75 g bloemsuiker- 12,5 cl volle melk- ½ koffielepel natriumbicarbonaat- 1/2 koffielepel kaneelpoeder- 1/2 koffielepel groene-anijspoeder- 1 kruidnagel in poeder- boter voor de bakvorm- zout
Verwarm de oven voor op th. 4 (120°C).
Giet de melk, de honing en de suiker in een kookpan met dikke bodem. Verwarm alles en laat koken totdat de honing volledig opgelost is.
Zet van het vuur en verwerk er onder voortdurend kloppen de bloem, de kruiden, de natriumbicarbonaat en een mespuntje zout in. Roer alles met de hand: de massa moet goed homogeen zijn.
Giet het deeg in een beboterde cakevorm en bak 35 min. in een hete oven en vervolgens 40 min. met th. 6-7 (200°C).
Laat lauw worden en ontvorm op een bakrooster. Laat afkoelen.
Tip:
Eet de peperkoek in fijne sneetjes. Echte liefhebbers smeren er gezouten boter op.
|