Voor 4 personen:
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
250 g ronde rijst- 4 merguezworstjes- 1 eetlepel gemalen paprika- 30 g boter- 1 eetlepel room- 1 ui- 1 bosje verse koriander- zout, peper
Pel de ui en hak hem fijn. Bak de merguez in een gietijzeren stoofpan en doorprik het vel zodat het vet eruit kan lopen.
Laat de merguez worstjes uitlekken en snijd ze in dikke ringen. Gooi het bakvet weg en fruit in dezelfde pan de gehakte ui 5 min. op zacht vuur in hete boter.
Voeg daarbij de paprika, de room, de ringen merguez en de rijst. Meng en giet er het dubbel van het volume water van de rijst bij. Breng aan de kook, zet de warmtebron lager, dek af en laat 30 tot 35 min. sudderen op zacht vuur: de rijst moet alle vocht opgeslorpt hebben.
Maak de koriander schoon en hak hem fijn. Giet de rijst in een slakom, versier met de gehakte koriander en dien onmiddellijk op.
|