Voor 4 personen:xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
600 g worteltjes- 2 teentjes knoflook- 1/2 eetl. komijn- 2 sinaasappelen- 2 eetl. Olijfolie- 4 + 3 dl kippenbouillon- zout, peper- verse kervel
1. Maak de wortelen schoon. Snijd ze fijn en kook ze 35 minuten in een pan met de fijngehakte knoflook, de komijn, de olijfolie en 4 dl kippenbouillon.
2. Pers de sinaasappelen. Giet het sap in een pan en laat het op een zacht vuurtje inkoken tot het stroperig is. Voeg het bij de wortelen en laat nog 5 minuten koken. Breng op smaak met zout en peper.
3. Bewaar 4 eetlepels wortelsoep in de koelkast en mix de rest. Giet er 3 dl kippenbouillon bij die u eerst aan de kook heeft gebracht. Meng en laat de soep snel afkoelen op een kom met ijsblokjes.
4. Schik een lepel worteltjes in het midden van de gekoelde borden. Giet de wortelcrème er omheen.
Versier met kervel en dien onmiddellijk op.
|