4 grietbot-filets van 150 g, zonder vel of graten - 16 groene asperges- 16 krieltjes- 4 eetlepels olijfolie- 2 koffielepels boter- 1 eetlepel gehaktekervel- peper en zoutxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Voor de limoensaus:- 2 eierdooiers- 2 eetlepels water- 150 g gezouten boter- 1 theelepel truffelolie- sap van 1/2 limoen
Schil de aardappelen ,kook ze gaar in gezouten water. Giet ze af en laat ze opdrogen. Doe er de helft van de boter en de kervel bij. Dek af en hou ze warm op een zacht vuur. Snij de asperges in de lengte in fijne repen. Laat de rest van de boter smelten. Doe er de aspergeslierten bij. Dek af en laat 3 minuten stoven, of tot de asperges beetgaar zijn. Kruid met peper en zout. Spoel de visfilets, dep ze droog met keukenpapier. Bestrijk ze met olijfolie. Rooster ze 5 minuten aan elke kant op de tafelgrill of in de grillpan. Kruid ze met peper en zout. Hou ze warm onder folie. Klop in een steelpannetje de eierdooiers los met het water. Voeg er de boter, in stukjes, aan toe. Zet in een warm waterbad. Klop stevig op tot de saus indikt en als een lint van de kloppper afloopt. Neem het pannetje uit het warmwaterbad. Doe de truffelolie en het limoensap bij de saus. Kruid met peper en zout. Klop nog een keer goed op. Verdeel de asperges op warme borden. Leg de vis op de asperges. Leg er de aardappelen bij. Lepel er wat saus omheen. Serveer meteen.
|