Voor 4 personen:
12 scampis ook zoetwater reuze garnalen genoemd (+/- 1 kg)- 1 verse ananas (500 g)- 1 bosje jonge uitjes- 1 teentje knoflook- 3 eetlepels arachideolie- 1 koffielepel citroensap- verse room (150 g)- 1 mespuntje cayennepeper- 1/2 bosje citroenkruid- peper en zoutxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Spoel ze onder koud water en laat ze drogen op een propere handdoek. Schil de ananas en maak hem schoon, waarbij u het sap opvangt. Snijd hem in schijven en snijd de helft ervan in grote stukken. Maak de jonge uitjes schoon (verwijder de steeltjes) was ze en snijd ze in twee. Prik afwisselend scampi's, stukken ananas en jonge uitjes op de 8 spiesjes.
Meng de olie, geperst look, zout en peper. Smeer dit mengsel op de spiesjes en gril ze 7 min. aan elke zijde.
Bereid de saus: hak het citroenkruid fijn en pureer de schijven ananas met de mixer. Meng de ananaspuree, het citroenkruid, het citroensap, 1 eetlepel ananassap,
de verse room, zout en cayennepeper.
Dien de gloed hete spiesjes en de saus apart op.
|