Nagerechtxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Voor 4 personen:
250 g kwark met 20% vet- zoetstof naar eigen smaak- 1 zakje vanillesuiker- 2 zakjes muntthee- 6 blaadjes gelatine (gedoseerd op 2 g)- 15 cl lichte opklopbare room- arachideolie voor de vorm- 1 verse ananas
Laat de theezakjes 5 min trekken in 5 cl kokend water. Haal de zakjes eruit en breng alles aan de kook. Neem van het vuur, voeg de fijngewreven gelatine erbij en klop alles op tot de gelatine helemaal is opgelost. Klop de room stijf. Klop met een mixer gedurende 3 min en met een matige snelheid de kwark en het zoetmiddel op.
Blijf roeren en voeg de gelatinethee en daarna de opgeklopte room toe.
Giet de bereiding in een licht geoliede savarinvorm en laat ze 6 uur opstijven in de koelkast. Maak de ananas schoon, verwijder het harde middengedeelte en snijd het vruchtvlees in schijfjes en daarna in blokjes.
Leg de bavarois voorzichtig op een dienblad en versier hem met de stukjes ananas.
|