Voor ongeveer 40 stuks
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
100 g gedroogde cranberrys- 3 eiwitten- 120 g fijne suiker- 1 theelepel citroensap- 80 g amandelpoeder- 40 g ouwel (plakjes van 50 mm diameter)- 100 g bessengelei- zout
Hak de cranberry's fijn. Doe de eiwitten met een snuifje zout en het citroensap in een pannetje. Zet in een warmwaterbad en klop stevig op tot een dikke, vaste eiwitsneeuw. Blijf kloppen tot de massa afgekoeld is. Schep er de cranberry's en het amandelpoeder bij. Schep het mengsel in een spuitzak met grote, gladde tuit. Leg de plakjes ouwel op een bakplaat. Spuit er de meringue op. Bak 15 minuten onderaan in de oven op 150°C. Laat goed afkoelen.
Verwarm de gelei tot hij weer licht vloeibaar is. Schep hem in een spuitzak en spuit toefjes gelei op de afgekoelde taartjes. Laat volledig opstijven.
|