Bewust_zijn
mijn levensvisie
02-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terugblik.

Op een inspiratieloze avond verleden week ging ik dan maar het nieuws op Google lezen, en wat las ik?

Het oude jaar wordt afgesloten met een recordaantal van 10.528 ondernemingen dat over de kop ging. Dat blijkt uit cijfers van handelsinformatiekantoor Graydon Belgium.

Hoe zou dàt nu komen? In de Wetstraat begrijpen ze het waarschijnlijk niet! Natuurlijk niet! Om iets te begrijpen heb je immers hersenen nodig, en die lui zijn niet om hun hersenen maar om hun entertainergehalte gekozen! Dan kun je toch geen hersenwerk verwachten hé? Wat als een paal boven water staat, is het feit dat daar sowieso al 2000 cafés bijzitten! Begrijpen ze waarschijnlijk ook niet in de Wetstraat! “Het rookverbod zal daar toch niks mee te maken hebben zeker?” Túúrlijk niet lieve Wetmensjes! Wat dacht je wel? Het maagdelijke Turtelboompje dénkt daar niet eens aan! En mócht ze er nog aan denken: ach ja, binnen een paar maand is de Belg het toch vergeten en stemt wel weer voor hetzelfde soort! En helaas is dit ook een correcte denkwijze.

Maar dan heb je nog die andere faillissementen! Wie is dààr dan weer verantwoordelijk voor? Niemand? Ho ho! Als een auto in de sloot rijdt, wie is dan verantwoordelijk? De bestuurder toch? En onze bestuurders? Waar zitten die? Juist ja! In dat beruchte straatje in Brussel. Dat straatje waar je nooit verantwoordelijk kunt zijn voor iets. Veel verantwoordelijken zouden wel wàt graag ruilen met een job die je zoveel ‘onverantwoordelijkheid’ schenkt: het zijn altijd de anderen, de voorgangers, de collegas, de nakomelingen of wie dan ook die het deden!

En zo is België langzaam maar zeker in de sloot aan het rijden. Dank zij vele generaties clowns, kwezels en kluchtzangers die ook eens een tijdje ‘bestuurdertje’ wilden spelen. Met alle gevolgen vandien natuurlijk. En vooral ook door de kiezers die er blijkbaar geen enkel benul van hebben welke kwaliteiten je moet hebben om een land te besturen en wat dit land aan het kapotmaken is. Zou de kiezer het echt nog niet doorhebben? Zou de kiezer nog altijd denken dat hij op een democratische manier voor de juiste mensen op de juiste plaats mag gaan stemmen?

Wel, als ik de traditionele kieslijsten bekijk zie ik daar niet één juiste mens op. Echt niet. Voor wie of wat moet ik dan stemmen? Voor die politieke Janklazen die ons land naar de knoppen helpen? Voor Turtelboomkens en andere kwezelkens? Van mijn leven niet. Vlaams Belang dan maar weer, zoals altijd. Die mogen toch niks doen, en wie niks mag doen kan ook niks misdoen. Dàt is alvast de ene en enige zekerheid die ik van mijn stem heb. Het bespaart me tenminste de spijt gestemd te hebben voor een partij of clown die er niets van weet te bakken.

Maar veronderstel even dat alle, maar dan ook àlle Vlamingen dachten zoals ik… dan zou het Vlaams belang plots een zo verpletterende meerderheid krijgen dat een coalitie met andere partijen helemaal niet hoeft! Dat andere partijen ook geen coalitie kunnen vormen die sterk genoeg is om de kop boven het VB te steken! Wat dan? Wat zin heeft het cordon sanitaire dan nog? Wat zal dàn moeten uitgevonden worden om de democratie alsnog de nek om te wringen en VB weeral naar de achterbank te sturen?

Ik denk dat ze dan eindelijk eens zouden mogen bewijzen wat ze waard zijn. En is dat ook weer een flop… ja, dan heb ik een groot probleem! Wat moet ik dàn weer uitvinden om niet voor Janklazen te stemmen? Nou ja… gewoon niét meer gaan stemmen hé? Dat zou nog het enige zijn wat me overblijft om niet met gewetensbezwaren opgescheept te zitten. Trouwens, in de huidige context zouden gewetensbezwaren toch een geldige reden moeten zijn om niet aan de kiesplicht te moeten voldoen? Neen? Dan moeten ze me maar een boete geven. Liever dàt dan een slecht geweten!

Een volstrekte meerderheid voor VB: een utopie? Weet ik nog zo zeker niet! Spijtig dat NVA hier nu plots roet in het eten is komen gooien, want we waren er langzaam maar zeker naar op weg. Daar zat trouwens mijn hoop. Mijn enige hoop! Want op een andere manier zal Vlaanderen altijd weer voor anderen moeten blijven opdraaien. Voor echte en allochtone Walen. Bedankt hoor NVA!!!

Zullen die ‘gestolen’ VB stemmen bij de volgende verkiezingen terug naar NVA gaan? Nu de kiezer gezien heeft dat het de NVA niet om regeren, maar om kritiek uitoefenen vanaf de achterbank te doen is? Of hebben de kiezers zelfs dàt niet door? Is de doorsnee Vlaming dan echt nóg dommer dan ik dacht? Arm Vlaanderen!

Ja, als het zo zit wacht ons alleen nog maar de ondergang en blijven we de slaven van Walen en allochtonen! Dank zijn de domme kiezer, en dank zij de domme kieslijsten.

Maar verder lezend op dezelfde pagina las ik plots de oorzaak van dit alles:

FASTFOOD TAST DE HERSENEN AAN!!!

Het artikel:

Het eten van fastfood zorgt ervoor dat onze hersenen krimpen. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Portland (Oregon), dat is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschift Neurology.

Mensen die vaak fastfood eten, krijgen veel verzadigde vetten binnen wat dan weer slecht is voor de doorbloeding van het brein. Ook zitten er maar weinig vitamines B, C, D en E in dergelijk voedsel, waardoor de hersenen krimpen zoals dat ook bij Alzheimer gebeurt. Mensen die daarentegen juist wél veel van die vitamines en omega-3 vetten binnenkrijgen, hebben een relatief groot brein. "Omdat die de bloedvaten in de hersenen stimuleren'', zegt neuroloog Gene Bowman, die het onderzoek leidde.

-o-o-o-o-o-

Dit kan alvast als verontschuldiging dienen voor de kiezer. Maar de ‘verkiesbaren’? Zouden die dan ook aan de fastfood zitten? Je zou het moeten geloven want ik zie geen andere oorzaak voor een dergelijk schrijnend gebrek aan verstand! En nu begrijp ik ook waarom het roken wél, en het vreten van fastfood niét verboden wordt: “Laat de mensen zich maar dom vreten. Zo blijven ze tenminste voor stommerds als wij kiezen!”

Twee wereldoorlogen hebben noch het land, noch de burgers ervan, op de knieën kunnen krijgen! Een paar decennia van onverantwoord bestuur door onverantwoordelijke dwazen lijkt dat nu wél te kunnen!

Cultuur naar de bliksem geholpen, vreemde culturen binnengebracht en verwend, eigen volk en daklozen in de steek gelaten, het geld laten vloeien naar waar het niks te zoeken heeft… Onnozele instellingen uit de grond gestampt om kansonwilligen en regelrechte luiaards ‘kansen’ te geven! Ja, ze openlijk te sponsoren met het geld van de belastingbetaler! En de jongeren blijven maar denken dat we goed bezig zijn.

De enige reden dat het de laatste decennia nog relatief goed ging, was het feit dat er voldoende reserve was. Voldoende tewerkstelling, voldoende inkomsten, en een gelukkig volk. Helaas koos dit gelukkig volk voor de verkeerde leiders. Leiders die het allemaal door deuren en vensters gooiden. Leiders die geen benul hadden van economie. Daar ook geen boodschap aan hadden. Hun enige streefdoel was aan de bak te komen en aan de bak te blijven. En gelukkig voor hen: dat kon! Dank zij de inspanningen van hun veel verstandigere voorgangers. Ze hadden gewoon het roer maar over te nemen en op automatische piloot te zetten.

En nog wisten ze het naar de knoppen te helpen door met gulle hand de hele wereld te willen verwennen met het zweet van de Vlamingen! Hebben onze voorvaderen dààrvoor vier jaar in de modder geploeterd aan de Ijzer? De verschrikkingen van het naziregime het hoofd weten te bieden? Kent de Wetstraat dan echt geen schaamte?

Als ik de commentaren en het weerwerk lees in sommige weekbladen, kom ik wekelijks een paar keer het woordje ‘apenland’ tegen. Lijkt me toch nog onterecht. Want in vergelijking met de rest van de wereld hebben we het helemaal (nog) niet slecht. Meestal ook zijn het ouderen die dergelijk weerwerk leveren. “Ouwe zagen” heet dit dan. Jongeren zien dat anders. Ze zijn gewoon aan entertainers als leiders, zijn zo opgegroeid, en denken dat het zo wel zal kunnen blijven doorgaan! Maar ook zij zullen ooit zingen van: “… ik was een kind en kon niet weten dat dit voorgoed voorbij zou gaan.”

Ouderen weten wel beter. Die zien de decadentie jaar na jaar om zich heen grijpen. We wisten maar al te goed waarop dit alles zou uitdraaien. En neen, we zijn nog geen apenland. Maar we roeien er wél met alle mogelijke middelen naar toe! Wij, ouderen, zién de grove fouten. En we zien waarheen het zal leiden!

Waar die grove fouten dan vooral zitten? In de eerste plaats in de opvoeding! Zowel ouders als scholen moeten weer, net als vroeger, het beste met de jeugd voor ogen hebben. En moet dat in veel gevallen manu military, wel dan moét dat maar! Maar het ‘watjes en betwetertjes kweken’ moet een halt worden toegeroepen! Want die watjes en betweters worden ooit onze leiders! Zijn het trouwens al!

Waar is die wijze spreuk gebleven: ‘Wie zijn kinderen liefheeft spaart de roede niet”? Nooit werd de trieste waarheid achter die spreuk beter bewezen dan in de hedendaagse tijd.

Willy.



Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)



Foto

Over mezelf:
Bouwjaar:
1941
Geboren:   Ja.
Geslacht:   Neen. 
                    Nog levend.
Adres:        Hier.
Beroep:      Levensgenieter.
Hobby's:    Veel.
Talen:         Ja. Vooral
                    betalen.
MEDEDELING:
Voor enkel politie-verhaaltjes, klik onderaan deze marge op 'fictie'.
Inhoud blog
  • Verblindingspolitiek.
  • Afgewend!
  • Charly's angels.
  • Nieuwe tijden.
  • Een nieuw jaar...
  • Nieuwjaar!
  • Kerst
  • Be happy!
  • Winterse gevoelens.
  • De bron van het kwaad.
  • Zondagse mijmeringen.
  • De illusionist.
  • Staken?
  • Herinneringen.
  • Nationalisme.
  • Ontdekkingsreis
  • Het septembergevoel
  • Jeugd.
  • Amateurs.
  • Nadenken.
  • Who did it?
  • Moord en brand.
  • Partnerbedrog?
  • Doordenkertje.
  • Kuddegeest!
  • De échte racist!
  • Mosselfestijn.
  • Arrogantie.
  • Ontroerend onschuldig!
  • Maatschappijkritisch.
  • Zomerhit.
  • Serenata.
  • Soelaas.
  • Mijn dag.
  • Greensleeves
  • Defilé.
  • Vrouw en maatschappij.
  • Beschamend!
  • Overdreven snelheid? ...
  • Sapristi!
  • Integratie.
  • Privatisering.
  • Koffiedik kijken!
  • Daar is ie dan!
  • Me-time.
  • Euh...
  • Levering!
  • Voor elkaar.
  • Nooit tevreden dan?
  • Reageren?
  • Bankstrategie.
  • Analfabeet?
  • Zeelucht.
  • La vie de Chateau!
  • Hedendaagse jeugd.
  • Thuisgevoel.
  • Levenskwaliteit.
  • Pasen!
  • Van frigoboxtoeristen...
  • Knokkeblues.
  • Perfectie!
  • Naweeën.
  • Volksmentaliteit.
  • Balconytalk.
  • Mijn nieuw stekje.
  • Welkom in Knokke!
  • Welkom in Knokke.
  • Afscheid van Oostende.
  • Nadere kennismaking.
  • Zondag!
  • Scannen!
  • Te gek!
  • Uitbollen!
  • Nog eens zwerfmail
  • Proef op de som.
  • Emotions.
  • Levenskunst.
  • Verhuismodus.
  • Euforie!
  • Dubbele namen.
  • Jonger dan je denkt.
  • Back to the roots!
  • Leve de vrede!
  • In den beginne...
  • Land van belofte.
  • Ik weet het niet...
  • Zeventien procent!!!
  • Dagdromen.
  • Gewenning.
  • Diversiteit.
  • De huidige generatie...
  • Schrijfseltje.
  • Geluid op hol.
  • De vierde dag.
  • Landverraad!
  • Aardbewoners (2)
  • Aardbewoners.
  • Magic Bullit?
  • Citroentip.
  • Nieuwe technologie.
  • Een nieuw jaar.
  • De facebookgeneratie!
  • Stil!
  • Kerst.
  • De nachtmis.
  • Woordenschat.
  • Tijdloosheid.
  • Interesses.
  • Arm Fientje!
  • Minderjarig gespuis.
  • Hersenen.
  • Wie durft?
  • Vrouwelijke rariteiten.
  • Ach die hippies!
  • Een hondenleven.
  • Gierig of efficiënt?
  • Vluchten voor wat?
  • Waar Welk Weer?
  • Nostalgisch tussendoortje.
  • Jezelf ontmoeten!
  • Muzikaal intermezzo.
  • Oorlogje spelen.
  • Streepje muziek?
  • Strangers in paradise.
  • Net gemist.
  • Scrollen maar!
  • Eerste resultaten.
  • Incognito!
  • Soms...
  • Winteruur.
  • Missen.
  • Eenzaam OF alleen?
  • Oktobergedicht.
  • Terreur.
  • Keyboard geleverd!
  • De oude tijd.
  • Gevonden...
  • Blogberichtje.
  • Jaargetijden.
  • Memoires
  • People.
  • Oktobermarkt.
  • Hygiëne.
  • Kommiezeslunsen.
  • Generatiekloven.
  • Vrolijk België!
  • Koken voor dummies.
  • ALS... (remake)
  • Als. (Herhaling)
  • Treintje spelen.
  • Peutercriminaliteit.
  • Foei!
  • Het Evasyndroom.
  • Hoezo?
  • Bewust zijn!
  • Levenslust!
  • Religieus gedicht.
  • Lonely boy?
  • Gezondheid!
  • Septemberse weeën.
  • Mens sana...
  • Blogberichtje.
  • Hugo Claus
  • Goed gevoel.
  • Reageren.
  • Vier 'heemse' kinderen?
  • De leeflonende leefloners.
  • Slim, niet mo-slim Japan!
  • Net gehoord...
  • Asociaal of wat?
  • Democratie.
  • Chinese pralines.
  • De kracht van humor!
  • Eenmanshuishouden!
  • Westerse bemoeiingen
  • De citroen (2)
  • Gratis opvang.
  • Jager of prooi?
  • Growing older 2013
  • Besnijdenis/verminking.
  • Goden of kosmonauten?(2)
  • Extremisme of boerenbedrog?
  • De zwarte raaf.
  • Goden of kosmonauten?
  • Indringers.
  • Stil verdriet.
  • Hersenen!
  • Feelings.
  • Ode aan de citroen.
  • Gesmolten inspiratie!
  • Amigos para siempre.
  • Verloederend gespuis.
  • Komkommertijd.
  • O zee!
  • Keramisch kookplezier.
  • Illegaal?
  • Religieus extremisme.
  • Verdraagzaamheid?
  • In de nor.
  • De 21° eeuw?

    Archief per maand
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010



    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • waar schrijf je niet meer
  • hallo Willy
  • gelukkige verjaardag
  • waanzinnig waterige woensdagwensen
  • EOAI

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Laatste commentaren
  • Bedankt Dr Ilekhojie voor (Imelda Diamante)
        op Relativeren.
  • Black Magic Protection Specialist in Melbourne Psychic Voodoo Love Spell Caster Call ☎ +27765274256 Spells To Return Back Ex Lover (Sheikh Hussein)
        op Nieuwjaar 2011
  • Black Magic Protection Specialist in Melbourne Psychic Voodoo Love Spell Caster Call ☎ +27765274256 Spells To Return Back Ex Lover (Sheikh Hussein)
        op Nieuwjaar 2011
  • Call/WhatsApp +27765274256 Black Magic Removal Expert in United Kingdom, Carribean, Middle East, Scandinavia, Oceania, Pacific Islands, Africa, Central America, North America, Greenland, Antarctica and South America (Sheikh Hussein)
        op Nieuwjaar 2011
  • Call/Text ☎ +27765274256 Remote Viewer, Healer and Magic Spell Caster Specialist in London, Lisbon, Denver, Dallas, Melbourne, Adelaide, Miami, Stockholm, Oslo, Brussels, New York, Athens, Beirut and Chicago (Sheikh Hussein)
        op Nieuwjaar 2011
  • Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Categorieën
  • Chico2 (19)
  • Chicofotos (25)
  • Computertips. (11)
  • Culinaire avonturen. (2)
  • Fictie 01. (10)
  • Fictie 02 (10)
  • Fictie 03 (8)
  • INHOUD BLOG. (6)
  • Kroniek van een overlijden. (19)
  • Kroniek van een overlijden2 (11)
  • rokershoekje (17)

  • Mijn favorieten
  • Lieve
  • Fredje
  • Johan1944

  • Interessante blogtips:
  • Febe


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!