Bewust_zijn
mijn levensvisie
11-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anno 2100.

Oef! Het zit er op. Mijn langste stukje ooit op dit blog! Tweeduizend zevenhonderd en dertig woorden. Zowat driemaal langer dan gewoonlijk. Wie dit wil lezen gaat er maar best relaxed bij zitten met een Duveltje, een Kasteelbiertje, of gewoon een kopje koffie. Whisky of jenever mag natuurlijk ook, maar dan wil ik wél meegenieten!

Anno 2100.

De zon kwam nog maar net slaperig boven de horizon gluren, maar in het basisschooltje stonden de jonge breintjes al helemaal op scherp! Geschiedenisles. Daar hielden ze van. Dat kon de meester toch zo goed uitleggen. Daar stak ook zoveel in om fier op te zijn! Het leerde hen waar ze vandaan kwamen, zodat ze zouden weten waar ze heen moesten om die goede trend verder te zetten.

De Leeuw van Vlaanderen hadden ze al gehad. De eerste en tweede wereldoorlog ook. Wat zou er vandaag weer op het menu staan?

De leraar tikte even met de vinger op het groot elektronisch bord, wat uit de luidsprekers een luide gongslag lokte. Het bord kwam tot leven en er verscheen in grote letters: “22 april 2100. Welkom in de klas. Oortjes open en snaveltjes dicht. Vandaag in de geschiedenisles herdenken we de vijftigste verjaardag van onze bevrijding van de vreemde bezetter.”

De leraar pikte in:

- Wie weet wàt we eigenlijk herdenken vandaag? Jantje?

- Euh… het einde van de eh… derde wereldoorlog?

- Niet slecht gegokt Jantje. Maar we noemen het geen derde wereldoorlog. We noemen het de rassenstrijd. Wie weet nog wat een ras is? Dat leerden jullie verleden jaar al.

Pietje stak de vinger op.

- Mensen met andere lichaamskenmerken en -kleur, en andere denkwijze meester! Maar meester, zijn andere rassen dan zoveel slechter dan wij dat er een strijd moest van komen?

- Helemaal niet, Piet. Die mensen hebben, net als wij, een eigen cultuur die ze door dik en dun verdedigen. En net als wij hebben ze ook dat recht!

- Waarom kwam er dan strijd? Wilde Jantje nu weer weten.

- Wel, alles op aarde liep na de tweede wereldoorlog weer zijn normale gangetje. Elke cultuur had zijn stukje wereld, en daar maakten ze van wat ze wilden. Maar het veranderde toen bepaalde rassen, afgunstig op wat ons ras had bereikt, daar wilden komen van profiteren!

- Ha die vuilakken! En natuurlijk stonden wij klaar aan de grens om ze tegen te houden en oorlog te voeren! Merkte Polleke schrander op.

- Helaas! Zo ging het helemaal niet! Integendeel, we verwelkomden ze en maakten ze snel Belg, zodat ze mee konden profiteren van alles wat wij met zweet, bloed en tranen hadden verwezenlijkt! Ze hoéfden er niet eens voor te vechten. Ze hoéfden het ons niet te ontnemen. Wij gaven het hen! Zomaar.

- Ho maar! Dat was toch niet eerlijk? Vond Mieke.

- Aanvankelijk wél. Het waren arme mensen die het in hun vaderland nergens konden brengen. Ze kwamen hier net zo hard werken als wij, en het was maar eerlijk dat ze ook dezelfde rechten kregen. Mits ze zich aan onze cultuur aanpasten natuurlijk. En dat deden die eersten wel. Maar gaandeweg kwamen er anderen mee. Anderen die alleen maar wilden komen parasiteren. Die van alles wat wij hadden bereikt wilden profiteren, maar toch hun eigen cultuur aan ons wilden komen opdringen. En dat ging steeds verder.

- Maar toen was het toch het ogenblik om in te grijpen en die toevloed te stoppen?

- Natuurlijk! Maar in die donkere tijden werden we nog geleid door domme regeringen. En die hadden het voor het zeggen. En die hadden niet het lef om het onheil een halt toe te roepen!

- Maar waarom kwam het volk dan niet in opstand tegen die regeringen? Telde de mening van het volk dan niet mee?

- De mening van de burger telde wel mee maar werd helemaal misvormd door de media.

- Hoe dat?

- Wel, omdat die regeringen heel gewiekst waren. Ze hielden de mensen een blinddoek voor. Ze dicteerden de media. Die gingen multiculturen verheerlijken. En de domme bevolking liet zich beïnvloeden. Ging nog harder werken om die arme inwijkelingen nog beter te kunnen steunen.

- Bah! Hebben er echt zulke domme mensen bestaan? Hier in ons land? Klonk het stemmetje van Jozefje weer.

- Jawel hoor! Net zoals Hitler enkele jaren daarvóór het gehele Duitse volk wist te beïnvloeden, wisten onze leiders hetzelfde te bekomen. Al hadden ze wél een goede bondgenoot: de media. Want in die tijden geloofden de mensen nog alles wat op TV kwam!

- Maar… op TV konden ze toch ook maar tonen wat echt gebeurde?

- Jawel! Maar ze speelden een beetje vals. Als er tien Vlamingen tégen die oneerlijke praktijken waren, en ééntje ervóór, dan interviewden ze enkel maar die ene. De anderen werden doodgezwegen. Zo leek het alsof iedereen blij was met die vreemden. De ‘openbare opinie’ weet je wel? En zo kwam het dat die openbare opinie steeds meer in het multiculturele sprookje ging geloven! En duchtig ging meejanken om die vreemden nog meer te verwennen!

- Afgrijselijk. Gelukkig dat dit nu niet meer kan gebeuren! Merkte Mieke weer op.

- Let maar goed op! Waarschuwde de leraar. Het zou wel degelijk weer kunnen gebeuren. Mensen zijn heel beïnvloedbaar. Denken niet diep na. Als zich een leger van vreemde rassen had gevormd aan de grens, dan ja, dan hadden ze het wel begrepen én ingegrepen. Maar dat gebeurde nu juist niet. Het ging allemaal heel geleidelijk en braaf. Een aantal arme vreemdelingen kwam hier werk zoeken. En omdat wij, Vlamingen, al een beetje lui waren geworden, was het niet moeilijk om de modale burger ervan te overtuigen dat die brave mensen het goed meenden, ons werk kwamen verlichten, en onze levensstandaard verbeteren. Bovendien werd een beetje op het gemoed gewerkt door aan te voeren hoe arm die sukkelaars leefden in hun eigen land. Humanisme kwam hoog in het politieke vaandel te staan. En de domme bevolking volgde gedwee.

- Maar zo braaf bleven die vreemden dus niet? Veronderstelde Jantje weer.

- Neen hoor! Die vreemden kwamen, zagen hoe laks onze leiders waren, zagen wat ze allemaal toegestopt kregen, leerden wat ze nog meer konden krijgen, en leerden tenslotte hoe ze dit alles en nog veel meer konden krijgen zonder er zelfs voor te moeten werken! De toevloed was begonnen en was niet meer te stoppen.

- Hoezo niet meer te stoppen? Ze konden de grenzen toch sluiten, zoals dat nu is?

- Helaas neen. Want die stommerds van politici waren zo onnozel geweest de grenzen te laten vervagen! Zelfs de grensbewaking werd afgeschaft.

- Nee toch meester? Hoe kun je nu, als leider van een land, zo stom zijn al je deuren open te laten?

- Spijtig, Pietje, je hebt gelijk! Maar zo stom waren ze nu eenmaal. Ik weet het, het klinkt ongelooflijk, maar het is de waarheid. En eigenlijk zouden we beschaamd moeten zijn dat we nakomelingen zijn van dergelijke idioten!

- En hoe verliep het dan verder, meester?

- Wel, nadat die vreemden hadden gezien hoe idioot onze leiders waren, gingen ze zich snel vermenigvuldigen als de konijnen. Een vreemde moeder kon niet genoeg kindjes krijgen. En die kindjes ankerden zich hier vast aan ONZE sociale diensten, die maar wàt graag voor kindergeld zorgden, maar ankerden zich helaas niet aan onze cultuur vast! Daar zorgden hun ouders wel voor. En stukje bij beetje gingen ze eisen stellen. Ze moesten hier hoognodig moskeeën bouwen, betaald met ons geld. Wij moesten ons aanpassen aan hén, en dat werd erger naarmate ze zich meer en meer wisten te vermenigvuldigen.

- Met ons geld hun cultuur betalen zegt u meester! Maar waar bleef dat geld dan vandaan komen?

- Goede vraag Jantje! Dat geld kwam van de belastingen van de brave burger die, onwetend over wat er met zijn geld gebeurde, trouw jaar na jaar steeds hogere belastingen ging betalen, in de waan dat dit geld goed besteed werd aan openbare werken, verzorging van de zwakken, enzovoort. Maar dat gebeurde juist steeds minder! Een groot deel vloeide immers rechtstreeks naar vreemde parasieten.

De haren gingen de kinderen ten berge rijzen. Zoveel zwakte en domheid, en nog wel van hun eigen volk, hadden ze toch niet verwacht. Noch van de regering, noch van het volk. Media of niet, maar dat volk had toch ook hersenen? Moest toch ook zien wat er gebeurde? En ze begonnen een hekel aan de les te krijgen. De Leeuw van Vlaanderen was dan toch een veel interessantere les hoor! En dan die les waarin ze leerden dat de Julius Cesar ooit had gezegd dat de Belgen de dappersten onder de Galliërs waren… Dààr konden ze tenminste fier op zijn. Maar die laffe, lakse, en toch nog niet zo heel lang geleden houding van een zootje onbenul dat zich regering noemde, maakte dat allemaal weer kapot. Dàt hoorden ze niet graag. En dat het volk daar intrapte? Dat ging hun petje teboven. Ze gingen zich schamen in hun voorouders.

En een aantal van hen maakte al het voornemen om vanavond ‘laf regerinkje’ te spelen. Maar nee. Dat zou niet lukken, want niemand zou de rol van die lafaards willen spelen! ‘Dom volkje’ dan maar? Ook niet, om dezelfde reden!

De leraar zag de aandacht zienderogen verslappen, en tikte nogmaals met de vinger op het bord. Hij kon het ze eigenlijk niet kwalijk nemen! Er was over interessantere dingen te spreken dan over die domme kwallen die ooit ons land naar de rand van de afgrond hadden geleid. Maar ja, het lessenrooster moest gevolgd worden.

Maar omdat hij vaststelde dat de aandacht had plaats gemaakt voor afkeer, besloot hij maar om voorlopig het stukje waarin het door protestacties en terrorisme van kwaad tot erger werd, over te slaan.

- Aandacht eventjes allemaal! Want gelukkig is er ook goed nieuws. Na vele jaren onder het vreemde juk te hebben moeten zwoegen zonder ook maar iets te kunnen sparen, werden de Vlamingen het beu.

- Ha! Kwam er dan strijd?

- Eerst een opstand. Het volk eiste het ontslag van de hele marionettenregering en afschaffing van alle politieke partijen. Het volk mocht niet langer in vakjes worden verdeeld door geldverslindende politieke partijen. Ze eisten dat het gehele land aan één touw trok en zich terug helemaal inzette voor het eigen volk.

- En lukte dat?

- Jawel! Maar het kostte jaren van strijd. Maar uiteindelijk kregen ze hun zin.

- Was dit dan… die rassenstrijd?

- Niet direct! Het nieuwe beleid was op eerlijke leest geschoeid en in plaats van het belastingsgeld langs deuren en vensters buiten te gooien en te verspillen aan luiaards, die vroeger notabene kansarmen werden genoemd, werd dat geld nu gebruikt om geval per geval grondig te onderzoeken.

- Hoe dat?

- Wel, er werden lijsten gemaakt van alle vreemden die hier woonden. Van de eerste tot de laatste werden ze diepgaand op de rooster gelegd qua motivatie en bereidheid om onze cultuur met rust te laten. Want ze konden niet allemaal over één kam worden geschoren. Er zaten echt wel waardevolle mensen tussen die helemaal niet profiteerden, maar hard werkten voor hun brood. Die niet eisten dat de wetten die ze in het thuisland ontvlucht waren, nu hier werden ingevoerd. En dié moesten niet het slachtoffer worden van de anderen die alleen maar parasiteerden en onze waarden uitholden. Het ging er helemaal niet om bepaalde rassen te gaan haten, maar de vele profiteurs en amokmakers die daaronder zaten buiten te bonjouren. De parasieten zeg maar. De anderen, die hier al goed waren ingeburgerd, konden blijven.

- Zo waren er wel niet veel zeker? Deed Polleke.

- Een nogal kleine minderheid. En dat zijn de mensen die je hier nog altijd ziet lopen.

- En die anderen?

- Die werden zonder pardon teruggestuurd naar het land van herkomst. Dat was het soort dat hier alleen maar amok kwam maken en ondertussen profiteren van ons belastingsgeld. Nu konden ze dat in hun eigen land gaan doen.

- En die strijd, of oorlog dan?

- Wel, eigenlijk was het niet echt een oorlog! Oorlogen hebben tenminste nog één eerlijke kant: er wordt met open vizier gestreden! Maar toen de amokmakers hoorden dat ze moesten verdwijnen, ontketenden ze een golf van terrorisme. Dat was hun specialiteit: geniepig en incognito onschuldige burgers treffen om hun willetjes te krijgen.

- Wat een leperds!

- Zeg dat wel. En reken maar dat er nog heel veel bloed moest vloeien alvorens de laatste onze contreien verliet!

- En zo komt het dus dat we opnieuw een welvarend en veilig land zijn geworden! Stelde Mieke vast.

- Jawel! En laat dit stukje geschiedenis jullie allemaal een les wezen! Laat jullie nooit iets wijsmaken en voor waarheid aannemen, als jullie er zélf helemaal anders over denken, of de ware toedracht niet begrijpen!

- Hi hi, meester, zó dom zijn we nu ook weer niet hoor!

- Kraai maar niet te vroeg victorie! Blijf altijd op jullie hoede! Sta nooit achter andere meningen als die meningen niet stroken met jullie geweten. Ook niet als men laat doorschemeren dat die meningen algemeen zijn. Wees kieskeurig en selectief. Jullie hebben hersenen. Gebruik ze dan ook! Ga pas pal achter een bepaalde mening staan na alle facetten, mogelijkheden en achtergronden te hebben bestudeerd. Als we dat niét meer doen kan het binnen de kortste keren opnieuw gebeuren!

- Denkt u dat heus, meester? Wilde Pietje nog weten.

- Daar ben ik bijna van overtuigd. Mensen vergeten toch zo gauw de ellende die hun voorouders moesten doormaken om tot een goede samenleving te komen. En voor je het weet gooien ze weer alle waarden overboord en huilen mee met een stelletje regelrechte dwazen en gaan de zotheid nog maar eens alle lof toezwaaien.

Maar toen plots, als door een gemeenschappelijke ingeving, draaiden alle hoofdjes zich naar Mohammed. Het enige gekleurde jongetje, dat nu een beetje beschaamd naar de muur zat te staren. De meester zag het gelukkig gebeuren.

- Hé Mohammedje, waar zit je aan te denken?

- Wel, eerlijk gezegd, meester, ik ben helemaal niet fier op mijn voorouders!

- Dat hoeft toch niet, jongen? Jouw voorouders hebben net zo’n heldhaftige geschiedenis achter de rug als de onze! Denk maar aan de kruistochten, toen wij jullie cultuur overhoop gingen zetten! Dat was net zo fout van onze kant!

- Ja, maar toch… ik hou er niet van dat mijn dichtere voorouders alleen maar naar hier kwamen om te profiteren!

- Dat deden ze niet, Mohamed! Het bewijs daarvan is dat jij nu hier leeft. En je leeft hier omdat jouw voorouders verstandig genoeg waren onze cultuur te respecteren en gewoon te werken voor hun brood, net als de Vlamingen.

Maar Jantje zat alweer dieper na te denken, en een vraag rees op in zijn hoofd. Het vingertje ging de hoogte in.

- Jantje?

- Nog één vraag, meester: wat was dan wel het belang voor die regeringen? Door er niets tegen te doen en het integendeel te promoten behaalden ze toch geen enkel voordeel? Noch voor henzelf, noch voor het land!

- Formidabel goede vraag, Jantje! Maar je hebt zelf al het antwoord gegeven: ‘door niets te doen’. Dat is het antwoord! Ze deden niets omdat je geen lef moet hebben om niets te doen. Wél iets doen vraagt lef en doorzettingsvermogen. En dat hadden ze helaas niet!

- Maar… dan zaten die lakse regeringen toch helemaal niet op de juiste plaats?

- Natuurlijk niet! Maar ze veroverden die plaatsen telkens weer door ellebogenwerk. En door de kiezers een rad voor de ogen te draaien met hun sympathieke uitstraling, hun loze beloftes en hun entertainmentsgehalte. Maar zodra het op werkelijke daden aankwam bakten ze er niets meer van, schoven de grote problemen voor zich uit en hielden zich met pietluttige futiliteitjes bezig als ‘alibi’. Gesnapt, Jantje?

- Jawel meester. Nu begrijp ik ook waarom we betreffende die periode over ‘de lakse regeringen’ spreken, net zoals over ‘de vadsige koningen’ destijds in Frankrijk!

Toen de kinderen die middag de school verlieten was de stemming lang niet zo uitbundig als anders. Eerder bedrukt. Vooral het gevaar dat het opnieuw kon gebeuren zat hen dwars. En ze namen zich heilig voor om wat ze vandaag geleerd hadden ooit door te geven aan hun kroost. En er vooral voor te zorgen dat hun kinderen geen luiaards werden vanwege de verwenning en de hoge levensstandaard. Want de les van vandaag had aangetoond waar dat toe leidt!

Willy.



Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)



Foto

Over mezelf:
Bouwjaar:
1941
Geboren:   Ja.
Geslacht:   Neen. 
                    Nog levend.
Adres:        Hier.
Beroep:      Levensgenieter.
Hobby's:    Veel.
Talen:         Ja. Vooral
                    betalen.
MEDEDELING:
Voor enkel politie-verhaaltjes, klik onderaan deze marge op 'fictie'.
Inhoud blog
  • Verblindingspolitiek.
  • Afgewend!
  • Charly's angels.
  • Nieuwe tijden.
  • Een nieuw jaar...
  • Nieuwjaar!
  • Kerst
  • Be happy!
  • Winterse gevoelens.
  • De bron van het kwaad.
  • Zondagse mijmeringen.
  • De illusionist.
  • Staken?
  • Herinneringen.
  • Nationalisme.
  • Ontdekkingsreis
  • Het septembergevoel
  • Jeugd.
  • Amateurs.
  • Nadenken.
  • Who did it?
  • Moord en brand.
  • Partnerbedrog?
  • Doordenkertje.
  • Kuddegeest!
  • De échte racist!
  • Mosselfestijn.
  • Arrogantie.
  • Ontroerend onschuldig!
  • Maatschappijkritisch.
  • Zomerhit.
  • Serenata.
  • Soelaas.
  • Mijn dag.
  • Greensleeves
  • Defilé.
  • Vrouw en maatschappij.
  • Beschamend!
  • Overdreven snelheid? ...
  • Sapristi!
  • Integratie.
  • Privatisering.
  • Koffiedik kijken!
  • Daar is ie dan!
  • Me-time.
  • Euh...
  • Levering!
  • Voor elkaar.
  • Nooit tevreden dan?
  • Reageren?
  • Bankstrategie.
  • Analfabeet?
  • Zeelucht.
  • La vie de Chateau!
  • Hedendaagse jeugd.
  • Thuisgevoel.
  • Levenskwaliteit.
  • Pasen!
  • Van frigoboxtoeristen...
  • Knokkeblues.
  • Perfectie!
  • Naweeën.
  • Volksmentaliteit.
  • Balconytalk.
  • Mijn nieuw stekje.
  • Welkom in Knokke!
  • Welkom in Knokke.
  • Afscheid van Oostende.
  • Nadere kennismaking.
  • Zondag!
  • Scannen!
  • Te gek!
  • Uitbollen!
  • Nog eens zwerfmail
  • Proef op de som.
  • Emotions.
  • Levenskunst.
  • Verhuismodus.
  • Euforie!
  • Dubbele namen.
  • Jonger dan je denkt.
  • Back to the roots!
  • Leve de vrede!
  • In den beginne...
  • Land van belofte.
  • Ik weet het niet...
  • Zeventien procent!!!
  • Dagdromen.
  • Gewenning.
  • Diversiteit.
  • De huidige generatie...
  • Schrijfseltje.
  • Geluid op hol.
  • De vierde dag.
  • Landverraad!
  • Aardbewoners (2)
  • Aardbewoners.
  • Magic Bullit?
  • Citroentip.
  • Nieuwe technologie.
  • Een nieuw jaar.
  • De facebookgeneratie!
  • Stil!
  • Kerst.
  • De nachtmis.
  • Woordenschat.
  • Tijdloosheid.
  • Interesses.
  • Arm Fientje!
  • Minderjarig gespuis.
  • Hersenen.
  • Wie durft?
  • Vrouwelijke rariteiten.
  • Ach die hippies!
  • Een hondenleven.
  • Gierig of efficiënt?
  • Vluchten voor wat?
  • Waar Welk Weer?
  • Nostalgisch tussendoortje.
  • Jezelf ontmoeten!
  • Muzikaal intermezzo.
  • Oorlogje spelen.
  • Streepje muziek?
  • Strangers in paradise.
  • Net gemist.
  • Scrollen maar!
  • Eerste resultaten.
  • Incognito!
  • Soms...
  • Winteruur.
  • Missen.
  • Eenzaam OF alleen?
  • Oktobergedicht.
  • Terreur.
  • Keyboard geleverd!
  • De oude tijd.
  • Gevonden...
  • Blogberichtje.
  • Jaargetijden.
  • Memoires
  • People.
  • Oktobermarkt.
  • Hygiëne.
  • Kommiezeslunsen.
  • Generatiekloven.
  • Vrolijk België!
  • Koken voor dummies.
  • ALS... (remake)
  • Als. (Herhaling)
  • Treintje spelen.
  • Peutercriminaliteit.
  • Foei!
  • Het Evasyndroom.
  • Hoezo?
  • Bewust zijn!
  • Levenslust!
  • Religieus gedicht.
  • Lonely boy?
  • Gezondheid!
  • Septemberse weeën.
  • Mens sana...
  • Blogberichtje.
  • Hugo Claus
  • Goed gevoel.
  • Reageren.
  • Vier 'heemse' kinderen?
  • De leeflonende leefloners.
  • Slim, niet mo-slim Japan!
  • Net gehoord...
  • Asociaal of wat?
  • Democratie.
  • Chinese pralines.
  • De kracht van humor!
  • Eenmanshuishouden!
  • Westerse bemoeiingen
  • De citroen (2)
  • Gratis opvang.
  • Jager of prooi?
  • Growing older 2013
  • Besnijdenis/verminking.
  • Goden of kosmonauten?(2)
  • Extremisme of boerenbedrog?
  • De zwarte raaf.
  • Goden of kosmonauten?
  • Indringers.
  • Stil verdriet.
  • Hersenen!
  • Feelings.
  • Ode aan de citroen.
  • Gesmolten inspiratie!
  • Amigos para siempre.
  • Verloederend gespuis.
  • Komkommertijd.
  • O zee!
  • Keramisch kookplezier.
  • Illegaal?
  • Religieus extremisme.
  • Verdraagzaamheid?
  • In de nor.
  • De 21° eeuw?

    Archief per maand
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010



    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • waar schrijf je niet meer
  • hallo Willy
  • gelukkige verjaardag
  • waanzinnig waterige woensdagwensen
  • EOAI

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Laatste commentaren
  • Bedankt Dr Ilekhojie voor (Imelda Diamante)
        op Relativeren.
  • Black Magic Protection Specialist in Melbourne Psychic Voodoo Love Spell Caster Call ☎ +27765274256 Spells To Return Back Ex Lover (Sheikh Hussein)
        op Nieuwjaar 2011
  • Black Magic Protection Specialist in Melbourne Psychic Voodoo Love Spell Caster Call ☎ +27765274256 Spells To Return Back Ex Lover (Sheikh Hussein)
        op Nieuwjaar 2011
  • Call/WhatsApp +27765274256 Black Magic Removal Expert in United Kingdom, Carribean, Middle East, Scandinavia, Oceania, Pacific Islands, Africa, Central America, North America, Greenland, Antarctica and South America (Sheikh Hussein)
        op Nieuwjaar 2011
  • Call/Text ☎ +27765274256 Remote Viewer, Healer and Magic Spell Caster Specialist in London, Lisbon, Denver, Dallas, Melbourne, Adelaide, Miami, Stockholm, Oslo, Brussels, New York, Athens, Beirut and Chicago (Sheikh Hussein)
        op Nieuwjaar 2011
  • Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Categorieën
  • Chico2 (19)
  • Chicofotos (25)
  • Computertips. (11)
  • Culinaire avonturen. (2)
  • Fictie 01. (10)
  • Fictie 02 (10)
  • Fictie 03 (8)
  • INHOUD BLOG. (6)
  • Kroniek van een overlijden. (19)
  • Kroniek van een overlijden2 (11)
  • rokershoekje (17)

  • Mijn favorieten
  • Lieve
  • Fredje
  • Johan1944

  • Interessante blogtips:
  • Febe


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!