Bewust_zijn
mijn levensvisie
15-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eigentijds scheppingsverhaal.

 

Modern scheppingsverhaal.

In den beginne... was er helemaal niets! Niets dan eeuwige zwarte duisternis, ijzige koude en indrukwekkende stilte. Geen teken van leven. Niets te 'be'-leven. Stomvervelend. Oersaai. Er gebeurde nooit eens wat! Er was gewoon niets of niemand om iets te laten gebeuren!

Toen weerklonk plots, totaal onverwacht, een oorverdovende knal! Blijkbaar was er toch iets aanwezig in die eindeloze zwarte leegte. Wàt het precies was zullen we nooit weten, maar het was toch maar ontploft! De miljarden brokstukken vlogen alle kanten uit tegen lichtsnelheid! Wentelend of kantelend. Heetgloeiend of ijskoud. Rechtlijnig of krom. Bewegingloos of waanzinnig snel om hun as draaiend. Knallend tegen elkaar opbotsend. Plots was de zwarte leegte vol leven, lawaai en licht.

 

En het was alsof een spetterend vuurwerk het einde van de eeuwige stilte inluidde! Alles deinde steeds verder uit en zocht naar een definitieve plaats in deze waanzinnige wedren. Er ontstonden witgloeiende sterren waar planeten ronddraaiden als biggetjes om een zeug, profiterend van haar warmte.

En toen er vele duizenden jaren waren voorbijgegaan ontstond op een aantal van die planeten leven! En dat leven ontwikkelde zich lichtjaar na lichtjaar tijdens de dolle rit van de binnenste naar de buitenste regionen van de oerknal. En het had nog eens vele duizenden aardjaren nodig om ook tot intelligent leven te evolueren.

En zo komt het dat het leven op de planeten die de buitenste gordel van de oerknal vormden, ook duizenden jaren voorsprong kreeg op dat van de binnenste.

En de planeet aarde zat daar ergens tussenin, vrolijk rond zijn eigen zonnetje draaiend en zich warmend aan haar schitterende stralen.

En het geschiedde dat de bewoners van de buitenste zonnestelsels intelligent genoeg waren geworden om even te gaan kijken of ze hun mindere broeders soms konden helpen in hun moeizame evolutie. Ze gingen dus achteruit op zoektocht in wat wij aardbewoners nu UFO's noemen, en vonden ook de planeet aarde. Van ver gezien leek die blauwe planeet een prachtige parel tegen de inktzwarte, met schitterende sterren besprenkelde duisternis. En ze kregen hoop. Op een dergelijk mooie planeet moést wel intelligent en harmonisch leven zijn ontstaan!

Maar na grondige bestudering van de aardbewoners kwamen ze eensgezind tot de conclusie: "Daar zijn kosten aan!"

Maar die kosten leken hen wel de moeite waard en ze hoopten met een paar ingrepen de nog onbehouwen en wreedaardige mensachtigen enige intelligentie bij te brengen. Na gedane arbeid vonden ze dat ze de verdere evolutie nu eerst maar de nodige tijd moesten gunnen. En ze verlieten de aarde om de door hen aangebrachte intelligentie de tijd te geven zich te verspreiden en te evolueren.

En toen ze duizenden jaren later blijgezind terugkeerden om de vruchten van hun inspanningen te gaan bekijken, wachtte hen een grote teleurstelling! Het menselijk ras wàs geëvolueerd, wàs intelligent geworden, maar helaas, het gebruikte die intelligentie vooral voor onderlinge conflicten en om elkaar uit te moorden! Intelligentie was wel ontstaan, maar het wreedaardige was niet vernietigd!

En ze gingen beseffen dat ze een grove fout hadden gemaakt: ze hadden intelligentie ingebouwd, maar hadden geen gebruiksaanwijzing achtergelaten die aangaf hoé die intelligentie op een positieve manier kon worden aangewend. Wat nu?

Welnu, ze besloten dan maar zelf het heft in handen te nemen en op de planeet te landen. Om het voorbeeld te geven van hoe een harmonisch georganiseerde maatschappij er moest uitzien.

Het lukte niet! Ondanks alle kunstzinnige bouwwerken die ze neerzetten blééf de mens... 'mens': een wreedaardig, egoïstisch wezen. Een wezen dat alleen maar de vernietiging van zijn eigen ras nastreeft. Telkens weer werd alles wat ze leerden omgezet in wapens om elkaar te bestrijden. De aliëns dropen nog maar eens ontmoedigd af. Zwerend nooit meer terug te keren naar dat barbaarse volk.

Maar toch, na vele rondetafelgesprekken en eindeloze vergaderingen, kwamen ze op een lumineus idee: een der hunnen op aarde laten geboren worden uit een aardse vrouw. Dié zou ze misschien wel even een goede leidraad kunnen geven en orde op zaken stellen.

 

En zo geschiedde in die dagen dat Maria werd bevrucht en Jezus verwachtte. De aliëns volgden de zaak veiligheidshalve vanop enige afstand in hun UFO. Er mocht Maria immers niets overkomen, en in een dergelijke wereld, bevolkt met halve wilden, wist je maar nooit...

Maar ongewild werd hun UFO opgemerkt als 'een vreemde indringer' door drie verschillende wijze koningen die om hun tijd te doden aan sterrenkunde deden. En vanuit verschillende streken gingen die koningen de vermeende ster volgen.

 

 

 

 

Ook een aantal herders in en rond Bethlehem zagen die bijzondere bewegende ster aan de hemel, want naarmate de geboorte naderde was de UFO steeds lager gaan vliegen om toch vooral niets aan het toeval over te laten. Uiteindelijk bleef de UFO nét boven de stal zweven. De herders van Bethlehem konden er dus niet naast kijken! En ontroerd aanschouwden en aanbaden ze als eersten het wonderkind. Een geschenk van de goden! Zó neergedaald uit die glanzende godenster.

De rest van het verhaal kennen we. Jezus deed zijn werk op aarde voortreffelijk, maar alweer werd zijn woord misbruikt, uit zijn context getrokken en verkracht om macht te bekomen. Er vormde zich een kerk, die er vooral haar voordeel probeerde mee te halen: de mensen aanzetten tot armoede om in de hemel te geraken. Hen dus hun hele hebben en houden aan de kerk laten schenken.

Een kerk die zich ook dik liet betalen voor een 'one way ticket' naar de hemel.
Een kerk die tenslotte niets meer met religie, maar alles met macht en rijkdom te maken had.
Een kerk die legers vormde en bloedige oorlogen uitvocht tot eigen rijkdom en glorie.
Een kerk die in hoge mate de politiek bepaalde.
Een kerk die zich boven koninkrijken stelde en zelf bepaalde wie koning werd.
Een kerk die zéker niet datgene was wat Jezus had gepredikt!
Een kerk die uiteindelijk door de vele leugens en misbruiken haar eigen graf delfde.

De aliëns hadden het allemaal met lede ogen aanzien. Ze voelden zich verraden! Hun inspanningen waren nog maar eens vergeefs geweest. Met dat ras bleek weinig aan te vangen. Ja, 'er waren kosten aan', en er bléven maar kosten aan komen! Niets leek te helpen met dat koppig volkje dat absoluut dom wou blijven!

Na Jezus terug, en op spectaculaire wijze, in hun UFO te hebben opgenomen gaven ze de moed op maar hielden ons wél nauwlettend in de gaten! Want als we dan toch domme intelligentie verkozen boven slimme intelligentie, konden we op de duur alleen maar gevaarlijk worden voor het heelal en alles wat er in huist. Onze 'domme intelligentie' zou wel ooit eens in staat kunnen blijken te zijn het heel subtiele evenwicht in het heelal zodanig te verstoren dat het in elkaar stort door een kettingreactie! En zover mogen ze het natuurlijk niet laten komen.

Nog maar eens een nieuwe 'heiland' op aarde zetten zien ze natuurlijk ook al niet echt zitten, bedenkend wat de gevolgen waren van de eerste keer en hoe weinig het heeft kunnen veranderen aan het barbaarse gedrag van de aardbewoners.

Neen! Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen. Ze hebben ons voldoende kansen gegeven, we hebben ze allemaal verkeken, en nu kunnen ze enkel maar afwachten wanneer de tijd is gekomen dat ze ons veiligheidshalve moeten vernietigen.

Slik! Geen erg leuk scheppingsverhaal hé? Zo zonder happy end? Je moet er dan ook maar niet teveel van geloven! Blijf  maar liever lekker geloven in de verboden spelletjes van Adam en Eva! Véééééééééél plezanter! Want vooral als je probeert ze na te spelen krijg je wel een stukje van die zo begeerde hemel te zien!

Tot slot nog dit: als we dit realistisch scheppingsverhaal niet hadden laten verkleuren en verbloemen door religies, dan hadden we er een wijze les kunnen uit trekken:

"Probeer nooit de natuurlijke evolutie kunstmatig te versnellen. Want dat werkt niet! Niet onder de planeten onderling, ook niet op één enkele planeet met volkeren in verschillende evolutiestadia! Dat is om problemen vragen!Laat alles zijn eigen gangetje gaan op eigen planeet of in eigen land. Pas als verschillende culturen door vallen en opstaan op hetzelfde niveau gekomen zijn, kan aan vermenging worden gedacht!"

Willy.

P.S: Dit stukje was ik eigenlijk op mijn gemakjes aan het voorbereiden om een kerstverhaal te worden en ik zou het op de daarvoor gepaste tijd publiceren. Maar mijn muzen dringen er op aan dat ik het NU publiceer. Vrouwen hé? Nooit eens logisch kunnen denken! Nooit eens kunnen wachten tot de juiste tijd gekomen is! Maar desondanks gehoorzaam ik maar (nieuwe man weetjewel?), want anders zouden ze me wel eens in de steek kunnen laten en dat kan ik nou net niet hebben. Wie dat wilt kan het trouwens met Kerstdag nog eens herlezen.

Willy.



Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (1)

15-11-2012
hallo Willy
Misschien is het wel zo gegaan ! waarom niet,die theorie is even geloofwaardig als alle anderen !

15-11-2012 om 15:48 geschreven door johan1944




Foto

Over mezelf:
Bouwjaar:
1941
Geboren:   Ja.
Geslacht:   Neen. 
                    Nog levend.
Adres:        Hier.
Beroep:      Levensgenieter.
Hobby's:    Veel.
Talen:         Ja. Vooral
                    betalen.
MEDEDELING:
Voor enkel politie-verhaaltjes, klik onderaan deze marge op 'fictie'.
Inhoud blog
  • Verblindingspolitiek.
  • Afgewend!
  • Charly's angels.
  • Nieuwe tijden.
  • Een nieuw jaar...
  • Nieuwjaar!
  • Kerst
  • Be happy!
  • Winterse gevoelens.
  • De bron van het kwaad.
  • Zondagse mijmeringen.
  • De illusionist.
  • Staken?
  • Herinneringen.
  • Nationalisme.
  • Ontdekkingsreis
  • Het septembergevoel
  • Jeugd.
  • Amateurs.
  • Nadenken.
  • Who did it?
  • Moord en brand.
  • Partnerbedrog?
  • Doordenkertje.
  • Kuddegeest!
  • De échte racist!
  • Mosselfestijn.
  • Arrogantie.
  • Ontroerend onschuldig!
  • Maatschappijkritisch.
  • Zomerhit.
  • Serenata.
  • Soelaas.
  • Mijn dag.
  • Greensleeves
  • Defilé.
  • Vrouw en maatschappij.
  • Beschamend!
  • Overdreven snelheid? ...
  • Sapristi!
  • Integratie.
  • Privatisering.
  • Koffiedik kijken!
  • Daar is ie dan!
  • Me-time.
  • Euh...
  • Levering!
  • Voor elkaar.
  • Nooit tevreden dan?
  • Reageren?
  • Bankstrategie.
  • Analfabeet?
  • Zeelucht.
  • La vie de Chateau!
  • Hedendaagse jeugd.
  • Thuisgevoel.
  • Levenskwaliteit.
  • Pasen!
  • Van frigoboxtoeristen...
  • Knokkeblues.
  • Perfectie!
  • Naweeën.
  • Volksmentaliteit.
  • Balconytalk.
  • Mijn nieuw stekje.
  • Welkom in Knokke!
  • Welkom in Knokke.
  • Afscheid van Oostende.
  • Nadere kennismaking.
  • Zondag!
  • Scannen!
  • Te gek!
  • Uitbollen!
  • Nog eens zwerfmail
  • Proef op de som.
  • Emotions.
  • Levenskunst.
  • Verhuismodus.
  • Euforie!
  • Dubbele namen.
  • Jonger dan je denkt.
  • Back to the roots!
  • Leve de vrede!
  • In den beginne...
  • Land van belofte.
  • Ik weet het niet...
  • Zeventien procent!!!
  • Dagdromen.
  • Gewenning.
  • Diversiteit.
  • De huidige generatie...
  • Schrijfseltje.
  • Geluid op hol.
  • De vierde dag.
  • Landverraad!
  • Aardbewoners (2)
  • Aardbewoners.
  • Magic Bullit?
  • Citroentip.
  • Nieuwe technologie.
  • Een nieuw jaar.
  • De facebookgeneratie!
  • Stil!
  • Kerst.
  • De nachtmis.
  • Woordenschat.
  • Tijdloosheid.
  • Interesses.
  • Arm Fientje!
  • Minderjarig gespuis.
  • Hersenen.
  • Wie durft?
  • Vrouwelijke rariteiten.
  • Ach die hippies!
  • Een hondenleven.
  • Gierig of efficiënt?
  • Vluchten voor wat?
  • Waar Welk Weer?
  • Nostalgisch tussendoortje.
  • Jezelf ontmoeten!
  • Muzikaal intermezzo.
  • Oorlogje spelen.
  • Streepje muziek?
  • Strangers in paradise.
  • Net gemist.
  • Scrollen maar!
  • Eerste resultaten.
  • Incognito!
  • Soms...
  • Winteruur.
  • Missen.
  • Eenzaam OF alleen?
  • Oktobergedicht.
  • Terreur.
  • Keyboard geleverd!
  • De oude tijd.
  • Gevonden...
  • Blogberichtje.
  • Jaargetijden.
  • Memoires
  • People.
  • Oktobermarkt.
  • Hygiëne.
  • Kommiezeslunsen.
  • Generatiekloven.
  • Vrolijk België!
  • Koken voor dummies.
  • ALS... (remake)
  • Als. (Herhaling)
  • Treintje spelen.
  • Peutercriminaliteit.
  • Foei!
  • Het Evasyndroom.
  • Hoezo?
  • Bewust zijn!
  • Levenslust!
  • Religieus gedicht.
  • Lonely boy?
  • Gezondheid!
  • Septemberse weeën.
  • Mens sana...
  • Blogberichtje.
  • Hugo Claus
  • Goed gevoel.
  • Reageren.
  • Vier 'heemse' kinderen?
  • De leeflonende leefloners.
  • Slim, niet mo-slim Japan!
  • Net gehoord...
  • Asociaal of wat?
  • Democratie.
  • Chinese pralines.
  • De kracht van humor!
  • Eenmanshuishouden!
  • Westerse bemoeiingen
  • De citroen (2)
  • Gratis opvang.
  • Jager of prooi?
  • Growing older 2013
  • Besnijdenis/verminking.
  • Goden of kosmonauten?(2)
  • Extremisme of boerenbedrog?
  • De zwarte raaf.
  • Goden of kosmonauten?
  • Indringers.
  • Stil verdriet.
  • Hersenen!
  • Feelings.
  • Ode aan de citroen.
  • Gesmolten inspiratie!
  • Amigos para siempre.
  • Verloederend gespuis.
  • Komkommertijd.
  • O zee!
  • Keramisch kookplezier.
  • Illegaal?
  • Religieus extremisme.
  • Verdraagzaamheid?
  • In de nor.
  • De 21° eeuw?

    Archief per maand
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010



    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • waar schrijf je niet meer
  • hallo Willy
  • gelukkige verjaardag
  • waanzinnig waterige woensdagwensen
  • EOAI

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Laatste commentaren
  • Bedankt voor de hulp, dokter Ajayi (Ceylan Balain)
        op Globalisatie.
  • Bedankt Dr Ilekhojie voor (Imelda Diamante)
        op Relativeren.
  • Black Magic Protection Specialist in Melbourne Psychic Voodoo Love Spell Caster Call ☎ +27765274256 Spells To Return Back Ex Lover (Sheikh Hussein)
        op Nieuwjaar 2011
  • Black Magic Protection Specialist in Melbourne Psychic Voodoo Love Spell Caster Call ☎ +27765274256 Spells To Return Back Ex Lover (Sheikh Hussein)
        op Nieuwjaar 2011
  • Call/WhatsApp +27765274256 Black Magic Removal Expert in United Kingdom, Carribean, Middle East, Scandinavia, Oceania, Pacific Islands, Africa, Central America, North America, Greenland, Antarctica and South America (Sheikh Hussein)
        op Nieuwjaar 2011
  • Blog als favoriet !


    Categorieën
  • Chico2 (19)
  • Chicofotos (25)
  • Computertips. (11)
  • Culinaire avonturen. (2)
  • Fictie 01. (10)
  • Fictie 02 (10)
  • Fictie 03 (8)
  • INHOUD BLOG. (6)
  • Kroniek van een overlijden. (19)
  • Kroniek van een overlijden2 (11)
  • rokershoekje (17)

  • Mijn favorieten
  • Lieve
  • Fredje
  • Johan1944

  • Interessante blogtips:
  • Febe


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!