Bewust_zijn
mijn levensvisie
09-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En dan denk je...

... dat alleen zijn voor jou helemaal geen probleem kan zijn.

Mis hoor! Hartstikke mis!

Ik ging door een hel. Verloor energie. Verloor kilo's. Voelde me slecht in mijn vel. Had oncontroleerbare ups en downs. Rookte meer. Greep meer naar de fles! Voor het eerst in mijn leven had ik helemaal geen controle meer over wat mijn hersenen deden of eisten. Er waren mooie dagen, maar zonder enige aanleiding kon dat omslaan in regelrechte depressieve buien! Onlogische buien! Buien zonder aantoonbare reden of oorzaak! En hoé ik mezelf ook dwong, ik had er geen zeggenschap over.

En dat alléén al gaf me een rot gevoel! Stel je voor! Voor het eerst in je leven je hersenen niet in de richting kunnen sturen waarin je wilt dat ze denken! Dat had ik nooit kunnen denken van mezelf. Maar blijkbaar zit een ernstig rouwproces toch anders in elkaar en werken trucjes niet! Zéker niet als het je naaste partner en vertrouwelinge betreft.

Maar gelukkig waren er ook lichtpunten, die soms wel het verschil uitmaakten tussen hemel en hel.

Vooral vriendschappen. Die helpen beter dan welke antidepressiva ook. Zeker als je de gepaste vriendschappen weet te vinden, of als die vriendschappen vanzelf op je afkomen. En onbewust ga je toch ook wel wat op zoek naar die uiterst zeldzame exemplaren, omdat die je stukken beter kunnen laten voelen. Of het nu per mail of live is.

Ondanks alles moet ik nu toch wel ondervinden en toegeven dat ik een veel socialere mens ben dan ik van mezelf had gedacht, en dat een mens toch wel sociaal contact nodig heeft. Zéker in minder goede of droevige omstandigheden. Ze hoeven mijn deur helemaal niet plat te lopen! Ik ben op bepaalde momenten nog altijd graag alleen. Maar een hele dag helemaal niemand over de vloer doet mijn hersenen toch weer in de knoop slaan en maakt me soms toch weer somber. Gek. Onlogisch. Maar zo lijkt een rouwproces nu eenmaal te werken! En dan heb je echt wel vrienden nodig om je erdoor te slaan!

Zo had ik heel onlangs een drie uur durende babbel bij mij thuis met een echt wel toffe dame zonder complexen. Zij noch ik zoeken naar een liefdesrelatie, maar we stelden vast dat we goed konden opschieten met elkaar, werden dikke vrienden, en meer hoeft daar ook niet achter te worden gezocht. Je gevoelens en wedervaren van je af kunnen schrijven in een blog is één ding. Maar dat rechtstreeks kwijt kunnen bij een goede vriend of liever nog vriendin werkt honderd keer beter. Moest ik tot mijn schade en schande ondervinden!

Hé? Ik? Drie uur aan één stuk babbelen? Kandit? Wel, ja is nu gebleken! Op voorwaarde dat  ik de juiste gesprekspartner vind. Wel, die drie uurtjes, die zó voorbijvlogen, maakten het verschil. Deden me weer goed in mijn vel voelen, en hopelijk blijft dat goed gevoel nu zo lang mogelijk duren. Het deed me ook weer geloven in echte vriendschap tussen man en vrouw, zonder dat de een meer verwacht van de ander. Ja! Het blijkt te bestaan. Maar het zal ook wel heel zeldzaam zijn.

En weet je wat het gekke is aan een dergelijke situatie? Vrouwen zijn lang niet die bezitterige wezens die je doen en laten streng controleren... niét zo lang het bij vriendschap blijft. Het zijn dan gewoon hemelse wezens waarmee heel leuk te praten valt als je op dezelfde golflengte staat. Pas als seks en zo op het toneel verschijnen blijken ze volkomen te veranderen. Ik kan mis zijn, en ik aanvaard zéker kritiek op deze bewering. Maar dat is toch de ondervinding die ik persoonlijk heb van het leven.

Ook ondervond ik iets nieuws: je kijkt dagenlang uit naar zo'n afspraak met een goede gesprekspartner. En dan vliegen de uren voorbij in een géén tijd. Maar achteraf hou je er nog heel lang een goed gevoel aan over. Nawerking dus! Hopelijk werkt dat lang genoeg door tot je weer eens een goede babbel hebt met de een of de ander. Zo kunnen drie uurtjes je eigenlijk drie dagen, drie weken, drie maanden? Joost zal het weten... goed laten voelen. Niét direct die uurtjes spelen een rol. Het is vooral de nawerking ervan die (hopelijk) heel lang blijft duren.

En blijkbaar speelt mijn gelukkig gesternte hier ook wel een grote rol in. Het is namelijk niet de eerste keer dat me zoiets overkomt. Toen mijn eerste echtgenote me verliet zat ik in een min of meer gelijkaardige situatie, en toen daagden ook plots enkele vrienden en vriendinnen op aan mijn sombere horizon. En ontstonden nieuwe vriendschappen. Dat lijkt nu ook te gebeuren, al gaat het me allemaal een beetje te traag. Maar ja, zoiets kun je niet forceren. Soms vind je iets alleen maar als je niet zoekt en het gewoon op je laat afkomen!

Mijn echtgenote had de laatste jaren, door haar pijn, niet zo graag meer bezoek en trok daarom ook bijna niemand meer het huis in. Nu moet ik alles weer opbouwen, maar mijn aparte ingesteldheid, én mijn wantrouwen ten opzichte van het 'zwakke' geslacht, noodzaken me om daar heel selectief in te zijn! Maar waar mijn eigen selectiviteit alles afremt en heel mondjesmaat doet verlopen, schiet mijn gelukkig gesternte me toch wel te hulp door telkens weer de juiste mensen op het juiste moment op mijn levenspad te plaatsen. Bedankt... engelbewaarder of hoé ik het ook moet noemen!

Ook dát is weer een proces dat me stof tot nadenken geeft. Want het is weer zoiets waar ik helemaal geen controle over heb en zelfs niet mag proberen om er een handje aan toe te steken. Want dan lukt het gegarandeerd niet.

Nu iets anders: de verkoudheid of bronchitis die ik twee maand geleden 'overleefde' zonder dokter!

Die genas tamelijk snel, maar er bleef toch iets van hangen. Dat voelde ik. Bleef 's morgens en 's avonds toch nog fluimen ophoesten en me energieloos voelen. Weliswaar zonder er echt last van te hebben, maar ik maakte me zorgen. Grote kans op hervallen misschien? Of de ziekte een chronisch karakter zien krijgen? Dat kan ik me, ook al vanwege Chico, niet veroorloven, want ik moét op gezette tijden buiten met het beestje.

En uiteindelijk besloot ik dan om toch maar voor alle zekerheid de huisarts te raadplegen. Deed ik gisterenmorgen. Vandaar geen column gisteren.

De diagnose was geruststellend: ben kerngezond, maar die 'naweeën' kunnen soms erg lang naslepen wist de dokter me te vertellen. Antibiotica noch andere geneesmiddelen zijn dus helemaal niet nodig. Zouden trouwens ook niet helpen. Weeral een zorg van mijn hart! Buitenkomen bij de dokter zonder enig voorschrift voor medicijn! Whaauw! Bestaan er dan nog échte dokters? En zo voel ik me nog maar eens een stuk beter. Voor mij. Voor Chico. Want Chihuahuas kunnen twintig jaar leven. Hij is nu twee jaar oud, en ik wil er nog achttien jaar kunnen zijn voor hem. Het beestje verdient dat!

En even had ik een binnenpretje: als mijn echtgenote naar de dokter ging, verwachtte ze minstens ook een voorschrift voor weer een ander medicijn. En dat deed onze toenmalige dokter ook! Mijn nieuwe dokter lijkt daar veel gewetensvoller in: wat niet strikt noodzakelijk is, is ook niet nodig. Punt! We begrepen elkaar onmiddellijk.

Besluit: jawel hoor! Elke stap voorwaarts doet me weer wat beter voelen. Het is nog lang niet echt het goed gevoel van voorheen, maar dat komt wel. De zwaarste noten zijn (hopelijk) gekraakt. Rest me vooral nog om mijn gestegen rook- en drinkgedrag terug onder controle te krijgen. Maar ik vrees dat dit enkel zal kunnen nadat alles, vooral ook via de notaris, definitief is afgesloten. Duurt véél te lang door bepaalde omstandigheden met erfgenamen van mijn echtgenote.

Er lijkt toch ontzettend veel  tijd nodig te zijn om alle wonden te helen! Zéker ook als er zich bovendien administratieve problemen gaan voordoen! Maar mondjesmaat valt alles in zijn plooi en voel ik me toch telkens weer een stukje beter. Wat mij betreft kan de tijd nu niet snel genoeg meer gaan. Maar o wee! Hij gaat net nú toch zo traag! Kon ik nou maar een jaar verder zijn!

Het verlies van mijn echtgenote heb ik gelukkig al helemaal kunnen verwerken. Nu enkel nog afrekenen met een zeker heel naar eenzaamheidsgevoel. Daar vind ik wel middeltjes en vriendschappen voor, maar toch... helemààl verdwijnt het toch niet!

Wééral een klaagcolumn? Denken misschien enkele van mijn lezers. Neen hoor! Ik wil alleen maar op gezette tijden eerlijk en strikt mijn eigen rouwproces bijhouden en proberen te analyseren! Gewoon omdat ik het zelf interessant vind om ook even mezelf gade te slaan in moeilijke situaties. Voor de rest sla ik me er wel door! Medelijden is wel het laatste wat ik wil opwekken!

Willy.



Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (1)

09-05-2013
weeral een heel schrijfsel
Amaai Willy, wat een boterham zo vroeg op de dag. Toch blij dat ik mag lezen dat het u beter gaat in al uw verwerkingsprocessen. groetjes Pierre Neels

09-05-2013 om 08:14 geschreven door pjerreke




Foto

Over mezelf:
Bouwjaar:
1941
Geboren:   Ja.
Geslacht:   Neen. 
                    Nog levend.
Adres:        Hier.
Beroep:      Levensgenieter.
Hobby's:    Veel.
Talen:         Ja. Vooral
                    betalen.
MEDEDELING:
Voor enkel politie-verhaaltjes, klik onderaan deze marge op 'fictie'.
Inhoud blog
  • Verblindingspolitiek.
  • Afgewend!
  • Charly's angels.
  • Nieuwe tijden.
  • Een nieuw jaar...
  • Nieuwjaar!
  • Kerst
  • Be happy!
  • Winterse gevoelens.
  • De bron van het kwaad.
  • Zondagse mijmeringen.
  • De illusionist.
  • Staken?
  • Herinneringen.
  • Nationalisme.
  • Ontdekkingsreis
  • Het septembergevoel
  • Jeugd.
  • Amateurs.
  • Nadenken.
  • Who did it?
  • Moord en brand.
  • Partnerbedrog?
  • Doordenkertje.
  • Kuddegeest!
  • De échte racist!
  • Mosselfestijn.
  • Arrogantie.
  • Ontroerend onschuldig!
  • Maatschappijkritisch.
  • Zomerhit.
  • Serenata.
  • Soelaas.
  • Mijn dag.
  • Greensleeves
  • Defilé.
  • Vrouw en maatschappij.
  • Beschamend!
  • Overdreven snelheid? ...
  • Sapristi!
  • Integratie.
  • Privatisering.
  • Koffiedik kijken!
  • Daar is ie dan!
  • Me-time.
  • Euh...
  • Levering!
  • Voor elkaar.
  • Nooit tevreden dan?
  • Reageren?
  • Bankstrategie.
  • Analfabeet?
  • Zeelucht.
  • La vie de Chateau!
  • Hedendaagse jeugd.
  • Thuisgevoel.
  • Levenskwaliteit.
  • Pasen!
  • Van frigoboxtoeristen...
  • Knokkeblues.
  • Perfectie!
  • Naweeën.
  • Volksmentaliteit.
  • Balconytalk.
  • Mijn nieuw stekje.
  • Welkom in Knokke!
  • Welkom in Knokke.
  • Afscheid van Oostende.
  • Nadere kennismaking.
  • Zondag!
  • Scannen!
  • Te gek!
  • Uitbollen!
  • Nog eens zwerfmail
  • Proef op de som.
  • Emotions.
  • Levenskunst.
  • Verhuismodus.
  • Euforie!
  • Dubbele namen.
  • Jonger dan je denkt.
  • Back to the roots!
  • Leve de vrede!
  • In den beginne...
  • Land van belofte.
  • Ik weet het niet...
  • Zeventien procent!!!
  • Dagdromen.
  • Gewenning.
  • Diversiteit.
  • De huidige generatie...
  • Schrijfseltje.
  • Geluid op hol.
  • De vierde dag.
  • Landverraad!
  • Aardbewoners (2)
  • Aardbewoners.
  • Magic Bullit?
  • Citroentip.
  • Nieuwe technologie.
  • Een nieuw jaar.
  • De facebookgeneratie!
  • Stil!
  • Kerst.
  • De nachtmis.
  • Woordenschat.
  • Tijdloosheid.
  • Interesses.
  • Arm Fientje!
  • Minderjarig gespuis.
  • Hersenen.
  • Wie durft?
  • Vrouwelijke rariteiten.
  • Ach die hippies!
  • Een hondenleven.
  • Gierig of efficiënt?
  • Vluchten voor wat?
  • Waar Welk Weer?
  • Nostalgisch tussendoortje.
  • Jezelf ontmoeten!
  • Muzikaal intermezzo.
  • Oorlogje spelen.
  • Streepje muziek?
  • Strangers in paradise.
  • Net gemist.
  • Scrollen maar!
  • Eerste resultaten.
  • Incognito!
  • Soms...
  • Winteruur.
  • Missen.
  • Eenzaam OF alleen?
  • Oktobergedicht.
  • Terreur.
  • Keyboard geleverd!
  • De oude tijd.
  • Gevonden...
  • Blogberichtje.
  • Jaargetijden.
  • Memoires
  • People.
  • Oktobermarkt.
  • Hygiëne.
  • Kommiezeslunsen.
  • Generatiekloven.
  • Vrolijk België!
  • Koken voor dummies.
  • ALS... (remake)
  • Als. (Herhaling)
  • Treintje spelen.
  • Peutercriminaliteit.
  • Foei!
  • Het Evasyndroom.
  • Hoezo?
  • Bewust zijn!
  • Levenslust!
  • Religieus gedicht.
  • Lonely boy?
  • Gezondheid!
  • Septemberse weeën.
  • Mens sana...
  • Blogberichtje.
  • Hugo Claus
  • Goed gevoel.
  • Reageren.
  • Vier 'heemse' kinderen?
  • De leeflonende leefloners.
  • Slim, niet mo-slim Japan!
  • Net gehoord...
  • Asociaal of wat?
  • Democratie.
  • Chinese pralines.
  • De kracht van humor!
  • Eenmanshuishouden!
  • Westerse bemoeiingen
  • De citroen (2)
  • Gratis opvang.
  • Jager of prooi?
  • Growing older 2013
  • Besnijdenis/verminking.
  • Goden of kosmonauten?(2)
  • Extremisme of boerenbedrog?
  • De zwarte raaf.
  • Goden of kosmonauten?
  • Indringers.
  • Stil verdriet.
  • Hersenen!
  • Feelings.
  • Ode aan de citroen.
  • Gesmolten inspiratie!
  • Amigos para siempre.
  • Verloederend gespuis.
  • Komkommertijd.
  • O zee!
  • Keramisch kookplezier.
  • Illegaal?
  • Religieus extremisme.
  • Verdraagzaamheid?
  • In de nor.
  • De 21° eeuw?

    Archief per maand
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010



    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • waar schrijf je niet meer
  • hallo Willy
  • gelukkige verjaardag
  • waanzinnig waterige woensdagwensen
  • EOAI

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Laatste commentaren
  • Bedankt Dr Ilekhojie voor (Imelda Diamante)
        op Relativeren.
  • Black Magic Protection Specialist in Melbourne Psychic Voodoo Love Spell Caster Call ☎ +27765274256 Spells To Return Back Ex Lover (Sheikh Hussein)
        op Nieuwjaar 2011
  • Black Magic Protection Specialist in Melbourne Psychic Voodoo Love Spell Caster Call ☎ +27765274256 Spells To Return Back Ex Lover (Sheikh Hussein)
        op Nieuwjaar 2011
  • Call/WhatsApp +27765274256 Black Magic Removal Expert in United Kingdom, Carribean, Middle East, Scandinavia, Oceania, Pacific Islands, Africa, Central America, North America, Greenland, Antarctica and South America (Sheikh Hussein)
        op Nieuwjaar 2011
  • Call/Text ☎ +27765274256 Remote Viewer, Healer and Magic Spell Caster Specialist in London, Lisbon, Denver, Dallas, Melbourne, Adelaide, Miami, Stockholm, Oslo, Brussels, New York, Athens, Beirut and Chicago (Sheikh Hussein)
        op Nieuwjaar 2011
  • Blog als favoriet !


    Categorieën
  • Chico2 (19)
  • Chicofotos (25)
  • Computertips. (11)
  • Culinaire avonturen. (2)
  • Fictie 01. (10)
  • Fictie 02 (10)
  • Fictie 03 (8)
  • INHOUD BLOG. (6)
  • Kroniek van een overlijden. (19)
  • Kroniek van een overlijden2 (11)
  • rokershoekje (17)

  • Mijn favorieten
  • Lieve
  • Fredje
  • Johan1944

  • Interessante blogtips:
  • Febe


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!