Bewust_zijn
mijn levensvisie
11-02-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In den beginne...

Ik moet nog maar eens iets gaan schrijven hé? Over het aards paradijs misschien? Of over religies die eigenlijk enkel nog maar door kleine kinderen kunnen geloofd worden maar ongelooflijk genoeg door héél brede lagen van de bevolking worden geloofd.

En dat geeft dan meteen ook het bedenkelijke allooi van de verstandelijke vermogens van de wereldbevolking weer! Soms begrijp ik het helemaal niet. Iemand studeert af als dokter of advocaat, bewijst daarmee zijn intelligentie... en gaat dan nog geloven in de meest onzinnige sprookjes! Is dàt intelligentie? Kom nou!

Ik zie eigenlijk maar één aanvaardbaar excuus voor dat fenomeen: die mensen doen alsof, om meer politieke dan religieuze redenen.

Neem nou het allereerste begin van 'ons' sprookje: Adam en Eva. Waarom? Waarvoor? Wat was de bedoeling van die 'schepping'? Om hen eenzaam en alleen hun dagen te laten slijten in het aards paradijs? Ondertussen lijdzaam toekijkend hoe dieren zich lustig vermenigvuldigden en op de duur zowat de volledige wereld in beslag namen? Een wereld met alleen maar twee mensen! Mensen die van God het verbod kregen opgelegd zich te vermenigvuldigen. Is dàt logica?

Wel, nu mag je nog steevast in een God geloven, maar als je dàt slikt moet er toch ergens een en ander niet op een rijtje zitten in je bovenkamer! Want wat was dan de bedoeling van God met de schepping? Hij schept twee mensen, met alles erop en eraan om zich voort te planten, en dan verbiedt hij dat! Tja, dan had hij zich wel de moeite van de schepping van de mens kunnen besparen!

De onlogica en onnatuurlijkheid viert hier nog maar eens hoogtij! En als je nou persé vindt dat je in God moet geloven, dan blijft maar één mogelijkheid over: zo heeft God het niet bedoeld, maar zo heeft de kerk het verdraaid. Van verbod op geslachtelijke gemeenschap is trouwens helemaal geen sprake in de bijbel! Want daarin staat duidelijk dat hen maar één ding verboden was: eten van de boom der wijsheid.

Ho ho... dat klinkt al heel anders dan seksverbod!

Hoé voor de duivel heeft de kerk daar een dergelijk onzinnige betekenis kunnen aan geven? Wat heeft wijsheid nou te maken met geslachtsgemeenschap?

Hoé voor de duivel geloven mensen in die onlogische betekenis? Waar is die uitleg goed voor? Ze heeft er alleen maar voor gezorgd dat seks een zodanig taboe heeft meegekregen dat zélfs de hedendaagse moderne mens het onderwerp nog altijd met een zekere schroom benadert. Resultaat van twintig eeuwen doctrine van de kerk! Terwijl de natuur, die 'god' binnen in ons, het helemaal anders zegt!

En dan komt daar, in het aards paradijs, een nieuw wezen bij: Satan, in de gedaante van een geniepige slang die hen verleidt om toch seks te hebben! Man man... uit welk ziekelijk brein is dat allemaal ontsproten? Wat moest hiermee verdoezeld worden?

En weer zie ik maar één mogelijkheid: die boom der wijsheid! Want daarin kan het echte gevaar hebben geschuild. Door wijsheid te begeren zou er een moment kunnen gekomen zijn dat de mens zich de gelijke van dat wezen dat zich God noemde zou vinden. En dat mocht onder geen voorwaarde gebeuren!

Maar dan, als die 'God' zó dacht, moet hij over behoorlijk wat frustraties hebben gebukt gegaan. Geweten hebben dat hij ver van volmaakt was en tot elke prijs hebben willen vermijden dat sommige mensen volmaakter zouden worden dan hijzelf. Daarom moesten ze wél intelligent genoeg zijn om zijn vuile werkjes op te knappen, maar die intelligentie niet gebruiken om nog wijzer te worden!

Op dit punt van mijn gedachtegang moét ik wel tot de conclusie komen dat dit wezen helemààl geen volmaakte godheid was! Verre van zelfs. En moeten we die Satan eigenlijk dankbaar zijn dat hij ons er toe aanzette wél van die 'boom der wijsheid' te eten en kennis te verzamelen. Geen wonder dat God verbolgen was op Satan! Want, nog altijd als we in het Bijbelse sprookje willen geloven, dan hebben we het aan Satan te danken dat we geen onmondige kinderen gebleven zijn, maar ons hebben ontwikkeld tot een (nou ja...) 'beschaafd en wijs' volk.

Moet ik dan maar een Satanvereerder worden? Neen hoor! Want ik geloof niet in die kinderlijke sprookjes. Ik bedoel enkel maar: je hebt twee keuzes als je dan toch een gelovige wilt zijn:

- Ofwel geloof je in de bijbel en moet je tot de conclusie komen dat Satan onze weldoener is.
- Of je laat die hele santenkraam vallen en gelooft enkel nog in de God binnen in je.

Maar geloven dat een God de mens schiep en hem verbood zich voort te planten is je reinste onzin! Dat moet zelfs de fanatiekste gelovige snappen! Als dàt de bedoeling van god was zou hij Adam en Eva gewoon geen voortplantingsorganen hebben gegeven.

Al is er een derde mogelijkheid: God, zowel als Satan, waren aliëns! Buitenaardse wezens die om een of andere reden grondstoffen nodig hadden die de aarde hen kon leveren. Er was maar één probleem: wie zou die grondstoffen opdelven? De dieren die de aarde bevolkten vielen uit de boot. Tenzij... bepaalde van die dieren intelligent genoeg konden worden gemaakt om hen taken op te dragen. En zo maakte 'God' de mens. Misschien een genetisch gemanipuleerde aap? Een wezen dat hij tot zijn slaaf kon maken. Een wezen dat ook zéker niet nog intelligenter mocht worden, want dan zou het in opstand kunnen komen en die grondstof voor eigen gebruik houden.

Satan, ook een van die aliëns, moet om een of andere reden medelijden gehad hebben met die schepsels, en ze geholpen hebben om voldoende wijsheid te verzamelen om zelf hun eigen boontjes te doppen en te doorzien dat die 'God' hen enkel voor zijn eigen voordeel gebruikte.

Wat die begeerde grondstoffen dan wel waren? Goud misschien? Wie weet was er ooit goud in overvloed op aarde, en hadden die aliëns goud nodig voor hun geavanceerde technologie misschien? En wie weet is daardoor ook het sprookje ontstaan over de onschatbare waarde van goud voor sieraden en dergelijke rommel.

Want ook dàt is iets dat ik nooit heb begrepen: waarom voor de duivel hechten mensen zoveel waarde aan goud? Voor sieraden? Daar bestaan toch honderden andere en veel goedkopere materialen voor? Maar nu pas blijkt goud, als heel goede geleider, plots ook heel belangrijk in de elektronica.

En voilà... daar hebben we het verband!

En dan verlieten de 'Goden' (lees: de aliëns) plots de aarde en lieten zich nooit meer zien. Waarom niet? De aardbewoners begonnen te slim te worden, de goudvoorraad was zoveel als uitgeput, en voor wat overbleef moesten die aardbewoners maar vechten. Wat ze trouwens ook gretig deden! Maar niet begrijpend waarvoor de aliëns het nodig hadden, gingen ze er maar sieraden van maken en promoveerden ze het zelfs tot betaalmiddel.

Dat was dan het materieel gevolg van die tussenkomst door aliëns. En vormde niet echt een probleem.

De échte problemen begonnen pas toen het geestelijk gevolg kwam bovendrijven. Toen allerlei op winst beluste lieden hun eigen uitleg aan het hele gebeuren gaven. Feiten verdraaiden. Religies uit de grond stampten. Religies die zo erg van elkaar verschilden dat ze wel tot bloedige strijd moesten leiden. Religies die helaas nog tot in onze 'moderne' tijden welig verder tieren en geloofd worden door de simpelen van geest die het merendeel van de bevolking uitmaakt. Alle religies hebben trouwens één zaak gemeen: ze zijn ontsproten aan ziekelijke breinen, en, althans in de eenentwintigste eeuw, totaal ongeloofwaardig geworden voor iedereen die nog een klein beetje logisch verstand heeft.

Maar anderzijds ook een steun en toeverlaat voor kwezels en kwallen die het om een of andere reden niet kunnen vinden op aarde, en dan maar tegen beter weten in geloven in oppermachtige goden die hen de illusie van een hemel weten voor te houden. Een hemel waar geen kennis voor nodig is. Een domme hemel dus...

Dergelijke mensen 'ontlopen' het doel van het leven: kennis verzamelen en de mensheid daarmee helpen om ooit achter de échte waarheid van dit alles te komen.

- Die waarheid die niét te koop ligt in kerken en moskeeën, maar die diep in onszelf schuilt.
- Die waarheid die religies ons met leugens en sprookjes proberen te verhinderen te ontdekken.
- Die waarheid die tot beter inzicht in de werking van de natuur en het heelal leidt.
- Die waarheid die een betere en eerlijkere wereld zou kunnen scheppen.
- Die waarheid waar de groten der aarde zo'n schrik van hebben, want dan zou blijken dat ze noch min noch meer zijn dan hun laagste onderdanen. En die hen dus met name hun macht zou ontnemen.

En daar draait het nou net allemaal om: MACHT!!! Macht door kennis is uit den boze. Macht om winstbejag is de boodschap in de 'moderne' wereld! Die wereld waarin de macht nogal dikwijls in handen is van de grootste idioten!

Snappen we nou waarom de machtsposities telkens weer worden ingenomen door de verkeerde mensen op de verkeerde plaats?

Snappen we nou waarom die boom der kennis zo nodig moest verdraaid worden tot een waanzinnig en totaal ongeloofwaardig verbod op seks?

Snappen we nou waarom priesters niet mogen trouwen? Ze moeten het voorbeeld geven om de leugen in stand te houden!



Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)



Foto

Over mezelf:
Bouwjaar:
1941
Geboren:   Ja.
Geslacht:   Neen. 
                    Nog levend.
Adres:        Hier.
Beroep:      Levensgenieter.
Hobby's:    Veel.
Talen:         Ja. Vooral
                    betalen.
MEDEDELING:
Voor enkel politie-verhaaltjes, klik onderaan deze marge op 'fictie'.
Inhoud blog
  • Verblindingspolitiek.
  • Afgewend!
  • Charly's angels.
  • Nieuwe tijden.
  • Een nieuw jaar...
  • Nieuwjaar!
  • Kerst
  • Be happy!
  • Winterse gevoelens.
  • De bron van het kwaad.
  • Zondagse mijmeringen.
  • De illusionist.
  • Staken?
  • Herinneringen.
  • Nationalisme.
  • Ontdekkingsreis
  • Het septembergevoel
  • Jeugd.
  • Amateurs.
  • Nadenken.
  • Who did it?
  • Moord en brand.
  • Partnerbedrog?
  • Doordenkertje.
  • Kuddegeest!
  • De échte racist!
  • Mosselfestijn.
  • Arrogantie.
  • Ontroerend onschuldig!
  • Maatschappijkritisch.
  • Zomerhit.
  • Serenata.
  • Soelaas.
  • Mijn dag.
  • Greensleeves
  • Defilé.
  • Vrouw en maatschappij.
  • Beschamend!
  • Overdreven snelheid? ...
  • Sapristi!
  • Integratie.
  • Privatisering.
  • Koffiedik kijken!
  • Daar is ie dan!
  • Me-time.
  • Euh...
  • Levering!
  • Voor elkaar.
  • Nooit tevreden dan?
  • Reageren?
  • Bankstrategie.
  • Analfabeet?
  • Zeelucht.
  • La vie de Chateau!
  • Hedendaagse jeugd.
  • Thuisgevoel.
  • Levenskwaliteit.
  • Pasen!
  • Van frigoboxtoeristen...
  • Knokkeblues.
  • Perfectie!
  • Naweeën.
  • Volksmentaliteit.
  • Balconytalk.
  • Mijn nieuw stekje.
  • Welkom in Knokke!
  • Welkom in Knokke.
  • Afscheid van Oostende.
  • Nadere kennismaking.
  • Zondag!
  • Scannen!
  • Te gek!
  • Uitbollen!
  • Nog eens zwerfmail
  • Proef op de som.
  • Emotions.
  • Levenskunst.
  • Verhuismodus.
  • Euforie!
  • Dubbele namen.
  • Jonger dan je denkt.
  • Back to the roots!
  • Leve de vrede!
  • In den beginne...
  • Land van belofte.
  • Ik weet het niet...
  • Zeventien procent!!!
  • Dagdromen.
  • Gewenning.
  • Diversiteit.
  • De huidige generatie...
  • Schrijfseltje.
  • Geluid op hol.
  • De vierde dag.
  • Landverraad!
  • Aardbewoners (2)
  • Aardbewoners.
  • Magic Bullit?
  • Citroentip.
  • Nieuwe technologie.
  • Een nieuw jaar.
  • De facebookgeneratie!
  • Stil!
  • Kerst.
  • De nachtmis.
  • Woordenschat.
  • Tijdloosheid.
  • Interesses.
  • Arm Fientje!
  • Minderjarig gespuis.
  • Hersenen.
  • Wie durft?
  • Vrouwelijke rariteiten.
  • Ach die hippies!
  • Een hondenleven.
  • Gierig of efficiënt?
  • Vluchten voor wat?
  • Waar Welk Weer?
  • Nostalgisch tussendoortje.
  • Jezelf ontmoeten!
  • Muzikaal intermezzo.
  • Oorlogje spelen.
  • Streepje muziek?
  • Strangers in paradise.
  • Net gemist.
  • Scrollen maar!
  • Eerste resultaten.
  • Incognito!
  • Soms...
  • Winteruur.
  • Missen.
  • Eenzaam OF alleen?
  • Oktobergedicht.
  • Terreur.
  • Keyboard geleverd!
  • De oude tijd.
  • Gevonden...
  • Blogberichtje.
  • Jaargetijden.
  • Memoires
  • People.
  • Oktobermarkt.
  • Hygiëne.
  • Kommiezeslunsen.
  • Generatiekloven.
  • Vrolijk België!
  • Koken voor dummies.
  • ALS... (remake)
  • Als. (Herhaling)
  • Treintje spelen.
  • Peutercriminaliteit.
  • Foei!
  • Het Evasyndroom.
  • Hoezo?
  • Bewust zijn!
  • Levenslust!
  • Religieus gedicht.
  • Lonely boy?
  • Gezondheid!
  • Septemberse weeën.
  • Mens sana...
  • Blogberichtje.
  • Hugo Claus
  • Goed gevoel.
  • Reageren.
  • Vier 'heemse' kinderen?
  • De leeflonende leefloners.
  • Slim, niet mo-slim Japan!
  • Net gehoord...
  • Asociaal of wat?
  • Democratie.
  • Chinese pralines.
  • De kracht van humor!
  • Eenmanshuishouden!
  • Westerse bemoeiingen
  • De citroen (2)
  • Gratis opvang.
  • Jager of prooi?
  • Growing older 2013
  • Besnijdenis/verminking.
  • Goden of kosmonauten?(2)
  • Extremisme of boerenbedrog?
  • De zwarte raaf.
  • Goden of kosmonauten?
  • Indringers.
  • Stil verdriet.
  • Hersenen!
  • Feelings.
  • Ode aan de citroen.
  • Gesmolten inspiratie!
  • Amigos para siempre.
  • Verloederend gespuis.
  • Komkommertijd.
  • O zee!
  • Keramisch kookplezier.
  • Illegaal?
  • Religieus extremisme.
  • Verdraagzaamheid?
  • In de nor.
  • De 21° eeuw?

    Archief per maand
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010



    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • waar schrijf je niet meer
  • hallo Willy
  • gelukkige verjaardag
  • waanzinnig waterige woensdagwensen
  • EOAI

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Laatste commentaren
  • Bedankt Dr Ilekhojie voor (Imelda Diamante)
        op Relativeren.
  • Black Magic Protection Specialist in Melbourne Psychic Voodoo Love Spell Caster Call ☎ +27765274256 Spells To Return Back Ex Lover (Sheikh Hussein)
        op Nieuwjaar 2011
  • Black Magic Protection Specialist in Melbourne Psychic Voodoo Love Spell Caster Call ☎ +27765274256 Spells To Return Back Ex Lover (Sheikh Hussein)
        op Nieuwjaar 2011
  • Call/WhatsApp +27765274256 Black Magic Removal Expert in United Kingdom, Carribean, Middle East, Scandinavia, Oceania, Pacific Islands, Africa, Central America, North America, Greenland, Antarctica and South America (Sheikh Hussein)
        op Nieuwjaar 2011
  • Call/Text ☎ +27765274256 Remote Viewer, Healer and Magic Spell Caster Specialist in London, Lisbon, Denver, Dallas, Melbourne, Adelaide, Miami, Stockholm, Oslo, Brussels, New York, Athens, Beirut and Chicago (Sheikh Hussein)
        op Nieuwjaar 2011
  • Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Categorieën
  • Chico2 (19)
  • Chicofotos (25)
  • Computertips. (11)
  • Culinaire avonturen. (2)
  • Fictie 01. (10)
  • Fictie 02 (10)
  • Fictie 03 (8)
  • INHOUD BLOG. (6)
  • Kroniek van een overlijden. (19)
  • Kroniek van een overlijden2 (11)
  • rokershoekje (17)

  • Mijn favorieten
  • Lieve
  • Fredje
  • Johan1944

  • Interessante blogtips:
  • Febe


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!