Bewust_zijn
mijn levensvisie
19-07-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn dag.

6 uur.
Wakker worden en opstaan Willy! Een wekker heb ik niet nodig. Mijn biologische klok regelt dit wel. Het wordt, volgens de weerman, een drukkende zomerdag, maar voor mij ook zomaar een 'drukke' dag, want ik had me voorgenomen gehaktballetjes te maken. Voor vanmiddag, en de rest voor de vriezer. Notabene nog wel op zo'n bloedhete dag. Maar ik kan niet meer achteruit, want ik haalde het gehakt gisteren avond uit de vriezer. Ook zou ik vandaag eigenlijk sigaretten moeten rollen, want mijn voorraad slinkt bedenkelijk. Tot overmaat van ramp is het vrijdag vandaag, en op vrijdag en dinsdag stof ik de meubels af en stofzuig daarna. Pfff. Niet echt leuk aldus te moeten wakker worden.

Voorzichtig stap ik uit bed en loop op de tenen de slaapkamer uit om Chico niet te wekken. Want die slaapt de slaap der rechtvaardigen in zijn bench naast mijn bed.

Maar na een sterke kop koffie, een verfrissende was- en scheerbeurt en een spuitje 'Kouros' eau de toilette, voel ik me weer 50 jaar jonger en zie de komende werkzaamheden positief tegemoet. Krijg er zelfs zin in.

7 uur.
Eerste sigaret en tweede kop koffie, op het balkon nu. In een licht T-shirtje want het is al lekker warm, zelfs in de schaduw waarin mijn balkon nog verkeert. Ondertussen bekijk ik het gaan en komen op de rotonde. Op dit uur veel meer komen dan gaan. Voornamelijk vracht- en bestelwagens die de stad komen bevoorraden of bepaalde diensten komen verlenen. Bijna elke dag dezelfde. Ik ken de opschriften bijna vanbuiten.

En dan afstoffen. Een klein kwartiertje werk. Met stofzuigen wacht ik tot Chico 'uit bed' is. Wat doen ondertussen? Brood hoef ik niet te halen, want ik heb er nog. In de diepvries. Verpakt in porties van twee sneetjes. En dus wordt het muziekmoment. Keyboard opgestart, volume heel laag (Chico... weetjewel?) en me een beetje uitleven in de muziek. Want deze voormiddag zal ik er geen tijd meer voor hebben, en na de middag geen goesting vanwege de warmte.

8 uur.
De dag van Chico begint nu. Ik haal hem uit zijn bench en doe een sanitaire morgenwandeling rond de kerk. Dan krijgt hij zijn ontbijt: korreltjes van 'Royal Canin mini adult', gemengd met een kwart sneetje ontvette ham, in stukjes gesneden. Ja... verwend is de sloeber wel! Maar dat verdient hij ook wel. Na zijn maaltijd wacht hem nog een grondige borstel- en kambeurt en kan hij definitief aan zijn dag beginnen.

8.30 uur.
Tijd voor mijn eigen ontbijt, gewoonlijk bestaande uit een boterham met choco en een derde kop koffie. Vervolgens mijn tweede sigaret op het balkon. Dan nog de stofzuigbeurt en ik kan naar de Aldi. Want ik heb bier nodig, en vooral eieren, want ik heb er geen enkele meer om in mijn gehaktballetjes te mengen. En dat bier... tja, weerman zei op TV dat ouderen veel moeten drinken in die warmte, en dat valt niet in dovemansoren.

9.15 uur.
Terug van Aldi, maar met nog méér werk aan mijn been op deze drukkende zomerdag. Ik zag namelijk dat ze selder hadden! En die vind je normaal niet bij Aldi. Enkel maar prei. En dus wist ik het te maken een pak selder en een pak prei mee te brengen. Wat betekent: versnijden, wassen, en invriezen! Kan ik daarna eindelijk aan mijn bouletjes beginnen alstublieft? Dankuwel.

10 uur.
Voilà. Alles achter de rug. Flat netjes, vleesballetjes rauw in de koelkast om wat op te stijven, aardappeltjes klaar om gebakken te worden en boontjes gekookt. Oef! Tijd voor mijn eerste biertje en mijn derde sigaret. Op het balkon natuurlijk. Weer een heel ander zicht op de rotonde: bijna stilstaand verkeer, maar nu voornamelijk personenauto's. De rush naar het strand is begonnen. Weinig verschil met 60 jaar geleden! Ik hoor het mijn vader nog zeggen:

- Ik verwacht altijd dat 'het gat' (waarmee hij dan de inkom van Knokke bedoelde) ooit zal dichtslibben en er geen kat meer bij kan. Maar dat gebeurde, ongelooflijk genoeg, nooit. Toen niet, en ook nu niet. Waar al die auto's inkruipen was me toén een raadsel, en dat is het me nog altijd. Al deed ik ooit, op eigen initiatief, destijds bij de verkeersdienst van de politie, een telling, en kwam tot de conclusie dat we zowat 20.000 wagens konden parkeren. Private garages niet inbegrepen. Heel wat, maar toch... als je ziet wat er op zonnige dagen binnenstroomt zou je toch wel even je hart vasthouden!

En toch lijken tegenwoordig de meeste badgasten tegenwoordig met het openbaar vervoer te komen. Slim bekeken en geen parkeerproblemen. Zie mijn stukje 'defilé', over 'witte billekens', waarvan ik hieronder trouwens een foto toevoeg:

11.00 uur.
Vierde sigaret en tweede biertje op het balkon. De instroom van zonnekloppers gaat maar door. Na de sigaret ga ik even buiten met Chico. Niet lang, want het is drukkend warm, en de zon slaat je met haar hete stralen om de oren. Arme bleke billekens! Vanavond zullen er heel wat gekookte kreeftjes tussenzitten!

11.45 uur.
Zal maar de bollekens beginnen bakken. Net als ik het vuur aanzet gaat de bel. Dochter Abigaeil natuurlijk. Vuur terug af en een babbeltje op het balkon. Het middagmaal kan wachten. Ze heeft de late shift en moet om 12.30 uur beginnen in de kledijzaak 'Esprit' tegenaan de Zeedijk, en de airco blijkt er stuk! Arme Abi!

13 uur.
Voilà. Lekker gegeten, en nog een sigaretje op het balkon als toemaatje. Het verkeer is stilgevallen. Zowel dat van auto's als dat van voetgangers. Wie nog niet ligt te bakken op het strand zit te eten in een van de vele restaurants. Straks, zo tegen 14 uur, zal het verkeer, en de instroom van toeristen, zich hervatten. De namiddagtoeristen. Maar waar dié nog een plaatsje zullen vinden voor de auto, of zelfs op het strand, is me een raadsel. Hopelijk hebben ze een schoenlepel meegebracht om zich tussen twee andere zonaanbidders in te wurmen.

Het is ook kermisweekend in Knokke. En ik krijg zin in lekkere oliebollen. Zo rond een uur of zes zal ik die maar even halen op de foor. Het is toch maar 100 meter lopen vanaf mijn deur. Zou het er op de kermis nog altijd aan toegaan zoals destijds? Toen ik jong was, was Knokke Kermis dé dag om een kermislief aan de haak te slaan. Ontelbaar waren de meisjes die door jongens werden natgespoten met het licht geparfumeerde water dat je toen in tubetjes kon kopen op de kermis. Tja... dat was onze manier om te zeggen 'ik zie je wel zitten'!

Maar tegenwoordig zullen wel andere mogelijkheden worden gebruikt. Internet bijvoorbeeld. Ik kan het ze niet kwalijk nemen, maar het stemt me toch wat melancholisch. Want ondanks alle beperkingen vandien ben ik toch de overtuiging toegedaan dat onze generatie de mooiste tijden ooit heeft beleefd. Tijden die, helaas, nooit meer zullen terugkeren. Laat de jeugd dus maar genieten van het weinige dat nog overblijft naast alle technische snufjes. Want ook dàt zal verdwijnen. En zullen de volgende generaties, helemaal gemulticultiveerd, zich moeten onderwerpen aan de strenge Islamitische wetten. En zullen de meisjes, wie weet, niet langer speels bespoten, maar grimmig besneden worden.

16 uur.
Bloedheet! Daar jaag je geen hond door. Zelfs de vogels lopen tevoet vanwege de hitte. Maar toch kijkt Chico me verwijtend aan alsof hij zeggen wil: "Allez baasje, laat me nog eens uit!" En dat doe ik dan maar. Vijf minuutjes; niet langer. Net voldoende voor de grote en kleine boodschappen van Chico, en dan weer snel naar de koelte van het appartement. Koelte? De thermometer wijst er 27° ondanks het feit dat alle vensters open staan en een aanhoudende tocht veroorzaken. Maar die 27° lijkt desalniettemin heerlijk fris, als je van buiten komt. Chico heeft zich ondertussen te slapen gelegd op het koelste plaatsje van de flat: op de koele marmeren tegels van de gang, waar de tocht trouwens ook het hevigst is.

Nadeel van die tocht is wél dat ik er sedert enkele dagen een walgelijke geur van frietvet mee binnenhaal! Een onverlaat vond verleden week kans om een nieuwe friture te openen bijna pal tegenover mijn flatgebouw. 'Must eat' heet het ding. Had beter 'Must stink' genoemd, want de geur terroriseert de hele buurt. En ik die op zondag alles openzet als ik mijn eigen frietjes bak, om geen geurtjes binnen te houden. Nu krijg ik wél de geur van een ander binnen!

18 uur.
Eerst Chico nog even uitlaten en dan naar de kermis om oliebollen. 7 stuks. Voor 4 euro. Moet volstaan als 'avondmaal'. Smaken nog lekker ook.

En dan...
Niets meer. Nieuws en weerbericht, een herhaling van De Kotmadam, daarna eentje van De Kampioenen, avondwandelingetje met Chico, en dit blog publiceren. Ja... een bloedhete, maar toch lekker aangename dag.



Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (1)

20-07-2014
mijn dag

het is daar ok zo warm als hier zal zeker nu niet afkomen veel te druk daar 

20-07-2014 om 09:39 geschreven door Doriane Rosseel




Foto

Over mezelf:
Bouwjaar:
1941
Geboren:   Ja.
Geslacht:   Neen. 
                    Nog levend.
Adres:        Hier.
Beroep:      Levensgenieter.
Hobby's:    Veel.
Talen:         Ja. Vooral
                    betalen.
MEDEDELING:
Voor enkel politie-verhaaltjes, klik onderaan deze marge op 'fictie'.
Inhoud blog
  • Verblindingspolitiek.
  • Afgewend!
  • Charly's angels.
  • Nieuwe tijden.
  • Een nieuw jaar...
  • Nieuwjaar!
  • Kerst
  • Be happy!
  • Winterse gevoelens.
  • De bron van het kwaad.
  • Zondagse mijmeringen.
  • De illusionist.
  • Staken?
  • Herinneringen.
  • Nationalisme.
  • Ontdekkingsreis
  • Het septembergevoel
  • Jeugd.
  • Amateurs.
  • Nadenken.
  • Who did it?
  • Moord en brand.
  • Partnerbedrog?
  • Doordenkertje.
  • Kuddegeest!
  • De échte racist!
  • Mosselfestijn.
  • Arrogantie.
  • Ontroerend onschuldig!
  • Maatschappijkritisch.
  • Zomerhit.
  • Serenata.
  • Soelaas.
  • Mijn dag.
  • Greensleeves
  • Defilé.
  • Vrouw en maatschappij.
  • Beschamend!
  • Overdreven snelheid? ...
  • Sapristi!
  • Integratie.
  • Privatisering.
  • Koffiedik kijken!
  • Daar is ie dan!
  • Me-time.
  • Euh...
  • Levering!
  • Voor elkaar.
  • Nooit tevreden dan?
  • Reageren?
  • Bankstrategie.
  • Analfabeet?
  • Zeelucht.
  • La vie de Chateau!
  • Hedendaagse jeugd.
  • Thuisgevoel.
  • Levenskwaliteit.
  • Pasen!
  • Van frigoboxtoeristen...
  • Knokkeblues.
  • Perfectie!
  • Naweeën.
  • Volksmentaliteit.
  • Balconytalk.
  • Mijn nieuw stekje.
  • Welkom in Knokke!
  • Welkom in Knokke.
  • Afscheid van Oostende.
  • Nadere kennismaking.
  • Zondag!
  • Scannen!
  • Te gek!
  • Uitbollen!
  • Nog eens zwerfmail
  • Proef op de som.
  • Emotions.
  • Levenskunst.
  • Verhuismodus.
  • Euforie!
  • Dubbele namen.
  • Jonger dan je denkt.
  • Back to the roots!
  • Leve de vrede!
  • In den beginne...
  • Land van belofte.
  • Ik weet het niet...
  • Zeventien procent!!!
  • Dagdromen.
  • Gewenning.
  • Diversiteit.
  • De huidige generatie...
  • Schrijfseltje.
  • Geluid op hol.
  • De vierde dag.
  • Landverraad!
  • Aardbewoners (2)
  • Aardbewoners.
  • Magic Bullit?
  • Citroentip.
  • Nieuwe technologie.
  • Een nieuw jaar.
  • De facebookgeneratie!
  • Stil!
  • Kerst.
  • De nachtmis.
  • Woordenschat.
  • Tijdloosheid.
  • Interesses.
  • Arm Fientje!
  • Minderjarig gespuis.
  • Hersenen.
  • Wie durft?
  • Vrouwelijke rariteiten.
  • Ach die hippies!
  • Een hondenleven.
  • Gierig of efficiënt?
  • Vluchten voor wat?
  • Waar Welk Weer?
  • Nostalgisch tussendoortje.
  • Jezelf ontmoeten!
  • Muzikaal intermezzo.
  • Oorlogje spelen.
  • Streepje muziek?
  • Strangers in paradise.
  • Net gemist.
  • Scrollen maar!
  • Eerste resultaten.
  • Incognito!
  • Soms...
  • Winteruur.
  • Missen.
  • Eenzaam OF alleen?
  • Oktobergedicht.
  • Terreur.
  • Keyboard geleverd!
  • De oude tijd.
  • Gevonden...
  • Blogberichtje.
  • Jaargetijden.
  • Memoires
  • People.
  • Oktobermarkt.
  • Hygiëne.
  • Kommiezeslunsen.
  • Generatiekloven.
  • Vrolijk België!
  • Koken voor dummies.
  • ALS... (remake)
  • Als. (Herhaling)
  • Treintje spelen.
  • Peutercriminaliteit.
  • Foei!
  • Het Evasyndroom.
  • Hoezo?
  • Bewust zijn!
  • Levenslust!
  • Religieus gedicht.
  • Lonely boy?
  • Gezondheid!
  • Septemberse weeën.
  • Mens sana...
  • Blogberichtje.
  • Hugo Claus
  • Goed gevoel.
  • Reageren.
  • Vier 'heemse' kinderen?
  • De leeflonende leefloners.
  • Slim, niet mo-slim Japan!
  • Net gehoord...
  • Asociaal of wat?
  • Democratie.
  • Chinese pralines.
  • De kracht van humor!
  • Eenmanshuishouden!
  • Westerse bemoeiingen
  • De citroen (2)
  • Gratis opvang.
  • Jager of prooi?
  • Growing older 2013
  • Besnijdenis/verminking.
  • Goden of kosmonauten?(2)
  • Extremisme of boerenbedrog?
  • De zwarte raaf.
  • Goden of kosmonauten?
  • Indringers.
  • Stil verdriet.
  • Hersenen!
  • Feelings.
  • Ode aan de citroen.
  • Gesmolten inspiratie!
  • Amigos para siempre.
  • Verloederend gespuis.
  • Komkommertijd.
  • O zee!
  • Keramisch kookplezier.
  • Illegaal?
  • Religieus extremisme.
  • Verdraagzaamheid?
  • In de nor.
  • De 21° eeuw?

    Archief per maand
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010



    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • waar schrijf je niet meer
  • hallo Willy
  • gelukkige verjaardag
  • waanzinnig waterige woensdagwensen
  • EOAI

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Laatste commentaren
  • Bedankt Dr Ilekhojie voor (Imelda Diamante)
        op Relativeren.
  • Black Magic Protection Specialist in Melbourne Psychic Voodoo Love Spell Caster Call ☎ +27765274256 Spells To Return Back Ex Lover (Sheikh Hussein)
        op Nieuwjaar 2011
  • Black Magic Protection Specialist in Melbourne Psychic Voodoo Love Spell Caster Call ☎ +27765274256 Spells To Return Back Ex Lover (Sheikh Hussein)
        op Nieuwjaar 2011
  • Call/WhatsApp +27765274256 Black Magic Removal Expert in United Kingdom, Carribean, Middle East, Scandinavia, Oceania, Pacific Islands, Africa, Central America, North America, Greenland, Antarctica and South America (Sheikh Hussein)
        op Nieuwjaar 2011
  • Call/Text ☎ +27765274256 Remote Viewer, Healer and Magic Spell Caster Specialist in London, Lisbon, Denver, Dallas, Melbourne, Adelaide, Miami, Stockholm, Oslo, Brussels, New York, Athens, Beirut and Chicago (Sheikh Hussein)
        op Nieuwjaar 2011
  • Blog als favoriet !


    Categorieën
  • Chico2 (19)
  • Chicofotos (25)
  • Computertips. (11)
  • Culinaire avonturen. (2)
  • Fictie 01. (10)
  • Fictie 02 (10)
  • Fictie 03 (8)
  • INHOUD BLOG. (6)
  • Kroniek van een overlijden. (19)
  • Kroniek van een overlijden2 (11)
  • rokershoekje (17)

  • Mijn favorieten
  • Lieve
  • Fredje
  • Johan1944

  • Interessante blogtips:
  • Febe


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!