Over mijzelf
Ik ben Bompapatje
Ik ben een man en woon in Wilrijk/Antwerpen (België) en mijn beroep is Gepensioneerd bediende.
Ik ben geboren op 02/10/1953 en ben nu dus 71 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Bier, amateurtoneel en schrijfselen.
Ik heb mezelf voorgenomen om gezond en volledig bij mijn verstand 120 jaar te worden
P(rogressief) A(leternatief) T(olerant)
Foto
Foto
Zoeken in blog

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Welkom in mijn gastenboek
  • zaterdag weekendbezoek
  • Goedemorgen
  • Fijne Vrijdag toegewenst blogmaatje
  • Een fijne Donderdag toegewenst maatje
  • Wens je een aangename vrijdag blogmaatje

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Blog als favoriet !
    Laatste commentaren
  • Gelukkig Nieuwjaar blogmaatje (Nikki)
        op Wie kent nu niet dit gevoel
  • lieve groetjes Nikki (Nikki)
        op Wie kent nu niet dit gevoel
  • Wens je een fijne Woensdag lieve vriend (Nikki)
        op Wie kent nu niet dit gevoel
  • Een fijne Dinsdag gewenst (Nikki)
        op Wie kent nu niet dit gevoel
  • Kom even op bezoek (Dirk)
        op I'm only human after all
  • Foto
    Foto
    Bompapatje's schrijfsels

    Hier se, hier se een bezoeker se..... Welkom in mijn nederige blog... Iets drinken?... Als je een biertje wenst, klik dan even op de foto onder de datum en kies maar... keuze genoeg. Gezondheid!
    17-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bier niet te koud bewaren (17/10/2008)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De ideale bewaartemperatuur voor bier is ergens tussen 4 en 6 granden. Nog lagere temperatuur brengt niet noodzakelijk schade aan het bier, maar ge riskeert wel dat het aroma wordt aangetast.

    Wat ge vooral moet vermijden, is een te veel te bruuske temperatuursverandering, want bij een thermische schok van meer dan 10 graden wordt de smaak van het bier gebroken en riskeert ge zelfs dat het bier troebel wordt.

    Ook bij het verbruik moet ge er op letten dat de temperatuur geen te plotse verandering ondergaat. Wanneer de bewaartemperatuur niet overeenstemt met de verkozen drinktemperatuur, kunt ge best het bier even laten ‘acclimatiseren’.

    Binnen het normale temperatuurbereik kunt ge stellen dat de smaak verbetert naarmate de temperatuur hoger is…

    Dus ge moet een beetje voorzichtig zijn met de temperatuur van uw lekker biertje…OK?!

    Tot chillens…

    17-10-2008 om 21:52 geschreven door Bompapatje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom schuimt bier? (15/10/2008)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Waarom bier schuimt?... Awel omdat onder invloed van de koolstofdioxide die ontsnapt er bellekes worden gevormd waarvan de wanden bestaan uit verschillende eiwitten en koolhydraten. Die dingen komen in het bier voor zoals dextrines, eiwitten van gerstenmout, ionen uit het water en bittersoffen uit hop. Die stoffen verlagen de oppervlaktespanning van het water, en beletten zo dat er waterdruppelkes gevormd worden.

    De wanden van de bellekes zijn echter niet overal even dik. Door de zwaartekracht, de oppervlaktespanning en de beweging van het bier worden de dikkere gedeelten van de bellekes nog dikker zodat ze kapot springen...en dat maakt dus schuim...

    Zaols ge weet, is na ne zekere tijd is de dikte van de schuimkraag gehalveerd; dat noemen ze de halfwaardetijd. Een halfwaarde-
    tijd van 110 seconden wordt door deskundigen als heel goed omschreven...Maar pas op, Brouwers gebruiken soms ook schuimstabilisatoren om die tijd te verlengen.

    Weet ge trouwens hoe de schuimring heet die in een proper glas na elke slok achterblijft? Dat noemen ze in een kling. Waarschijnlik is dat afkomstig van het Engelse cling, wat kleven betekent.

    Enfin, dat weten we dan ook weeral...spannend hé...tot nog eens?...

    15-10-2008 om 00:00 geschreven door Bompapatje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25x 30 (13/10/2008)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Spijtig, maar geen tijd gehad om te bierbloggen en indexen …ik ben voor de 25ste herdenking van mijn 30ste verjaardag gaan eten met mijn dierbaarste vrienden en familieleden in de 15de eeuw, dus we waren even onderweg en hadden nogal wat last van een stevige jetlag…Maar ’t was tof, gezellig, lekker, speciaal, origineel, fijn, om te koesteren, maar vooral warm en dankbaar…

    Will be back soon in the future…

    13-10-2008 om 16:27 geschreven door Bompapatje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aanstootgevend Satanbier (10/10/2008)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In twee winkels in Mount Plezant, een gemeente in de Amerikaanse staat South Carolina, is het Belgische bier Satan uit de rekken gehaald omdat er klanten aanstoot aan namen…

    De General manager van de Piggly Wigglywinkels beweert dat ‘m verontwaardigde klanten verliest en als ‘m één sixpack verkoopt er tegelijkertijd 10 klanten kwaad worden en dat vindt ‘m de investering niet waard…’t Is tenslotte in het zuiden van de Verenigde Staten, waar dat volgens den importeur - Noble Union Trading - achter elke boom ne Christelijke fundamentalist verstopt zit.

     

    Ook op andere plaatsen in de VS zou het Satan bier omstreden zijn. In Houston heeft de kerkgemeenschap zelfs betoogd om het bier uit de rekken te laten nemen… Zo niet zou de kerk de winkels boycotten.

     

    Brouwerij De Block maakt zich voorlopig nog geen zorgen. Het zijn plaatselijk problemen en ze doen voor de rest goei zaken in de VS... Trouwens ze zijn niet de enige hé...er zijn ook nog Duvel en Lucifer en het Franse Bière du Diable

     

    Al goe dat wij er hier een andere, lossere mentaliteit op nahouden; stel u voor…

     

    Wist ge trouwens dat de naam Satan eigenlijk verwijst naar het harde labeur bij de stookketels in de brouwerij dat de werknemers vroeger al eens de “hel” durfden te noemen…

     

     

    Tot nog is ?...

    10-10-2008 om 22:02 geschreven door Bompapatje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    05-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste update bierindex (05/10/2008)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Allee, de herfst is begonnen, maar niet getreurd, dit is een goede tijd om aan de index te werken. Ondertussen zijn we aan 1340 bieren gekomen.

    De herfst is niet alleen een goede tijd om aan de hobby te besteden, het is een zeer goede tijd voor nogal wat bieren…maar daarover gaan we misschien later nog eens chillen…we zien wel…

    Nu ga ik eerst genieten van een Oude Gueuze van brouwerij De Koninck uit Dworp.

    Schol en tot nog eens?!

    05-10-2008 om 16:12 geschreven door Bompapatje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    01-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bier na wijn geeft venijn (01/10/2008)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Algemeen wordt aangenomen dat bier op wijn venijn geeft en wijn op bier plezier betekend, maar is dat wel waar?...

    Er is nooit wetenschappelijk  ondezoek naar gedaan want volgens de toxicologen maakt het niet uit of ge eerst bier drinkt of eerst wijn. Het enige dat telt is de hoeveelheid alcohol die je drinkt.

    Alcohol uit wijn wordt wel sneller in het lichaam opgenomen dan deze uit bier, omdat er in bier meer koolhydraten zit. Maar dat heeft dus geen enkel effect op de hoeveelheid alcohol die gedronken is.

    De achtergrond van deze volkswijsheid is eerder historisch. Wijn werd vroeger enkel gedronken door de rijken, terwijl het veel goedkopere bier goed was voor de gewone man...Maar rijke mensen die in financiële problemen kwamen moesten dus overschakelen van wijn naar bier...vandaar dus dat “Bier na wijn is venijn”  eerder op de financiële terugval slaagt...Het omgekeerde geeft natuurlijk plezier, dat hoeft geen uitleg...

    Het rare echter is dat niet iedereen er zo over denkt... De Duitsers wel: “Wein auf bier das rat ich dir, bier auf wein das lasse sein”. Maar de Britten zien het weer eens anders: “Beer after wine, and you’ll feel fine, wine after beer and you’ll feel queer”...maar ja, die rijden dan ook links hé...

    Tot nog is ?!

    01-10-2008 om 21:49 geschreven door Bompapatje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Studeren voor Zytholoog (28/09/2008)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik ben gisteren weer eens in Brugge geweest en kon het dus natuurlijk niet laten om te gaan biershoppen in de Bottleshop en de 2be in Brugge.We zijn ook nog een biertje gaan drinken in ’t Brugs Beertje (een aanrader!).

    Maar wat ik eigenlijk kwijt wou is…

    Syntra en het Hoger Instituut voor Bier en Gastronomie bieden weldra, in avondonderwijs wel te verstaan, een academische cursus aan voor Zytholoog (of biersomelier).

    Hoewel ons land bekend staat om zijn bieren ontbrak tot nu toe een degelijke opleiding. Een gat in de markt vinden ze bij Syntra, zeker omdat er steeds meer bierrestaurants bijkomen en bieren almaar vaker de plaats van wijn innemen... Maar het juiste bier wordt nog niet altijd bij het juiste gerecht geserveerd.

    In een knelpuntsector als de horeca kan het sowieso geen kwaad als je met kennis van zaken aan de slag kunt.

    Liefhebbers moeten wel nog even geduld hebben tot november, want pas dan starten de cursussen. Een volledige opleiding bestaat uit vijftig lessen van telkens vier uur... En dat is meer dan de voor een wijnopleiding, maar dat is gewoon omdat bier nu eenmaal een ingewikkelder product is dan wijn.

    ‘k zal er eens over nadenken...saluut...Seffens gaan we proeven…

    28-09-2008 om 20:37 geschreven door Bompapatje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    24-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boodschap voor Vlaanderen (24/09/2008)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Om onze economie nog wat sterker aan te zwengelen zal de Vlaamse regering aan iedereen 600 Euro belastingvermindering toekennen…

    Als we dat uitgeven aan kleding en speelgoed zal dat geld naar China gaan…


    Als we dat spenderen aan benzine, zal het naar de Arabieren gaan…


    Als we er een computer mee kopen, gaat het naar Taiwan.

    Kopen we er fruit en groenten mee, gaat het naar Spanje, Frankrijk en Italië…


    Kopen we er een goede auto mee, gaat het naar Japan…


    Als we er onnodige rommel mee kopen, gaat het naar Korea…


    Niets van dat alles zal de Vlaamse economie helpen!...


    De enige manier om dat geld hier te houden is door het drinken van onze
    streekbieren...

     

    Gezondheid.

    24-09-2008 om 22:14 geschreven door Bompapatje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste update bierindex (20/09/2008)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het Was vanavond Junior Eurosong en ons Leen (mijn dochter) volgt dat graag, dus het moment om nog wat te updaten...

    Terwijl zij aan het zien was heb ik mij met de laptop dan maar aan tafel gezet en onzen Tom (m’n zoon) is beginnen schaken aan de andere kant van tafel...

    Wat knabbels op de salontafel, wat kaarslicht hier en daar en terwijl de mannen met hun hobby bezig waren, volgden ze de wedstrijd mee, zodat het onder ons gedrieën toch nog gezellig was samen…

    Ge ziet, ne mens heeft echt niet veel nodig…

    Allee, ga nu maar snuffelen op de bierindex, want we zitten nu aan 1327 bieren…

    20-09-2008 om 22:45 geschreven door Bompapatje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.175 jaar De Koninck (17/09/2008)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een dikke proficiat aan de jarige brouwerij De Koninck.

    En niet alleen voor hun 175st verjaardag, maar ook voor hun nieuwe bieren – Golden Blond en Ruby Red – twee pareltjes waar ze erg trots mogen op zijn!.. Zij zullen nog dikwijls mijn glazen vullen…Zeker weten…

    Doe zo verder

    17-09-2008 om 22:32 geschreven door Bompapatje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een ode aan het bier (17/09/2008)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We toasten onder vrienden.

    Als ’t bier bruin of blond in ’t glas vloeit, als ’t romend parelt en prikkelend geurt van de hop en van het graan, dan brengen we met heiligend gebaar, voorzichtig, de ogen gesloten, het glas aan de mond. En dan drinken we in teugjes, profijtig, genieten van elke slok, schuimlekkend en smakkend…

    Wat enkele glaasjes vermogen! De weemoed, het neerslachtige verglijdt in een geestelijke blijheid. Geen beter medicijn voor hem of haar die een tegenslag te verduren krijgt. Goed, zwaar, gezond bier herschept de weifelaar in een welsprekend, durvend iemand. Maar ’t moet met mate. Want die rijk zijn en verslaafd aan de pint, die worden wezenlijk van vermogend arm…

    Geen studentikoze avond zonder bier. Want zingt men niet: “Het best biertje lust hem niet. Het liefste liedje sust hem niet. Het mooiste meisje kust hem niet. Hoog het glas, hoog het hart, hoog het lied!”…

    Geen gezellige avond thuis zonder bier!...

    Aldus zou men een onvoltooid loflied kunnen zingen op de drank, die zo vergroeid is met ons eigen ik, dat hij niet kan weggecijferd worden uit ons bestaan.

    (Bron: Het bier in het volksleven)

    Gezondheid en tot de volgende…

    17-09-2008 om 22:29 geschreven door Bompapatje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een portje geschiedenis (14/09/2008)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als het over eten en drinken gaat, moeten wij Belgen voor niemand onderdoen. Onze voorouders waren in de tijd van de Romeinen al beroemd omwille van hun ‘mede’ en ‘bier’, dat ze zonder blikken of blozen kwistig door hun keelgat goten, net zoals wij dat vandaag, 20 eeuwen later, nog altijd doen… we hebben namelijk de reputatie stevige bierdrinkers te zijn…

    OK…, ge kunt altijd water drinken om de dorst te lessen, en dat is nog goedkoop ook. Maar al van in de oertijd is de mens op zoek naar meer genot. Er is maar weinig waar de mens zoveel vindingrijkheid voor aan de dag heeft gelegd dan aan het bereiden van een drank die hen kon welbehagen (om het woord roes niet te gebruiken), om de dagelijkse beslommeringen even te kunnen vergeten. De oudste bekende gegiste dranken zijn mede, wijn en bier…

    Mede werd bereid uit gegiste honing en was de drank van de volksstammen uit de bossen, zoals de Kelten.

    Bier was oorspronkelijk de geliefkoosde drank van de volkeren aan de Tigris, de Eufraat en de Nijl, omdat zij al aan akkerbouw deden en de  nodige granen teelden.

    De wijn was dan weer de lievelingsdrank van die volkeren die in de warmere, zonnige streken leefden, waar de druif goed kon gedijen.

    De “uitvinding” van deze drie dranken wordt in de mythologie toegeschereven aan Goddelijke inspiratie. Bier en mede waren dan ook de dranken van de goden en dappere krijgers die er in het hiernamaals gulzig van genoten.

    Toen de Romeinen hier binnenvielen, waren bier en mede reeds algemeen gebruikelijk. De Toenmalige geschiedschrijvers waren zelfs verbaasd  over de grote hoeveelheden die er hier van gedronken werd. Nu waren de Romeinen van thuis uit zelf al stevige wijndrinkers, maar niet in de mate van de gigantische liters bier die onze voorouders konden verzetten…

    Dus…als onze verre voorouders al zo verlekkerd waren op bier, waarom zouden wij dat dan niet zijn?...Alleen wij zijn een beetje slimmer en wijzer geworden; wij drinken het met mate (en wij hebben allemaal véél maten nietwaar?)…

                                                                (Bron: Het bier in het volksleven)

    Schol, als g’er niet van drinkt, blijft het vol.

    14-09-2008 om 00:00 geschreven door Bompapatje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oeps (07/09/2008)
    Oeps...de guldensporenslag was wel in 1302 hé ! Sorry...
    Maar laat die Flaminganten maar fietsen in dit weer..

    07-09-2008 om 18:40 geschreven door Bompapatje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste update bierindex (07/09/2008)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik heb me nog eens bezig gehouden met mijn bierindex…in totaal zitten we nu aan 1304 bieren.

    Heu…1304, was het dan geen guldensprorenslag?...Ook toevallig hé; juist op ’t moment dat al die Vlaams gezinden met hun veloke rond Brussel aan ’t rijden zijn…haha, ik vind dat nu een grappig toeval sé…en ‘k heb het er echt niet voor gedaan.

    Een ander nieuwtje - dat wel niets met bier te maken heeft, maar ik wil er gerust ene op drinken - is dat mijn oudste zoon gisteren een halve marathon gelopen heeft in de duinen van de Vrouwenpolder (Nederland) in een tijd van 1 uur 32 min 40 sec en daarbij een 20ste plaats liep van 144 deelnemers. Chick hé?...Of mag ik daar voor ene keer niet mee stoefen misschien?

    Saluut en tot de volgende 

    07-09-2008 om 16:27 geschreven door Bompapatje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    04-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Remedie tegen een kater (04/09/2008)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Iedereen heeft al wel eens een kater gehad, nietwaar? ...Verschrikkelijk: een bijna-dood ervaring is dat...met een droge mond, barstende koppijn, elastieken armen en benen, misselijk...en dan met je hoofd in de “ge-weet-wel-waar”.

     

    Dit fenomeen is van alle tijden. De wetenschap kan veel, maar van een wetenschappelijk verantwoord experiment tegen een kater is geen sprake...Ah ja! De overheden hebben bang dat een experimentele katerkuur zou leiden tot een catastrofale opstoot van drankmisbruik bij de tot nog toe matige drinkers. Katers zijn ten slotte een duidelijk en natuurlijk signaal van ons lichaam dat we op een verkeerde manier met drank zijn omgegaan.

     

    Daarom kan er geen wetenschappelijk onderbouwd middel tegen een kater gevonden worden. De vele onderzoeken naar de gevolgen van alcohol op het lichaam heeft echter veel wetenschappers doen speculeren op de beste remedies.

     

    Er bestaat wel één schuchtere poging om het effect van enkele populaire remedies te onderzoeken...Het tijdschrift New Scientist heeft eind vorige eeuw een dozijn vrijwilligers gevonden (en ik was er NIET bij!) om zich gedurende vier opeenvolgende weekends een fameus stuk in hun voeten te zuipen, waarbij elke week een andere remedie werd getest…

     

    Maar hoe het afgelopen is weet ik niet (dekke toch)…’k zal dan maar gewoon op tijd blijven stoppen zeker... Voorkomen is nog altijd beter dan genezen.

    04-09-2008 om 21:57 geschreven door Bompapatje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wordt Ben Vinken de nieuwe Michael Jackson? (31/08/2008)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vanaf volgende week is Ben Vinken (56) - een gedreven bierkenner - de wekelijkse medewerker van dmmagazine (een weekend bijlage van de krant De Morgen)

    Zowat dertig jaar geleden stapte Ben Vinken de bierwereld in. Hij ging aan de slag bij de toenmalige brouwerij Lamot. Toen die door Juliper werd overgenomen ging hij naar Palm, toen Jupiler samenging met Stella Artois en inbev werd geboren, verkaste hij daarheen. Hij kende ondertussen al één en ander van speciale bieren en zo iemand kon de nieuwe pilsgigant wel gebruiken, maar zijn hart is altijd bij die speciaalbieren blijven hangen.

    Toen Michael Jackson het boek ‘Great Beers of Belgium’ schreef, heeft Ben Vinken het uitgegeven...en het werd een wereldsucces. Michael Jackson heeft enorm veel betekend voor de Belgische bieren. Hij proefde bier zoals wijn, wardoor duidelijk werd hoe complex vooral onze Belgische stijlbieren zijn qua smaak, geur en kleur. Tot dan stond niemand er bij stil welke rijkdom wij hebben in dit kleine landje.

    Ben Vinken heeft ondertussen alle 400 Belgische bieren geproefd, gewikt en gewogen, maar…wie zijn leermeester, Michael Jackson, bezig zag de laatste jaren kreeg wel enkele bedenkingen bij dergelijke grootmeesters van het bier: een zichzelf verwaarlozende, slordige en duidelijk alcoholische man. Op zijn 56ste vertoont Ben Vinken niks van dit alles volgens eigen zeggen proeft hij wel veel, maar drinkt hij weinig…en dan is er nog één van zijn stokpaardjes…foodpairing: het laten samengaan van gastronomie en bier.

    …Wordt hij de nieuwe Michael Jackson van de fles en het glas?...Voor mij alleszins wel…Hij heeft me nu al goed gegidst.

     

    31-08-2008 om 00:00 geschreven door Bompapatje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alcohol tegen hartziekten (27/08/2008)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Geheelonthouders van middelbare leeftijd (wij dus van seniorennet) kunnen snel de kans op hart- en vaatziekten doen dalen door dagelijks een drankje te nuttigen. Tot deze conclusie komt dr. Dana King van de Medical University of South Carolina.

    Uit een onderzoek op liefst 7.500 mensen en dat vier jaar heeft geduurd, bleek dat de matige “nieuwe” drinkers 38% minder kans hebben om een hartziekte te krijgen dan de mensen die geheelonthouder bleven.

    Bij het begin van het onderzoek dronk niemand van de 7.500 personen, maar 6% van hen was begonnen met matig te drinken; maximum één drankje per dag voor de vrouwen en twee drankjes voor de mannen. Ook wanneer de onderzoekers rekening hielden met de fysieke activiteit, de body-mass index en demografische risico factoren bleef het verminderd risico overeind.

    De onderzoekers vonden eveneens een verhoging van het gehalte HDL of ‘goede’ cholesterol.

    Hartspecialisten waarschuwen nochtans dat zoiets niet betekend dat alcohol kan beschouwd worden als een geneesmiddel. “Slechts voor zorgvuldig geselecteerde personen kan een gezond dieet een beperkte consumptie van alcohol bevatten, ook bij personen die vroeger geen alcohol dronken” zegt Dana King. Men moet altijd rekening houden met de gevaren van alcohol, bijvoorbeeld bij personen met leverproblemen of kanker. “Geheelonthouders moeten geen alcoholische dranken beginnen te drinken, alleen op basis van deze studie” besluit dr. King

    Bron: WWW.Bierengezondheid.be

    Ge moet deze site echt eens bezoeken, er staan nog meer van zulke dingen in, bv over de invloed van alcohol op diabetes type 2 of ouderdomsdiabetes….

    Tot de volgende…

     

    27-08-2008 om 22:01 geschreven door Bompapatje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste update bierindex (24/08/2008)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag nog 25 biertjes bijgevoegd in de index…en, niet panikeren ze zijn bijlange nog niet allemaal opgebruikt; er komen er nog een massa…en ik overdrijf helemaal niet!

    ’t Zou kunnen dat bij sommigen van u het even kan duren vooraleer de index open gaat, we zijn dat aan het onderzoeken om dat sneller te laten gaan, voorlopig niets aan te doen...of zoals ze op TV soms zeggen: “Even geduld aub”…Misschien zou ik een interludium moeten voorzien...iemand enig voorstel?

    Dadaa, tot de volgende keer

    24-08-2008 om 23:02 geschreven door Bompapatje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    23-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinezen verteren geen bier (23/08/2008)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    OK – ge zou zeggen – ’t zijn Olympische spelen, ’t is een goed moment om eens bier te promoten in het verre Azië… maar dat is dus buiten de waard gerekend!

    De bierbrouwers draaien dan wel recordomzetten tijdens de spelen, alleen, de Chinezen houden er wel van, maar ze kunnen er niet tegen. ’t Schijnt dat maar liefst 35% van de Aziaten problemen heeft met het drinken van alcohol. Ze hebben vaker een afwijkend gen voor het (houdt u vast!) enzym acetaldehyde dehydrogenase (weet ge wel?)of gewoon ADH dus. Dit geeft vervelende bijwerkingen zoals een rood en warm gezicht, hoofdpijn, duizeligheid, benauwdheid en misselijkheid…

    Sorry, maar bij ons noemen ze dat gewoon “zat zijn”…of niets soms?...

    Saluut en tot nog eens.

     

    23-08-2008 om 16:46 geschreven door Bompapatje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Monnikenwerk (21/08/2008)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zoals beloofd kom ik terug op dat principe van de Trappisten- orders.

    Pas op! Het zijn natuurlijk niet alleen de Trappistenbroeders die moeten werken, in zowat alle kloosters is dat zo. En in het begin van het kloosterleven was men zelfs niet zeker of arbeid een onderdeel moest zijn van het dagelijkse bestaan van een monnik. Maar al vrij rap kreeg het werken dan toch een belangrijke plaats, op voorwaarde dat het geloof er niet door gehinderd werd.

    Ondertussen is arbeid een noodzakelijk onderdeel van het monniksleven geworden, en daar zijn vele argumenten voor, zoals onder andere “het voorzien van het eigen levens-onderhoud”.

    Sinds haar ontstaan in 1908, heeft de Cisterciënzerorde altijd haar voorkeur gegeven aan werk op het land. De orde wordt vooral gewaardeerd voor haar hard werk, intelligente planning en efficiënte organisatie, en dus niet omdat ze rijkdom nastreven…wat trouwens volledig ongepast zou zijn voor monniken. Er is een enorme waaier aan activiteiten; gaande van Kaas maken over hosties bakken of liturgische gewaden vervaardigen, zelfs het maken van likeuren en wijnen behoren tot de geliefde activiteiten…ook nog chocolade, fruitcake, koekjes, honing, koffie, noten, eieren…teveel om allemaal op te noemen…badschuim, parfum… Soms hebben de kloosters een drukkerij en/of een boekbinderij of maken ze postkaarten...

    Maar de Trappistenkloosters van bij ons brouwen dus bier; en wat voor een bier. Beroemd over heel de wereld!...Maar een flesje meer brouwen…vergeet het maar…er moet evenwicht zijn tussen arbeid en bezinning! Punt!

    ’t Zal wachten zijn op een nieuwe wonderbaarlijk vermenigvuldiging zeker?

    Schol en tot de volgende

    21-08-2008 om 20:22 geschreven door Bompapatje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)




    Kom binnen, kom binnen; welkom op mijn blog! Ga toch zitten... moet u iets drinken?...

    Laatste update Bompapatje’s Bierindex op donderdag 12 maart 2015 = 2250 biertjes... en er volgen er nog!!!... Gezondheid!!
    Foto


    Mijn favorieten
  • seniorennet
  • Eliene's Blog
  • Bierblog
  • Rozemarijn
  • Tom's Blog
  • Paperclip
  • Pat. Probleim
  • Meeuw
  • dekijkvanKenza
  • Athea

    Inhoud blog
  • Wie kent nu niet dit gevoel
  • Als de storm is gaan liggen
  • Onrust en twijfels
  • Een biografisch schrijfseltje
  • Het dagdagelijkse leven van een gepensioneerde
  • Alweer een fijne dag met de kids
  • Herpakken
  • Waar word ik nu echt week van?
  • Vreugde is de sleutel tot geluk
  • ik kan niet slapen

    Foto

    Archief per maand
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 02-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 10-2012
  • 05-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 02-2011
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 11--0001


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!