Over mijzelf
Ik ben Bompapatje
Ik ben een man en woon in Wilrijk/Antwerpen (België) en mijn beroep is Gepensioneerd bediende.
Ik ben geboren op 02/10/1953 en ben nu dus 70 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Bier, amateurtoneel en schrijfselen.
Ik heb mezelf voorgenomen om gezond en volledig bij mijn verstand 120 jaar te worden
P(rogressief) A(leternatief) T(olerant)
Foto
Foto
Zoeken in blog

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Welkom in mijn gastenboek
  • zaterdag weekendbezoek
  • Goedemorgen
  • Fijne Vrijdag toegewenst blogmaatje
  • Een fijne Donderdag toegewenst maatje
  • Wens je een aangename vrijdag blogmaatje

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Blog als favoriet !
    Laatste commentaren
  • Gelukkig Nieuwjaar blogmaatje (Nikki)
        op Wie kent nu niet dit gevoel
  • lieve groetjes Nikki (Nikki)
        op Wie kent nu niet dit gevoel
  • Wens je een fijne Woensdag lieve vriend (Nikki)
        op Wie kent nu niet dit gevoel
  • Een fijne Dinsdag gewenst (Nikki)
        op Wie kent nu niet dit gevoel
  • Kom even op bezoek (Dirk)
        op I'm only human after all
  • Foto
    Foto
    Bompapatje's schrijfsels

    Hier se, hier se een bezoeker se..... Welkom in mijn nederige blog... Iets drinken?... Als je een biertje wenst, klik dan even op de foto onder de datum en kies maar... keuze genoeg. Gezondheid!
    07-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrije microben
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Begin 1900 ontdekten wetenschappers Brettonomyces lambicus en Bretonomyces Bruxelliensis, de micro-organismen die verantwoordelijk zijn voor de wereldberoemde wilde, spontane gisting van de lambics in de Zennevallei bij Brussel. De microben zitten overal in de lucht en in de muren van de brouwerijen. Pogingen van Amerikanen en Japanners om lambic na te maken, mislukten volledig.

     

    Tot de volgende chill…

    07-08-2009 om 15:04 geschreven door Bompapatje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Biereconomie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Europeanen drinken per jaar voor 125 miljard euro aan bier. Daarvan verdwijnt ongeveer 39 miljard per jaar in de Europese schatkisten.

    Nederland exporteert 54% van de 23,8 miljoen geproduceerde hectoliters en is daarmee, samen met Duitsland, de grootste bierexporteur ter wereld. De Nederlandse overheid verdient één miljard euro op bier.

    Europa is na de Verenigde staten en China de grootste bierproducent. Ongeveer 1,2% van de beroepsbevolking in Europa werkt in de bierbranche. Brouwerijen creëren 164.000 banen. Nog eens 2,6 miljoen mensen werken in biergerelateerde sectoren. Duitsland en Engeland tellen de meeste bierarbeiders. In Nederland zijn dat er 7.500 en bij toeleveranciers nog eens 12.000.

     

    Bron: Bier scheurkalender van Bert Zuilekom

     

    Maar het beste bier wordt nog altijd in België gebrouwen…

     

    Tot de volgende chill…

    07-08-2009 om 14:58 geschreven door Bompapatje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De enige Hollandse trappist
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Sinds 1881 is brouwerij De Schaapskooi de enige trappistenbrouwerij die Nederland rijk is en ook de enige buiten België.

    Eigenaar Bavaria is daar trots op. Na de overname van de brouwerij (dus niet van de gebouwen en het merk) in 1999 mochten de monniken van de abdij de Koningshoeve het logo van de Internationale Vereniging Trappist niet meer op de etiketten van hun trappistenbieren zetten. Nu mag dat weer wel omdat La Trappe-bieren voldoen aan alle gestelde criteria. La Trappe wordt immers nog steeds naar traditionele recepten gebrouwen door de trappisten binnen de kloostermuren.

     

    Bron: Bier scheurkalender van Bert Zuilekom

     

    Tot de volgende chill…

    01-08-2009 om 16:58 geschreven door Bompapatje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuurbrouwers
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vroeger branden brouwers kruisen, driehoeken, diamantvormen in de tonnen om verschillen in zwaarte, kleur of rijpheid aan te geven. Lezen en schrijven waren voorbehouden aan een kleine toplaag van de bevolking.

    Uit deze merktekens ontstonden later benamingen als enkel, dubbel en tripel. Ook bij Westmalle waar de trappisten zo’n 150.000 hectoliter bier van uitstekende kwaliteit brouwen. Het klooster herbergt een moderne computergestuurde brouwerij, maar de ingrediënten worden nog steeds met de hand toegevoegd. De brouwketel wordt nog steeds met gasvuur verwarmd in plaats van stoom. Door dit “vuurbrouwen” ontstaan hete plekken in de ketel waardoor de mout zachtjes karamelliseert. Daarom geurt een Westmalle altijd zo typisch naar toffee.

     

    Bron: Bier scheurkalender van Bert van zuilekom

     

    Tot de volgende chill…

    01-08-2009 om 16:48 geschreven door Bompapatje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voedingswaarde van bier
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Bier bestaat voor 93% uit water en bevat eiwitten, mineralen en vitaminen.

    De mineralen zijn: Kalium, magnesium, natrium, silicium en calcium.

    De vezels stammen van de gerst.

    Door de gist zitten er ook veel vitamines B in, zoals B1 (thiamine), B2 (riboflavine), B5 (pantotheenzuur), B6 (pyridoxine), B7 (biotine) en B11.

    Een glas bier bevat minder calorieën dan een glas melk en het is geheel vrij van cholesterol en vetten.

    Bierbuikje? Minder bitterballen en leverworst eten!

     

    Bron: Bier scheurkalender van Bert van Zuilekom

     

    Tot de volgende chill…

    01-08-2009 om 16:40 geschreven door Bompapatje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bierverspiller
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een twintigjarige junk uit Delfzijl dacht het ei van Columbus te hebben gevonden…

    Gewapend met een grote tas liep hij de buurtsuper binnen, liet voorzichtig een vol Beertenderfustje in zijn tas glijden en maakte dat hij wegkwam.

    In plaats van te genieten, gooide hij het kostbare bier weg en leverde het lege fustje in bij de emballage. Zo maakte hij elke keer vijf euro buit.

    Op goede dagen haalde hij zelfs tien euro per fustje op, door het fustje vanachter de klapdeuren weer terug te halen en opnieuw in te leveren.

    Het personeel betrapte hem op heterdaad met een camera.

    Tussen de tachtig en honderd fusten liet hij leeglopen. Het statiegeld ging op aan drugs.

     

    Bron: Bier scheurkalender van Bert van zuilekom

     Tot de volgende chill…

    01-08-2009 om 16:30 geschreven door Bompapatje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stella met bijsmaak
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Stella Artois wil af van het negatieve imago in Engeland. De pilsjes worden daar in de volksmond “Wife Beater” genoemd.

    De slogan Reassuring Expensive (geruststellend duur, sinds ’82 gebruikt) wordt verruild voor Pass on something good (geef iets goeds door).

    Aanleiding voor InBev om actie te ondernemen was een rechtszaak waarbij een Britse rechter het Stella-bier aanwees als een van de bepalende factoren voor partnergeweld. Rechter John Hardy:”Stella en drankwedstrijden zijn twee sleutelbegrippen die steeds weer opduiken in zaken waar jongemannen en alcohol bij betrokken zijn”

     

    Bron: Bier scheurkalender van Bert van Zuilekom

    Tot de volgende chill…

    28-07-2009 om 21:49 geschreven door Bompapatje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen gratis bier meer voor studentenfeesten?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Professor Guido Van Hal van de universiteit in Antwerpen vindt dat gratis bier op studentenfeesten verboden moest worden.

    In ruil voor reclame krijgen nogal wat studentenverenigingen goedkoop bier.

    Dat is geen goed idee vindt hij: “Als je bier goedkoop aanbiedt, raken jongeren makkelijker verslaafd”.

    De studenten vinden een biertje alleen maar plezant… En daarbij niet iedereen raakt verslaafd.

    Maar de professor houdt vol en beweert dat 10% van de jongens en bijna 6% van de meisjes tekenen vertonen van ‘problematisch alcoholgebruik’.

    De brouwerijen van hun kant begrijpen niet goed waar Van Hal zich druk over maakt… Alsof de professor nooit jong is geweest.

     “Uiteraard dronk ik als student wel eens een glaasje” zegt de professor,” maar met mate. Dan is er geen enkel probleem”.

     

    Tot de volgende chill…

    28-07-2009 om 21:10 geschreven door Bompapatje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste update bierindex
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

       Bompapatje’s           bierbindex    

     

    Laatste update:

     

    Er zijn nu 1713 bieren opgenomen in de index

     - Dit betekent 4223 etiketten

             waarvan 3872 losse etiketten

             e           351 flesjes of vatjes

     

    Klik op de foto om de index te lezen en de nieuwe look te bekijken.

     

    Tot de volgende chill…

    27-07-2009 om 22:30 geschreven door Bompapatje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    26-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgian Family Brewers
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    VZW BFB promoot met z'n dertien leden de historische en onafhankelijke familiebrouwerijen, welke een meerwaarde betekenen voor de Belgische Bierbrouwerijen.


    Dankzij het kwaliteitslabel van “Belgian Family Bewers” is de consument zeker van het Belgische karakter en het ambachtelijke productieproces van deze bieren.

    Alle bieren met het BFB logo

    -         zijn wel degelijk in België gebrouwen

    -         zijn gebrouwen door een onafhankelijke familiebrouwerij waar men sinds 50 jaar, of minimum 3 opeenvolgende generaties ononderbroken brouwt en daardoor een traditionele brouwerij is.

    -         zijn enig, dus zonder kopij onder een andere naam of een ander etiket

     

    Enkele bekende aangesloten brouwerijen zijn Van Honsebrouck, Bavik, Bosteels en sinds kort ook de Halve Maan.

     

    Tot de volgende chill…

    26-07-2009 om 16:57 geschreven door Bompapatje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen Lekker Land
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Omdat Vlaanderen ontelbare streekbieren, biercafés en een befaamde bierkeuken heeft, beleeft men hier bier op een unieke manier…

    Die van vzw Tafelen Vlaanderen vonden dat de toerist die naar hier komt de kans moet krijgen om die beleving ook te ondergaan..

    De Vlaamse horeca en de toeristische sector hebben daarom de actie “Leven in de Brouwerij” opgezet.

    Op meer dan 400 plaatsen kan de toerist kennis maken met onze manier om bier te drinken en te gebruiken… onder andere door de bierdegustaties die sommige  cafés en restaurants aanbieden, of de speciale menu’s of gerechten met bier.

    Op zo’n 80 plaatsen in Vlaanderen zijn er ook verblijfsarrangementen met een bierbeleving… Dat kan een brouwerijbezoek zijn, maar ook een wellness-sessie met “Hot Dark Beer”-massage.

    “Leven in de Brouwerij” is een actie in het teken van “Vlaanderen Lekker Land”

     

    Tot de volgende chill…

    26-07-2009 om 16:57 geschreven door Bompapatje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bier duurder door biobrandstof
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Door de enorme vraag naar biobrandstof wordt bier duurder…

    Overheden stimuleren boeren hun gewassen te verkopen aan bedrijven die er brandstof voor auto’s van maken. Rijden op een mix van biobrandstof, zoals ethanol en benzine, is namelijk beter voor het milieu.

    De brouwers werden geconfronteerd met een tekort aan grondstoffen om bier te maken, omdat de boer bij de brandstoffenproducent er meer voor krijgt.

    In combinatie met mislukte oogsten in Australië gaan de brouwers ervan uit dat de consument meer voor een koel biertje moet gaan betalen. De overheid had er niet bij stilgestaan wat de consequenties waren voor de drankenindustrie…

     

     

    Bron: Bier scheurkalender van Bert van Zuilekom

    Tot de volgende chill…

    26-07-2009 om 16:24 geschreven door Bompapatje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dik door bier?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Geloof het of niet, maar bier behoort tot de caloriearmste dranken die er bestaan. Alleen koffie, thee en mineraalwater hebben minder calorieën.

    Toch beweert men bij hoog en bij laag dat je van bier dik wordt… Maar van bier wordt je echt niet dik, wel  van de borrelhapjes die er bij geknabbeld worden.

    Bier is natuurzuiver. De drie grondstoffen zitten vol gezonde bestanddelen. Alleen het water bevat niets.

    Trouwens alle belangrijke verbindingen in de granen gaan onveranderd in het bier over, of minstens in het voordeel veranderd.

    Hop heeft zeer opbouwende eigenschappen en gist bevat veel vitamine B.

    De vitamines uit gerstkorrels gaan niet verloren, maar zijn in bijna dezelfde concentratie in het bier aanwezig (behalve vitamine B1)…

     

    Dus… drink gerust een lekker glaasje bier, maar snoep er eens iets gezond bij…

     

    Tot de volgende chill…

    23-07-2009 om 20:22 geschreven door Bompapatje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alcohol in kraag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vaak wordt gedacht dat er meer alcohol in de schuimkraag zit dan in het bier, maar dat is echt niet zo. De schuimbelletjes in de kraag bestaan voornamelijk uit water met daarin opgeloste eiwitten rond de koolzuurbelletjes. Er kunnen wel wat alcoholmoleculen in de kraag zitten, maar niet veel, want dat is weer slecht voor de vorming en stevigheid van de kraag.

     

    Bron: Bier scheurkalende van Bert van Zuilekom

    Tot de volgende chill…

    23-07-2009 om 20:16 geschreven door Bompapatje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Obama geen bierdrinker
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vroeg in de strijd om Pensylvanië ging de (toen nog) presidentskandidaat Obama op tournee langs werkplaatsen om aan te tonen dat hij Clintons steun onder de blanke werklui kon ondergraven. Maar toen hij in een sportbar met de mannen ging bowlen, bakte hij er niets van en gooide slap. Volgens experts zochten kleinsteeds kiezers naar symbolische bewijzen dat de kandidaat hen begrijpt. Dat Obama geen bier kan drinken en bowlen, dé sport van de kleine man, zou aantonen hoe ver hij van hen af staat. Rechtse journalisten riepen dat hij als een watje gooide. ‘Amerikanen willen dat hun president, als het weer een man moet worden, een echte man is.

     

    Bron: Bier scheurkalender van Bert van Zuielenkom

     

    Tot de volgende chill…

    21-07-2009 om 18:48 geschreven door Bompapatje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gruitbier
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In de twaalfde eeuw brouwden herbergen, paters, boeren en vrouwen gruitbier, gebaseerd op kruidenmengsels van gagel, salie, duizendblad, brem, alsem en dennenhars. De gruitbrouwers waren afhankelijk van wat de natuur hun bood. De galgeplant deed het vooral goed op vochtige heide- en veengrond. De kruiden werden gebruikt om de zoete smaak van het graanbrouwsel weg te nemen, om het gistingsproces te bevorderen en de houdbaarheid te verlengen. In Scandinavië werden ook boomschors en jeneverbessen gebruikt. De Schotten gebruikten vaak heidekruiden (Heather Ale). Tegenwoordig bestaat er ook Hollands blond bier dat gruit heet en waaraan koriander en sinaasappelschillen zijn toegevoegd.

     

    Bron: Bier scheurkalender van Bert van zuilekom

    Tot de volgende chill…

    21-07-2009 om 18:31 geschreven door Bompapatje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoge gisting
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het vergistingsproces duurt ongeveer een week bij een temperatuur van 15 tot 20°C. De gist drijft hierbij op het brouwsel, boven in de ketel. Daarom spreken we van hoge gisting of bovengistend bier. De hoge temperatuur, het gebruik van speciale giststammen en hoogwaardige grondstoffen geven bieren van hoge gisting een geheel eigen smaak en aroma. Tot het einde van de negentiende eeuw waren, op enkele uitzonderingen na, alle bieren van hoge gisting. Bovendien zijn alleen bieren van hoge gisting geschikt voor nagisting op de fles. Ze worden speciaalbieren genoemd.

     

    Bron: Bier scheurkalender van Bert van Zuilekom

     

    Tot de volgende chill…

    21-07-2009 om 17:07 geschreven door Bompapatje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lage gisting
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Pas in de loop van de negentiende eeuw konden brouwers gebruik maken van mechanische koeltechnieken en konden er bieren van lage gisting worden gebrouwen. Bij lage gisting is een veel lagere temperatuur noodzakelijk van vijf tot tien graden. Dit proces duurt zo’n twee weken waarbij het  gist naar de bodem van de ketel zakt. Vandaar dat we spreken van lage gisting of ondergistend bier. In de regel zijn alle pilsener van lage gisting.

     

    Bron: Bier scheurkalender van Bert van zuilenkom

    Tot de volgende chill…

    21-07-2009 om 16:59 geschreven door Bompapatje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trappistenbier
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De benaming ‘trappistenbier’ is juridisch beschermd en mag alleen gebruikt worden voor bier dat gebrouwen is door trappistenmonniken in hun klooster. In België zijn er maar zes bieren die de naam ‘trappist’ mogen voeren: Achel, Chimay, Orval, Rochefort, Westmalle en Westvleteren. De zevende trappist, La Trappe, komt van de Nederlandse paterbrouwerij in de abdij O.L.V. Koningshoeve in Berkel-Enschot. Enkel deze zeven bieren mogen zich dus trappistenbier noemen.

     

    Bron: Bier scheurkalender van Bert van Zuilekom

     

    Tot de volgende chill…

    21-07-2009 om 00:00 geschreven door Bompapatje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De passies van mijn kids

    Ik ben thuis dus niet de enige met passies… ’t zit een beetje in ’t bloed vrees ik… neem nu de passies van mijn kids…

     

    Onze Peter (alias Pjotr) heeft vandaag de Mont Ventoux al lopend beklommen in 2uur 27 minuten… Sinds enige tijd is hij gebeten door het loopvirus en heeft ondertussen al een paar 10 miles en 5 marathons gelopen…allen in zeer mooie en scherpe tijden…

     

    Onze Tom (alias Tomson) is eveneens gebeten door het loopvirus en heeft al  na twee 10 miles onlangs in Zeeuws Vlaanderen z’n eerst marathon met succes uitgelopen in 4uur 13 minuten… Maar z’n voornaamste passie blijft schaken en geschiedenis denk ik…

     

    Ons Leen (alias Lenemeen) is dan weer enorm gepassioneerd voor kinderen… dat  zit dus echt in haar genen hé!... die trekt kinderen aan zoals ge nog nooit gezien hebt… Leen heeft net een prachtige stageperiode achter de rug en werkt nu als jobstudente in een kinderdagverblijf…

     

    Trouwens alle drie zijn ze gepassioneerd bezig in de Chiro… Tom en Leen in de leiding en  Pjotr als volwassen begeleider (net zoals ik dat zelf jaren gedaan heb)…

     

    Ook m’n schoondochter Ilse heeft zo haar passie…Als die maar kan knutselen, tekenen, computeren… bezig zijn enfin…voor de chiro bijvoorbeeld…

     

    M’n overleden echtgenote Vicky (alias snuit) kon dan weer geen dag laten voorbij gaan zonder aan één of ander borduurwerkje bezig te zijn…Maar haar gezin was haar grootste passie…

     

    En de twee kleine spruiten Eliene en Josien tenslotte, zijn dan weer heel gepassioneerd in de weer om zo’n lief mogelijke kleindochters te zijn voor Moeke, Voke en Bomapapatje…

     

    Voila,  passie moet niet altijd over bier of toneel gaan…

     

    Tot de volgende chill…





    18-07-2009 om 18:57 geschreven door Bompapatje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)




    Kom binnen, kom binnen; welkom op mijn blog! Ga toch zitten... moet u iets drinken?...

    Laatste update Bompapatje’s Bierindex op donderdag 12 maart 2015 = 2250 biertjes... en er volgen er nog!!!... Gezondheid!!
    Foto


    Mijn favorieten
  • seniorennet
  • Eliene's Blog
  • Bierblog
  • Rozemarijn
  • Tom's Blog
  • Paperclip
  • Pat. Probleim
  • Meeuw
  • dekijkvanKenza
  • Athea

    Inhoud blog
  • Wie kent nu niet dit gevoel
  • Als de storm is gaan liggen
  • Onrust en twijfels
  • Een biografisch schrijfseltje
  • Het dagdagelijkse leven van een gepensioneerde
  • Alweer een fijne dag met de kids
  • Herpakken
  • Waar word ik nu echt week van?
  • Vreugde is de sleutel tot geluk
  • ik kan niet slapen

    Foto

    Archief per maand
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 02-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 10-2012
  • 05-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 02-2011
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 11--0001


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!