Over mijzelf
Ik ben Bompapatje
Ik ben een man en woon in Wilrijk/Antwerpen (België) en mijn beroep is Gepensioneerd bediende.
Ik ben geboren op 02/10/1953 en ben nu dus 71 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Bier, amateurtoneel en schrijfselen.
Ik heb mezelf voorgenomen om gezond en volledig bij mijn verstand 120 jaar te worden
P(rogressief) A(leternatief) T(olerant)
Foto
Foto
Zoeken in blog

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Welkom in mijn gastenboek
  • zaterdag weekendbezoek
  • Goedemorgen
  • Fijne Vrijdag toegewenst blogmaatje
  • Een fijne Donderdag toegewenst maatje
  • Wens je een aangename vrijdag blogmaatje

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Blog als favoriet !
    Laatste commentaren
  • Gelukkig Nieuwjaar blogmaatje (Nikki)
        op Wie kent nu niet dit gevoel
  • lieve groetjes Nikki (Nikki)
        op Wie kent nu niet dit gevoel
  • Wens je een fijne Woensdag lieve vriend (Nikki)
        op Wie kent nu niet dit gevoel
  • Een fijne Dinsdag gewenst (Nikki)
        op Wie kent nu niet dit gevoel
  • Kom even op bezoek (Dirk)
        op I'm only human after all
  • Foto
    Foto
    Bompapatje's schrijfsels

    Hier se, hier se een bezoeker se..... Welkom in mijn nederige blog... Iets drinken?... Als je een biertje wenst, klik dan even op de foto onder de datum en kies maar... keuze genoeg. Gezondheid!
    28-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen gratis bier meer voor studentenfeesten?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Professor Guido Van Hal van de universiteit in Antwerpen vindt dat gratis bier op studentenfeesten verboden moest worden.

    In ruil voor reclame krijgen nogal wat studentenverenigingen goedkoop bier.

    Dat is geen goed idee vindt hij: “Als je bier goedkoop aanbiedt, raken jongeren makkelijker verslaafd”.

    De studenten vinden een biertje alleen maar plezant… En daarbij niet iedereen raakt verslaafd.

    Maar de professor houdt vol en beweert dat 10% van de jongens en bijna 6% van de meisjes tekenen vertonen van ‘problematisch alcoholgebruik’.

    De brouwerijen van hun kant begrijpen niet goed waar Van Hal zich druk over maakt… Alsof de professor nooit jong is geweest.

     “Uiteraard dronk ik als student wel eens een glaasje” zegt de professor,” maar met mate. Dan is er geen enkel probleem”.

     

    Tot de volgende chill…

    28-07-2009 om 21:10 geschreven door Bompapatje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste update bierindex
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

       Bompapatje’s           bierbindex    

     

    Laatste update:

     

    Er zijn nu 1713 bieren opgenomen in de index

     - Dit betekent 4223 etiketten

             waarvan 3872 losse etiketten

             e           351 flesjes of vatjes

     

    Klik op de foto om de index te lezen en de nieuwe look te bekijken.

     

    Tot de volgende chill…

    27-07-2009 om 22:30 geschreven door Bompapatje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    26-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgian Family Brewers
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    VZW BFB promoot met z'n dertien leden de historische en onafhankelijke familiebrouwerijen, welke een meerwaarde betekenen voor de Belgische Bierbrouwerijen.


    Dankzij het kwaliteitslabel van “Belgian Family Bewers” is de consument zeker van het Belgische karakter en het ambachtelijke productieproces van deze bieren.

    Alle bieren met het BFB logo

    -         zijn wel degelijk in België gebrouwen

    -         zijn gebrouwen door een onafhankelijke familiebrouwerij waar men sinds 50 jaar, of minimum 3 opeenvolgende generaties ononderbroken brouwt en daardoor een traditionele brouwerij is.

    -         zijn enig, dus zonder kopij onder een andere naam of een ander etiket

     

    Enkele bekende aangesloten brouwerijen zijn Van Honsebrouck, Bavik, Bosteels en sinds kort ook de Halve Maan.

     

    Tot de volgende chill…

    26-07-2009 om 16:57 geschreven door Bompapatje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen Lekker Land
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Omdat Vlaanderen ontelbare streekbieren, biercafés en een befaamde bierkeuken heeft, beleeft men hier bier op een unieke manier…

    Die van vzw Tafelen Vlaanderen vonden dat de toerist die naar hier komt de kans moet krijgen om die beleving ook te ondergaan..

    De Vlaamse horeca en de toeristische sector hebben daarom de actie “Leven in de Brouwerij” opgezet.

    Op meer dan 400 plaatsen kan de toerist kennis maken met onze manier om bier te drinken en te gebruiken… onder andere door de bierdegustaties die sommige  cafés en restaurants aanbieden, of de speciale menu’s of gerechten met bier.

    Op zo’n 80 plaatsen in Vlaanderen zijn er ook verblijfsarrangementen met een bierbeleving… Dat kan een brouwerijbezoek zijn, maar ook een wellness-sessie met “Hot Dark Beer”-massage.

    “Leven in de Brouwerij” is een actie in het teken van “Vlaanderen Lekker Land”

     

    Tot de volgende chill…

    26-07-2009 om 16:57 geschreven door Bompapatje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bier duurder door biobrandstof
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Door de enorme vraag naar biobrandstof wordt bier duurder…

    Overheden stimuleren boeren hun gewassen te verkopen aan bedrijven die er brandstof voor auto’s van maken. Rijden op een mix van biobrandstof, zoals ethanol en benzine, is namelijk beter voor het milieu.

    De brouwers werden geconfronteerd met een tekort aan grondstoffen om bier te maken, omdat de boer bij de brandstoffenproducent er meer voor krijgt.

    In combinatie met mislukte oogsten in Australië gaan de brouwers ervan uit dat de consument meer voor een koel biertje moet gaan betalen. De overheid had er niet bij stilgestaan wat de consequenties waren voor de drankenindustrie…

     

     

    Bron: Bier scheurkalender van Bert van Zuilekom

    Tot de volgende chill…

    26-07-2009 om 16:24 geschreven door Bompapatje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dik door bier?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Geloof het of niet, maar bier behoort tot de caloriearmste dranken die er bestaan. Alleen koffie, thee en mineraalwater hebben minder calorieën.

    Toch beweert men bij hoog en bij laag dat je van bier dik wordt… Maar van bier wordt je echt niet dik, wel  van de borrelhapjes die er bij geknabbeld worden.

    Bier is natuurzuiver. De drie grondstoffen zitten vol gezonde bestanddelen. Alleen het water bevat niets.

    Trouwens alle belangrijke verbindingen in de granen gaan onveranderd in het bier over, of minstens in het voordeel veranderd.

    Hop heeft zeer opbouwende eigenschappen en gist bevat veel vitamine B.

    De vitamines uit gerstkorrels gaan niet verloren, maar zijn in bijna dezelfde concentratie in het bier aanwezig (behalve vitamine B1)…

     

    Dus… drink gerust een lekker glaasje bier, maar snoep er eens iets gezond bij…

     

    Tot de volgende chill…

    23-07-2009 om 20:22 geschreven door Bompapatje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alcohol in kraag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vaak wordt gedacht dat er meer alcohol in de schuimkraag zit dan in het bier, maar dat is echt niet zo. De schuimbelletjes in de kraag bestaan voornamelijk uit water met daarin opgeloste eiwitten rond de koolzuurbelletjes. Er kunnen wel wat alcoholmoleculen in de kraag zitten, maar niet veel, want dat is weer slecht voor de vorming en stevigheid van de kraag.

     

    Bron: Bier scheurkalende van Bert van Zuilekom

    Tot de volgende chill…

    23-07-2009 om 20:16 geschreven door Bompapatje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Obama geen bierdrinker
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vroeg in de strijd om Pensylvanië ging de (toen nog) presidentskandidaat Obama op tournee langs werkplaatsen om aan te tonen dat hij Clintons steun onder de blanke werklui kon ondergraven. Maar toen hij in een sportbar met de mannen ging bowlen, bakte hij er niets van en gooide slap. Volgens experts zochten kleinsteeds kiezers naar symbolische bewijzen dat de kandidaat hen begrijpt. Dat Obama geen bier kan drinken en bowlen, dé sport van de kleine man, zou aantonen hoe ver hij van hen af staat. Rechtse journalisten riepen dat hij als een watje gooide. ‘Amerikanen willen dat hun president, als het weer een man moet worden, een echte man is.

     

    Bron: Bier scheurkalender van Bert van Zuielenkom

     

    Tot de volgende chill…

    21-07-2009 om 18:48 geschreven door Bompapatje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gruitbier
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In de twaalfde eeuw brouwden herbergen, paters, boeren en vrouwen gruitbier, gebaseerd op kruidenmengsels van gagel, salie, duizendblad, brem, alsem en dennenhars. De gruitbrouwers waren afhankelijk van wat de natuur hun bood. De galgeplant deed het vooral goed op vochtige heide- en veengrond. De kruiden werden gebruikt om de zoete smaak van het graanbrouwsel weg te nemen, om het gistingsproces te bevorderen en de houdbaarheid te verlengen. In Scandinavië werden ook boomschors en jeneverbessen gebruikt. De Schotten gebruikten vaak heidekruiden (Heather Ale). Tegenwoordig bestaat er ook Hollands blond bier dat gruit heet en waaraan koriander en sinaasappelschillen zijn toegevoegd.

     

    Bron: Bier scheurkalender van Bert van zuilekom

    Tot de volgende chill…

    21-07-2009 om 18:31 geschreven door Bompapatje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoge gisting
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het vergistingsproces duurt ongeveer een week bij een temperatuur van 15 tot 20°C. De gist drijft hierbij op het brouwsel, boven in de ketel. Daarom spreken we van hoge gisting of bovengistend bier. De hoge temperatuur, het gebruik van speciale giststammen en hoogwaardige grondstoffen geven bieren van hoge gisting een geheel eigen smaak en aroma. Tot het einde van de negentiende eeuw waren, op enkele uitzonderingen na, alle bieren van hoge gisting. Bovendien zijn alleen bieren van hoge gisting geschikt voor nagisting op de fles. Ze worden speciaalbieren genoemd.

     

    Bron: Bier scheurkalender van Bert van Zuilekom

     

    Tot de volgende chill…

    21-07-2009 om 17:07 geschreven door Bompapatje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lage gisting
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Pas in de loop van de negentiende eeuw konden brouwers gebruik maken van mechanische koeltechnieken en konden er bieren van lage gisting worden gebrouwen. Bij lage gisting is een veel lagere temperatuur noodzakelijk van vijf tot tien graden. Dit proces duurt zo’n twee weken waarbij het  gist naar de bodem van de ketel zakt. Vandaar dat we spreken van lage gisting of ondergistend bier. In de regel zijn alle pilsener van lage gisting.

     

    Bron: Bier scheurkalender van Bert van zuilenkom

    Tot de volgende chill…

    21-07-2009 om 16:59 geschreven door Bompapatje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trappistenbier
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De benaming ‘trappistenbier’ is juridisch beschermd en mag alleen gebruikt worden voor bier dat gebrouwen is door trappistenmonniken in hun klooster. In België zijn er maar zes bieren die de naam ‘trappist’ mogen voeren: Achel, Chimay, Orval, Rochefort, Westmalle en Westvleteren. De zevende trappist, La Trappe, komt van de Nederlandse paterbrouwerij in de abdij O.L.V. Koningshoeve in Berkel-Enschot. Enkel deze zeven bieren mogen zich dus trappistenbier noemen.

     

    Bron: Bier scheurkalender van Bert van Zuilekom

     

    Tot de volgende chill…

    21-07-2009 om 00:00 geschreven door Bompapatje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De passies van mijn kids

    Ik ben thuis dus niet de enige met passies… ’t zit een beetje in ’t bloed vrees ik… neem nu de passies van mijn kids…

     

    Onze Peter (alias Pjotr) heeft vandaag de Mont Ventoux al lopend beklommen in 2uur 27 minuten… Sinds enige tijd is hij gebeten door het loopvirus en heeft ondertussen al een paar 10 miles en 5 marathons gelopen…allen in zeer mooie en scherpe tijden…

     

    Onze Tom (alias Tomson) is eveneens gebeten door het loopvirus en heeft al  na twee 10 miles onlangs in Zeeuws Vlaanderen z’n eerst marathon met succes uitgelopen in 4uur 13 minuten… Maar z’n voornaamste passie blijft schaken en geschiedenis denk ik…

     

    Ons Leen (alias Lenemeen) is dan weer enorm gepassioneerd voor kinderen… dat  zit dus echt in haar genen hé!... die trekt kinderen aan zoals ge nog nooit gezien hebt… Leen heeft net een prachtige stageperiode achter de rug en werkt nu als jobstudente in een kinderdagverblijf…

     

    Trouwens alle drie zijn ze gepassioneerd bezig in de Chiro… Tom en Leen in de leiding en  Pjotr als volwassen begeleider (net zoals ik dat zelf jaren gedaan heb)…

     

    Ook m’n schoondochter Ilse heeft zo haar passie…Als die maar kan knutselen, tekenen, computeren… bezig zijn enfin…voor de chiro bijvoorbeeld…

     

    M’n overleden echtgenote Vicky (alias snuit) kon dan weer geen dag laten voorbij gaan zonder aan één of ander borduurwerkje bezig te zijn…Maar haar gezin was haar grootste passie…

     

    En de twee kleine spruiten Eliene en Josien tenslotte, zijn dan weer heel gepassioneerd in de weer om zo’n lief mogelijke kleindochters te zijn voor Moeke, Voke en Bomapapatje…

     

    Voila,  passie moet niet altijd over bier of toneel gaan…

     

    Tot de volgende chill…





    18-07-2009 om 18:57 geschreven door Bompapatje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    16-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bierijs voor kinderen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Speciaal voor de zomermaanden maakte de brouwerij Hertog Jan samen met ijssalon Clevers een bierijs…

    Volgens medebedenker Theo Clevers (in 2007 nog ijssalon van het jaar) mag het ijs vanwege de alcohol alleen aan volwassenen worden geserveerd…

    Maar meesterkok Leon Ribbens vindt dit onzin, want ‘het bier is zo afgezwakt door suikersiroop en eiwit dat van alcohol geen sprake meer is’.

    Ribbens voegt er nog aan toe dat er drie jaar geleden al een bierijs werd gelanceerd met Witte Trappist.

    De Arcense variant werd gemaakt met het (niet meer bestaande) speciaalbier Hertog Jan Karakter, vandaar dan ook de naam ‘ijs met karakter’.

     

    Tot de volgende chill…

    16-07-2009 om 20:57 geschreven door Bompapatje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is gisting?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gist…dat is een eencellig organisme dat zich voortplant door celdeling.

     

    Er zijn talloze variëteiten, maar slechts enkele soorten zijn geschikt om bier mee te brouwen.

    Als het bier gist, worden de vergistbare suikers uit de mout omgezet koolzuurgas, smaakstoffen en alcohol.

    De niet-vergistbare suikers zorgen voor de eigen smaak van het bier.

     

    Bij de hoofdvergisting van het wort worden koolzuur en alcohol gevormd

    Het gistingsproces ontstaat niet altijd spontaan.

    De brouwer kweekt vaak zelf een eigen (geheime) giststam.

     

    Of het uiteindelijke bier van hoge of lage gisting is, wordt bepaald door de soort gist die wordt toegevoegd en de temperatuur waarbij deze gisting plaatsvindt.

     

    Tot de volgende chill…

    14-07-2009 om 21:20 geschreven door Bompapatje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is hop?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hop werd al in 736 verbouwd door kloosterlingen in Hallertau in Zuid-Duitsland…

     

    Hop is een rechtsdraaiende klimplant van ongeveer 3,60 meter hoog. Alleen de onbevruchte bloesem is geschikt voor het brouwen…

     

    Na het plukken en drogen bevat de hopbel olie voor de geur en harsen voor de smaak. Slechts een paar ambachtelijke brouwerijen gebruiken nog natuurlijke hopbellen. Meestal wordt tijdens het koken van het wort gedroogde hopbellen of geconcentreerde stroop van de hop toegevoegd. Dit zorgt voor de bittere smaak van bier, een stabiele schuimkraag en een betere conservering…

     

    Tot de volgende chill…

    12-07-2009 om 21:44 geschreven door Bompapatje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat wordt wort?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In de brouwerij wordt de mout gekneusd (schroten noemen ze dat) en in etappes in water verwarmt, waardoor het zetmeel uit de graankorrel in suiker wordt omgezet en de suikers uit de mout oplossen in het water…

     

    Het bierbeslag dat zo ontstaat wordt ‘maische’ genoemd. Dat wordt door een filter gescheiden en de vaste bestanddelen worden nagespoeld om alle suiker te verwijderen. Het vloeibare product dat overblijft, heet ‘ wort’…

     

    Wort is dus de naam van de vloeistof die ontstaat na tien uur brouwen en het is een aftreksel van mout, gezoet en gehopt beslag. Daarna wordt het wort gefilterd en afgekoeld en gaat het richting gistkelder…

     

    Tot de volgende chill…

    12-07-2009 om 20:58 geschreven door Bompapatje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is eesten?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     Eesten… dat is het stoppen van het kiemproces door groenmout te drogen.

     

    Via gaatjes in een metalen vloer wordt lucht geblazen in het groenmout, waardoor het watergehalte van 45% tot ongeveer 4% daalt.

    Dit proces duurt ongeveer achttien uur. De temperatuur tijdens het eesten bepaalt uiteindelijk de kleur van het bier en de smaak. Voor lichtgekleurde bieren mag de temperatuur niet hoger zijn dan 80 tot 90° C. Voor donkere bieren is dat ongeveer 105° C. Na het eesten worden de worteltjes verwijderd en wordt het groenmout opgeslagen in silo’s. Dit hele proces van mouten en eesten gebeurt in de mouterij.

     

    Tot de volgende chill…

    12-07-2009 om 20:46 geschreven door Bompapatje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tsjechen massaal aan alcoholvrij bier
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Sinds er strengere straffen zijn ingevoerd voor rijden onder invloed, is de verkoop van alcoholvrij bier in de Tsjechische supermarkten met meer dan 80% gestegen…

     

    Volgens de nieuwe wettelijke regels krijgen automobilisten voor elke overtreding strafpunten. Wie te veel strafpunten heeft, is zijn rijbewijs kwijt…

     

    De Tsjechen behoren, met een gemiddelde consumptie van 157 liter per persoon per jaar, tot de grootste bierdrinkers ter wereld…

     

    Een woordvoerder van de Tsjechische associatie van bierbrouwers verwacht dat de consumptie van alcoholvrij bier (in 2007 nog goed voor 24 miljoen liter) binnen drie jaar verdrievoudigt.

     

    Tot de volgende chill…

    09-07-2009 om 00:00 geschreven door Bompapatje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    08-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proeven
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is een misverstand dat ge met de punt van de tong het beste proeft, want het centrum en de zijkanten van de tong  zijn veel gevoeliger. Kijk trouwens maar eens op het schema bij mijn Bierindex…

     

    Bier is eigenlijk een verzamelnaam van allerlei soorten bier. Van pils tot witbier, rood bier, ales en alles wat daartussen zit…

     

    Om te bepalen of een bier van hoge of lage gisting is, hoeft ge niet eens te proeven. Een pilsje is altijd van lage gisting.  Andere speciaalbieren zijn van hoge gisting. Er zijn echter uitzonderingen, zoals bockbieren die zowel van hoge als van lage gisting kunnen zijn,  de lambics  zijn dan weer van spontane gisting en tegenwoordig bestaan er zelfs bieren van gemengde gisting…

     

    Door de smaakverzoeting van de consumenten zijn veel biersoorten zoeter geworden waardoor authentieke smaken, zoals de zure gueuzebieren, verloren dreigen te gaan. Maar geen paniek, bitter is terug in…

     

    Tot de volgende chill…

    08-07-2009 om 22:39 geschreven door Bompapatje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)




    Kom binnen, kom binnen; welkom op mijn blog! Ga toch zitten... moet u iets drinken?...

    Laatste update Bompapatje’s Bierindex op donderdag 12 maart 2015 = 2250 biertjes... en er volgen er nog!!!... Gezondheid!!
    Foto


    Mijn favorieten
  • seniorennet
  • Eliene's Blog
  • Bierblog
  • Rozemarijn
  • Tom's Blog
  • Paperclip
  • Pat. Probleim
  • Meeuw
  • dekijkvanKenza
  • Athea

    Inhoud blog
  • Wie kent nu niet dit gevoel
  • Als de storm is gaan liggen
  • Onrust en twijfels
  • Een biografisch schrijfseltje
  • Het dagdagelijkse leven van een gepensioneerde
  • Alweer een fijne dag met de kids
  • Herpakken
  • Waar word ik nu echt week van?
  • Vreugde is de sleutel tot geluk
  • ik kan niet slapen

    Foto

    Archief per maand
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 02-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 10-2012
  • 05-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 02-2011
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 11--0001


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!