Inhoud blog
  • 135 Fusies
  • 133 Moedertaal in de klas
  • Igbo
  • 467 Publicaties
  • 466 Resultaten
    Zoeken in blog

    Foto
    Startpagina !
    AVC Jos Chabert cl
    Talen aan anderstaligen
    avsg,a.a.ac.zc.,kwaliteitsembleem
    22-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.426 Snel Nederlands leren X

    426 Snel Nederlands leren X
    We zouden de basisdialogen om een andere taal te leren spreken moeten filmen. In de originele A.V.S.G. – methode gebruikte men dia’s. die konden ondertussen met powerpoint bijgewerkt worden. In het AVC gebeurde dit enkel voor Italiaans. De andere verdwenen geruisloos. Met de huidige technieken moet het mogelijk zijn met bewegende beelden en klnak te werken.
    Comenius stelde in zijn “Jana linguarum reserata” reeds 800 zinnen samen om Latijn te leren. Grondige studie van dit werk kan aantonen in hoeverre alle nodige taalelementen erin voorkomen.
    De basisdialogen moeten wel grondig bestudeerd en geprogrammeerd worden. Daarna kunnen ze gesplitst worden, om ze zin per zin aan te leren en later in te oefenen met een APP.

    22-12-2015 om 00:00 geschreven door Jef De cuyper


    >> Reageer (0)
    15-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.425 APP

    425 APP
    Met de huidige multimediale hulpmiddelen moet het mogelijk zijn deze woorden aan te leren op een snelle en efficiënte manier. We stellen wat volgt voor.
    De prenten worden een voor een gegeven. Onmiddellijk hoort men de uitspraak. Ideaal zou zijn dat het woord volgens de model van het A.A.AC.ZC.- talenpracticum worden herhaald en ingeoefend : S - - S - - S - - S/
    Op het scherm staat ook een teken om de schrijfwijze op te roepen.

    15-12-2015 om 09:20 geschreven door Jef De cuyper


    >> Reageer (0)
    08-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.424 Snel Nederlands leren VIII

    424 Snel Nederlands leren VIII

    In VIF werd "Dictionnaire en images uitgegeven.  In de boekhandels vinden wij ook woordenboeken met afbeeldingen per woord.  Maar deze zijn meestal niet goed gekozen.  Wij opteren voor deze uit Nederlands cl I 800 meest freksente nwoorden in gesproken Nederlands.
    De woorden die je kunt afbeelden via een beeldend woordenboek helpen :
    aardappel, aarde, acht, agent, apotheek, appartement, arm, arts, auto, avond, baby, bad, bakker,bakkerij,bal,balpen, bank,bed,been, bier, blad,blauw, bloed,bloem, blond,blouse, boek, boer, boerderij,boom, boot, bord,borstel, bos,boter,bril,broek, brood,bruin, buik,bureau, bus,café, chauffeur, cheque, chocolade,dak, das, dertien, dertig, deur,dokter, doos, douche, drie,duizend,één, ei,elf,emmer,fabriek, fiets, film,flat,fles,foto,frank, fruit,gang, garage,gat, geel, geld, gezicht, gezin,glas,gras, grens,grijs, groen, groep,haar,half,hand, hart,hemd, hoed,hoek, holte,hond, honderd, hoofd,horloge,hotel,huis,ijs, jongen, juffrouw, jurk,kaart,kaas, kam,kamer, kantoor, kast, kat, kelder,kerk,keuken, kind, kip,klas, kleed, knie, koffer, koffie, kop, kous, krant, kwart, kwartier, lamp, lepel, lichaam, licht,lijn, links,machine,man, markt, medicijn,meisje, melk, mes, meter, meubel, mevrouw, mist, moeder, mond, mouw, muur, nacht, negen, neus, nul, oma, ontbijt, oog, oor, oosten, ouders, pan, papier, paspoort, pen, plaat, plant, plein, plus, politie, post, pot, potlood, prent, raam, radio, rand, rechts, regen, rekening, restaurant, rok, rood, rug, schilderij, schoen, school, schouder, sigaret, slager, sleutel, stad, station, steen, stoel, stof, straat, suiker, tafel, tas, taxi, tekening, telefoon, televisie, tent, terrein, thee, tien, toilet, trap, trein, tuin, twaalf, twee, twintig,veertien, veertig, venster, verdieping, verpleger, vier, vijf, vijftig, vinger, vis, vlag, vlees, vliegtuig, voet, vogel, vork,vraagteken, vrouw, vuil, water, weg, wekker, wijn, winkel,wit,zaal, zak, zee, zeep, zes, zestig, zeven, zin, zon, zout, zwart,

    08-12-2015 om 08:58 geschreven door Jef De cuyper


    >> Reageer (0)
    01-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.423 Snel Nederlands leren VII

    423 Snel Nederlands leren VII
    NE cl 1, de basiswoordenlijst van de Nederlandse taal, waarin de woorden gerangschikt zijn volgens frekwentie van gebruik, is een nuttig instrument.
    Want het heeft geen zin, woorden te leren gebruiken in conversatie, die men zelden of nooit gebruikt.
    Als we deze lijst (800 lemma’s) herschikken, kunnen we er de woorden uithalen die visueel voorgesteld kunnen worden. Bijvoorbeeld de kleuren, getallen, voorwerpen … kunnen visueel voorgesteld worden en de klank kan onmiddellijk gekoppeld worden aan de betekenis. In dialogen ligt dat moeilijk. Het vergt een hele studie om elke zin betekenisvol te visualiseren.

    01-12-2015 om 00:00 geschreven door Jef De cuyper


    >> Reageer (0)
    24-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.422 Snel Nederlands leren VI

    422 Snel Nederlands leren VI
    Weinig, maar goed!
    Just do it! Het resultaat is ons hoofddoel.
    Wie maakt een leertraject dat op de snelste, efficiëntste en kwaliteitsvolste manier talen leert aan anderstaligen. Nederlands aan anderstaligen is dringendst!

    24-11-2015 om 09:07 geschreven door Jef De cuyper


    >> Reageer (0)
    09-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.421 Snel Nederlands leren V

    421 Snel Nederlands leren V
    En de theorie ? Dat is overbodig op het 0 – niveau. Het heeft geen zin theorie te geven, als ze de taal niet spreken. De ondersteuning van het geleerde via theorie heeft bovendien een negatieve invoed op het resultaat.
    In de didactiek (onze stiel) leerden we wat inductie is. Dat is hier van toepassing. Als ze correct kunnen spreken in eenvoudige dialogen d.w.z. als de mechanismen voldoende in geoefend zin, kan men met theorie beginnen.

    09-11-2015 om 10:26 geschreven door Jef De cuyper


    >> Reageer (0)
    03-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.420 Snel Nederlands leren spreken IV

    420 Snel Nederlands leren spreken IV
    Het zou een interessante oefening zijn, om dialogen samen te stellen die nadat ze ingeoefend zijn, garanderen dat het beste resultaat er is : correct spreken.
    Leerkrachten Nederlands aan anderstaligen zouden zo’n methode moeten ontwikkelen.
    Hoeveel dialogen moet je grondig inoefenen om student(inn)en tot zelfstandig en perfect spreken te brengen.
    Dat is de uitdaging. Just do it! But dot it in excellency!

    03-11-2015 om 00:00 geschreven door Jef De cuyper


    >> Reageer (0)
    27-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.419 Snel Nederlands leren III

    419 Snel Nederlands leren III
    De derde stap houdt in dat we de dialogen inoefenen. Dat moet grondig gebeuren! Ze worden gememoriseerd. Het resultaat is dat men deze kleine toneeltjes kan spelen.
    Voor het inoefenen was er een handig hulpmiddel : het A.A.AC.ZC. – talenpracticum. Dat zou nu bij Sanako als APP ontwikkeld zijn. Zie aflevering 415 in dit blog. Als ik het uitgeprobeerd heb geef ik hierover meer.

    27-10-2015 om 00:00 geschreven door Jef De cuyper


    >> Reageer (0)
    20-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.418 Snel Nederlands leren II

     418 Snel Nederlands leren spreken II

    De tweedestap is de keuze van een methode. Wij opteren voor de principes van de AVSG Methodiek. Dit is een garantie tot succes. Maar deze methode wordt niet meer uitgegeven. We moeten dus zelf aan de slag en maken onze eigen methode.
    Audio Visueel Structureel Globaal houdt in dat we werken met dialogen die we laten verstaan via beeldmaterieel.
    Maak dus een eenvoudig scenaria dat bestaat uit een 25tal zinnen. Gebruik enkel wat de studenten nodig hebben : zo eenvoudig mogelijk.
    Illustreren is moeilijker, alhoewel we met de digitale mogelijkheden met de P.C. al een stuk kunnen opschieten! In de oorspronkelijke methode gebruikte men dia’s die gekoppeld werden aan een gesproken zin. Powerpoint is daarvoor een handige tool. Wie kan tekenen of een tekenaar ter beschikking heeft kan daar gebruik van maken.
    Ik heb in deze reeks vertalingen gepubliceerd van oorrspronkelijk methodes. Zie hiervoor nrs. 277 tot 298. Van 277 tot 284 heb ik het over de onderwerpen. Daarna vinden jullie bruikbare dialogen.

    20-10-2015 om 00:00 geschreven door Jef De cuyper


    >> Reageer (0)
    13-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.417 Snel Nederlands leren ? I

    417 Snel Nederlands leren ? I

    De eerste stap is het vastleggen van het standaard Nederlands d.w.z. de correcte uitspraak waarin we de lessen zullen geven. In het Nederlands taalgebied is dat nooit vastgelegd. Het is echter essentieel op het 0 – niveau, dat wat de studenten te horen krijgen éénvormig is.Want de eerste klanken die ze horen zijn als muziek. Als je dan verschillende geluiden laat horen voor éénzelfde zin creëer je verwarring.
    Het gesproken Nederlands van de VRT - nieuwsredactie zou de standaard moeten worden.  Dat is het ABN van de jaren zestig, van o.a. "Hier spreekt men Nederlands".

    13-10-2015 om 00:00 geschreven door Jef De cuyper


    >> Reageer (0)
    25-08-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.416 Jeugdraad Meise 50

    6.9.2015 Stichting
    12.9.1965 Ontmoeting Jr - Gem.
    24.9.1965 Erkenning gemeente

    Jeugdraad Meise

    50

    25-08-2015 om 00:00 geschreven door Jef De cuyper


    >> Reageer (0)
    09-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.415 App

    415 App

    Op www.sanakao.be kun je een app downloaden in hun aanbod van talenpractica.
    Of ze ook de A.A.AC.ZC. mogelijkheden bevatten gaan we uitzoeken, want dat zou een grote stap voorwaarts zijn in de kwaliteitsrevolutie van het talenonderwijs aan anderstaligen!

    Op 6.9.2015 wordt Jeugdraad Meise 50
    In 1965 was ik de 2de voorzitter en recruteerde Jos Chabert mij voor zijn talenpracticum, wat uitgroeide tot
    onze taalschool :
    Audiovisueel Centrum
    Jos Chabert Meise en Jette
    Collegium Linguarum

    09-06-2015 om 08:50 geschreven door Jef De cuyper


    >> Reageer (0)
    02-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.414 Joos Florquin

    414 Joos Florquin

    In de jaren zestig was Nederlands nog belangrijk voor de VRT!
    Hier spreekt men Nederlands had de ambitie om op een speelse wijze de kwaliteit van het gesproken Nederlands van de Vlamingen te verbeteren. Hij deed dit met Annie Van Avermaet en Fons Vraeters. ABN – kernen rezen overal uit de grond!
    De Walen reageerden via La Libre Belgique op hun gekende arrogante wijze met de uitspraak : “C’est une équipe dont le chien est le plus intelligent”. Yves Leterme had gelijk toen hij verklaarde dat ze geen Nederlands willen leren of er te dom voor zijn. Dat geldt slechts voor een deel van hen. Er zijn veel Walen die het anders zien!
    Marc Galle vervulde dezelfde rol op de radio met zijn taalwenken in “Voor wie haar soms geweld aan doet. Toen in 1974 na 1000 succesrijke afleveringen het programma op TV afgevoerd werd, zette Joos Florquin zijn in spanningen verder via “Ten huize van .”. Hier bracht hij ruim 250 vertegenwoordigers van de intelligentsia voor de buis.
    Het is hoog tijd dat men hier opnieuw iets voor doet! Want de anderstaligen weten n iet meer welk gesproken Nederlands nu juist is!

    02-06-2015 om 00:00 geschreven door Jef De cuyper


    >> Reageer (0)
    07-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.413 Google

    413 Google

    Met google vertalen gaat het laten uitspreken van wat je vertaalt ook, als je het betreffende icoontje aanklikt.

    Op 6.9.2015 wordt Jeugdraad Meise 50
    In 1965 was ik de 2de voorzitter en recruteerde Jos Chabert mij voor zijn talenpracticum, wat uitgroeide tot
    onze taalschool.

    07-04-2015 om 09:04 geschreven door Jef De cuyper


    >> Reageer (0)
    03-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.412 Sraaktechnologie

    412 Spraaktechnologie

    Ik ontving van een vriend volgend website-adres

      http://www.oddcast.com/home/demos/tts/frameset.php?frame1=talk

    Op het eerste gezicht leek Engels naar Engels prima. Maar voor Nederlands is het wat anders!?

     

    03-03-2015 om 00:00 geschreven door Jef De cuyper


    >> Reageer (0)
    13-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.411 Gesprekken

    411 Gesprekken

    De gemiddelde pauze ligt ronde de 200 milliseconden in gesprekken. Er is echter meer dan de aarzelingen bij de beurtrol. En wij kunnen dat doortrekken naar alle menselijke communicatie.
    Wij hebben een natuurlijke neiging om verduidelijking te vragen.
    Voor onze leerplannen is het dus belangrijk om de dialogen van dagdagelijkse eenvoudige gesprekken vast te leggen. Die kunnen dan gebruikt worden voor meerdere talen. Sommige methodes pasten dat reeds toe.
    Comenius ging al in die richting in zijn tijd. In de “Janua linguarum reserata” bracht hij 800 zinnen samen om Latijn te leren.

    13-01-2015 om 09:13 geschreven door Jef De cuyper


    >> Reageer (0)
    06-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.410 communiceren

    410 Communiceren

    Onderzoek en analyse van gesprekken, de conversatieanalyse, leverde in de jaren 70 eindelijk een aantal inzichten op, die toepasbaar zijn in het vreemde talenonderwijs.
    In “Ongeschreven regels” EOS 6/2014 staat dat ze ontdekten dat taal een structuur herbergt die grammatica overstijgt en die dieper gaat dan de woorden die we gebruiken en de volgorde waarin we naamwoorden met werkwoorden combineren. Die gespreksinfrastructuur is in alle culturen gelijk.
    Met gezond boerenverstand wisten we dat al eerder.
    Bovendien zag twintig jaar eerder de SGAV – methodiek het levenslicht en die was een toepassing van zulke inzichten in het onderwijs aan anderstaligen.
    De rol van de taal in de alledaagse gesprekken is de meest fundamentele.
    In 2009 bestudeerden Tanya Stivers, Enfield e.a. aan het Max Planckinstituut via video – opnames van alledaagse gesprekken communicatie. Ze selecteerde 350 vraag en antwoord sequenties.
    Met dezelfde werkwijze ontstond de audiovisueel – structureel – globale methode van St.-Cloud – Zagreb, waarover we het reeds uitvoerig hadden.

    06-01-2015 om 09:37 geschreven door Jef De cuyper


    >> Reageer (0)
    23-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.409 Wens

    409 Wens

    Wij wensen dat in 20015 :

    - onze Moedertaal het gesproken Nederlands eindelijk eenduidig vastgelegd wordt
    - de avsg methode opnieuw ontluikt
    - de A.A.AC.ZC componenten doorbreken
    - ons didactisch profiel een revival kent
    - er een eigen methode gesproken Nederlands aan anderstaligen opduikt
    - er een Europese talenschool komt waar alle Europese talen aangeleerd worden
    - wij gezond mogen blijven en dat ten volle kunnen beleven

    23-12-2014 om 08:51 geschreven door Jef De cuyper


    >> Reageer (0)
    16-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.408 Taalbarometer 1

    408 Taalbarometer 1

    De Vlaamse taalbarometer bezorgde ons interessante informatie over de toestand van het Nederlands in Vlaanderen.
    Vanuit de kwaliteitsverbetering van het volwassenenonderwijs aan anderstaligen, nemen wij dit instrument op de korrel.
    Positief was alleszins het feit dat er meer Nederlands gesproken wordt in de gezinnen. Laat ons daar dan ook op inzetten. Ik moet echter opnieuw al mijn standpunten herhalen :
    Zelfredzaamheid houdt in dat de anderstaligen eerst Nederlands kunnen spreken en begrijpen. Dus leer ze zo snel en efficiënt mogelijk spreken!
    MAAR welk Nederlands. Laat ons voor eens en voor altijd het standaard Nederlands vastleggen. Dat is de eerste stap, die een enorme kwaliteitsverbetering van het volwassenenonderwijs, zal inluiden!

    16-12-2014 om 09:16 geschreven door Jef De cuyper


    >> Reageer (0)
    11-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.407 Psyche en brein

    407 Psyche en brein

    In “Psyche en Brein” nr.5 2014 staat een interessant artikel : “Knoop een taal in je oren” dat onze bevindingen bevestigt en waarvan de orincipes ontsproten In Zagreb en via Parijs en het Centre de phonétique appliquée uit Mons, door ons toegepast werd van 1967 tot 2008.
    Talen leren aan anderstaligen vereist dat je eerst goed leert luisteren en spreken. In het artikel staat het zo geformuleerd : als we eerst een paar uur onze oren oefenen voor we er ons aan wagen woorden te memoriseren en zinnen te bouwen, kan een taal leren makkelijker worden dan we het ooit durfden dromen. Ze blijven echter vast hangen aan het gebruikelijke taalonderwijs van de universiteiten. Zweer dat eerst af en het wordt nog mooier, zoals ij bewezen!
    In een van de onderzoeken heeft men de feed-back voordelen ontdekt. Voeg er de interactieve mogelijkheden van ons a.a.ac.zc. –systeem aan toe en we zijn weer verder.

    Enkele websites die aangeduid werden verdienen nader onderzoek :

    http://Rhinospike.com
    http://Forvo.com
    http://ankisrs.net
    http://Fluent-Forever.com/chapter3

    11-11-2014 om 08:44 geschreven door Jef De cuyper


    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 11/11-17/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2010
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 31/12-06/01 2008
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 26/12-01/01 2006
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
  • 23/05-29/05 2005
  • 16/05-22/05 2005
  • 09/05-15/05 2005
  • 02/05-08/05 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!