Leuke gerechten om te maken zijn die, die een ietsje onverwachte toets
geven aan het koken. Niets is plezanter dan de sleur even te doorbreken.
Wees nu eens eerlijk: hoeveel keer per maand/jaar zit je niet
in hetzelfde straatje te koken?
En er zijn zoveel mogelijkheden! De winkels (en markten) bulken
van de producten die het gemakkelijk maken,
of combineer ongewone dingen, zoals hier uitgetest.
Deze week (vorige week geen gerecht wegens vier dagen in Limburg)
heb ik ergens een combinatie gevonden,
die Greta bestempelde als “grappig”!
En het was nog heel lekker ook. Wie wil er nu eens niet grappig koken.
Lees hier gewoon verder en probeer het.
En vraag aan je partner of hij/zij het grappig vond?
Hier staat het: Gehakt in Gebakken Brood.(hoeveelheden voor 2 personen)
ingrediënten voor 2
|
bereiding
|
350g gemengd gehakt
|
meng het gehakt met wat paneermeel en wat melk en doe er het ei onder
|
paneermeel
|
snipper de ui fijn, en meng hem in het gehakt, kruiden naar smaak
|
lauwe melk
|
voeg de helft van de gemalen Gruyère toe, goed door elkaar mengen
|
boter
|
neem 2 ronde broodjes, snijd ze overlangs in 2, haal de kruim er uit
|
1 ei
|
vul de holten van de broodjes op met het gehaktmengsel
|
gehakte peterselie
|
plaats elk half broodje op een blad aluminiumfolie
|
100g gemalen Gruyère
|
maak aluminiumkorfjes, zodat de bovenkant een weinig open blijft
|
kruiden, peper en zout
|
leg de pakjes op een ovenplaat in de oven, voorverwarmd op 180° (B)
|
2 pistolets of broodjes
|
haal ze er uit na 30’, strooi er de rest van de gemalen kaas over
|
1 ui
|
zet ze opnieuw nog 5’ in de oven, zodat de kaas smelt en kleur krijgt
|
|
|
|
lekker met gebakken tomaten (Fonteyn kookboek, pag.269)
|
Het is zeker interessant als je nog een paar pistoleekes over hebt,
zelfs van de vorige dag. Heel budgetvriendelijk gerecht ook.
Oude pistolets: nada. Gemengd gehakt: kost niks,
tomaten in deze periode: goede waar voor weinig geld.
TIP: meng de smeltkaas met een beetje zacht paprikapoeder,
en het resultaat krijgt een goudblond kleurtje (ik was hier mijn eigen tip vergeten).
Heerlijk met gebakken tomaten (voor vier personen).
ingrediënten voor 4
|
bereiding
|
8 middelgrote stevige tomaten
|
halveer de tomaten, haal de pitjes eruit met een koffielepel
|
50g boter of olie
|
strooi er wat zout en peper in en draai ze om
|
zout, peper
|
maak het vet heet in een grote koekenpan
|
peterselie en basilicum(pasta) (Spanje)
|
leg de tomaten erin met de gesneden kant naar beneden
|
|
bak ze snel aan, strooi nog wat peper over de tomaten
|
|
sluit de pan, laat ze op een laag vuur nagaren
|
|
dien ze op, bestrooid met peterselie + basilicum(pasta)
|
|