dit is de fameuze en mysterieuzeneuze GroB blog

Foto

aantal kliks op deze blog



Inhoud blog
  • toedeloe
  • Carlos en Discus
  • ga nog eens testen op doenbaarheid
  • proberen
  • eens proberen
  • test
  • KOKENETEN: lusten hottentotten matelote?
  • We raken niet verhit in Valladolid (2)
  • Valladolid, toch via de juiste afrit (1)
  • KOKENETEN: naar de Ardèche
  • Donibane Lohizune??
  • We rijden knus naar Saint-Jean-de-Luz
  • KOKENETEN uit Mexico, met bonen en zo
  • Honderden hazen en één schildpad in Niort (deel 2)
  • Vuurspektakel in Niort, met Carabosse (deel 1)
  • KOKENETEN: de lekkerste kip in bier vind je HIER!
  • Beaufort04 met het trammetje van plezier
  • Beaufort 04, per tram van ginder tot hier
  • Tussen De Hoogmolen en het Boenderbos
  • KOKENETEN: vis met groenten, in de oven
  • Tussen het groene mos van het Boenderbos...
  • Aan de (water)bak in Cotignac
  • KOKENETEN: 2X lekkers voor de prijs van 1
  • KOKENETEN: 2X lekkers voor de prijs van 1 (deel 2)
  • Stappen door Gent, rond de Vleestent
  • Senioren heerlijk verwend in Gent
  • No more stress in Cadaqués
  • problemen met uploaden
  • Zonder geharrewar naar Alfafar
  • KOKENETEN: over konijnen en hazen

    de daders:            Greta en boB = grob


    Foto

    Organisation de loisir agréable et blabla amical


    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Feria Internacional de Pueblos 2009 Fuengirola ossenkar uit Costa Rica


    Foto

    zeer interessante links vind je hieronder
  • dit zijn alle foto's en photoshop creaties van Gaviota
  • de beste ontstresser is zuurstof in Zutendaal
  • de vrolijke bloggers: stel je site hier in de kijker en wordt veel vrienden rijker

  • Garfield als kok


    Foto

    kok als Garfield


    Foto

    Gastenboek
  • Op bezoek geweest
  • hoi blogmaatje,
  • Lieve groetjes Nikki
  • verrasend mooi blog !
  • Wandelgroetjes uit Borgloon

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Welkom! Blij je hier te hebben. Kijk maar eens rustig rond.

    fietsen in Zeeland


    Foto

    een potje Olaba petanque


    Foto

    avond in Burgos


    Foto

    koninklijke glasblazerij tegen Segovia


    Foto

    Expo Oostende voor Anker 2009


    Foto

    terug in Vatan


    Foto

    Salers runderen


    Foto

    als smakelijk hapje in Valencia


    Foto

    fontein in Vejer de la Frontera


    Foto

    kathedraal van Cadiz


    Foto

    standbeeld Tio Pepe in Jerez


    Foto

    trol met Greta in Bergen (Noorwegen)  (trol staat bovenaan)


    Foto

    met kaasboerin in Edam


    Foto

    als vrome bedevaarder


    Foto

    met mijn Baskische vriend Joseba aan het Guggenheim in Bilbao

    Foto

    m.a.w. de weblog van Greta en boB

    de bloemige blog die de avonturen van Greta en boB in BEELD brengt in België, Spanje, Frankrijk, enz.
    De foto´s zijn meestal van Greta en de tekst van boB.
    Ook eigen (makkelijk na te maken) ervaringen in het cuisineren worden neergezet,
    ter streling van het virtuele gehemelte van de kijker/lezer of amateurkok.

    12-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olaba goes classic

     

     Een aantal foto’s werden bewerkt door Greta met Photoshop Elements

    Na de uit- en inspattingen van de Petanque en Minigolf

    vond Gina dat het hoog tijd werd om de Olaba populatie

    nog eens wat klassieke cultuur bij te brengen.

    On the spot, en nog altijd in de maand mei nodigde ze Olaba uit

    voor een stadsbezoek aan Antwerpen, met alles erop en eraan.

    Op de volgende foto zie je tweemaal Antwerpse Gina,

    als het ware vóór het bezoek aan de stad en erna.

    Als je verder leest, zal je begrijpen waarom.

    Rechts is vóór, de linkse foto is na.

     

     



    Het ontvangstcomité voor de reizigers komend uit Knokke,

    Heist en Duinbergen bestond uit Gina en Luc,

    plus een echte authentieke stadsgids.

    De vertrekplaats was uitstekend gekozen:

    het buffet van het Centraal station, waar we werden vergast ...

    op Antwerpse Handjes en warme drankjes.


     

    Het station ziet er helemaal anders uit dan toen ik hier

    jaren aan een stuk alle dagen uit de trein stapte.

    Nochtans vind ik het meest bekoorlijke deel nog altijd wat nog is

    overgebleven van de oorspronkelijke constructie. 


    Sommige moderne grafische kunstwerken zijn toch wel

    heel decoratief en blikvangend


     

    Toen we het station verlieten, geloof me maar, begon het stilletjes

    te regenen. Gelukkig zagen we het buitje hangen en was het ultrakort,

    en we konden droog de Quellinstraat bezoeken, het Operagebouw enz. 

     


     

    Toch even langs de schitterend vernieuwde Stadsfeestzaal,

    waar we bijna van onze sokken gefietst werden.


     

    Gezien deze onveilige toestand besloot Luc, onze gastheer,

    om het veiliger hogerop te zoeken, en als geen ander kenner

    viel zijn oog op de reusachtige metershoge uit de kluiten

    gewassen witte champagnecoupe achteraan in de zaal.

    Allen daarheen!!


     

    Wat kan je beter doen in een grote champagnecoupe

    dan …champagne drinken?

    Voor een Olaba is dat nooit een probleem geweest.

    Luc heeft hiervoor zwaar in zijn Olabuidel getast,

    maar het probleem werd propertjes doorgespoeld

    met het edele vocht van Olaurent Perrier

    (niet te verwarren met het water, want dat wordt Eaulaba Perrier geschreven).

     

    Hierna werden nog een reeks culturele paragrafen afgewerkt

    met rake uitleg door onze gids over de gebouwen aan

    de Meir, Rubenshuis, Katelijne Vest, wat ons uiteindelijk bracht

    aan de Bourla Schouwburg.

    Dit is the place to be voor een stevige lunch, in de Foyer namelijk.

    Om het aantal foto’s enigszins te beperken zie je alleen

    een stuk van het fantastische interieur van de Foyer.


     

    Na de heerlijke en vullende lunch zetten we onze weg voort tot

    op de Groenplaats, maar zelfs dit bord kon ons niet meer bekoren.


     

    Als vanzelf kom je dan op de Grote Markt, waar Luc een koets

    met paarden had ingehuurd voor de volledige Olaba stadsrit.


     

    Echter, er bleek geen volledige consensus te bestaan

    voor dit plan. Na een geheime stemming werd beslist

    om liever een typisch Antwerps drankje te nuttigen

    in plaatselijk café Den Engel. Hier zie je een afbeelding

    van dit typische Antwerps drankje: een flesje cola,

    voorzien van een thermometer. Charmant toch.


     

    Hier bekijk je een eigenaardig beeld: de gids vooraan,

    enkele Olaba’s op de Engelenbank,

    en de andere weerspiegeld. Schol.

    Marc geraakt  zijn neiging tot duimzuigen maar niet kwijt.


     

    Na dit vochtige intermezzo waren we voldoende gewapend

    om de volgende hindernis te nemen: de Vlaeykensgang,

    waar onze gids eindelijk volop zijn verbale gang kon gaan.


     

    Hierna konden we even kuieren langs andere interessante plaatsen:

    het Conscienceplein, het interieur van Carolus-Borromeus enzovoort.

    Dat dit heel vermoeiend en stresserend was hoef ik niet uit te leggen.

    Gelukkig had iemand het gunstige idee om alles te laten bezinken

    bij een serieus glas in De Groote Witte Arend.

    Omdat we nog altijd in het oude centrum waren was het een koud kunstje

    om van daaruit mobilofonisch te reserveren voor het diner.

    Gina’s keuze viel op “Estro Armonico”, in de diepe gewelven van de Vlaeykensgang. 


     

    Het resto ligt onder de grond, en is alleen verlicht door kaarsen.

    Hier zijn we aan het welverdiende aperitief toe en laten we

    ons informeren over wat we kunnen happen.


     

    Dit is opnieuw een vóór en na situatie.

    Kijk goed naar de staande kandelaar,

    en vooral de eerste kaars van rechts.


     

    Greta vroeg me met haar toestel een foto te nemen van de tafel

    en de happers.

    Ik ging naar het hoekje en ik kreeg niet iedereen op het schermpje.

    Nog één stap achteruit, en ik stond in brand!

    Gelukkig droeg ik een hemd met 70% katoen en maar 30%polyester,

    of ik had mijn leven beëindigd als levende toorts.

    Gina was gelukkig vlak in de buurt en kon vrij snel het vuur doven.

    Ik raad niemand aan om daar te gaan eten, niet om het voedsel,

    maar om de veiligheid. Hoewel de kok regelmatig zijn handen

    verbrandde (ze barbecueën alles) hebben ze zelfs geen Flamazine in huis.

    En stel je voor dat het daar brandt: heb je de toegang/uitgang gezien? Levensgevaarlijk.


     

    In elk geval moest ik de volgende morgen naar de dokter

    met brandwonden van de tweede graad.

    Na enkele weken een dagelijkse portie Flamazine was de wonde dicht.

    Er blijft wel een serieus litteken, dat geen zon meer mag zien.

     

     

    (*) OLABA staat voor “Organisation de Loisirs Agréables et Blabla Amical”.

    Het is duidelijk dat een organisatie uit Knokke, met zijn Place M’as Tu Vu en Le Zoute,

    het best gebaat is met een Franstalige benaming (**).

    Alles moet immers tot de juiste proporties worden teruggebracht.

     

    (**) dit is natuurlijk maar een grapje. Een schalkse knipoog is hier op zijn plaats

     

     

     

     

     

    12-12-2008, 00:00 geschreven door grob  

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.feestdagen

     

    Lieve familie en vrienden,
     
    Wij vertrekken  verder zuidwaarts op zaterdag 13 december en weten niet of we jullie kunnen bereiken met Kerstmis.
    Dus dan nu maar:
     
    PRETTIGE KERSTMIS en GELUKKIG NIEUWJAAR!!!
    we hopen terug te zijn met nieuwjaar, maar we willen eerst wat warme nachten voelen op Gran Canaria.
    Naar verluidt is het de zuidelijkste plaats van Europa, want het is een Spaanse provincie.
    Niet dat het in Andalucia koud is, maar 's nachts durft de termometer toch onder de 10° gaan.
    Greta zal weer een pak foto's nemen. Ik weet niet meer hoe ik mijn achterstand op deze weblog nog kan ophalen.
    Hieronder nog een creatievekaart, gemaakt door Greta met Photoshop Elements.
     
    Bob  en Greta.
     





    12-12-2008, 00:00 geschreven door grob  

    Reageer (0)

    04-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KOKENETEN: gemarineerde kip met Oosters tintje

     

    De tijd van het jaar: herfst, jachtseizoen enz. vraagt uiteraard

    om een gerecht met kastanjes en paddenstoelen.

    Omdat die in Spanje veelvuldig aanwezig zijn heb ik er eentje uitgezocht.

    Het is één complete mislukking geworden, en het ligt zelfs niet aan mij.

    Kastanjes zijn veel te droog om er iets deftig van te maken.

    Ik ga het recept dus niet geven, want enkel gerechten die (gemakkelijk) lukken,

    die ik zelf als aspirant-kok kan maken, en waar ik de nodige aanpassingen

    kan aan doen vind je hier.

     Wat wel een succesnummer is, heb ik genoemd:

    Gemarineerde kip met Oosters Tintje.

    Hier opgediend met een gekookt piepertje en met

    gemarineerde pepers (zo in de handel te verkrijgen hier).

     


     

    In Belgenland steek je rode/groene paprika’s (eerst halveren

    en pitten er uit halen natuurlijk) onder de grill tot het vel zwart wordt.

    Steek ze dan in een sluitbare plastic zak en laat ze 5 à 10’ liggen.

    De pel komt er dan vanzelf af.

    Marineer de paprika’s in olie en sherryazijn en kruid naar believen.

    Laat een paar uren rusten.

    Hier vind je de bereiding voor dit lekkere gerecht (let op: voor drie personen).

     

    ingrediënten voor 3

    bereiding

    3 kipfilets

    begin tijdig met de marinade:

    2 el olijfolie

    pel en snipper de sjalotten en het pepertje fijn

    voor de marinade:

    meng met de andere ingrediënten van de marinade

    3 sjalotten

    laat de kip hierin 1 à 2 uren marineren

    1 pepertje of Piment d’ Espelette

    maak intussen de bereiding voor de saus:

    1 el kurkuma voor de kleur

    pel en hak de sjalotten fijn, snij het citroengras in stukjes

    1 tl droge koriander (of –pasta! in Spanje)

    pers de limoen/citroen en meng alles met de suiker

    2 el sojasaus

    haal de kip uit de marinade en verhit de olie

    10 cl kokosmelk

    stoof de kip met de marinade gedurende 30’

    (eventueel wat sambal oelek, volgens smaak)

    voeg de saus toe en laat nog 20’ sudderen

    voor de saus:

    versier op het einde met wat verse dille en

    2 sjalotten

    dien goed heet op

    1 limoen of citroen

    Greta vindt dat er wat champignons bij mogen

    1 el suiker

    ik serveerde het met gekookte piepers en

    (eventueel 1 stengel citroengras)

    bereide paprika’s, maar Greta vond dat niet geschikt

     

     

     

     

    Omdat het recept met de kastanjes niet gelukt is,

    geef ik hier nog een ander, gemaakt toen we nog geen

    digitale foto's hadden.

     

    Het is een basisgerecht uit de Mediterrane keuken,

    namelijk "Gehakt met Mediterrane Groenten".

     

    ingrediënten voor 2

    bereiding

    400g gemengd gehakt

    spoel de groenten en snij ze in niet te kleine stukken

    1 aubergine

    bak het gehakt rul in de hete olie

    1 courgette

    breng het op smaak met geperste look

    1 rode en een gele paprika

    voeg mespunt Provençaalse kruiden toe en peper en zout

    250g tomaten

    doe er de bouillon en tomatenpuree bij en schep goed om

    1 teen look

    voeg de groenten toe

    1 el olie

    laat 15´ stoven in de open pan (tot groenten beetgaar zijn)

    15 cl groentebouillon

    werk af met verkruimelde feta

    2 el geconcentreerde tomatenpuree

    serveer met gebakken aardappelen of piepers

    150g fetakaas

     

    Provençaalse kruiden en peper

     

     

     

    04-12-2008, 00:00 geschreven door grob  

    Reageer (0)

    02-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomer 2008 (2) Mega mini golf

     

    Na het Pezige Petanque tornooi zat de strijdlust er definitief in.

    Een stapje verder is dan het Mega Mini Golf Tornooi,

    de volgende mijlpaal in de kalender.

    Het domein waar de strijd werd gestreden was trouwens heel leuk.

     

    De balletjes van de minigolf waren wat kleiner dan bij de Petanque,

    maar de inzet was des te groter.

    Erik kon zijn slingerbal niet te voorschijn halen, want zijn magneetje

    bleek niet te werken met dit soort uitrusting.

     

    Deze minigolf ligt niet in Knokke, en was ook voor iedereen nieuw.

    Geen thuisvoordeel dus.

    Wie deze golf kent mag me nu de naam van de gemeente opsturen via e-mail.

    Er is een prachtige prijs voorzien voor het eerste juiste antwoord.

    Tip: er zijn achttien holes. Nog een tip: het is niet in de Ardennen.

    Tip 3: hoewel je veel Oranje ziet, is het niet in Holland.

     

    Onze Financiële Directeur Erik, nu volledig ontdaan van de stress

    van het afwassen en afdrogen, slaagt er in om ook zonder handdoek

    en slingerbal de overwinning in de wacht te slepen (zij het nipt).

    Hier zie je hem na het afwerken van een van zijn wonderbaarlijke hole-in-one’s.

    Alle andere spelers zitten er maar beteuterd bij en buigen onderdanig het hoofd.

     

    Vlak na Erik volgen er 3 ex-aequo’s, met slechts 1 puntje meer, maar Erik dóet het.

     

    Deze foto spreekt niet alleen boekdelen, maar hele boeken.

    Het circuit is helemaal niet van gevaar ontbloot.

    Als je wil regelmatig gaan zitten, doe je beter een leren broek aan,

    en dan nog...

     

    Deze minigolf heeft twee aparte circuits. Laten we zeggen: een “normale”

    en de “crazy” golf. Hier kan je zien welk van de twee we gekozen hebben.

     



     

    Als je in deze gemeente een stapje zet, dan kom je in aanraking

    (of toch bijna) met rare fenomenen.

    Eigenlijk ben ik blij dat de tekst, waar ik naast sta, net niet leesbaar is.

    Niettegenstaande het advies heb ik de "h...n" niet gebruikt. Danke wel!

     

    Zoals gebruikelijk werd de intense activiteit ontladen via een after-party

    met de gebruikelijke vaste- en vloeistoffen.

    Gina heeft wel iets gekozen dat naar de kleine kant is,

    want ze gebruikt haar brilglazen als vergrootglas om het te vinden.

    Yvette demonstreert hoe een vis naar lucht hapt.

     

    Na het hoofdgerecht werd alles opzij geschoven en werd na de mini golf

    de eerste mini Quiz uit de doeken gedaan.

    En wie werd de winnaar? Erik opnieuw.

    Sterk op weg om de Olaba(*) van het Jaar te worden?

    Come and see next time.

     

     

     

    (*) OLABA staat voor “Organisation de Loisirs Agréables et Blabla Amical”.

    Het is duidelijk dat een organisatie uit Knokke, met zijn Place M’as Tu Vu en Le Zoute, het best gebaat is met een Franstalige benaming (**). Alles moet immers tot de juiste proporties worden teruggebracht.

     

    (**) dit is natuurlijk maar een grapje. Een schalkse knipoog is hier op zijn plaats.

     

    02-12-2008, 00:00 geschreven door grob  

    Reageer (0)

    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • Zegen op deze palmzondag middag, avond en nieuwe week (angelique)
        op toedeloe
  • Wens u nog een hele fijne zondag (Dirk)
        op test
  • Wens u nog een hele fijne vrijdag (Dirk)
        op Carlos en Discus
  • Goedemorgen (Dirk)
        op ga nog eens testen op doenbaarheid
  • Terug ? (ikke)
        op ga nog eens testen op doenbaarheid

  • kaper op de kust


    Foto

    Archief per maand
  • 03-2022
  • 07-2020
  • 06-2019
  • 12-2018
  • 03-2018
  • 12-2015
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 05-1978
  • 11--0001

    tophotel "Huerta de la Paloma" in Priego de Cordoba 


    Foto

    Poolse Jonagoldplukker in Haspengouw


    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    bernerhof
    blog.seniorennet.be/bernerh

    met vriend in Segovia


    Foto

    Een interessant adres?

    met Olaba op bezoek


    Foto

    tulpenbootje in Meliskerke/Zeeland


    Foto

    de ezels van Niort


    Foto

    kathedraal Bayonne


    Foto

    geitenfuif Luxemburg


    Foto

    discrete blik achter de schermen in Segovia


    Foto

    beste Spaanse tapabar: Gambrinus in Toledo


    Foto

    aan het werk in hoteltuin in Alberic


    Foto

    aan de Groenplaats met Seniorennet


    Foto

    katedraal Burgos


    Foto

    met vrienden in El Palmar (Valencia)


    Foto

    catamaran van Tarifa naar Tanger


    Foto

    lunch in Parador van Arcos de la Frontera


    Foto

    Viking van de Geiranger fjord


    Foto

    aan de Zaansche Schans


    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!