dit is de fameuze en mysterieuzeneuze GroB blog

Foto

aantal kliks op deze blog



Inhoud blog
  • toedeloe
  • Carlos en Discus
  • ga nog eens testen op doenbaarheid
  • proberen
  • eens proberen
  • test
  • KOKENETEN: lusten hottentotten matelote?
  • We raken niet verhit in Valladolid (2)
  • Valladolid, toch via de juiste afrit (1)
  • KOKENETEN: naar de Ardèche
  • Donibane Lohizune??
  • We rijden knus naar Saint-Jean-de-Luz
  • KOKENETEN uit Mexico, met bonen en zo
  • Honderden hazen en één schildpad in Niort (deel 2)
  • Vuurspektakel in Niort, met Carabosse (deel 1)
  • KOKENETEN: de lekkerste kip in bier vind je HIER!
  • Beaufort04 met het trammetje van plezier
  • Beaufort 04, per tram van ginder tot hier
  • Tussen De Hoogmolen en het Boenderbos
  • KOKENETEN: vis met groenten, in de oven
  • Tussen het groene mos van het Boenderbos...
  • Aan de (water)bak in Cotignac
  • KOKENETEN: 2X lekkers voor de prijs van 1
  • KOKENETEN: 2X lekkers voor de prijs van 1 (deel 2)
  • Stappen door Gent, rond de Vleestent
  • Senioren heerlijk verwend in Gent
  • No more stress in Cadaqués
  • problemen met uploaden
  • Zonder geharrewar naar Alfafar
  • KOKENETEN: over konijnen en hazen

    de daders:            Greta en boB = grob


    Foto

    Organisation de loisir agréable et blabla amical


    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Feria Internacional de Pueblos 2009 Fuengirola ossenkar uit Costa Rica


    Foto

    zeer interessante links vind je hieronder
  • dit zijn alle foto's en photoshop creaties van Gaviota
  • de beste ontstresser is zuurstof in Zutendaal
  • de vrolijke bloggers: stel je site hier in de kijker en wordt veel vrienden rijker

  • Garfield als kok


    Foto

    kok als Garfield


    Foto

    Gastenboek
  • Op bezoek geweest
  • hoi blogmaatje,
  • Lieve groetjes Nikki
  • verrasend mooi blog !
  • Wandelgroetjes uit Borgloon

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Welkom! Blij je hier te hebben. Kijk maar eens rustig rond.

    fietsen in Zeeland


    Foto

    een potje Olaba petanque


    Foto

    avond in Burgos


    Foto

    koninklijke glasblazerij tegen Segovia


    Foto

    Expo Oostende voor Anker 2009


    Foto

    terug in Vatan


    Foto

    Salers runderen


    Foto

    als smakelijk hapje in Valencia


    Foto

    fontein in Vejer de la Frontera


    Foto

    kathedraal van Cadiz


    Foto

    standbeeld Tio Pepe in Jerez


    Foto

    trol met Greta in Bergen (Noorwegen)  (trol staat bovenaan)


    Foto

    met kaasboerin in Edam


    Foto

    als vrome bedevaarder


    Foto

    met mijn Baskische vriend Joseba aan het Guggenheim in Bilbao

    Foto

    m.a.w. de weblog van Greta en boB

    de bloemige blog die de avonturen van Greta en boB in BEELD brengt in België, Spanje, Frankrijk, enz.
    De foto´s zijn meestal van Greta en de tekst van boB.
    Ook eigen (makkelijk na te maken) ervaringen in het cuisineren worden neergezet,
    ter streling van het virtuele gehemelte van de kijker/lezer of amateurkok.

    23-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op de Oostendse zee met een brik, geeft je een kick (3)

     

    De Mercedes, scheepje waar we mee gaan varen is dus een brik.

    Misschien is het interessant om in de buurt te blijven van een reddingsboei.

    Want “brik” klinkt niet zo betrouwbaar als een klipper vind ik, of een karveel.

     

     

     

     

    Het vaargebied van de Mercedes is nogal uitgebreid.

    Op de kaart zijn de landen aangestipt, waar “zij” regelmatig het anker werpt.

    Als je de Lotto wint kan je zelf je eigen bestemming bepalen, waar dan ook.

    Voorlopig houden we het maar op een zeetocht in de Belgische wateren.

     

     

     

    We zijn aangemonsterd en we hebben nog even tijd.

    Greta nestelt zich toevallig in de buurt van de scheepsbar.

     

     

     

    Mijn beurt om van de zon te genieten.

    De boog en de boeg kunnen niet altijd gespannen staan.

     

     

     

    Eens het anker gelicht is, vaart het schip (met motor) naar de open zee.

    De landratten moeten zich hier beschermen met een extra jas.

     

     

     

     

    In het begin is het nog wat zoeken naar het juiste evenwicht.

     

     

     

    De zeilen worden opgetuigd en beginnen rumoerig te flapperen.

     

     

     

    Aan de boeg hangen wat lakens te drogen, maar het kunnen evengoed zeilen zijn.

    Wat kent een leek als ik daar van?

    Voorlopig mogen we trouwens niet in de buurt van de boeg komen.

    De specialisten zijn daar aan het werk om alles uit de zeildoeken te doen.

     

     

     

    En zo gaan we dan op pad, met alle zeilen klapperend in de wind.

     

     

     

    Bezoekers van een kleiner formaat komen ook even langs om te kurieuzeneuzen.

     

     

     

    Maar veel valt er niet te zien. Iedereen is relaxed tot en met.

     

     

     

    Zo relax zelfs dat een reddingsboot er geen vertrouwen meer in heeft,

    en ons argwanend van nabij gade slaat.

     

     

     

    Nochtans gaat alles er vredig aan toe.

    Er heeft net een barmeid die struikelde over de uitgang van de bar rechts

     een dienbord met enkele glazen wijn over mijn rug uitgestort,

    maar een echte zeebob valt daar niet over.

    Een wijndichte vest moet je natuurlijk wel voorzien hebben.

     

     

     

    En zo dobberen we rustig verder over het zilte nat, terwijl

    de kleinere brikjes en brakjes ons pad voorafgaan.

     

     

     

     

    Op zo’n brik krijg je al gauw de hik.

    Goed vasthouden is de boodschap.

     

     

     Hoe langer hoe meer begint dat hier op de Titanic te lijken.

    Greta staat bijna op de boegspriet en heeft zin

    om haar armpjes te spreiden.

     

     

     

    Bob DiCaprio komt nog net op tijd om haar af te stoppen

    (voor de veiligheid natuurlijk).

     

     

     

    De Mercedes gaat nu keren, en alle hens komt aan dek.

     

     

     

    Het schip moet terugkeren en het touwtrekken kan beginnen.

     

     

     

    Barman, steward, matroos, stukadoor,

    iedereen zet zijn beste beentje voor.

     

     

     

    Soms is er wat touw over.

    Beter te veel dan te weinig voor mijn part.

     

     


    Vanaf de boegspriet komt Oostende opnieuw in zicht.

     

     

     

    Hier probeer ik eindjes touw op de juiste plaats te trekken,

    en het is zwaar werk.

     

     

     

     

    Dan toch maar liever een scheepsladder op,

    om hogerop een losgeslagen stuk zeil te bedwingen. 

     

     

     

    Ik dacht dat matrozen altijd alles netjes opruimen,

    maar niet waar hoor.

    Dat moest ik nu thuis eens laten rondslingeren!

     

     

     

    De skyline van Oostende komt stilaan opnieuw in zicht.

     

     

     

    We naderen het staketsel. Altijd een beetje riskant met een groot zeilschip.

     

     

     

    Intussen is het Casino ook al niet van plaats veranderd.

               

     

     

    En zo eindigt deze fantastische zeiltocht met de Mercedes,

    die andere waterige oorden gaat opzoeken.

     

     

     

    Onze slogan was: Wind is our Friend.

    Meer info vind je op www.windisourfriend.com

     

     

    23-04-2010, 00:00 geschreven door grob  

    Reageer (2)

    18-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KOKENETEN: zet salie nooit achter een tralie

     

    Waar je hem wel moet zetten lees je hier verder en uitvoerig!

    Saliekruid wordt onterecht nog te weinig gebruikt in de keuken.

    Vandaag gaat hij zijn rol vervullen samen met een stuk kalkoen en selder.

     

     

     

    Kennen jullie al de topper onder de geneeskrachtige planten?

    Dat is inderdaad salie en weten jullie ook waarom dat zo is? Lees verder.

    De naam komt uit het Latijn, en betekent genezen of helen.
    Eeuwenlang werd Salie als een wonderplant beschouwd,

    weliswaar was men in de donkere tijden  nog niet veel gewend.

    Van origine was salie terug te vinden rond de Middellandse Zee,

    meer bepaald bij de Grieken en de Romeinen..

     

    De klassieke Grieken gebruikten de plant al voor de behandeling van

    tuberculose, zweren en slangenbeten.

    Romeinen brachten het mee naar onze streken

    Ze beschouwden de plant als een gewijd kruid, en ze kenden een

    uitgebreid protocol en ceremonie voor het plukken.

    Zo diende het met een speciaal mes gesneden te worden;

    dit mocht geen metalen mes zijn, omdat het kruid hierop zou reageren.

    Ook diende men schone kleren te dragen en schone voeten te hebben.

     

    In de Middeleeuwen was salie het middel (zogezegd) tegen cholera en de pest.

    Later in de tijd, spreken we hier van de 17de en 18de eeuw, was salie

    een uitstekend ruilmiddel voor onze Nederlandse buren.

    In het verre Oosten ruilden ze de salieblaadjes voor theeblaadjes.

    Drie kisten thee voor één kist salie aub. Geboren handelaars, die Nederlanders!

    Zelfs de Sinezen waren ze te slim af met de salie.

     

    Laten we toch ook even naar het gerecht kijken.

    Door al deze uitleg zijn de salieblaadjes al opgeslokt door de kalkoen, zie ik.

     

     

     

    We zullen ons dus maar beter bezighouden met het keukenaspect van salie.

    Salie is ook daar veelzijdig, vooral om de gerechten beter verteerbaar te maken.

    Het wordt toegevoegd zowel bij vis- als vleesgerechten, echter wel laag gedoseerd

    te gebruiken en met zo weinig mogelijk andere kruiden gecombineerd.

    Ons kruid is afkomstig van een bladhoudende vaste plant met een sterke geur

    en doortastende smaak. De Romeinen (hier zijn ze weer!) brachten er reeds

    hun kazen mee op smaak. Gedroogd en ingevroren bewaart salie goed zijn aroma!

    Maar degene die ik hier tussen mijn vingers houdt is kakelvers.

    (terloops: ik zie er nogal warm uitgedost uit, maar de foto's dateren van januari)

     

     

     

    Kortom, tijd voor het (eenvoudig) recept “kalkoenschnitzel met selder en salie”:

     

    ingrediënten voor 2

    bereiding

    4 tot 6 dunne kalkoenlapjes

    snij de selderstengels in boogjes

    4 plakjes ham (gekookt of gedroogd)

    maak de selder mals in de microgolfoven (2’)

    2 stengels (witte) selder

    kruid de kalkoenlapjes

    4 middelgrote rijpe vleestomaten

    leg op elk plakje een lapje ham en 2 blaadjes salie

    1 el boter of olie

    steek ze vast met een houten prikker

    8 blaadjes verse salie (of gedroogd)

    snijd de tomaten is stukken, kruid ze met pezo

    1 of 2 sjalotten

    stoof sjalotje(s) aan in de vetstof, tot ze glazig zijn

    pezo

    voeg tomaten en selder toe, zet het deksel op de pan

     

    bak de schnitzels 5’ aan elke kant

     

    heel lekker met gekookte piepers of rijst

     

    Het laatste snijwerk zijn de tomaten.

    Na kruiding mogen ze, met de selder, bij de aangestoofde sjalotjes. 

     

     

     

    Terwijl de groentjes op volle smaak komen, is er nog wat tijd voor

    nuttige informatie over het wonderkruid salie.

    Op zonnige, droge hellingen en tussen krijtrotsen vinden we salie terug

    in de natuur rond de Middellandse Zee.

    Best is dus in meer noordelijke streken het kruid een zonnig, liefst beschermd

    plaatsje in de tuin te geven (in strenge winters de planten best beschutten).

    De grond mag/moet kalkrijk en goed gedraineerd zijn.

    Kortom, in voedzame, droge grond staat salie zeker op zijn plaats.

    Dank zij de juiste omgeving komt de groengrijze plant in de zomer

    (in Spanje bloeit onze plant nu al een tijd) met mooie paarsblauwe bloemen.

    Salie is ook gemakkelijk te kweken in potten op het terras, zoals wij het doen.

     

    Intussen zijn de heerlijk geurende groenten klaar.

     

    .

     

     

    Terwijl Greta al ongeduldig met mes en vork op de tafel zit te tokkelen,

    kan ik niet stoppen over salie: het plantje is weinig onderhevig aan ziekten

    of insecten en daardoor een gemakkelijk door iedereen te telen kruid.

    TIP: door de topscheuten regelmatig weg te knippen,

    voor gebruik in keuken, blijft de plant langer fris.

    Dit voorkomt houtachtige groei wat de levensduur aanzienlijk verlengt.

     

     

     

    Terwijl intussen de vleesjes heerlijk gebakken zijn, toch nog even dit:


    Men gebruikt salie in sauzen en bij vette vleesgerechten. 

    Ook vette vissoorten houden van dit kruid, en zo denken we even aan

    “paling in ’t groen”, daar hoort zeker salie in (maar niet te veel)!

    Als amateur-kokje heb ik dit laatste nog niet aangedurfd, maar dat komt nog.


    Kruidenazijn en kruidenolie vragen ook om wat salie.

    Gefrituurde salieblaadjes worden geserveerd bij pasta’s of als garnituur bij

    koude schotels; ook bij gedroogde ham met een fris slaatje. Voor de liefhebbers.

    Salie geeft ook de typische smaak aan het Italiaanse gerecht “Saltimbocca”.

    Greta bereidt dit af en toe, met verse salie natuurlijk.
    Ook in smeerkazen en in vulling van varkens- en kalfsvlees gebruikt men salie.

     

     

     

    Greta schept intussen al het heerlijks in haar bord, en dus kan ik nog even

    doorgaan over salie: het wordt door de kenners gebruikt als mond spoelmiddel

    omdat het kruid ontsmettend werkt (aften, ontstoken tandvlees),

    men vindt het ook verwerkt in tandpasta (maakt de tanden witter).

    Lauwe saliethee, gebruikt als gorgelmiddel, werkt genezend bij keelpijn

    en ontstoken amandelen. Ook als slaapmutsje is deze thee ideaal.

    Goed gelezen, slaapwandelaars?


    Extract van salie (olie) helpt bij reumatische pijnen en is ook bloedzuiverend.
    Helpt ook bij buikkrampen, tegen winderigheid en is spijsverteringbevorderend.
    Naar verluidt helpt het ook om de kwaaltjes tijdens de menopauze wat te verlichten.

    Over dat laatste aspect kan ik me niet uitspreken.

     

     

    En om te eindigen nog enkele praktische salietips:


    Salie niet gebruiken tijdens de zwangerschap!

    (de meeste van mijn lezers gaan daar geen probleem mee hebben)
    Salie heeft ook een versterkende werking op ons zenuwstelsel,

    en is daarom ook een handig antistress middel.
    Ook als schoonheidsmiddeltje bewijst salie zijn diensten: als haarspoelmiddel,

    vooral bij donkerharigen om de haren nog donkerder en meer glanzend te maken.
    Het kan tevens gebruikt worden als lotion om de huid te reinigen (eczeem, puistjes).

     

     

    En nu allemaal naar de salieboer voor een plantje!

    GroB adviezen houden je lekker (en) gezond!

     

     

    Gemaakt naar een recept uit Libelle.

    18-04-2010, 17:21 geschreven door grob  

    Reageer (1)

    11-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oostende: al een Mercedes met masten gezien? (2)

     

     

     

    Het evenement heet officieel “Oostende voor Anker”, en loopt

    (en drijft vooral) jaarlijks in de haven van Oostende.

    Vorig verslagje lichtte al een tipje van de sluier, maar veruit

    het interessantste stuk van deze zomerse dag is de uitnodiging

    voor een zeetocht met de Mercedes,

    een tweemaster van ongeveer zeventig meter lang.

    Een unieke ervaring!!

     

     

     

    De Mercedes kwam in mei 2005 voor het eerst in de vaart en zij

    (denk eraan, een schip is altijd vrouwelijk) is een van de jongste schepen

    in de internationale vloot van de "tall ships".

    Het zeilschip behoort tot het type “Brik”, maar verder weet ik daar geen lap van.

     

    Een indrukwekkend touwwerk, met 900 vierkante meter zeiloppervlakte,

    hoogste veiligheidsstandaard  volgens de Europese richtlijnen voor

    passagiersschepen, uitstekende zeewaardigheid, sterke voortstuwing,

    veel comfort aan boord en een professionele bemanning zijn goede argumenten

    voor een korte zeereis aan boord van de Mercedes.

     

     

     

    Het vaargebied van de Mercedes bevindt zich vanaf het Mediterrane gebied,

    langs de Atlantische kust naar de Noordzee en de gehele Baltische Zee.

    De Mercedes is aanwezig bij bijna alle grote maritieme festivals in Europa.

    Charters in en buiten Europeaanse wateren behoren ook tot de geplogenheden.

    Het schip is een exclusieve locatie voor geschenkreisjes, zakelijke bijeenkomsten,

    regatta begeleiding en alle andere vormen van evenementen.

    Vanuit deze hoek bekeken lijkt het uit “The Pirates of the Caraiben” te komen.

     

     

     

    Nochtans is dit prachtige vaartuig gewoon thuis in Amsterdam.

    Hoewel: dit lijkt een andere Mercedes, eerder een Smart.

     

     

     

    Andere tweemasters uit de “tall ships” reeks liggen hier ook, maar verzinken

    lichtjes in het niet naast de Mercedes.

     

     

     

    Er ligt hier zelfs een bijzondere tweemaster, waarvan de masten naar het schijnt

    tijdens een geweldige orkaan geamputeerd werden.

     

     

     

    Door zijn capaciteit aan zeil is het geen probleem om snel heel wat zeemijltjes

    af te leggen. In 2010 kan je de Mercedes nog terugvinden in bijvoorbeeld:

    Volos (Griekenland), Varna (Bulgarije), Istanbul en elders als deelnemer

    aan “tall ships” regatta.

     

     

     

    Eerder dit jaar was “ze” al te zien in de prinses Sofia Trofee in Palma de Mallorca,

    op het Filmfestival van Cannes en de Formule 1 van Monte Carlo.



     

     

    Het schip “zit” niet stil in 2010. Je kan het onder meer nog gaan

    bekijken in Hamburg, Dublin, Oostende (!), Calais, Stralsund,

    Szcecin, Scheveningen, Kiel, Aalborg, Antwerpen, Kristiansand,

    Hartlepool, Klaipeda, Halmstadt, en in nog een aantal steden

    waarvan ik de naam niet kan schrijven.

    “Szcecin” was al op het randje. Hoe dikwijls zullen in de komende

    maanden deze zeilen dan niet opgetuigd worden?

     

     

     

    De zijkant ziet er uit alsof je op een spookschip rondloopt.

     

     

     

    Maar niets is minder waar! We zochten wat we vonden!

    Centraal op het dek is de bar gelokaliseerd…

     

     

    …waar professioneel personeel ons met open armen en tapkranen verwacht.

     

     

     

    Dank natuurlijk aan onze sponsor van deze dag.

    Ergens in deze reeks foto’s zit zijn vlag en logo verstopt.

    Omdat dit geen commerciële website is mag ik uiteraard ook geen

    promotie maken voor dit financiële bedrijf.

    Het zou een goede prijsvraag kunnen zijn om het te vinden

    tussen de massa zeilen. Ik zou waarschijnlijk zelf ook

    lang moeten zoeken, en ik verwacht dan ook dat

    de meeste lezers er geen touw zullen aan vastknopen.

     

     

     

    Tot zover de beschrijving van dit merkwaardige schip.

    Of we de zeetocht al dan niet heelhuids overleven wordt volgende keer

    uitvoerig uit de (zeil)doeken gedaan.

    Ship ahoy!

     

    11-04-2010, 16:20 geschreven door grob  

    Reageer (1)

    03-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KOKENETEN: laat de echte Parmezaan nu opstaan

     

    Met Pasen komen de eieren als vanzelf naar boven.

    Iedereen weet dat witte kippen witte eieren produceren, en bij bruine kiekens

    komen ze natuurlijk bruin te voorschijn.

    Uitzonderlijk vonden we op de heuvel bij boer Manolo een rode kip.

    Zijn eieren zijn dan ook een plaatselijke attractie en fel gegeerd.

     

     

     

    Vandaag staan er lamskoteletten op het menu, met Parmezaanse kaas.

    Waarschijnlijk is de in dit gerecht gebruikte kaas geen echte traditionele.

     

    Parmezaanse kaas (Parmigiano Reggiano, soms parmezaan genoemd)

    is een soort kaas die oorspronkelijk uit Italië komt, uit de omgeving van Parma.

     

    Om deze kaas te maken, heeft men voor 1 kg parmezaan ongeveer 16 liter

    koemelk nodig, 600 liter voor één kaas. Eén kaas weegt 33 tot 40kg.

    De kaas kent een lange rijpingstijd, minimaal 12, tot optimaal 20-24 maanden.

     

    Dit is veel, vergeleken met bijvoorbeeld Hollandse kaas, die in een paar maanden

     rijpt. Gedurende deze tijd moeten de kazen wel voortdurend geborsteld

    en gekeerd worden om de kwaliteit te garanderen.

    Het resultaat, de Parmezaanse kaas, is dan ook hard en hij breekt gemakkelijk.

     

    De echte pure is te herkennen aan het zegel dat over de hele zijkant

    van de kaas gedrukt is, en waarop “Parmigiano Reggiano” te lezen is.

    De kaas is bijzonder omdat hij zeer lang houdbaar is.

     

    De parmezaan wordt ook kant-en-klaar geraspt verkocht, maar vaak zal in

    dergelijke producten geen echte traditionele goedgekeurde Parmezaan zitten.

    Vandaar dan ook de titel: laat de echte parmezaan nu opstaan.

     

    De nepkaas wordt meestal gebruikt om schotels te gratineren, of om

    op pasta te strooien.

    Als je over echte parmezaan beschikt, meestal dus in een homp, dan komt

    de smaak beter tot zijn recht in heel dunne plakken over salades,

    met alleen olijfolie en balsamicoazijn uit Modena.

     

     

     

    Een gerechtje maken met Pasen zonder ei kan natuurlijk niet.

    Er zit dus eentje in, dank zij smurfkok, kijk maar in dit recept voor

    “côtelettes d’agneau à la parmesane” uit Frankrijk:

     

     

     

    ingrediënten voor 2

    bereiding

    2 lamskoteletten (+/- 400g samen)

    laat het grootste deel van de boter smelten

    50g boter of olijfolie

    haal de koteletten erdoor, leg ze op een bord

    30g Parmezaanse kaas, geraspt

    bedek ze met de Parmezaanse kaas

    1 ei, losgeklopt

    kruid het ei met pezo en andere kruiden naar wens

    broodkruim of chapelure

    haal het vlees door het ei, en door het broodkruim

    pezo

    laat de rest van de boter in een pan smelten

    marjolein, rozemarijnpoeder of

    leg de koteletten er voorzichtig in met een spatel

    andere kruiden naar keuze

    laat ze op een hoog vuur 5’ aan elke kant bakken

     

    ze zullen van buiten bruin zijn en van binnen nog rosé

     

     

     

    ik heb dit bereid met gekookte aardappelen en

     

    200g gebakken champignons

     

    en 400g gemengde groenten uit de diepvries

     

    (deze laatste even aangestoofd met een ajuintje)

     

    desgewenst kan dit ook met een tomatensaus

     

    De vleesjes worden rosé gebakken in de pan. Denk niet dat er iets mis is met je ogen.

    Greta heeft deze foto niet scherp genomen.

     

     

     

    Om niet te veel tijd te verliezen, en geen vijgen na Pasen te krijgen, worden wat

     Spaanse diepvriesgroentjes bereid met een aangestoofd sjalotje. Snel gedaan.

     

     

     

    Een bakje champignons mag er ook wel bij.

    Hier zie je alles samen. Snel klaar en goed eet- en verteerbaar.

    Buikje vol, en een siësta na, volstaan voor de rest van de dag.

     

    Paasgroetjes van GroB

     

    Gemaakt naar TimeLife, Lamsvlees, pag. 90 (oorspronkelijk uit “Le Cuisinier Méridional”)

     

    03-04-2010, 13:13 geschreven door grob  

    Reageer (0)

    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • Zegen op deze palmzondag middag, avond en nieuwe week (angelique)
        op toedeloe
  • Wens u nog een hele fijne zondag (Dirk)
        op test
  • Wens u nog een hele fijne vrijdag (Dirk)
        op Carlos en Discus
  • Goedemorgen (Dirk)
        op ga nog eens testen op doenbaarheid
  • Terug ? (ikke)
        op ga nog eens testen op doenbaarheid

  • kaper op de kust


    Foto

    Archief per maand
  • 03-2022
  • 07-2020
  • 06-2019
  • 12-2018
  • 03-2018
  • 12-2015
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 05-1978
  • 11--0001

    tophotel "Huerta de la Paloma" in Priego de Cordoba 


    Foto

    Poolse Jonagoldplukker in Haspengouw


    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    peeters
    blog.seniorennet.be/peeters

    met vriend in Segovia


    Foto

    Een interessant adres?

    met Olaba op bezoek


    Foto

    tulpenbootje in Meliskerke/Zeeland


    Foto

    de ezels van Niort


    Foto

    kathedraal Bayonne


    Foto

    geitenfuif Luxemburg


    Foto

    discrete blik achter de schermen in Segovia


    Foto

    beste Spaanse tapabar: Gambrinus in Toledo


    Foto

    aan het werk in hoteltuin in Alberic


    Foto

    aan de Groenplaats met Seniorennet


    Foto

    katedraal Burgos


    Foto

    met vrienden in El Palmar (Valencia)


    Foto

    catamaran van Tarifa naar Tanger


    Foto

    lunch in Parador van Arcos de la Frontera


    Foto

    Viking van de Geiranger fjord


    Foto

    aan de Zaansche Schans


    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!