dit is de fameuze en mysterieuzeneuze GroB blog

Foto

aantal kliks op deze blog



Inhoud blog
  • toedeloe
  • Carlos en Discus
  • ga nog eens testen op doenbaarheid
  • proberen
  • eens proberen
  • test
  • KOKENETEN: lusten hottentotten matelote?
  • We raken niet verhit in Valladolid (2)
  • Valladolid, toch via de juiste afrit (1)
  • KOKENETEN: naar de Ardèche
  • Donibane Lohizune??
  • We rijden knus naar Saint-Jean-de-Luz
  • KOKENETEN uit Mexico, met bonen en zo
  • Honderden hazen en één schildpad in Niort (deel 2)
  • Vuurspektakel in Niort, met Carabosse (deel 1)
  • KOKENETEN: de lekkerste kip in bier vind je HIER!
  • Beaufort04 met het trammetje van plezier
  • Beaufort 04, per tram van ginder tot hier
  • Tussen De Hoogmolen en het Boenderbos
  • KOKENETEN: vis met groenten, in de oven
  • Tussen het groene mos van het Boenderbos...
  • Aan de (water)bak in Cotignac
  • KOKENETEN: 2X lekkers voor de prijs van 1
  • KOKENETEN: 2X lekkers voor de prijs van 1 (deel 2)
  • Stappen door Gent, rond de Vleestent
  • Senioren heerlijk verwend in Gent
  • No more stress in Cadaqués
  • problemen met uploaden
  • Zonder geharrewar naar Alfafar
  • KOKENETEN: over konijnen en hazen

    de daders:            Greta en boB = grob


    Foto

    Organisation de loisir agréable et blabla amical


    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Feria Internacional de Pueblos 2009 Fuengirola ossenkar uit Costa Rica


    Foto

    zeer interessante links vind je hieronder
  • dit zijn alle foto's en photoshop creaties van Gaviota
  • de beste ontstresser is zuurstof in Zutendaal
  • de vrolijke bloggers: stel je site hier in de kijker en wordt veel vrienden rijker

  • Garfield als kok


    Foto

    kok als Garfield


    Foto

    Gastenboek
  • Op bezoek geweest
  • hoi blogmaatje,
  • Lieve groetjes Nikki
  • verrasend mooi blog !
  • Wandelgroetjes uit Borgloon

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Welkom! Blij je hier te hebben. Kijk maar eens rustig rond.

    fietsen in Zeeland


    Foto

    een potje Olaba petanque


    Foto

    avond in Burgos


    Foto

    koninklijke glasblazerij tegen Segovia


    Foto

    Expo Oostende voor Anker 2009


    Foto

    terug in Vatan


    Foto

    Salers runderen


    Foto

    als smakelijk hapje in Valencia


    Foto

    fontein in Vejer de la Frontera


    Foto

    kathedraal van Cadiz


    Foto

    standbeeld Tio Pepe in Jerez


    Foto

    trol met Greta in Bergen (Noorwegen)  (trol staat bovenaan)


    Foto

    met kaasboerin in Edam


    Foto

    als vrome bedevaarder


    Foto

    met mijn Baskische vriend Joseba aan het Guggenheim in Bilbao

    Foto

    m.a.w. de weblog van Greta en boB

    de bloemige blog die de avonturen van Greta en boB in BEELD brengt in België, Spanje, Frankrijk, enz.
    De foto´s zijn meestal van Greta en de tekst van boB.
    Ook eigen (makkelijk na te maken) ervaringen in het cuisineren worden neergezet,
    ter streling van het virtuele gehemelte van de kijker/lezer of amateurkok.

    24-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KOKENETEN: bot gevangen, aan de haak gehangen

     

     

     

    Vandaag bereiden we verse heilbot.

    Deze platvis is de grote neef van de tarbot, die al eerder aan de beurt is gekomen.

    Deze knaap kan ongelooflijke afmetingen hebben. Hier zie je een Duitse visser

    die in Noorwegen een heilbot aan de haak heeft hangen.

    Tot zijn grote spijt achteraf, want hij heeft zeven maanden alle dagen heilbot

    mogen eten. Sieg Heilbot!

     

     

     

    In navolging van het TV programma “Zalm voor Corleone” met 

    Herman van Molle, heeft de drang zich van mij meester gemaakt om

    eveneens subito presto naar Noorwegen te trekken, om de plaatselijke heilbot

    uit zijn tent te lokken.

    Misschien ga ik een programma maken: “Heilbot voor Tom Boonen” of zoiets.

     

     

     

     

    Hij zit te water zowat op dezelfde plaatsen als zalm, maar ik zelf ga starten

    in Noorwegen.

    Wat moet je nog meer weten van deze zwemmer, vooraleer je hem opeet:

     

    Heilbot is een platvis van meestal 1,5 tot 2 meter lang, en kan 3 meter lang

    en 150 kg zwaar worden. De kleur van de bovenkant is groen/bruin tot zwart,

    de onderkant wit. Het is een langgerekte, dikke vis.

     

    Tot hun tweede of vierde blijven de jonge vissen dicht bij de kust.
    Hoe groter ze worden, des te meer verwijderen ze zich van de kust en ten slotte

     installeren ze zich op grote diepte (100 - 1500 meter).
    Na het paaien ondernemen de vissen een tocht naar het noorden,

    om voedsel te zoeken. Tegenwoordig worden de vrouwtjes max. 30 jaar oud.

    De mannetjes moeten het uiteraard eerder afleggen.


    De jonge vissen eten grote schaaldieren (krab, garnalen).

    Heilbotten 

    van meer dan 35 cm lengte eten uitsluitend vis.

    Heilbot is rijk aan visolie (niet van BP) en is gerookt een delicatesse.

    Vers is heilbot eveneens een lekkernij, maar bij ons is hij minder gekend.

     

    De onderkaak steekt naar voren, zowel de boven - als de ondertanden

    zijn zeer krachtig. Deze vis hieronder bijvoorbeeld werkt mee aan

    het TV-programma “Man bijt Heilbot”.

     

     

     

     

     

    Niet meer dan logisch dat ik voor dit gerecht zware handschoenen draag.

    Met een heilbot moet je zorgvuldig omspringen.

     

     

     

     

    Toch heb ik het volgende receptje tot een zeer smakelijk einde kunnen brengen:

     

    Heilbot met paprika’s.

    Waar wacht je op?

     

     

     

     

    ingrediënten voor 2

    bereiding

    400g visfilets (heilbot)

    spoel de paprika’s, verwijder zorgvuldig zaad en zaadlijsten

    1 rode paprika

    snij het vruchtvlees in repen of blokjes naar voorkeur

    1 gele paprika

    vermeng ze met de look en takjes afgeritste tijm

    2 lookteentjes

    kruid met wat pezo

    1 el citroensap

    verdeel de paprikastukken over 2 grote vellen aluminiumfolie

    75g room

    leg er de afgedroogde visfilets op

    75g zure room

    besprenkel ze met citroensap, kruid ze ook met pezo

    1 el zacht paprikapoeder

    vouw de pakketjes zorgvuldig toe en zet ze in de oven op 220°

    verse tijm

    indien dunne visfilets: 20’ (paprika eerst garen in microwave)

    kruiden: peterselie, bieslook…

    indien dikke visfilets: tot 40’

    pezo

    meng zure room met de gewone room en het paprikapoeder

     

    kruid naar smaak bij met pezo

     

    serveer de room lichtjes gekoeld, doe er rijst bij

     

    De heilbot staat op het punt de keuken te verlaten, nadat hij

    een ultieme beurt heeft gekregen van zacht paprikapoeder en room.

    TIP: heilbot wordt meestal in moten verkocht en is zowel diepgevroren

    als vers verkrijgbaar. Om te zien of de vis vers is, let u best op de ogen.

    Zoals bij de vrouwen dus.

     

    Deze moeten helder zijn en een beetje bol staan.

    De huid van de vis moet vochtig en glanzend zijn

    en mag geen verkleuringen vertonen.

    De vis moet een frisse reuk hebben.

    Wanneer het gaat om een filet, mag er geen vocht

    vrijkomen wanneer u zachtjes op de vis duwt.

     

     

     

     

     

    Het witte, smakelijke vlees heeft zijn weg gevonden naar de tafel,

    en wordt met smaak en zonder handschoenen verorberd.

     

    .

     

     

    We zijn vanaf morgen dus onderweg naar Noorwegen, de heilbot tegemoet.

     

    Deze hieronder is er alvast niet gerust in. Hij weze gewaarschuwd.

    Die lelijkerd wil ik eten met smøre brøt.

     

    Morgen gaan we de boot op, en ik hoop dat ik van op de Atlantische Oceaan,

    of vanuit de fjorden een update kan brengen over de lokale visstand,

    of andere avonturen kan beschrijven.

     

     

     

    Bereid in Spanje naar een recept uit Libelle.

     

     

     

    24-06-2010, 00:00 geschreven door grob  

    Reageer (1)

    18-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een houten hotel, dat bevalt ons wel

     

     

     

    We blikken even terug naar onze reis met de wagen door het oosten van Spanje,

    en verder door Frankrijk, op weg naar België in 2009.

    In plaats van het stuk tolweg van Allicante naar Valencia langs de kust te rijden,

    kiezen we voor het binnenland. In het verleden hebben we dat al één keer gedaan,

    maar indertijd ging het nog echt door “Spaans binnenland” met alleen maar

    secundaire wegen.

    Op dit ogenblik is alles (tolvrije) autoweg geworden, behalve een kort stukje

    van 14 km dat nog niet is afgewerkt.

    Ik had een piepklein hotelletje op de kop getikt, ongeveer 30 km vóór Valencia,

    door echte Spanjaarden bemand.

    Catalanen zijn het eigenlijk, want rond Valencia is er nog heel wat Catalaanse invloed.

    Uiteraard liggen de wegen naar het hotel, zoals overal in Spanje, in knopen.

    Ook de GPS geraakt er niet door. Dan maar een kort eindje door een eenrichtingsweg,

    om tot bij het hotel te geraken.

    We bevinden ons nu in een kalme residentiële wijk, alleen op straat.

    Het hotel heeft een ongewone constructie, het is volledig gebouwd in hout.

    En daarbij is het heel rustig gelegen, en op minder dan 1 km van de autoweg.

    Eens je de weg weet is het kinderspel. Ideaal dus voor ons.

     

     

     

    De voorgevel is heel verzorgd en uitnodigend, met een mooie rotstuin ervoor,

    waar de cyclamen en andere planten in natuurlijke bloei staan.

     

     

     

    De naam van het houten huis is duidelijk af te lezen: “Raco de la Pintora”.

    Toen ik het besteld had via internet, nam ik het woordenboek Spaans-Nederlands

    ter hand, om te kijken wat “raco” betekent. Het stond niet in het woordenboek vermeld.

    Dan maar ter plaatse gevraagd aan de uitbater.

    Het is Catalaans, en daarom heb ik het natuurlijk niet gevonden.

    In het echte Spaans (Castillaans) klinkt het “Rincon”, wat “hoek” betekent.

    Raco de la Pintora wil eigenlijk zeggen “het hoekje van de schilderes”.

    De uitbaatster heeft als hobby schilderen. Niet op ramen en deuren, maar op doek.

    Mevrouw heeft heel het huis ervan volgehangen. En lelijk!! (de schilderijen bedoel ik).

    Niet te verwonderen dat we de enige gasten waren.

    Het hotelletje heeft trouwens maar vier kamers. Het is eerder een vermomde B&B.

    Het arrangement omvatte ook het ontbijt trouwens.

     

     

     

    Aan de achterkant ligt een mooie tuin, alleen voor ons, waar we konden verpozen,

    terwijl het eenvoudige diner werd bereid. Zo hebben we het graag: een beetje

     ontspanning, en een eenvoudig maal onderweg.

    Reizen is goed, als je het traag doet.

     

     

     

     

     

    Achter het hotel ligt ook een zwembad, dat gans het jaar verwarmd wordt

    door zonnepanelen. Als je goed kijkt, zie je een stuk ervan staan op het dak.

     

     

     

     

    Onze kamer, nummer 104 (hoewel er maar vier kamers zijn), draagt de naam

    “L’horta”, wat zoveel wil zeggen als “tuin”.

     

     

     

     

    Als je 650 km gereden hebt, is er niets beter dan een douche,

    die je langs alle kanten kan laten spuiten.

     

     

     

    Als je tijdens het verblijf in deze Startrek-buis zegt “Beam me up, Scotty!”,

    dan wordt je vanuit deze machine genadeloos en geluidloos gekatapulteerd

    naar een hemelbed. Wat kan er mooier zijn?

     

     

     

     

     

    De volgende ochtend bleek dat we niet voldoende geld hadden.

    We waren vergeten flappen te tappen uit de muur. Je weet wat er gebeurt

    als je niet kan betalen in het restaurant: de afwas wacht je op.

    In mijn geval kreeg ik een halve dag dwangarbeid in de tuin.

    Stenen sjouwen en het zwembad uitlikken!

    Zoniet ging men de Guardia Civil erbij halen.

    Dat zwembad viel nogal mee, alleen die verdomde chloorsmaak!

    Hier kom ik nooit meer!

     

     

    Zelfs de kruiwagen is van hout! 

     

    PS. weet je wat het voordeel is van een houten hotel?

     

    Je valt  niet op

    met een houten kop.

     

    18-06-2010, 12:07 geschreven door grob  

    Reageer (4)

    07-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KOKENETEN met een worstig groentepotje

     

     

     

    Zuurkool is een van die rare dingen die soms uit de keuken komen,

    waarvan veel tafelaars niet zo exact weten wat ze gaan consumeren.

     

    Het is een sterk onderschatte “groente”, toch echt de moeite om even van

    nabij te bekijken. Het is geen echte groente natuurlijk, maar al een afgewerkt

    product, dat gecombineerd wordt met vlees, of vandaag ook al dikwijls met vis.

     

    De historici denken dat zuurkool afkomstig is uit het noorden van China

    en met de Mongolen (Djenghis Khan) en andere volkeren via middeleeuwse

     volksverhuizingen in Oost-Europa terecht kwam.

    Vooral in Oost-Europa wordt zuurkool traditioneel nog altijd veel gegeten.

    Oost-Europese joden zouden zuurkool hebben opgenomen in hun keuken

    en het gerecht verder hebben verspreid naar het Westen en de Verenigde Staten.

    Joden aten de zuurkool natuurlijk niet met spek of worst, maar met gans of eend.

    Pas tegen het eind van de achttiende eeuw raakte zuurkool in de Nederlanden

     volledig ingeburgerd.

    In Frankrijk wordt, met uitzondering van het Elzasgebied, weinig zuurkool

     (choucroute) gegeten. In Engeland en de Verenigde Staten gebruikt men

    voor zuurkool nog altijd de Duitse benaming “sauerkraut”.

    In België blijft de naam choucroute populair.

     

    Het hier bereide receptje bevat trouwens maar voor een klein gedeelte zuurkool.

    Andere ingrediënten worden door de dienstdoende keuken commies voorbereid:

    ajuin, aardappelen, paprika’s enzovoort.

     

     

     

     

    Zuurkool werd lang geleden in de eerste plaats thuis bereid.

    Het was een langdurige en saaie bereiding, en men heeft er speciaal materiaal

    voor nodig: Keulse potten bijvoorbeeld. Wat is dat ook weer?

    Waarschijnlijk dateren die nog van toen men het in Keulen hoorde donderen.

    Er zijn wel interessantere bezigheden dan Keulse potten vullen, en dus is het

    afgewerkte product kopen een pak gemakkelijker voor de moderne stressmens.

     

    Deze bereiding hier valt op door de vele aangename aroma’s en smaken.

    Onder andere mild paprikapoeder, (Spaanse) worsten en spekblokjes maken het

    bijzonder smaakvol.

    Terwijl ik dit schrijf, moet ik nu mijn stoel 10 centimeter achteruit trekken, anders

     loopt de kwijl in beekjes tussen de toetsen, en dat beperkt de houdbaarheid

    van mijn PC klavier in de tijd.

     

     

     

    Hoe bereidt men dan vandaag zuurkool, als het niet (meer) thuis is?

     

    Er zijn in Nederland en België gespecialiseerde bedrijven die per jaar

    massale hoeveelheden verwerken, op de volgende manier:

     

    Van de gewone witte kool worden de buitenste bladeren verwijderd

    en de harde kern uitgeboord.

     

    De kool gaat nu in grote voorraadputten.

    De industrie gebruikt hiervoor vaten van cement of plastic.

    Deze putten worden dan luchtdicht afgesloten.

    Dit gebeurt door plastic zakken, gevuld met water. De geraspte kool wordt bewaard

     in gearomatiseerde pekel (water verzadigd met 1.5 % zout).

    Zo kunnen de bacteriën die melkzuur produceren, de kool doen gisten.

     

    Deze bacteriën produceren ook een beetje azijnzuur dat, in combinatie met zout,

     garant staat voor de bewaring van de voedingswaar.

    Het zout reinigt de kool en er vormt zich pekel met het plantensap van de groente.

    Zetmeel en suiker worden nu omgezet in melkzuur. Afhankelijk van de temperatuur

     en de structuur van de kool duurt dit gistingsproces drie tot acht weken.

    De zuurkool heeft dan ongeveer de helft van haar gewicht verloren en levert

    een geconcentreerd gehalte aan vitamines en minerale zouten).

     

     

    Zuurkool is licht verteerbaar - veel lichter dan de oorspronkelijke witte kool.

    Bij het koken komt trouwens NIET, zoals bij andere kool altijd het geval is,

    de typische spruitjeslucht vrij.

    Verse zuurkool wordt vandaag, vacuümverpakt, zowat overal te koop aangeboden.

    Haal de kool uit het pakje en was de zuurkool zorgvuldig.

     

    Choucroute bevat zeer veel water (90%) en vezels en ze levert maar 20 kcal

    per 100g product. Zonder de bijproducten en rekening houdend met het zoutgehalte

     is zuurkool zeer geschikt voor een dieet.

    Bovendien bevat dit product, in tegenstelling tot vele andere geconserveerde

     producten nogal wat vitamine C (40mg/100g) en E, koolhydraten, kalium,

    calcium, magnesium en melkzuur.

     

    Al in de 3e eeuw voor onze jaartelling, werd zuurkool gegeten bij de bouw

    van de Grote Muur van China. En hij staat er nog!

    Dank zij de zuulkool ofte Tsjoe Klut in het Chinees.

    Soms wordt voor een iets andere smaak een gedeelte wijn toegevoegd,

    waarbij dan wijnzuurkool ontstaat, eveneens te koop in de winkel.

     

    Het is trouwens in deze vorm dat vroeger de stoere zeebonken kool meenamen

    op hun lange tochten. Hét perfecte middel tegen scheurbuik.

    Dit verschijnsel is ontdekt door de Engelse ontdekkingsreiziger James Cook.

    (what’s in a name?)

     

     

     

    Misschien is dit een van de redenen dat het ook in Nederland populair is,

    want Nederlanders, zoals iedereen wel weet, waren fervente zeevaarders.

     

    Zuurkool is bekend om haar vermogen om het spijsverteringsstelsel te ontsmetten.

     Het bevat ook vitamine B en ijzer. Dat laatste is het enige nadeel. Je mag niet té dikwijls

    zuurkool eten, want je ingewanden zouden kunnen gaan roesten.

     

    Ook ijzersterk is dit recept, en tegelijk een streling voor alle mogelijke zintuigen.

    Probeer dit eens op een moment dat het zomerse weer er niet zo zomers uitziet:

    Groentepotje met worst en zuurkool.

    Waar wacht je op?

     

    ingrediënten voor 4

    bereiding

    500g piepers

    schil de aardappelen

    400g zuurkool (ev. in wijn)

    snij de groenten in blokjes

    1 volwassen rode paprika

    pel de uien en snij ze in fijne schijven

    2 uien

    bak spek en uien kort aan in de hete boter

    100g spekblokjes

    strooi er het paprikapoeder en de suiker bij

    (Spanje: Serrano blokjes)

    roer tot de suiker gesmolten is

    4 stevige witte pensen

    doe er de zuurkool, aardappelen en 1l groentenboeljon bij

    1.5 l groentenboeljon (blokjes)

    dek af en laat 15’ koken (indien in wijn, best zonder deksel)

    boter

    spoel intussen de paprika’s, verwijder zaad en zaadlijsten

    100g (slag)room

    snij in reepjes en voeg er de paprika’s aan toe

    2 à 3 el fijne suiker

    laat nog 10’ koken, tot de aardappelen gaar zijn

    2 el zacht paprikapoeder

    prik de witte pensen in met een vork

    (Spanje: pimenton de la Vera)

    leg ze in de rest van de kokende groentenboeljon

    2 el gehakte bieslook

    laat de pensen 5’ garen

    peper

    haal het velletje van de worsten en snij ze in plakjes

     

    doe ze bij de groenten, en kruid het gerecht naar smaak bij

     

    klop de room op met de gehakte bieslook

     

    voeg wat peper toe, zout zit voldoende in de zuurkool

     

    verdeel dit groentepannetje over diepe borden

     

    werk elke portie af met een toef kruidenroom en dien op

     

    De zuurkool maakt, zoals je merkt, slechts een klein deel uit van het geheel.

    Het zijn zeker ook de andere ingrediënten die zorgen voor een heerlijk aroma.

    Naast het recept, afkomstig uit een gekend vrouwenblad, staat deze foto:

     

     

     

    Mijn eigen resultaat ziet er ongeveer hetzelfde uit, maar dan gefotografeerd zonder

     een professionele fotograaf in de buurt. Hoewel Greta stilaan in de buurt komt.

     

    Deze keer heb ik aan het recept eigenlijk geen veranderingen aangebracht.

    Je ziet dat zelfs een klein amateur-kokje zoals ikzelf dit gemakkelijk kan maken.

    En als ik het kan, kan iedereen het. Het zwaarste is: alle ingrediënten bijeen kopen.

     

    .

     

     

    Het opscheppen zonder morsen heeft ook een hoge moeilijkheidsgraad,

    maar Greta doet het weer met vaste hand.

     

     

     

    Dit groentepannetje smaakt naar nog.

    Gelukkig heb ik het voor vier eters gemaakt, dus tweemaal genieten is er bij.

    Geef het aan geen hond, of zijn buikje staat ervan rond.

     

     

     

     

    Bereid in Spanje naar een recept uit Libelle.

     

     

    07-06-2010, 15:48 geschreven door grob  

    Reageer (1)

    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • Zegen op deze palmzondag middag, avond en nieuwe week (angelique)
        op toedeloe
  • Wens u nog een hele fijne zondag (Dirk)
        op test
  • Wens u nog een hele fijne vrijdag (Dirk)
        op Carlos en Discus
  • Goedemorgen (Dirk)
        op ga nog eens testen op doenbaarheid
  • Terug ? (ikke)
        op ga nog eens testen op doenbaarheid

  • kaper op de kust


    Foto

    Archief per maand
  • 03-2022
  • 07-2020
  • 06-2019
  • 12-2018
  • 03-2018
  • 12-2015
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 05-1978
  • 11--0001

    tophotel "Huerta de la Paloma" in Priego de Cordoba 


    Foto

    Poolse Jonagoldplukker in Haspengouw


    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    butterfly
    blog.seniorennet.be/butterf

    met vriend in Segovia


    Foto

    Een interessant adres?

    met Olaba op bezoek


    Foto

    tulpenbootje in Meliskerke/Zeeland


    Foto

    de ezels van Niort


    Foto

    kathedraal Bayonne


    Foto

    geitenfuif Luxemburg


    Foto

    discrete blik achter de schermen in Segovia


    Foto

    beste Spaanse tapabar: Gambrinus in Toledo


    Foto

    aan het werk in hoteltuin in Alberic


    Foto

    aan de Groenplaats met Seniorennet


    Foto

    katedraal Burgos


    Foto

    met vrienden in El Palmar (Valencia)


    Foto

    catamaran van Tarifa naar Tanger


    Foto

    lunch in Parador van Arcos de la Frontera


    Foto

    Viking van de Geiranger fjord


    Foto

    aan de Zaansche Schans


    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!