Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
fietsen in Zeeland
een potje Olaba petanque
avond in Burgos
koninklijke glasblazerij tegen Segovia
Expo Oostende voor Anker 2009
terug in Vatan
Salers runderen
als smakelijk hapje in Valencia
fontein in Vejer de la Frontera
kathedraal van Cadiz
standbeeld Tio Pepe in Jerez
trol met Greta in Bergen (Noorwegen) (trol staat bovenaan)
met kaasboerin in Edam
als vrome bedevaarder
met mijn Baskische vriend Joseba aan het Guggenheim in Bilbao
m.a.w. de weblog van Greta en boB
de bloemige blog die de avonturen van Greta en boB in BEELD brengt in België, Spanje, Frankrijk, enz.
De foto´s zijn meestal van Greta en de tekst van boB. Ook eigen (makkelijk na te maken) ervaringen in het cuisineren worden neergezet, ter streling van het virtuele gehemelte van de kijker/lezer of amateurkok.
01-06-2008
KOKENETEN: tonijn met pepers
Terug in België, opent dit andere culinaire mogelijkheden, maar toch eerst nog even iets Mediterraan,
met verse tonijn en pepers. Yammy yammy. Heel gemakkelijk te maken, en het is op voordat je het weet.
ingrediënten voor 4
bereiding
4 nogal dikke en grote plakken ham
snij de plakken ham in grote rechthoeken
(genre Serrano, Ganda of Bayonne)
snipper de restjes fijn
200g paprika´s (uit blik of bokaal)
laat de paprika´s uitlekken
olijfolie
snipper drie vierden fijn en de rest in reepjes
½ koffielepel paprikapoeder
doe ham- en paprikasnippers in een pannetje met 1 el olijfolie
2 tenen look
voeg toe: paprikapoeder, look, Cajun of cayennepeper
peper
laat tenminste 10´ zacht stoven met deksel
4 fijne plakken VERSE tonijn
verdeel paprikareepjes en peterselie over de tonijn
aardappelen voor 4
rol op en verpak de tonijn in de hamlapjes
Cajunpoeder of beetje cayennepeper
bak 3 à 5´ in een likje hete olie
1 el gehakte platte peterselie
verwarm borden, doe er de saus op en erboven de rolletjes