dit is de fameuze en mysterieuzeneuze GroB blog

Foto

aantal kliks op deze blog



Inhoud blog
  • toedeloe
  • Carlos en Discus
  • ga nog eens testen op doenbaarheid
  • proberen
  • eens proberen
  • test
  • KOKENETEN: lusten hottentotten matelote?
  • We raken niet verhit in Valladolid (2)
  • Valladolid, toch via de juiste afrit (1)
  • KOKENETEN: naar de Ardèche
  • Donibane Lohizune??
  • We rijden knus naar Saint-Jean-de-Luz
  • KOKENETEN uit Mexico, met bonen en zo
  • Honderden hazen en één schildpad in Niort (deel 2)
  • Vuurspektakel in Niort, met Carabosse (deel 1)
  • KOKENETEN: de lekkerste kip in bier vind je HIER!
  • Beaufort04 met het trammetje van plezier
  • Beaufort 04, per tram van ginder tot hier
  • Tussen De Hoogmolen en het Boenderbos
  • KOKENETEN: vis met groenten, in de oven
  • Tussen het groene mos van het Boenderbos...
  • Aan de (water)bak in Cotignac
  • KOKENETEN: 2X lekkers voor de prijs van 1
  • KOKENETEN: 2X lekkers voor de prijs van 1 (deel 2)
  • Stappen door Gent, rond de Vleestent
  • Senioren heerlijk verwend in Gent
  • No more stress in Cadaqués
  • problemen met uploaden
  • Zonder geharrewar naar Alfafar
  • KOKENETEN: over konijnen en hazen

    de daders:            Greta en boB = grob


    Foto

    Organisation de loisir agréable et blabla amical


    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Feria Internacional de Pueblos 2009 Fuengirola ossenkar uit Costa Rica


    Foto

    zeer interessante links vind je hieronder
  • dit zijn alle foto's en photoshop creaties van Gaviota
  • de beste ontstresser is zuurstof in Zutendaal
  • de vrolijke bloggers: stel je site hier in de kijker en wordt veel vrienden rijker

  • Garfield als kok


    Foto

    kok als Garfield


    Foto

    Gastenboek
  • Op bezoek geweest
  • hoi blogmaatje,
  • Lieve groetjes Nikki
  • verrasend mooi blog !
  • Wandelgroetjes uit Borgloon

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Welkom! Blij je hier te hebben. Kijk maar eens rustig rond.

    fietsen in Zeeland


    Foto

    een potje Olaba petanque


    Foto

    avond in Burgos


    Foto

    koninklijke glasblazerij tegen Segovia


    Foto

    Expo Oostende voor Anker 2009


    Foto

    terug in Vatan


    Foto

    Salers runderen


    Foto

    als smakelijk hapje in Valencia


    Foto

    fontein in Vejer de la Frontera


    Foto

    kathedraal van Cadiz


    Foto

    standbeeld Tio Pepe in Jerez


    Foto

    trol met Greta in Bergen (Noorwegen)  (trol staat bovenaan)


    Foto

    met kaasboerin in Edam


    Foto

    als vrome bedevaarder


    Foto

    met mijn Baskische vriend Joseba aan het Guggenheim in Bilbao

    Foto

    m.a.w. de weblog van Greta en boB

    de bloemige blog die de avonturen van Greta en boB in BEELD brengt in België, Spanje, Frankrijk, enz.
    De foto´s zijn meestal van Greta en de tekst van boB.
    Ook eigen (makkelijk na te maken) ervaringen in het cuisineren worden neergezet,
    ter streling van het virtuele gehemelte van de kijker/lezer of amateurkok.

    25-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KOKENETEN: konijn met appelchien

     

     

    Vandaag nog eens een gerecht uit Spanje, maar wel gevonden in een

    Belgisch/Nederlands kookboek. Konijn met sinaasappelen is echt Spaans,

    want de konijnen lopen hier in het wild elkaar voor de voeten.

    De vierde grootste sportfederatie in Spanje is die van de jagers.

    In deze periode laat men de diertjes met rust en ze mogen eventjes

    kweken als konijnen, maar in de winter worden ze achterna gezeten

    door massa’s jagers.

    Als men willekeurig in de heuvels in het binnenland gaat wandelen,

    komt men overal borden tegen met “Coto de Caza”, jachtgebied.

    En daar de sympathieke worteleter veel voorkomt,

    ziet hij regelmatig een geweer achter zijn kont.

     Dit gerecht, “Conejo con Naranja” is heel lekker, en gemakkelijk natuurlijk.

    Voor 3 à 4 personen kan je een heel konijn nemen, ofwel, zoals ik doe,

    enkele bouten en een rug.  

    Deze periode zijn de appelsienen nog op hun best en vers,

    te verkiezen boven pruimen bijvoorbeeld.

    Hier is het recept:

     

     

    ingrediënten voor 3 à 4

    bereiding

    1 konijn van 1kg in stukken

    hak de ui fijn

    ( best is: 1 kg bouten en rug)

    verhit de olie in een pan en voeg de ui toe

    2 sinaasappels

    als de ui bruin wordt, voeg dan de stukken konijn toe

    3 el olie

    sauteer ze goed tot ze een bruin velletje hebben

    1 middelgrote ui

    giet alles over in een (verwarmde) kasserol

    2 el bloem

    strooi de bloem erover, roer door de pan met een houten lepel

    25 cl droge witte wijn

    giet de wijn erbij

    1 tl gemengde kruiden

    als het konijn niet onderstaat: voeg dan wat kalfsboeljon toe

    zout, 2 tenen look

    snij 2 stukken schil van een van de sinaasappels

    1 el gehakte peterselie

    doe die met de kruiden, look en zout bij het mengsel

    (of verse koriander)

    zet een deksel op de pot en laat het mengsel 1 uur koken

     

    het vuur mag zo laag mogelijk, en roer af en toe

    gemengde kruiden:

    pers de sinaasappel uit, zeef het sap in de kasserol

    laurierblad

    doe het deksel opnieuw op de kasserol

    takje tijm

    schil de tweede appelsien, snijd ze in schijven, die je halveert

    takje rozemarijn

    doe dit in de kasserol

    peterselietakken

    laat alles nog 20’ koken, onder af en toe roeren

     

    leg de stukken konijn in een dienschaal

     

    haal de stukken schil en de gemengde kruiden uit de pan

     

    giet de saus over het beest, strooi er peterselie/koriander over

     

    serveer met gekookte piepers en een salade

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

      

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Zo kan het er uitzien als het gereed is. 

     

     

     

    Het tweede hoofdingrediënt, de sinaasappel is uiteraard ook Spaans,

    vooral uit de streek van Valencia, maar toch ook weer niet helemaal.

    Sinaasappelen en mandarijnen ( de naam alleen al) komen

    oorspronkelijk uit China.

    Vroeger heette dit ronde oranje apparaat hier trouwens appelchien

    of chinaasappel, maar sinds Eddy Wally naar Sina geweest is,

    werd onder zijn invloed de naam aangepast.

    Zoete sinaasappelen werden pas in de 16e en 17e eeuw

    populair in Europa. Tegenwoordig worden ze in het hele

    Middelandsezee gebied en in de verenigde Staten gekweekt.

     

     

    Tot de meest geliefde zoetere soorten behoren de ovale variant zoals

    de jaffa, de sappige valencia met zijn strakke schil en de navel

    met zijn mini sinaasappeltje binnenin aan de top van de vrucht.

    De schil van de sinaasappel is al even bruikbaar als het vruchtvlees.

    Ze kan worden geraspt en als smaakgever worden gebruikt,

    julienne worden gesneden als versiering, of in repen gesneden

    gedroogd worden gebruikt in een bouquet garni bijvoorbeeld.

     

     

    Ik heb het beestje met zijn oranje garnituur geserveerd met

    een frisse (veld)sla en gekookte piepers.

    Ik hoop dat jullie beestje even lekker smaakt als dit!

     

    gemaakt naar TimeLife Vruchten, pag. 144             Mil Ochenta recetas de cocina

     

     

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • Zegen op deze palmzondag middag, avond en nieuwe week (angelique)
        op toedeloe
  • Wens u nog een hele fijne zondag (Dirk)
        op test
  • Wens u nog een hele fijne vrijdag (Dirk)
        op Carlos en Discus
  • Goedemorgen (Dirk)
        op ga nog eens testen op doenbaarheid
  • Terug ? (ikke)
        op ga nog eens testen op doenbaarheid

  • kaper op de kust


    Foto

    Archief per maand
  • 03-2022
  • 07-2020
  • 06-2019
  • 12-2018
  • 03-2018
  • 12-2015
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 05-1978
  • 11--0001

    tophotel "Huerta de la Paloma" in Priego de Cordoba 


    Foto

    Poolse Jonagoldplukker in Haspengouw


    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    belinda
    blog.seniorennet.be/belinda

    met vriend in Segovia


    Foto

    Een interessant adres?

    met Olaba op bezoek


    Foto

    tulpenbootje in Meliskerke/Zeeland


    Foto

    de ezels van Niort


    Foto

    kathedraal Bayonne


    Foto

    geitenfuif Luxemburg


    Foto

    discrete blik achter de schermen in Segovia


    Foto

    beste Spaanse tapabar: Gambrinus in Toledo


    Foto

    aan het werk in hoteltuin in Alberic


    Foto

    aan de Groenplaats met Seniorennet


    Foto

    katedraal Burgos


    Foto

    met vrienden in El Palmar (Valencia)


    Foto

    catamaran van Tarifa naar Tanger


    Foto

    lunch in Parador van Arcos de la Frontera


    Foto

    Viking van de Geiranger fjord


    Foto

    aan de Zaansche Schans


    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!