nog eens een visje geprobeerd: een stuk van een zalmforel
met nog een velkant aan.
Meestal doet men dat om hem propertjes te kunnen bakken,
met het vel als scherm.
In dit geval was er wel een probleempje: op het einde moet er prei
op een bord komen en de vis daarbovenop
(het is nu immers mode om borden te serveren met voedselverdiepingen). Echter, de vis moet na bereiden bovenop de prei gelegd worden.
Met het vel er nog aan wordt het moeilijk om te snijden natuurlijk.
Mocht je dit ooit bereiden, dan doe je beter het vel er eerst af,
of je koopt (of vangt) zalmfilets zonder vel.
Ik moest het dus naast elkaar leggen (zie foto).
Voor de rest is het gerecht perfect.
Greta geeft me een 5/5, en dat is de eerste keer.
Gewoonlijk haal ik een 3/5, sporadisch een 4. Ze vindt zelfs dat dit mijn beste visgerecht is, ooit. Ik ben dus fier,
maar ik weet dat het volgende week een minder lekker gerecht zal zijn.
Nobody is perfect.
ingrediënten voor 2
|
bereiding
|
50 g gemengde noten (walnoten, cashew,…)
|
de oven voorverwarmen op 180°
|
25g geraspte oude kaas ( ik nam Manchego)
|
hak de noten in de mixer, maar niet te fijn
|
2 el verse room
|
meng noten, peterselie, room, kaas en mosterd
|
1 tl mosterd, niet te scherp
|
wrijf de vis in met zout, peper en citroensap
|
2 el fijngehakte bladpeterselie
|
olie een ovenschaal in en leg de vis er in
|
zout, peper
|
vis mag nooit bloot in de oven, wegens uitdrogen
|
2 zalmforelfilets (ik had er met een velkant)
|
bedek hem in dit geval egaal met het notenmengsel
|
citroensap
|
laat hem in de oven garen gedurende een 20´
|
olijfolie
|
intussen in olie de preiringen ongeveer 5´ roerbakken
|
500 g prei, in dunne ringen gesneden
|
de room erbij en nog 5-10´ bakken
|
5 cl slagroom
|
het vocht kan dan voor een deel verdampen
|
|
op smaak brengen met zout en peper
|
|
de prei op 2 borden scheppen en de vis erop leggen
|
|
|
aardappels
|
lekker serveren met aardappelpuree
|
bladpeterselie
|
meng er gehakte bladpeterselie onder
|
geraspte kaas
|
bestrooien met geraspte kaas,
|
|
even gratineren in oven
|
|