dit is de fameuze en mysterieuzeneuze GroB blog

Foto

aantal kliks op deze blog



Inhoud blog
  • toedeloe
  • Carlos en Discus
  • ga nog eens testen op doenbaarheid
  • proberen
  • eens proberen
  • test
  • KOKENETEN: lusten hottentotten matelote?
  • We raken niet verhit in Valladolid (2)
  • Valladolid, toch via de juiste afrit (1)
  • KOKENETEN: naar de Ardèche
  • Donibane Lohizune??
  • We rijden knus naar Saint-Jean-de-Luz
  • KOKENETEN uit Mexico, met bonen en zo
  • Honderden hazen en één schildpad in Niort (deel 2)
  • Vuurspektakel in Niort, met Carabosse (deel 1)
  • KOKENETEN: de lekkerste kip in bier vind je HIER!
  • Beaufort04 met het trammetje van plezier
  • Beaufort 04, per tram van ginder tot hier
  • Tussen De Hoogmolen en het Boenderbos
  • KOKENETEN: vis met groenten, in de oven
  • Tussen het groene mos van het Boenderbos...
  • Aan de (water)bak in Cotignac
  • KOKENETEN: 2X lekkers voor de prijs van 1
  • KOKENETEN: 2X lekkers voor de prijs van 1 (deel 2)
  • Stappen door Gent, rond de Vleestent
  • Senioren heerlijk verwend in Gent
  • No more stress in Cadaqués
  • problemen met uploaden
  • Zonder geharrewar naar Alfafar
  • KOKENETEN: over konijnen en hazen

    de daders:            Greta en boB = grob


    Foto

    Organisation de loisir agréable et blabla amical


    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Feria Internacional de Pueblos 2009 Fuengirola ossenkar uit Costa Rica


    Foto

    zeer interessante links vind je hieronder
  • dit zijn alle foto's en photoshop creaties van Gaviota
  • de beste ontstresser is zuurstof in Zutendaal
  • de vrolijke bloggers: stel je site hier in de kijker en wordt veel vrienden rijker

  • Garfield als kok


    Foto

    kok als Garfield


    Foto

    Gastenboek
  • Op bezoek geweest
  • hoi blogmaatje,
  • Lieve groetjes Nikki
  • verrasend mooi blog !
  • Wandelgroetjes uit Borgloon

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Welkom! Blij je hier te hebben. Kijk maar eens rustig rond.

    fietsen in Zeeland


    Foto

    een potje Olaba petanque


    Foto

    avond in Burgos


    Foto

    koninklijke glasblazerij tegen Segovia


    Foto

    Expo Oostende voor Anker 2009


    Foto

    terug in Vatan


    Foto

    Salers runderen


    Foto

    als smakelijk hapje in Valencia


    Foto

    fontein in Vejer de la Frontera


    Foto

    kathedraal van Cadiz


    Foto

    standbeeld Tio Pepe in Jerez


    Foto

    trol met Greta in Bergen (Noorwegen)  (trol staat bovenaan)


    Foto

    met kaasboerin in Edam


    Foto

    als vrome bedevaarder


    Foto

    met mijn Baskische vriend Joseba aan het Guggenheim in Bilbao

    Foto

    m.a.w. de weblog van Greta en boB

    de bloemige blog die de avonturen van Greta en boB in BEELD brengt in België, Spanje, Frankrijk, enz.
    De foto´s zijn meestal van Greta en de tekst van boB.
    Ook eigen (makkelijk na te maken) ervaringen in het cuisineren worden neergezet,
    ter streling van het virtuele gehemelte van de kijker/lezer of amateurkok.

    24-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KOKENETEN: zonder balletjes

     

     

     

    Deze titel heeft helemaal niets te maken met het vorige stukje

    over de stierenarena van Granada en het bijbehorende restaurant

    en haar specialiteit : de Tortilla de Sacromonte.

     

     

    À propos, we zijn net terug van een heerlijke hoog-en-droog driedaagse,

    en we hebben geen te riskante dingen gegeten, maar daarover later meer. 

    Wat ik bedoel met “zonder vleesballetjes”, is dat de soep die nu en hier

    ter sprake komt geen met de hand gerolde balletjes bevat.

    Het recept beschrijft de enige echte Portugese Soep,

    en daar komen geen soepballetjes aan te pas.

     

    Het recept van deze maaltijdsoep is voor de eerste maal op deze manier

    genoteerd en gepubliceerd door een zekere Jean Hewitt in The New York Times

     Weekend Cookbook.

    Merkwaardig dat zo ’n “arm” Portugees gerecht terechtkomt in een chique

     Amerikaanse publicatie. En vanaf vandaag ook op een minder chique weblog.

     

    ingrediënten voor 8

    bereiding

    1.5 kg rundvlees (ragout)

    halveer de kool, verwijder de nerven, snijd in reepjes

    pezo

    snijd de broccoli in fijne roosjes

    olijfolie

    ontdooi de spinazie in de microwave

    3 uien, in plakken gesneden

    strooi flink wat pezo over het vlees

    2.5 l water

    verhit de olie in een soepkasserol

    150g witte bonen

    braad hierin het vlees snel aan alle kanten bruin

    150g bruine bonen

    voeg de uien en het water toe en breng alles aan de kook

    3 of 4 chorizo’s

    deksel er op en laat een tot anderhalf uur lang zachtjes pruttelen

    500g witte kool

    voeg de kalfsfond er aan toe; kijk of het vlees gaar is

    500g broccoli

    haal het vlees uit de pot en snij het in kleine blokjes

    500g diepvriesspinazie

    doe het weer terug in de pot

    1 el kalfsfond poeder

    laat de worst (of blokjes chorizo) 5’ meekoken

     

    voeg de kool toe en laat 5’ met deksel op de pan meekoken

     

    roer de broccoli en de bonen erbij en laat die ook meekoken

     

    doe de spinazie erin en laat heel kort meekoken met deksel

     

    kruid eventueel bij en dien op

     

    houd de rest bij in de diepvries

     

     

     

    Tip: neem in Spanje ‘Taquitas de Chorizo’; dit is chorizo die al gesneden is in kleine blokjes, zoals spekjes

     

     

     Het oorspronkelijke recept vraagt naar gedroogde bonen, bruine en witte,

    die een nacht geweekt worden. Ik heb het ook op die manier gedaan,

    maar waarschijnlijk heb ik steenbonen gebruikt, of boonstenen,

    want ze vertikten het hardnekkig om mals worden.

    Het is dus beter en zekerder om bonen uit blik te nemen en die pas

    op het einde toe te voegen.

    Voor de rest is alles eenvoudig te bereiden.

    Op dit prentje gaat de spinazie er bij, na opwarming in de microwave.

     

     

    Men gebruikt de voor mij onbekende chourico (Portugese worst),

    maar je kunt even goed de beter bekende Spaanse chorizo nemen

    (worst met look erin, en zachte paprika), die je overal kan vinden.

    Van de gebruikte witte kool had ik genoeg aan minder dan de helft.

    De rest bewaart heel lang in de koelkast, en je kunt er achteraf

    nog allerlei dingen mee doen.

     

     

    De eenvoudige, maar lekkere soep verlangt enkel nog naar een stuk brood 

    voor een volledige en gezonde maaltijd.

    Smakelijk.

     

     

    Gebaseerd op TimeLife, Soepen, pag. 153                    

    The New York Times Weekend Cookbook



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • Zegen op deze palmzondag middag, avond en nieuwe week (angelique)
        op toedeloe
  • Wens u nog een hele fijne zondag (Dirk)
        op test
  • Wens u nog een hele fijne vrijdag (Dirk)
        op Carlos en Discus
  • Goedemorgen (Dirk)
        op ga nog eens testen op doenbaarheid
  • Terug ? (ikke)
        op ga nog eens testen op doenbaarheid

  • kaper op de kust


    Foto

    Archief per maand
  • 03-2022
  • 07-2020
  • 06-2019
  • 12-2018
  • 03-2018
  • 12-2015
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 05-1978
  • 11--0001

    tophotel "Huerta de la Paloma" in Priego de Cordoba 


    Foto

    Poolse Jonagoldplukker in Haspengouw


    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    history
    blog.seniorennet.be/history

    met vriend in Segovia


    Foto

    Een interessant adres?

    met Olaba op bezoek


    Foto

    tulpenbootje in Meliskerke/Zeeland


    Foto

    de ezels van Niort


    Foto

    kathedraal Bayonne


    Foto

    geitenfuif Luxemburg


    Foto

    discrete blik achter de schermen in Segovia


    Foto

    beste Spaanse tapabar: Gambrinus in Toledo


    Foto

    aan het werk in hoteltuin in Alberic


    Foto

    aan de Groenplaats met Seniorennet


    Foto

    katedraal Burgos


    Foto

    met vrienden in El Palmar (Valencia)


    Foto

    catamaran van Tarifa naar Tanger


    Foto

    lunch in Parador van Arcos de la Frontera


    Foto

    Viking van de Geiranger fjord


    Foto

    aan de Zaansche Schans


    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!