Iets supereenvoudig en Belgisch mag ook eens,
als het maar lekker is.
De combinatie van honing en sherryazijn
(mijn lievelings, na Greta) laten dit hartelijk smaken.
Voor de rest zijn het boereningrediënten van bij ons.
ingrediënten voor 2
|
bereiding
|
4 jonge uitjes
|
kook de aardappelen en snij ze in dikke plakken
|
2 echt dikke aardappelen
|
snij de uitjes in 4, bak ze in boter een vijftal minuutjes
|
1 ½ zoete appel, bijvoorbeeld Jonagold
|
doe er de aardappelplakken bij, bak ze goudbruin
|
2 el sherryazijn
|
kruid de varkensoesters en bak ze gaar in olijfolie
|
vloeibare honing
|
snij de appels in partjes en voeg ze bij de piepers
|
tijm en peper uit de molen
|
schep alles om en laat nog enkele minuten bakken
|
2 varkensoesters
|
blus met de azijn en een lepel honing
|
peper en zout
|
kruid met peper van de molen en met tijm
|
|
serveer met de varkensoesters
|
|