Heel lekker en heel simpel.
Vooral Spaanse en meditterane ingrediënten,
maar overal te maken natuurlijk.
Gekookte aardappelen waren voorzien in het
oorspronkelijk recept, maar het is beter bijvoorbeeld
brocoli te nemen uit de diepvries, want anders zijn het teveel koolhydraten.
ingrediënten voor 4
|
bereiding
|
1 citroen of limoen
|
meng het sap van de limoen met 2 el olijfolie
|
olijfolie
|
voeg eraan toe: komijnzaadjes, peper en zout
|
1 tl komijnzaadjes (gedroogd)
|
laat hierin de kipfilets een half uur marineren; tijdig draaien!
|
peper en zout
|
stoof de lente-uitjes met de gesneden look even in olijfolie
|
2 dubbele kipfilets
|
strooi er 1 tl zacht paprikapoeder bij
|
1 bosje fijngesneden lente-uitjes
|
roerbak het mengsel tot het aroma vrijkomt
|
1 lookteentje of vers pijpje look
|
voeg er nu de kikkererwten aan toe, laat op zacht vuur warmen
|
1 tl zacht paprikapoeder
|
kruid naar smaak met peper en zout
|
400g kikkererwten (uit blik of bokaal)
|
bak de gemarineerde kipfilets gaar en goudbruin in olie
|
1 tl fijne suiker
|
blus de kip met de marinade en een scheut cider (of witte wijn)
|
scheut cider of witte wijn
|
breng de saus op smaak met een tl suiker, peper en zout
|
gehakte peterselie
|
schik de kipfilets op de kikkererwten
|
|
mocht de saus te dun zijn, doe er wat roux bij tot juiste dikte
|
|
nappeer de kip met de saus, werk af met gesneden peterselie
|
|
serveer zo, of eventueel met broccoli uit de diepvries
|
|
de zoetzure saus smaakt hier heel lekker bij
|
|