Deze week hebben we een (jonge) gast in Spanje.
Ik moet dus op 13 april 2009 een receptje vinden dat ook prille maagjes kan strelen.
Vermits de jeugd (voor zover ik weet) een voorkeur heeft voor kipfilets en fishsticks
en dergelijke, maar zeker geen pikante smaken lust, kies ik logischerwijze voor een kipfilet.
Het mag toch wel ietsje meer zijn, en daarom opteer ik voor de“Gevulde kiprolletjes
met Champignonsaus”. Saus van kabouterhuisjes smaakt altijd.
Het is een Weight Watcher’s receptje, waarvoor slechts weinig vetstof en géén pan
wordt gebruikt. De microgolfoven echter houdt je wel effen bezig.
Ik vermoed dat je meer calorieën verbrandt door al de handelingen uit te voeren
dan je er uitspaart door Weight Watcher’s te bereiden.
Het recept is heel eenvoudig, maar let op voor de tocht waarin je terechtkomt
door het deurtje van de microwave dat altijd open en toe moet.
ingrediënten voor 2
|
bereiding
|
200g Portobello’s of champignons
|
doe de paddenstoelen in een ovenschaal
|
margarine of boter
|
leg er een paar fijne sneetjes vetstof op
|
1 el bloem
|
zet de schaal onafgedekt in de microwave
|
20cl kippenboeljon opgelost in water
|
na ongeveer 3’ op 600W zijn de paddenstoelen zacht
|
citroensap
|
roer ze halverwege de kooktijd even om
|
1 kleine ui, klein gesneden
|
bestrooi de paddenstoelen met de bloem en schep om
|
1 stuk selder, klein gesneden
|
zet de schaal onafgedekt opnieuw 1’ in de microwave
|
½ groene paprika, klein gesneden
|
roer de kippenboeljon en citroensap door dit mengsel
|
1 lookteen, fijn gesneden
|
zet de schaal opnieuw 2’ in de microwave op 600W
|
50 g brood croûtons
|
roer het gerecht halverwege de kooktijd goed door
|
1 ei, losgeklopt
|
haal de champignons eruit met spaan en zet opzij
|
2 kipfilets
|
doe alle kleingesneden groenten in de ovenschaal
|
|
zet dit afgedekt 3’ in de microwave op 600W
|
|
tot alle groenten zacht zijn; roer goed om halverwege
|
|
snijd de kipfilets in dunne plakken
|
|
schep de croûtons en het ei door het groentemengsel
|
|
spreid het croûtonmengsel over elke kipfilet
|
|
rol de filets voorzichtig op en steek vast met een prikker
|
|
leg de kiprolletjes in de schaal
|
|
zet ze onafgedekt in de microwave, 5’ op 600W
|
|
als je een grill hebt, zet die ook op, voor de kleur
|
|
giet het paddenstoelenmengsel over de kip
|
|
zet de schaal 30”onafgedekt opnieuw in de microwave
|
|
om het volledige gerecht op te warmen
|
Hieronder een blik op het eerste (ingewikkelde) dier.
Voor het tweede gaan we in zee (figuurlijk) met de “Catalaanse kikkererwten”.
Een combinatie groenten en wat vlees uit Noord Spanje en/of Zuid Frankrijk.
In dit stadium is het al uitgesudderd en rijp voor het keelgat.
ingrediënten voor 2
|
bereiding
|
olijfolie
|
spoel de kikkererwten onder water en laat uitlekken
|
½ ui, liefst een witte (Spanje)
|
verhit de olie in een pan, fruit 5’ de ui, paprika en look
|
½ groene paprika, in fijne reepjes
|
roer het mengsel tot de groenten zacht zijn
|
2 lookteentjes, heel fijn gesneden
|
doe de tomaatstukjes er bij, fruit nog een paar minuten
|
1 tomaat, gepeld, ontpit, fijngehakt
|
roer de rest van de ingrediënten er door
|
200g kikkererwten uit blik
|
kruid met pezo
|
100g hespblokjes, eventueel Serrano
|
zet het vuur laag en laat 15 à 20’ sudderen met deksel
|
1 el peterselie fijngehakt of diepvries
|
roer nu en dan om
|
1 el kappertjes, afgespoeld, uitgelekt
|
kook intussen de rijst
|
rijst (lange korrel in zakje)
|
|
pezo
|
|
|
TIP: met “gevulde kiprolletjes met champignonsaus”
|
|
WW Snel en Slank pag. 46
|
|
(dan is de rijst overbodig)
|
|
|
|
op zichzelf kan het gegeten worden met
|
|
een dikke schijf gebakken hesp
|
Ik heb er dan nog wat rijst bijgekookt, wat niet nodig is.
Ook het overschot van de kippenvulling mag mee op de tafel.
Tja, een mens heeft van die dagen.
We kunnen dit nu alles rustig verwerken op het terras, in de avondzon.
Onze jonge gast Yente ziet het wel zitten. Hij lust nogal veel.
Toch neem ik liever vooraf de foto, vóór iemand het gesmaakt heeft.
Je weet maar nooit.
|