dit is de fameuze en mysterieuzeneuze GroB blog

Foto

aantal kliks op deze blog



Inhoud blog
  • toedeloe
  • Carlos en Discus
  • ga nog eens testen op doenbaarheid
  • proberen
  • eens proberen
  • test
  • KOKENETEN: lusten hottentotten matelote?
  • We raken niet verhit in Valladolid (2)
  • Valladolid, toch via de juiste afrit (1)
  • KOKENETEN: naar de Ardèche
  • Donibane Lohizune??
  • We rijden knus naar Saint-Jean-de-Luz
  • KOKENETEN uit Mexico, met bonen en zo
  • Honderden hazen en één schildpad in Niort (deel 2)
  • Vuurspektakel in Niort, met Carabosse (deel 1)
  • KOKENETEN: de lekkerste kip in bier vind je HIER!
  • Beaufort04 met het trammetje van plezier
  • Beaufort 04, per tram van ginder tot hier
  • Tussen De Hoogmolen en het Boenderbos
  • KOKENETEN: vis met groenten, in de oven
  • Tussen het groene mos van het Boenderbos...
  • Aan de (water)bak in Cotignac
  • KOKENETEN: 2X lekkers voor de prijs van 1
  • KOKENETEN: 2X lekkers voor de prijs van 1 (deel 2)
  • Stappen door Gent, rond de Vleestent
  • Senioren heerlijk verwend in Gent
  • No more stress in Cadaqués
  • problemen met uploaden
  • Zonder geharrewar naar Alfafar
  • KOKENETEN: over konijnen en hazen

    de daders:            Greta en boB = grob


    Foto

    Organisation de loisir agréable et blabla amical


    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Feria Internacional de Pueblos 2009 Fuengirola ossenkar uit Costa Rica


    Foto

    zeer interessante links vind je hieronder
  • dit zijn alle foto's en photoshop creaties van Gaviota
  • de beste ontstresser is zuurstof in Zutendaal
  • de vrolijke bloggers: stel je site hier in de kijker en wordt veel vrienden rijker

  • Garfield als kok


    Foto

    kok als Garfield


    Foto

    Gastenboek
  • Op bezoek geweest
  • hoi blogmaatje,
  • Lieve groetjes Nikki
  • verrasend mooi blog !
  • Wandelgroetjes uit Borgloon

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Welkom! Blij je hier te hebben. Kijk maar eens rustig rond.

    fietsen in Zeeland


    Foto

    een potje Olaba petanque


    Foto

    avond in Burgos


    Foto

    koninklijke glasblazerij tegen Segovia


    Foto

    Expo Oostende voor Anker 2009


    Foto

    terug in Vatan


    Foto

    Salers runderen


    Foto

    als smakelijk hapje in Valencia


    Foto

    fontein in Vejer de la Frontera


    Foto

    kathedraal van Cadiz


    Foto

    standbeeld Tio Pepe in Jerez


    Foto

    trol met Greta in Bergen (Noorwegen)  (trol staat bovenaan)


    Foto

    met kaasboerin in Edam


    Foto

    als vrome bedevaarder


    Foto

    met mijn Baskische vriend Joseba aan het Guggenheim in Bilbao

    Foto

    m.a.w. de weblog van Greta en boB

    de bloemige blog die de avonturen van Greta en boB in BEELD brengt in België, Spanje, Frankrijk, enz.
    De foto´s zijn meestal van Greta en de tekst van boB.
    Ook eigen (makkelijk na te maken) ervaringen in het cuisineren worden neergezet,
    ter streling van het virtuele gehemelte van de kijker/lezer of amateurkok.

    10-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KOKENETEN: is deze vogel wel zo struis als men beweert?

     

     

     

     

     

    Lang geleden, toen de boskabouters nog spraken,

    heb ik eens ergens een struisvogelfilet gegeten.

    Welnu, elke keer als ik ga winkelen voor mijn wekelijkse kookbeurt,

    liggen ze daar voor mij (in de Alcampo supermarkt in Spanje):

    struisvogelsteaks en –filets.   

     

    Het heeft trouwens lang geduurd eer ik wist dat het struisvogel was.

    De Spaanse naam “Avestruz” doet me meer denken aan een

    Oostenrijkse voetballer dan aan een vogel van Down Under.

    Ik durfde ze nooit meenemen, want stel je voor dat ik geen geschikt recept vind.

    Tot ik dan toch maar de gok waagde. Waarom niet eigenlijk?

    Een struisvogel is eigenlijk maar een grote kip, waarvan de fladderende pluimen 

    alleen maar wat opwinding veroorzaken in de “Moulin Rouge” en

    aanverwante roze balletten in Parijs.

     

    Omdat ik me de smaak niet zo goed meer kon herinneren, heb ik een recept genomen

    met veel andere smaken, als mogelijke camouflage weet je wel.

    Mijn vrees was volkomen onterecht.

    Struisvogel is heel lekker, lijkt van smaak wat op een supermalse rundsteak,

    maar heeft langere en meer uitgesproken vezels.

    Ik heb de filetjes “cordon bleu” bereid, met ham en kaas, gemakkelijk haalbaar

    voor een amateurkok als mezelf.

    Doe daarbij nog een smeuïge kerriesaus, en laat het beestje maar komen.

    We starten met snel even aanbraden en bestrooien met pezo.

     

     

     

     

     Hier is een uitgetest recept van Struisvogelfilet Cordon Bleu:

     

      

     

    ingrediënten voor 2

    bereiding

    2 stukken van +/- 160g struisvogelfilet

    kook de rijst (10’ volgens de verpakking) met wat boeljon

    2 plakken ham: Serrano, Bayonne,…

    de struisvogelfilets bestrooien met pezo

    40g geraspte kaas voor gratineren

    snel aanbakken (2 à 3’ per kant, afhankelijk van de dikte)

    250g rijst (zakje Uncle Ben)

    best in een mengeling van boter en olijfolie

    geblancheerde fijne groenten

    verse rode paprika snijden in duxelles (fijne blokjes)

    (bijv. ½ rode paprika, selder, wortels…)

    blancheren of een minuutje in de microwave oven zetten

    20 cl kokosmelk, ongezoet (1/2 blik)

    doe hetzelfde met de andere groenten

    20cl kippenboeljon

    de rijst uit het vocht halen en laten uitlekken

    kerriepoeder naar smaak

    de warme rijst mengen met de geblancheerde groenten

    instant roux of maïszetmeel

    de plakken ham over het vlees leggen

    olijfolie en boter

    de geraspte kaas over het vlees verdelen

    pezo

    breng de kippenboeljon en de kokosmelk aan de kook

    garnituur: blaadjes sla of lookpijpjes,…

    kruid op smaak met veel kerriepoeder

     

    de kerriesaus binden met de roux

     

    gratineer het vlees met ham en kaas onder de grill

     

    doe het rijstmengsel in een vormpje, lichtjes aandrukken

     

    zet het vlees en de rijst op 2 borden

     

    giet de kerriesaus er rond en versier met slasnippers

     

     

     

    N.B. een bokaal met gemengde groenten kan ook

     

    wel eerst spoelen onder de kraan

     !!!nog een tip van het laatste moment: ik vond toevallig vandaag nog een leuk recept

    voor deze vogel: kijk maar eens op www.mostaardwostyn.be, bij recepten.

     

     

    Als je in staat bent kokosmelk te kopen, dan kan je zeker ook kerriesaus bereiden.

     Voor mij was het de eerste maal, en dat gaat heel vlot.

     

     

     

     

     

    Ik heb voor de gelegenheid een metalen vormpje gekocht, om de rijst in te persen.

     Dit cilindertje lijkt op een groentenblik waar boven en onderkant zijn van afgehaald,

     maar veel televisiekoks gebruiken het.

    Niet vergeten het metalen vormpje na persing weg te nemen.

    Zoniet is de rijst moeilijk vetreerbaar.

     

     

    Het resultaat oogt goed, zowel wat de vorm betreft als de kleur.

    Vandaag eten we niet alleen lekker smaakvol, we eten ook kleurvol

    .

     

     

     

    Nu nog een flesje Tempranillo wijn erbij, en we kunnen aan de hap.

    Buen apetito! Tengo hambre.

    P.S. deze keer is de waskoord weer leeg.

     

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • Zegen op deze palmzondag middag, avond en nieuwe week (angelique)
        op toedeloe
  • Wens u nog een hele fijne zondag (Dirk)
        op test
  • Wens u nog een hele fijne vrijdag (Dirk)
        op Carlos en Discus
  • Goedemorgen (Dirk)
        op ga nog eens testen op doenbaarheid
  • Terug ? (ikke)
        op ga nog eens testen op doenbaarheid

  • kaper op de kust


    Foto

    Archief per maand
  • 03-2022
  • 07-2020
  • 06-2019
  • 12-2018
  • 03-2018
  • 12-2015
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 05-1978
  • 11--0001

    tophotel "Huerta de la Paloma" in Priego de Cordoba 


    Foto

    Poolse Jonagoldplukker in Haspengouw


    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    rilatine
    blog.seniorennet.be/rilatin

    met vriend in Segovia


    Foto

    Een interessant adres?

    met Olaba op bezoek


    Foto

    tulpenbootje in Meliskerke/Zeeland


    Foto

    de ezels van Niort


    Foto

    kathedraal Bayonne


    Foto

    geitenfuif Luxemburg


    Foto

    discrete blik achter de schermen in Segovia


    Foto

    beste Spaanse tapabar: Gambrinus in Toledo


    Foto

    aan het werk in hoteltuin in Alberic


    Foto

    aan de Groenplaats met Seniorennet


    Foto

    katedraal Burgos


    Foto

    met vrienden in El Palmar (Valencia)


    Foto

    catamaran van Tarifa naar Tanger


    Foto

    lunch in Parador van Arcos de la Frontera


    Foto

    Viking van de Geiranger fjord


    Foto

    aan de Zaansche Schans


    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!