Deze keer iets voor jong én oud.
Voor de jongeren: een echte hamburger,
en voor de senioren: echte knolselder
(werkt langer en beter dan voetselder!)
ingrediënten voor 2
|
bereiding
|
2 hamburgers (95% zuiver rund, 5% vet)
|
maak eerst de tomatensaus en laat ze zacht pruttelen
|
1 kleine knolselder
|
maak de selder schoon en snijd er 2 schijven af
|
1 el olijfolie, zout
|
dikte: +/- 1,5 cm, snijd ze bij op maat van de hamburgers
|
|
zet ze 5´ in de microwave met wat water, op volle bak
|
voor de tomatensaus:
|
ze moeten lichtjes mals zijn, anders beetje langer garen
|
blik met tomatenblokjes
|
verhit een beetje olie in de pan, kruid en bak de burgers
|
2 uien
|
haal ze uit de pan en bak de knolselder goudbruin
|
1 el olijfolie, lookteentjes
|
doe de tomatensaus in een dienschotel (buitenrand)
|
kruiden: basilicum, marjolein, tijm
|
leg in het midden de knolselder, en de burger er bovenop
|
|
aardappels in de schil smaken hier goed bij
|
Dit is een bereiding voor 2, maar ik had nogal honger, en heb een ietsje meer gemaakt. Denk nu niet dat de fles wijn al bijna leeg was vóór het eten, want we drinken daar al 2 maanden van. Vandaar.
Ik wou eerst het gerecht nog noemen "Hamburger
Titanic Style", maar ik heb me tijdig bedacht.
Men moet respect hebben voor de artistieke vrijheid
van de fotograaf, d.i. Greta zoals gewoonlijk.
|