dit is de fameuze en mysterieuzeneuze GroB blog

Foto

aantal kliks op deze blog



Inhoud blog
  • toedeloe
  • Carlos en Discus
  • ga nog eens testen op doenbaarheid
  • proberen
  • eens proberen
  • test
  • KOKENETEN: lusten hottentotten matelote?
  • We raken niet verhit in Valladolid (2)
  • Valladolid, toch via de juiste afrit (1)
  • KOKENETEN: naar de Ardèche
  • Donibane Lohizune??
  • We rijden knus naar Saint-Jean-de-Luz
  • KOKENETEN uit Mexico, met bonen en zo
  • Honderden hazen en één schildpad in Niort (deel 2)
  • Vuurspektakel in Niort, met Carabosse (deel 1)
  • KOKENETEN: de lekkerste kip in bier vind je HIER!
  • Beaufort04 met het trammetje van plezier
  • Beaufort 04, per tram van ginder tot hier
  • Tussen De Hoogmolen en het Boenderbos
  • KOKENETEN: vis met groenten, in de oven
  • Tussen het groene mos van het Boenderbos...
  • Aan de (water)bak in Cotignac
  • KOKENETEN: 2X lekkers voor de prijs van 1
  • KOKENETEN: 2X lekkers voor de prijs van 1 (deel 2)
  • Stappen door Gent, rond de Vleestent
  • Senioren heerlijk verwend in Gent
  • No more stress in Cadaqués
  • problemen met uploaden
  • Zonder geharrewar naar Alfafar
  • KOKENETEN: over konijnen en hazen

    de daders:            Greta en boB = grob


    Foto

    Organisation de loisir agréable et blabla amical


    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Feria Internacional de Pueblos 2009 Fuengirola ossenkar uit Costa Rica


    Foto

    zeer interessante links vind je hieronder
  • dit zijn alle foto's en photoshop creaties van Gaviota
  • de beste ontstresser is zuurstof in Zutendaal
  • de vrolijke bloggers: stel je site hier in de kijker en wordt veel vrienden rijker

  • Garfield als kok


    Foto

    kok als Garfield


    Foto

    Gastenboek
  • Op bezoek geweest
  • hoi blogmaatje,
  • Lieve groetjes Nikki
  • verrasend mooi blog !
  • Wandelgroetjes uit Borgloon

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Welkom! Blij je hier te hebben. Kijk maar eens rustig rond.

    fietsen in Zeeland


    Foto

    een potje Olaba petanque


    Foto

    avond in Burgos


    Foto

    koninklijke glasblazerij tegen Segovia


    Foto

    Expo Oostende voor Anker 2009


    Foto

    terug in Vatan


    Foto

    Salers runderen


    Foto

    als smakelijk hapje in Valencia


    Foto

    fontein in Vejer de la Frontera


    Foto

    kathedraal van Cadiz


    Foto

    standbeeld Tio Pepe in Jerez


    Foto

    trol met Greta in Bergen (Noorwegen)  (trol staat bovenaan)


    Foto

    met kaasboerin in Edam


    Foto

    als vrome bedevaarder


    Foto

    met mijn Baskische vriend Joseba aan het Guggenheim in Bilbao

    Foto

    m.a.w. de weblog van Greta en boB

    de bloemige blog die de avonturen van Greta en boB in BEELD brengt in België, Spanje, Frankrijk, enz.
    De foto´s zijn meestal van Greta en de tekst van boB.
    Ook eigen (makkelijk na te maken) ervaringen in het cuisineren worden neergezet,
    ter streling van het virtuele gehemelte van de kijker/lezer of amateurkok.

    22-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KOKENETEN: Zwitserse koeien en een roze vis

     

     

     

     

     

    Gruyère is een Zwitserse kaassoort, een zoete kaas met een pikante nasmaak.

    Het is een grote kaas met een ietwat vettige korst.

    Om een ronde Gruyère kaas van 80 kilo te maken heeft men 800 (!) liter melk

    nodig van de koeien rond de stad Gruyères.

    Jonge Gruyère is romig en heeft een nootachtige smaak.

    Van binnen is hij stevig, maar iets zachter dan de Emmentaler en hij voelt gladder

     aan in de mond. Hij is zachtgeel met hier en daar een gaatje.

    Hoe langer de kaas gerijpt is, hoe droger hij wordt.

    Gruyère is een prima smeltende kaas. U kunt de kaas daarom goed gebruiken

    voor het gratineren, en dat is precies wat we nu gaan doen.

     

    Je kan in plaats van Gruyère kaas ook Comté gebruiken.

    Comté is een Franse Gruyère´s afkomstig uit de streek Comté. 

    De kaas wordt gemaakt van koemelk en is herkenbaar aan de vorm van een heel

     groot wagenwiel. De kwaliteit van de kaas kan onder meer worden beoordeeld

    aan de grootte van de gaten in de kaas.
    De smaak is romig pikant, maar ook een beetje zoetig.
    Comté is ook uitermate geschikt voor kaasfondue en het gratineren van gerechten.

     

     

     

     

    Vandaag maken we superlekkere “Zalmfilets, gevuld met Gruyèrekaas”.

     

    De meeste zalm wordt tegenwoordig gekweekt, waarbij de natuur zoveel mogelijk

     wordt nagebootst. In Noorwegen heeft men complete meren en fjorden afgesloten

     om zalm te kunnen kweken.

    Op dit moment is het aanbod aan kweekzalm van een zodanig niveau dat het

     onderscheid tussen wild en kweek steeds moeilijker te maken is. De kweekzalm

     heeft wel een wat hoger vetgehalte en een zoetere smaak dan de wilde zalm.

     

    Zo simpel is dit smakelijke receptje te maken:

     

    ingrediënten voor 2

    bereiding

    2 zalmfilets van 200g

    spoel de courgette en snij hem in fijne plakjes

    50g kaas: gruyère of comté

    snij de gepelde tomaat in blokjes, pitten verwijderen

    100g courgette

    rasp de kaas

    1 vleestomaat

    verwarm de oven voor op 200°

    1 el boter

    bak de courgette aan elke kant 3’ in de hete olie

    1 el olijfolie

    doe er de tomaat bij en laat nog een minuut bakken

    basilicum: verse of uit tube (Spanje)

    snij de zalmfilets voorzichtig horizontaal doormidden

    pezo

    kruid de binnenkanten met pezo

     

    leg er 2 naast elkaar in een ingevette ovenschotel

    TIP: basilicum verliest veel smaak

    verdeel er de groenten en de kaas over

    indien hij gebakken of gekookt wordt

    dek af met de rest van de visfilets

    dus best zo laat mogelijk toevoegen!

    leg er de boter op in enkele kleine vlokjes

     

    zet de schotel 15’ in het midden van de oven op 200°

     

    dek eventueel af met alu-folie als de vis snel verkleurt

     

    zet de oven af, haal de vis eruit

     

    bedek de vis voorzichtig met basilicum

     

    zet nog even in de oven

     

     

     

    lekker met gebakken aardappeltjes of kroketten

     

    en met een frisse groene salade, met vinaigrette

     

     

    Op dit beeld wordt de doorgesneden zalmfilet belegd met de Gruyèrekaas.

     

     

     

     

     

    De vis is nu bestrooid met de basilicum, en heeft nog even de oven gevoeld.

     

     

     

     

     

    De borden worden gedresseerd met de zalige zalm.

     

     

     

     

     

    De vis is klaar voor verorbering, met aardappelkroketten, een groene salade,

    en een druivensapje. Subliem!

     

     

     

     

     

    Tip voor behandeling van vis:

    Vis eet u best nog de dag van de aankoop.

    Wanneer u hem in de koelkast bewaart, kan u hem nog één dag bewaren.

    De beste manier om vis te bewaren is op een temperatuur van 0°C en met ijs.

    U kunt de vis ook invriezen op de dag van de aankoop.

    Op die manier blijft de vis nog 2 à 3 maanden houdbaar.

     

     man met zalm (ofwel zalm met man)

     

    Bereid naar een recept uit Libelle.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • Zegen op deze palmzondag middag, avond en nieuwe week (angelique)
        op toedeloe
  • Wens u nog een hele fijne zondag (Dirk)
        op test
  • Wens u nog een hele fijne vrijdag (Dirk)
        op Carlos en Discus
  • Goedemorgen (Dirk)
        op ga nog eens testen op doenbaarheid
  • Terug ? (ikke)
        op ga nog eens testen op doenbaarheid

  • kaper op de kust


    Foto

    Archief per maand
  • 03-2022
  • 07-2020
  • 06-2019
  • 12-2018
  • 03-2018
  • 12-2015
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 05-1978
  • 11--0001

    tophotel "Huerta de la Paloma" in Priego de Cordoba 


    Foto

    Poolse Jonagoldplukker in Haspengouw


    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    filfot
    blog.seniorennet.be/filfot

    met vriend in Segovia


    Foto

    Een interessant adres?

    met Olaba op bezoek


    Foto

    tulpenbootje in Meliskerke/Zeeland


    Foto

    de ezels van Niort


    Foto

    kathedraal Bayonne


    Foto

    geitenfuif Luxemburg


    Foto

    discrete blik achter de schermen in Segovia


    Foto

    beste Spaanse tapabar: Gambrinus in Toledo


    Foto

    aan het werk in hoteltuin in Alberic


    Foto

    aan de Groenplaats met Seniorennet


    Foto

    katedraal Burgos


    Foto

    met vrienden in El Palmar (Valencia)


    Foto

    catamaran van Tarifa naar Tanger


    Foto

    lunch in Parador van Arcos de la Frontera


    Foto

    Viking van de Geiranger fjord


    Foto

    aan de Zaansche Schans


    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!