ingrediënten voor 2
|
bereiding
|
2 varkenslappen (zonder been)
|
verwijder het klokhuis van de appel, snij hem in 4
|
2 medium uien, fijngesneden
|
verdeel elk kwart in 3 partjes, in de lengte
|
250 g paddenstoelen naar keuze, dun gesneden
|
smelt de boter in een bakpan, doe de appel er in
|
1 el verse tijm, afgeritst
|
bak de partjes aan beide zijden lichtbruin
|
1 lookteen, of beter: verse lookpijp
|
zet de partjes aan de kant
|
5 cl room
|
fruit de ui en de look zachtjes glazig met wat olie
|
zout en peper
|
voeg de paddestoelen en tijm toe
|
1 el boter
|
voeg peper en zout toe en bak nog 5´
|
1 medium eetappel: Fuji, Pink Lady, Jonagold
|
roer er de room door en verwarm tot het bubbelt
|
olijfolie
|
de saus is klaar, zet even op extra laag vuur
|
eventueel: 5cl cider of witte wijn
|
(indien te weinig: voeg een glas cider of wijn toe)
|
|
kruid intussen de varkenslappen met peper/ zout
|
|
bak ze in wat olie gedurende 7 à 8´ aan elke kant
|
|
leg de appels er bovenop om bij te warmen
|
|
verwarm 2 borden voor (in de microgolf bijv.)
|
|
leg als bodem het ui/paddenstoelenmengsel
|
|
daarboven de varkenslappen
|
|
versier met de appelschijven
|
|
geef er (eventueel) gekookte aardappels bij
|