| ingrediënten voor 2 | bereiding | 
| 2 varkenslappen (zonder been) | verwijder het klokhuis van de appel, snij hem in 4 | 
| 2 medium uien, fijngesneden | verdeel elk kwart in 3 partjes, in de lengte | 
| 250 g paddenstoelen naar keuze, dun gesneden | smelt de boter in een bakpan, doe de appel er in | 
| 1 el verse tijm, afgeritst | bak de partjes aan beide zijden lichtbruin | 
| 1 lookteen, of beter: verse lookpijp | zet de partjes aan de kant | 
| 5 cl room | fruit de ui en de look zachtjes glazig met wat olie | 
| zout en peper | voeg de paddestoelen en tijm toe | 
| 1 el boter | voeg peper en zout toe en bak nog 5´ | 
| 1 medium eetappel: Fuji, Pink Lady, Jonagold | roer er de room door en verwarm tot het bubbelt | 
| olijfolie | de saus is klaar, zet even op extra laag vuur | 
| eventueel: 5cl cider of witte wijn | (indien te weinig: voeg een glas cider of wijn toe) | 
|   | kruid intussen de varkenslappen met peper/ zout | 
|   | bak ze in wat olie gedurende 7 à 8´ aan elke kant | 
|   | leg de appels er bovenop om bij te warmen | 
|   | verwarm 2 borden voor (in de microgolf bijv.) | 
|   | leg als bodem het ui/paddenstoelenmengsel | 
|   | daarboven de varkenslappen | 
|   | versier met de appelschijven | 
|   | geef er (eventueel) gekookte aardappels bij |