Een steamer had ik nog nooit gebruikt. Denk nu niet direct aan de steamer van Piet Huizentruit, die uit de space shuttle lijkt te komen. Ik gebruik gewoon plastic spul, met twee verdiepingen, zie foto
Dit gerechtje laat toe alles ineens te stomen,
klaar zonder veel moeite.
In de onderste verdieping ligt bloemkool,
in roosjes gesneden.
En ook de pieperkes, gescheiden met een tussenschotje.
Een 5 minuten voor het einde wordt er een verdieping
bovenop gezet met de vis. Ik had roodbaars genomen,
maar hoe harder de vis, hoe beter.
Greta lustte het niet zo, maar dat lag niet aan het gerecht.
Vis is haar ding niet, maar daar heeft ze ongelijk in.
Ze vond ook dat er een saus bij moest, en daar
kan ik ze wel gelijk geven. Het gerecht valt
(volgens de auteur) wel sterk in de smaak bij kinderen.
ingrediënten voor 2
|
bereiding
|
2 visfilets (roodbaars, pladijs, griet,…)
|
dit gerecht kan in een keer gemaakt worden!
|
1 kleine bloemkool
|
gebruik daarvoor een (plastic) steamer
|
1 el (magere) room
|
stoom de bloemkool en de piepers ongeveer 25´
|
1 el olijfolie
|
stoom de gekruide vis de laatste 5 à 7´ (dunne/dikke filets)
|
1 el margarine of boter
|
pureer de bloemkool, meng met de room
|
1 el verse gehakte peterselie
|
doe de boter en de ½ van de peterselie erbij
|
1 tl muskaatnoot
|
bestrooi de gare vis met de rest van de peterselie
|
peper en zout
|
besprenkel de piepers met olijfolie, kruid ze met peper
|
aardappelen, pellen, snijden in partjes
|
|
|
|
TIP: knolselder, wortelen, broccoli enz
|
TIP: mooier serveren kan door de (dunne) visfilets
|
kan de bloemkool vervangen
|
op te rollen en vast te steken met een tandenstoker
|
|