Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
fietsen in Zeeland
een potje Olaba petanque
avond in Burgos
koninklijke glasblazerij tegen Segovia
Expo Oostende voor Anker 2009
terug in Vatan
Salers runderen
als smakelijk hapje in Valencia
fontein in Vejer de la Frontera
kathedraal van Cadiz
standbeeld Tio Pepe in Jerez
trol met Greta in Bergen (Noorwegen) (trol staat bovenaan)
met kaasboerin in Edam
als vrome bedevaarder
met mijn Baskische vriend Joseba aan het Guggenheim in Bilbao
m.a.w. de weblog van Greta en boB
de bloemige blog die de avonturen van Greta en boB in BEELD brengt in België, Spanje, Frankrijk, enz.
De foto´s zijn meestal van Greta en de tekst van boB. Ook eigen (makkelijk na te maken) ervaringen in het cuisineren worden neergezet, ter streling van het virtuele gehemelte van de kijker/lezer of amateurkok.
03-02-2008
Prazonka (aardappelen met spek) - uit Polen
Ingrediënten voor 2
bereiding
500g aardappelen
Snij de piepers en de uien in plakken
250g gerookt spek (bacon ahumado in Spanje)
Bekleed de bodem van een zware pan met plakken spek
2 middelgrote uien
Leg een laag aardappelen, (eventueel paddenstoelen) en laag uien
Zout, peper, tijm, look
Bestrooi met zout, peper, eventueel andere kruiden
Scheutje witte wijn of cider
Bovenste laag is van aardappelen
besprenkel met de wijn of cider
Ter variatie kan je toevoegen:
Zet het deksel stevig op de pan
Plakken ham of worst
Laat het 25 à 30´ op het vuur, eerst hoog, dan lager
Of wilde paddenstoelen
De bovenste laag piepers moet heel zacht zijn
(090407 en 24/10/07: bereid met oesterzwammen)
Serveer het met komkommer/tomaten in vinaigrette
Of met mosterd
opm.: hoe dunner de uien en piepers, hoe korter op het vuur