dit is de fameuze en mysterieuzeneuze GroB blog

Foto

aantal kliks op deze blog



Inhoud blog
  • toedeloe
  • Carlos en Discus
  • ga nog eens testen op doenbaarheid
  • proberen
  • eens proberen
  • test
  • KOKENETEN: lusten hottentotten matelote?
  • We raken niet verhit in Valladolid (2)
  • Valladolid, toch via de juiste afrit (1)
  • KOKENETEN: naar de Ardèche
  • Donibane Lohizune??
  • We rijden knus naar Saint-Jean-de-Luz
  • KOKENETEN uit Mexico, met bonen en zo
  • Honderden hazen en één schildpad in Niort (deel 2)
  • Vuurspektakel in Niort, met Carabosse (deel 1)
  • KOKENETEN: de lekkerste kip in bier vind je HIER!
  • Beaufort04 met het trammetje van plezier
  • Beaufort 04, per tram van ginder tot hier
  • Tussen De Hoogmolen en het Boenderbos
  • KOKENETEN: vis met groenten, in de oven
  • Tussen het groene mos van het Boenderbos...
  • Aan de (water)bak in Cotignac
  • KOKENETEN: 2X lekkers voor de prijs van 1
  • KOKENETEN: 2X lekkers voor de prijs van 1 (deel 2)
  • Stappen door Gent, rond de Vleestent
  • Senioren heerlijk verwend in Gent
  • No more stress in Cadaqués
  • problemen met uploaden
  • Zonder geharrewar naar Alfafar
  • KOKENETEN: over konijnen en hazen

    de daders:            Greta en boB = grob


    Foto

    Organisation de loisir agréable et blabla amical


    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Feria Internacional de Pueblos 2009 Fuengirola ossenkar uit Costa Rica


    Foto

    zeer interessante links vind je hieronder
  • dit zijn alle foto's en photoshop creaties van Gaviota
  • de beste ontstresser is zuurstof in Zutendaal
  • de vrolijke bloggers: stel je site hier in de kijker en wordt veel vrienden rijker

  • Garfield als kok


    Foto

    kok als Garfield


    Foto

    Gastenboek
  • Op bezoek geweest
  • hoi blogmaatje,
  • Lieve groetjes Nikki
  • verrasend mooi blog !
  • Wandelgroetjes uit Borgloon

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Welkom! Blij je hier te hebben. Kijk maar eens rustig rond.

    fietsen in Zeeland


    Foto

    een potje Olaba petanque


    Foto

    avond in Burgos


    Foto

    koninklijke glasblazerij tegen Segovia


    Foto

    Expo Oostende voor Anker 2009


    Foto

    terug in Vatan


    Foto

    Salers runderen


    Foto

    als smakelijk hapje in Valencia


    Foto

    fontein in Vejer de la Frontera


    Foto

    kathedraal van Cadiz


    Foto

    standbeeld Tio Pepe in Jerez


    Foto

    trol met Greta in Bergen (Noorwegen)  (trol staat bovenaan)


    Foto

    met kaasboerin in Edam


    Foto

    als vrome bedevaarder


    Foto

    met mijn Baskische vriend Joseba aan het Guggenheim in Bilbao

    Foto

    m.a.w. de weblog van Greta en boB

    de bloemige blog die de avonturen van Greta en boB in BEELD brengt in België, Spanje, Frankrijk, enz.
    De foto´s zijn meestal van Greta en de tekst van boB.
    Ook eigen (makkelijk na te maken) ervaringen in het cuisineren worden neergezet,
    ter streling van het virtuele gehemelte van de kijker/lezer of amateurkok.

    07-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KOKENETEN: pittige Cordon Bleu

     

    Er zijn weinige culinaire bereidingen die zo triestig overkomen als de klassieke

     Cordon Bleu: een smakeloze en droge hap en nog behoorlijk wat moeite

    om het ineen te knutselen ook.

    Maar: er zijn (eenvoudige) manieren om dat te verhelpen.

    Niet dat ik dat allemaal weet, want ik ben geen kok.

    Waar ik wel tamelijk goed in ben is het opzoeken van de betere

    mogelijkheden, en ziehier wat ik gevonden (en bereid) heb.

     

    In de meeste kookboeken vertrekt men van dikke kalfslappen,

    waar men een inkeping in maakt tot bijna aan de andere kant.

    Dan moet men die vullen met kaas en ham en met een schoentrekker

    er in persen. Niets daarvan: laat de slager voor twee personen

    twee lange dunne lappen snijden, dwars erdoor.

     

    Snij dan thuis zelf de lappen op lengte, leg de ham en de kaas

    gewoon op één lap, de tweede lap erop en steek vast aan twee

    tegenoverliggende zijden met een prikker.

    Maar dat is natuurlijk niet alles: vervang de gewone suffe gekookte ham

    door rauwe (gedroogde dus) ham: Serrano, Ganda, Parma, Bayonne enz.

    Laat de gewone kaas liggen waar hij ligt en neem in de plaats daarvan

    een blauwschimmelkaas. 

    Die wordt uitsluitend verkocht in blokken en hompen, dus snijd

    voorzichtig je eigen sneetje, ter grootte van het kalfslapje.

     

    ingrediënten voor 2

    bereiding

    4 kleine dunne kalfsschnitzels

    schnitzels zachtjes platkloppen

    peper en zout

    van binnen en van buiten met peper en zout inwrijven

    2 sneden blauwe schimmelkaas

    op elke kalfslap een snee kaas en ham leggen

    2 sneden rauwe gedroogde ham

    aan twee zijkanten vaststeken met houten prikkertjes

    beetje bloem

    het ei breken en licht door elkaar klutsen in een plat schaaltje

    1 ei

    de cordon bleus door het ei wentelen en dan door de bloem

    bakvet: olie en/of boter

    laat het bakvet heet worden en bak de cordons aan 1 kant in 5´

    scheutje witte wijn

    bak ze vervolgens goudbruin in 5 à 7´ aan de andere kant

    1 el aalbessengelei

    breng de braadjus aan de kook en deglaceer met de witte wijn

    peterselie

    doe de aalbessengelei er bij en meng de saus met een garde

     

    giet de saus over de schnitzels of in een sauspan

     

    garneren met peterselie

     

    En nu: het is de enigszins zoete saus die ervoor zorgt dat het gerecht

    een harmonieus geheel wordt, in combinatie met het zoute van de blauwe kaas. 

    Om duimen en vingers af te likken.  Vóór het likken eerst handjes wassen natuurlijk.

    Hier en nu is het ogenblik gekomen om de saus te deglaceren:


     

     

    Als groentesupplement heb ik iets fantastisch, maar zeer eenvoudig

    gevonden: wortelen met ajuinen.

    Respecteer de verhoudingen (hier voor vier personen, dus wat reserve

    voor een andere keer) en je zult zien dat door de kleine hoeveelheid

    suiker de groenten perfect in smaak harmoniëren met het zoet-zoute

    van het vleesgerecht.

    In het kookboek waar ik dit gevonden heb, staat dit gerecht vermeld als:

    "Zilver en Goud". Je moet er maar opkomen.

     

    Hierbij dit groentegerechtje:

    ingrediënten voor 4

    bereiding

    500 g wortels

    wortelen en uien schillen

    300 g uien

    in schijven of plakjes snijden

    boter en/of olijfolie

    vetstof in de pot doen

    peper

    de groenten daarin al roerend 5´ laten smoren

    tijm

    1/8 l heet water, boeljonblokje, kruiden en suiker toevoegen

    suiker

    aan de kook brengen, pan afsluiten en op klein pitje laten gaar koken

    peterselie

    naar gelang van de stevigheid van wortels en uien is dit 10 à 15´

    boeljonblokje

    groenten op smaak brengen en met gehakte peterselie bestrooien

     Doe er een gekookt aardappeltje bij, of puree.

    En ziehier het resultaat. Lekker mals en sappig zeg!

    Smakelijk.


     

    En dan nog dit: In België kan je (bijna) nooit de zon zien zakken in de zee.

    Altijd gaat ze onder in een wolkenband, wat een triestig horizonzicht oplevert.

    Welnu, één van de uiterst zeldzame keren dat het toch gebeurde in 2008 was Greta

     er als een kippetje bij om het fotografisch vast te leggen. 

    Hier zie je de zon nog boven de "eeuwige" wolkenband. 


     

    En hier gaat ze de zee in.  Bekijk dit goed, want dit is een zeldzame foto voor België.   

    Het lijkt wel of de zon de wolkenband tegenhoudt.

    Net Spanje.




    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • Zegen op deze palmzondag middag, avond en nieuwe week (angelique)
        op toedeloe
  • Wens u nog een hele fijne zondag (Dirk)
        op test
  • Wens u nog een hele fijne vrijdag (Dirk)
        op Carlos en Discus
  • Goedemorgen (Dirk)
        op ga nog eens testen op doenbaarheid
  • Terug ? (ikke)
        op ga nog eens testen op doenbaarheid

  • kaper op de kust


    Foto

    Archief per maand
  • 03-2022
  • 07-2020
  • 06-2019
  • 12-2018
  • 03-2018
  • 12-2015
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 05-1978
  • 11--0001

    tophotel "Huerta de la Paloma" in Priego de Cordoba 


    Foto

    Poolse Jonagoldplukker in Haspengouw


    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    jabu
    blog.seniorennet.be/jabu

    met vriend in Segovia


    Foto

    Een interessant adres?

    met Olaba op bezoek


    Foto

    tulpenbootje in Meliskerke/Zeeland


    Foto

    de ezels van Niort


    Foto

    kathedraal Bayonne


    Foto

    geitenfuif Luxemburg


    Foto

    discrete blik achter de schermen in Segovia


    Foto

    beste Spaanse tapabar: Gambrinus in Toledo


    Foto

    aan het werk in hoteltuin in Alberic


    Foto

    aan de Groenplaats met Seniorennet


    Foto

    katedraal Burgos


    Foto

    met vrienden in El Palmar (Valencia)


    Foto

    catamaran van Tarifa naar Tanger


    Foto

    lunch in Parador van Arcos de la Frontera


    Foto

    Viking van de Geiranger fjord


    Foto

    aan de Zaansche Schans


    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!