Af en toe is er bij mij een vernieuwde (en telkens teleurstellende) kennismaking
met de weegschaal.
Daarvoor is het gepast een (symbolische?) poging te doen om even
over te schakelen naar een gerecht van de Weight Watchers strekking.
Heel lekker vind ik dat dan niet, maar het is wel gezond, zegt men.
Deze week is het weer zover. “Exotische vis met fruit” is heel eenvoudig
te maken. Deze titel uit het WW Kookboek is niet goed gekozen,
want eigenlijk is het “Vis met exotisch fruit”, vooral omdat ik achteraf
bij de ingrediënten de appel vervangen heb door ananas.
ingrediënten voor 2
|
bereiding
|
300g zeeduivel (of kabeljauw…)
|
bestrooi de vis met peper en zout en bestrijk met de pickles
|
1 banaan
|
schil het fruit en snijd het in schijven
|
1 kiwi
|
leg de vis in een ovenschaal en
|
2 schijven ongezoete ananas
|
doe er het fruit en rozijnen op, besprenkel met citroensap
|
20 g rozijnen
|
dek af met aluminiumfolie, zet 20´ in de oven op 180°
|
4 el Belgian pickles
|
dien op met rijst en sla of groenten
|
1 citroen
|
schik het fruit op de vis
|
peterselie voor garnering
|
|
1 pakje rijst Uncle Ben lange korrel
|
P.S kook de rijst in water, waar je citroensap aan toevoegt
|
|
|
De appel die ik gebruikte is (en blijft) harder dan het andere fruit.
Te vervangen door ananas. Neem een witte harde vis voor dit gerecht.
De rijst koken in citroenwater geeft een meerwaarde aan de smaak.
|