Let op beste vetzakken!! Dit is niets voor jullie.
Af en toe moet er hier iets op de plank komen
dat wetenschappelijk en sociaalagrarisch hoge toppen scheert.
En dat is NU! Dit is een waar Montignac gerecht.
Volgens de regels van de kunst. Hééél gezond, vermagerend,
antistress, en je mag er een glas wijn bij drinken.
In het Montignac boek ziet het resultaat er zó uit.
Volgens mij is die gebakken zalm nog halfrauw
of is de foto achteraf bijgekleurd, maar het ziet er degelijk (fotograaf)werk uit.
Maar waar is de tapenade gebleven?
Mijn uitkomst, als sukkelaarkok lijkt niet zo appetijtelijk
(heeft de zalm een camoeflagevest aan?), maar het was toch lekker.
Hier is het gerecht (mét tapenade op de zalm!):
ingrediënten voor 2
|
bereiding
|
½ komkommer, geschild, zaden eruit, in blokjes
|
pureer de geschilde komkommer met de staafmixer
|
1 prei in ringetjes gesneden
|
breng deze coulis op smaak met veel peper en zout
|
200 g peultjes (labboontjes)
|
blancheer de preiringen en peultjes in de microwave
|
2 visfilets (zalm, kabeljauw, zalmforel…)
|
(diepgevroren peultje zijn al gekookt = makkelijker)
|
peper en zout
|
maal de koriander en look, meng met de olie
|
|
verwarm de grill voor en leg de peultjes en de prei op de bodem van een ovenschaal
|
voor de tapenade:
|
bestrooi de visfilets met peper en zout
|
½ bosje koriander + 1 lookteen
beter: koriander- en lookpasta uit tube (Spanje)
|
dresseer de vis op de groenten
|
½ el olijfolie
|
plaats de schaal 3’ onder de grill
|
|
draai de vis voorzichtig om, bestrijk met tapenade
|
TIP: deze tapenade is ook lekker op gebakken
|
plaats de schotel terug 2’ onder de grill
|
plakken courgette of aubergine, als amuse
|
verdeel de groente en vis over 2 grote borden
|
gueule bijvoorbeeld
|
sprenkel er wat komkommercoulis omheen
|
|
|
|
|
Hier wordt de zalm uit de doeken en uit de schotel gedaan
door de aanwezige commis.
De komkommercoulis mag er ook nog op.
|