Foto
Dank je wel voor uw bezoekje! Geniet van mijn blog... en kom gauw eens terug!
Zoeken in blog

Categorieën
  • aftelrijmpjes (5)
  • allerlei (26)
  • filmpjes (38)
  • gedichten/versjes (24)
  • kinderliedjes (28)
  • luistersprookjes (8)
  • recepten (59)
  • spelletjes en puzzels (9)
  • Archief per maand
  • 10-2017
  • 11-2015
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 01-2012
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 08-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 03-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 07-2008
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Nieuws HLN
  • “We hebben oorlog tegen de floppydisk gewonnen”: Japan kapt nu pas met hét opslagmedium van de jaren 80
  • Apple stelt nieuwe iOS 18 bomvol AI voor: wat verandert er op je iPhone?
  • KIJK. Robothond met mitrailleur is geen fictie meer in China
  • Netflix en co passen strategie aan en dat zal je voelen in je portefeuille: “Het is gedaan met profiteren”
  • Van Flip 6 tot volledig vernieuwde draadloze oortjes: dit kondigde Samsung aan in Parijs
  • Vakbond Samsung kondigt uitzonderlijke staking van onbepaalde duur aan, bedrijf verwacht geen impact op productie
  • Ook jouw gegevens liggen mogelijk voor het rapen: hacker kraakt verlopen domeinnamen van (overheids)instanties
  • Onbeperkt Jommeke en Kiekeboes lezen voor 6,99 euro per maand? Standaard Uitgeverij komt met stripabonnement
  • ? Zijn er grenzen aan de groei van AI? Onze techexpert woont Google-presentatie bij: “We zullen veranderingen al heel snel beginnen te zien”
  • Ook in Frankrijk loop je risico: zo vermijd je een torenhoge gsm-rekening op vakantie

     



    MIJN FOTO'S

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • recepten: pompoensoep
  • Charles is geboren
  • charles
  • weekendje uit
  • recept: luchtige chocolademousse
  • liedjes: Sinterklaasje kom maar binnen...
  • puzzels: Happy Halloween
  • versjes: Halloween; op een donkere avond
  • verjaardagslied Niels
  • allerlei: zandtekening uit Oekraine, winares 2009
  • versjes: Halloween
  • Liedjes: Vogeltje gij zijt gevangen
  • recepten: varkenshaasje in een lekkere mosterdroomsaus
  • Kleine Hiawatha
  • Witloofpuree met gemalen kaas
  • recepten: varkenshaas in een mosterddragonsaus
  • Liedjes: O kom maar eens kijken
  • kinderliedjes: Sinterklaas, zegt moe...
  • versjes: Halloween... nog slechts 2 dagen!
  • versjes: Halloween; Vandaag nog drie dagen
  • WMM video: Aldo en de vliegende stofzuiger
  • versjes: Halloween; Vandaag...Vier dagen
  • recepten: Stoverij met bruine Leffe (recept van oma Lili)
  • allerlei: Niels is 1 jaar
  • recept: Varkenshaas in een spekjasje met paprika's (uit de oven)
  • WMM video: Frits' speelgoedautootjes
  • recept: knapperige wafels
  • recept: Courgettesoep
  • recept: Witloofroomsoep
  • filmpjes: schommelen met papa, april 2010
  • recept: Ardeens gebraad
  • Allerlei: Niels
  • filmpjes:The skeleton dance
  • filmpjes: Jens holt een pompoen uit
  • recepten: Kabeljauw met groentenkaassaus
  • Recept: zelf gekookt hammetje, honingzoet afgewerkt onder de grill
  • recepten: macaroni carbonara
  • recepten: chocoladebekertjes zelf maken
  • spelletjes: arkanoid
  • gedicht: Moeder, oud gedicht voorgedragen door kinderen op moederdag
  • recepten: varkenshaas met Leffesaus
  • gedicht: Van een hond, een kat, en nogal wat
  • sprookje: Frits' speelgoed autootjes
  • sprookjes: Het geheim van de prins
  • recept: Kabeljauw met courgette en paprika
  • recepten: Gestoofd konijn
  • recept: surimi-(lunch)slaatje
  • allerlei: Jens werd 2 jaar
  • recept: gegratineerde aardappelen uit de microgolf/grilloven
  • liedjes: reuzenlied
  • recepten: Gehaktschotel met aubergine, courgette, paprika's (ovenschotel)
  • allerlei vrije schets Jens
  • allerlei: gedichtje voor Fien
  • recepten: Kabeljauwhaasje met krokant korstje uit de oven
  • recept: gehaktbrood met rundsbouillonsaus
  • allerlei: creaties van Fientje op oudejaarsavond
  • puzzels: Jens op een regendag
  • recept: Tagliatelle met scampi en garnalen in een kruiden-roomsaus
  • sprookje: Het meisje met de zwavelstokjes
  • filmpjes: Jens een Club supporter?
  • sprookje: De elfjes en de schoenmaker
  • allerlei: Wie was Sint Nicolaas
  • recepten: kipfilet met romige bieslooksaus (ovenschotel)
  • sprookjes: De legpuzzel van Joke
  • allerlei:Jens, 1 jaar en 9 maand
  • recept: aardappeltaart
  • sprookjes: De drie biggetjes
  • recepten: kip in een overheerlijke pikante saus, met rijst (ovenschotel)
  • allerlei: sudoku
  • recepten: cannelloni, met hartige gehaktvulling
  • recepten: stoofpotje van rundsvlees (ovenschotel)
  • allerlei: voor jou
  • versjes: Heksjes dansen rond hun ketel,
  • recepten: Stoverij uit den oven
  • tienergedichten: voor één moment...
  • versjes: Eén brak zijn been
  • allerlei: Roodkapje
  • recept:: dikke soep van verse tomaten en vermicelli
  • tienergedichten: Ik mis je!
  • puzzels: kikker
  • versjes: Grote klokken zeggen bim-bam
  • tienergedichten: mijn lief
  • recept:: gehaktballetjes in tomatensaus
  • versjes: weet je wat de bomen zingen?
  • allerlei: slideshow eigen natuurfoto's
  • recept: Bulgaarse yoghurt met witloof en fruit
  • recepten: gratin van knolselder
  • recept: Capellini met scampi en champignons
  • Liedjes: Hinkel de pinkel
  • weerspreuken oktober: kakelkip
  • recept: sperziebonen met tomaten en aardappelen op zijn grieks
  • Liedjes: knaapje zag een roosje staan
  • puzzel: mussen uitgestorven? Nee, dat denk ik niet
  • allerlei: Jens aan zee
  • liedjes: twee emmertjes water halen..
  • recepten: Gevulde tomaat met Provençaalse geitenkaas
  • allerlei: Uitkerkse polders (eigen foto's)
  • gedichtje: Mama en de kleintjes...
  • recepten: Scampi in een pittige tomatensaus met pasta
  • filmpjes: mijn rode emmer...en heksensoep
  • recepten: marinade voor varkenshaasje
  • weerspreuken mei: zwaluwen
  • gedichten: mijn moederken
  • tienergedichten: Blijf nog even
  • recepten: Scampi met wokspirelli
  • recepten: Deze salade valt heel erg mee wat de smaak betreft.
  • versjes: appelsien
  • tienergedichten: Ben ik zwak?
  • Weerspreuken: april
  • Liedjes: De boer die zaait het graan...
  • Liedjes: onder moeders paraplu
  • recept: romige kipblokjes uit de wok..., met penne
  • recepten: opgevulde (paas)kip
  • recepten: gewone chocolademousse
  • allerlei: Jens werd 1 jaar
  • recepten: gegratineerd voorgerechtje met garnalen en appel
  • weerspreuken: februari/zingt de lijster...
  • recepten: spiegeleitje gevangen in toast
  • allerlei: jens bijna 1 jaar
  • Liedjes: Zeg kwezelke wilde gij dansen...
  • filmpjes: Schaterende Jens
  • recepten: gehaktschotel (ovenschotel)
  • liedjes: mijn moeder is een bakkerin...m.mm
  • recepten: kabeljauwhaas in bladerdeeg
  • liedjes: pannekoeken bakken...
  • recept: konijn langzaam gegaard in een tomaat- tuinkruidensoepje
  • recepten: gegratineerd gehaktbrood (ovenschotel)
  • Liedjes: Driekoningen
  • allerlei: Beste wensen
  • liedjes: kijk daar staat een witte man
  • recepten: witte chocolademousse
  • puzzel: boterham met choco
  • Liedjes: Vier weverkes
  • Werkwijze kalkoen vullen
  • gedichtje: schoolgangertje
  • Liedjes: roodborstje tikt ..
  • recepten: risotto van gehakt en groenten
  • gedicht: Jantje op stelten
  • recepten: voorgerechtje met paté en brie
  • allerlei: Sinterklaas was hier.. Jens
  • gedicht van Alice Nahon, mij altijd bijgebleven...
  • aftelrijmpje: Zakdoekje leggen..
  • Liedjes: Wel Anne-Marieke...
  • recepten: pasta met scampisaus
  • spelletjes: Background survival
  • recept: kipfilet in een kruidige champignonsaus
  • allerlei: Jens op de babybeurs, expo Gent
  • Liedjes: vlokjes... eentje voor de wintermaanden
  • Liedjes: Vriezeman
  • allerlei: de zaadjes van liefde...
  • allerlei: voor jou...
  • aftelrijmpjes: Uutje beschuutje...
  • aftelrijmpjes: in het straatje..
  • recepten: Varkensmignonette met zongedroogde tomaatjes
  • aftelrijmpjes: onder de piano
  • aftelrijmpjes: iene miene mutte
  • aftelrijmpjes: onder de toren
  • versjes:Tweebeen zit op driebeen....Ra, Ra, waarover gaat dit hier?
  • puzzels: knuffels
  • Liedjes: Ik zou zo graag een koeike kopen
  • Liedjes: Mieke hou je vast...
  • recepten: Gevulde paprika's in de microgolf
  • recepten: pikant hutsepotje met wokgroenten en hamblokjes
  • Liedjes: Ju'tje peerdeke..
  • liedjes: In het bos daar staat een huisje...
  • Liedjes: Daar vaart een man op zee
  • liedjes: Liedje van mijn moeder
  • Proficiat!
  • liedjes: heel apart liedje van mijn moeder
    Foto
    LiLi 's Blog... met Recepten, Filmpjes, Spelletjes en Puzzels, Kinderliedjes, Luistersprookjes...
    Voor mijn kinderen, kleinkinderen, en ...
       

    Wegwijzer:

    - Via de onderstaande buttons kan je kiezen uit een onderwerp naar keuze.
    - Achtergrondmuziek kiezen (of uitzetten) is mogelijk via de muziekspeler in de rechterzijkolom.
    - Kinderliedjes of versjes kunnen (meestal) via de bijhorende muziekspeler worden beluisterd .




    07-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.allerlei: Jens aan zee
    Klik op de afbeelding om de link te volgen  Jens aan zee, zomer 2009







    Categorie:allerlei
    26-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.liedjes: twee emmertjes water halen..
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     Twee emmertjes water halen














    Twee emmertjes water halen,
    twee emmertjes pompen.
    Meisjes op de klompen,
    jongens op een houten been,
    rij maar door mijn straatje heen.
    Van je ras ras ras,
    rijdt de koning door de plas.
    Van je voort voort voort,
    rijdt de koning door de poort.
    Van je erk erk erk,
    rijdt de koning door de kerk.
    Van je één, twee, drie!



    Categorie:kinderliedjes
    20-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recepten: Gevulde tomaat met Provençaalse geitenkaas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gevulde tomaat met Provençaalse geitenkaas






    Aantal personen: 1
    Aantal minuten:
      5

      


    Ingrediënten:

    -  1 tomaat
    -  50 gr geitenkaas, halfzacht, 45% v.g.
    -  1 klein teentje knoflook
    -    1 kl Provençaalse kruiden
    -    1 kl olijfolie
    -    slamix
     (mix van krulandijvie, veldsla en roketsla, ook fijnproeverssla genoemd)
    -    2 kl honingvinaigrette 

     

     

     

    Bereiding:

     

    De tomaat uithollen. (dekseltje sparen)

    De geitekaas met een vork pletten en er de olijfolie, de provençaalse kruiden en het geperst teentje knoflook ondermengen.

    De tomaat vullen met het mengsel.

    De fijnproeversla op smaak brengen met de honingvinaigrette.

    De tomaat presenteren op een bedje van de sla.

      
    Tip: 

    Zet de tomaat (zonder sla) 30 seconden in de microgolf  voordat je ze opdient.  
    Dan krijg je een  licht lauwe tomaat met een smeuïge zachtere geitekaas.


    Categorie:recepten
    19-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.allerlei: Uitkerkse polders (eigen foto's)
     


    Categorie:allerlei
    12-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gedichtje: Mama en de kleintjes...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Mama en de kleintjes








    Mama heeft wat te stellen
    Met al dat kleine goed!
    Ze kan er van vertellen
    Hoe 't hoofd soms zeer haar doet
    Van 't kraaien, 't gieren, 't fluiten
    Van zeven stoute guiten
    Die,... 't gaat de maat te buiten
    Zo woelig en zo druk!
    Haar oren soms doen tuiten
    Soms uren aan een stuk.


    Toch zal ik me wel wachten
    Ik ken mama te goed
    Te luisteren naar de klachten
    Die zij mij horen doet!
    Zij mocht me soms eens vragen
    Wanneer ik dorst te wagen
    Haar toestand te beklagen
    Of ik dan zelfs niet gis
    Dat juist dat gieren, fluiten
    Dat kraaien van die guiten
    Al gaat het de maat te buiten
    Al doet het haar oren tuiten
    Haar lust, haar leven is.


    Categorie:gedichten/versjes
    11-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recepten: Scampi in een pittige tomatensaus met pasta
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Scampi in een pittige saus met pasta








    Aantal personen: 2-3
    Aantal minuten: 30


    Ingrediënten:

    -  500 gr scampi
    -  400 gr verse tomaten in blokjes, zonder vel of pitjes (of 1 blikje Elvea tomatenblokjes 400gr)
    -  1 ui
    -  3 teentjes knoflook (binnenste gedeelte verwijderen)
    -  1 geel pepertje (wat pili-pili mag ook)
    -  6 verse oreganoblaadjes
    -  6 verse basilicumblaadjes
    -  peper en zout
    -  mespunt cayennepeper
    -  1 koffielepel fijngesnipperde verse basilicum 
    -  20 cl lichte room (3 of 5%)
    -  olijfolie
    -  solo vloeibaar

    Bereiding:

    De saus:
    De ui samen met één gesnipperd knoflookteentje glazig stoven in wat solo vloeibaar. 
    De tomatenblokjes erbijvoegen.  Kruiden met de verscheurde oregano- en basilicumblaadjes, het fijngesneden gele pepertje,  een mespunt cayennepeper, één geperst teentje knoflook, peper en zout.
    Dit alles een 20-tal minuutjes laten sudderen. 
    Na 20 minuuten het doosje room toevoegen en de saus fijnmixen met de staafmixer.
    Daarna nog even laten opwarmen tot aan het kookpunt. 
    Haal de saus van het vuur roer er nog 1 kl. fijngesnipperde basilicumblaadjes en een zeer fijn gesnipperd knoflookteentje doorheen.

    De scampi:
    De reuzengarnalen pellen en het darmkanaal verwijderen.
    Eén zijde van de scampi snel aanbakken in olijfolie, kruiden met peper en zout. 
    Dan de scampi omdraaien, wat solo vloeibaar erbijvoegen en een paar minuutjes verder laten garen op een zacht vuurtje. (niet te lang, anders worden ze taai)

    De reuzegarnalen bij de saus voegen en opdienen met gekookte pasta (vb: spirelli)

    Categorie:recepten
    30-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.filmpjes: mijn rode emmer...en heksensoep

    Mijn rode emmer...

    Categorie:filmpjes
    02-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recepten: marinade voor varkenshaasje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     Gemarineerde varkenshaas 
      ...op de BBQ






    Ingrediënten:


    -  2 eetlepels tomatenketchup
    -  2 eetlepels Ketjap Manis (verkrijgbaar bij colruyt)
    -  4 eetlepels olijfolie extra virgin
    -  2 teentjes knoflook (worden uitgeperst of fijngesnipperd)
    -  peper uit de molen
    -  zout
    -  (eventueel:  enkele fijngesnipperde rozemarijnblaadjes )
    -  1 ui  (in grove stukken gesneden, zoals je ze ziet op een spies)
    -  1 varkenshaas


    Bereiding:

    Varkenshaas in gelijke blokjes snijden 
    Alle ingrediënten (behalve ui) dooreen mengen. Peper en zout  naar smaak toevoegen.
    In een diepe kom de marinade met de varkenshaasblokjes vermengen en dit op z'n minst een uur laten intrekken. (Beter is een hele nacht te laten marineren)
    De blokjes varkenshaas aan spiezen rijgen, afwisselend met partjes ui.
    De spiezen bakken op grill of Bbq


    Categorie:recepten
    17-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.weerspreuken mei: zwaluwen

    Waar de zwaluw het huis siert zal het hemelvuur voorbijgaan

     

    Categorie:allerlei
    13-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gedichten: mijn moederken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mijn moederken


    En 't is van u hier nederwaard
    geschilderd en geschreven
    mijn moederken geen beeltenis,
    geen beeld van u gebleven,

    Geen tekening, geen luchtdrukmaal,
    geen beitelwerk van stene
    't en zij dat beeld in mij
    dat gij gelaten hebt allene

    O moge ik u onweerdig
    Nooit die beeltenis bederven,
    maar eenzaam laat ze leven in mij,
    eenzaam in mij sterven

    Guido Gezelle


    Categorie:gedichten/versjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tienergedichten: Blijf nog even
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

       Blijf nog even...


    Jij wilt niet meer leven
    zelfs niet voor heel even.
    Niets kan je meer raken.
    Niets kan je genaken

    Blijf alsjeblieft nog even
    Mijn hart hangt vast aan jou leven
    Het staat wagenwijd voor je open
    Dus ga toch niet lopen!


    © Van Ilseke


    Categorie:gedichten/versjes
    07-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recepten: Scampi met wokspirelli
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

      Scampi met wokspirelli (snelklaarmenu)






    Aantal minuten : 15
    Aantal personen: 2 -3


    Ingrediënten:

    -   500 gr scampi
    -   200-250 gr wokspirelli (spirelli met korte gaartijd, speciaal voor de wok)
    -   1 blikje Parijse champignons
    -   2 tomaten
    -   300 ml water
    -   olijfolie
    -   peper en zout


    Voorbereiding:

    -   Scampi pellen en darmkanaaltje verwijderen ( of gebruik reeds gepelde scampi ).
    -   De 300 ml water opwarmen tot het kookpunt.
    -   De 2 tomaten in kleine blokjes snijden.
    -   Champignons laten uitlekken.

    Bereidingswijze:

    -   De olijfolie verhitten in de wok. 
    -   De gepelde scampi een vijftal minuten bakken in de hete olie. 
    -   Tomatenblokjes en champignons eraan toevoegen en deze een paar minuutjes laten meebakken.  
         Kruiden met peper en zout.
    -   De wokspirelli in het hete water kieperen, en eventjes week laten worden.
        Als de spirelli week is, voeg je de pasta bij de andere ingrëdienten in de wok (de 300 ml
         water inbegrepen) 
    -   Alles verder laten sudderen tot de pasta gaar is (en al het water is opgeslorpt.)

       


    Categorie:recepten
    25-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recepten: Deze salade valt heel erg mee wat de smaak betreft.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Salade van witloof en sinaasappel 








    Ingredïënten:

    - 2 witloofstronken
    - 2 sinaasappelen
    - 125 gr magere yoghurt
    - tabasco
    - peper en zout


    Bereiding:

    Snijd de 2 witloofstronken in reepjes ( harde kern eruit halen).
    Snijd 1 sinaasappel in kleine stukjes.
    Maak een dressing met het sap van de andere sinaasappel en 125 gr magere yoghurt,
    Meng alles dooreen.
    Op smaak brengen met enkele druppels tabasco + wat peper en zout.

    Serveer met volkorenbrood

    Categorie:recepten
    22-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.versjes: appelsien
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Appelsien,
    laat u zien,
    pas maar op
    of ik eet u op

    Categorie:gedichten/versjes
    21-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tienergedichten: Ben ik zwak?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ben ik zwak?

    Ben ik zwak?
    Ik worstel met mezelf.
    Ik vind mezelf sterk,
    ...of ik probeer dat toch te zijn.

    Fysiek ben ik OK.
    Mentaal zoek ik mijn weg.
    Onze samenleving is veeleisend.

    Ik doe mijn best.
    Hopelijk is dat genoeg,
                         ...voor deze wereld.

    © Alin

    art. afbeelding: Viktor Abeloos,  Het zwarte kleed


    Categorie:gedichten/versjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weerspreuken: april

    April maakt de bloem, mei bekomt de roem.
     


     


    Categorie:allerlei
    21-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liedjes: De boer die zaait het graan...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De boer die zaait het graan







    De boer die zaait het graan.
    De boer die zaait het graan.
    Hey-ja victoria
    De boer die zaait het graan.

    De boer die maait het graan.
    De boer die maait het graan.
    Hey-ja victoria
    De boer die maait het graan.

    De boer die dorst het graan.
    De boer die dorst het graan.
    Hey-ja victoria
    De boer die dorst het graan.

    De molen maalt het graan
    De molen maalt het graan
    Hey-ja victoria
    De molen maalt het graan

    De bakker bakt het brood
    De bakker bakt het brood
    Hey-ja victoria
    De bakker bakt het brood

    De boer die eet het brood
    De boer die eet het brood
    Hey-ja victoria
    De boer die eet het brood.



      


    Categorie:kinderliedjes
    18-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liedjes: onder moeders paraplu

    Onder moeders paraplu...
                                                
                                                

    Onder moeders paraplu,
    Liepen eens twee kindjes,
    Hanneke en Janneke,
    Dat waren beste vrindjes,
    En de klompjes gingen van klik, klak, klik,
    En de regen deed van tik, tak, tik,
    Op moeders paraplu.
    En de klompjes gingen van klik, klak, klik,
    En de regen deed van tik, tak, tik,
    Op moeders paraplu.
    Op moeders paraplu.

    Toen kwam Jan-de-Wind erbij,
    Die joeg eerst heel zoetjes,
    Toen al hard en harder maar,
    De regen in hun snoetjes,
    En Jan-de-Wind die rukte en trok,
    En op en neder ging de stok,
    Van moeders paraplu,
    En Jan-de-Wind die rukte en trok,
    En op en neder ging de stok,
    Van moeders paraplu,
    Van moeders paraplu.

    Maar Hanneke en Janneke
    Dat waren flinke klantjes,
    Die hielden stijf de paraplu,
    in allebei hun handjes.
    En ze lachten blij van hi, ha, hi,
    En ze riepen: Jan, jij krijgt hem ni,
    't Is moeders paraplu,
    En ze lachten blij van hi, ha, hi,
    En ze riepen: Jan, jij krijgt hem ni,
    't Is moeders paraplu,
    't Is moeders paraplu.




    Categorie:kinderliedjes
    15-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept: romige kipblokjes uit de wok..., met penne
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Romige kipblokjes uit de wok..., met penne






    Ingrediënten: 
    (4 pers)

    -  250 gr penne
    -  3 kipfilets
    -  1 oranje paprika
    -  1/2 ui
    -  200 ml room
    -  1 miniportie philadelphia met fijne kruiden
    -  1 koffielepel ketchup
    -  kipkruiden
    -  olijfolie
    -  peper uit de molen
    -  zout

    Bereiding:

    Water aan de kook brengen met 1 kleine koffielepel zout. 
    De penne gaarkoken volgens de aangegeven tijd op de verpakking.

    Ui en paprika fijnsnijden. 
    De kipfilets versnijden in kleine blokjes.  
    De kipblokjes royaal kruiden met kipkruiden en er een goede scheut olijfolie over gieten.  Alles goed dooreenmengen zodat kruiden en olie evenredig verdeeld worden over de stukjes vlees. 

    Een eetlepel olijfolie verhitten in de wok.  Daarin de ui en de paprika  fruiten.
    Na enkele minuten de kipblokjes toevoegen en goed aan alle kanten laten bakken.
    Als de kipblokjes bijna gaar zijn de kruidenkaas, de room, en 1 koffielepel ketchup toevoegen. Nog even laten sudderen.
    Op smaak brengen met peper uit de molen en wat zout.

    De penne afgieten en eventueel mengen onder de romige kipblokjes.

    Naar smaak kan er een tomaat (gepeld, ontdaan van de zaadjes en in kleine blokjes gesneden) of wortelblokjes, diepvrieserwtjes, champignons,...verwerkt worden in dit gerecht.)

    Categorie:recepten
    07-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recepten: opgevulde (paas)kip
    Klik op de afbeelding om de link te volgen    Opgevulde kip









    Aantal personen: 5 tot 6
    Aantal minuten:  90


    Ingrediënten

    -  een ontbeende braadkip (ontbenen kan je vragen aan de slager of je kunt het ook zelf eens proberen, zie verder)
    -  400 gr kippengehakt
    -  2 eieren
    -  4 eetlepels paneermeel
    -  1 eetlepel ketchup
    -  1 koffielepel zachte paprika 
    -  1 mespunt kerriepoeder
    -  1/2 koffielepel gedroogde marjolein
    -  1 teentje knoflook
    -  peper en zout
    -  2 takjes van een witte selder, fijngehakt
    -  2 kleine wortelen, fijngehakt
    -  1/2 venkelknol, fijngehakt (of het witte gedeelte van één prei, fijngehakt )
    -  1 ui, gesnipperd
    -  1 rood pepertje, ontdaan van zaadlijsten en zaadjes en fijngesnipperd
    -  een glas witte wijn
    -  beetje water
    -  braadboter
    - enkele grove stukken wortel, selder, om naast de kip te leggen in de braadschotel.


    Voorbereiding: Kip ontbenen (zie link voor een videovoorstelling)

    Doe het elastiekje los van de kip maar snij het niet door, de kip wordt er later terug mee opgebonden.
    Leg de kip met de borstzijde op tafel en verwijder het staartgedeelte.  Snij met een scherp mes langsheen de ruggegraat van de kip. Maak het vlees los van de ribben. Ter hoogte van de onderrug zorg je dat je de "haasjes" meehebt met het vlees.
    Ga voorzichtig verder en maak het borstbeen los van het vlees tot heel het karkas vrij  is (goed opletten:  je mag niet doorheen het vel snijden en de borstfilets mogen niet kapotgesneden worden)
    De vleugels hoeven niet ontbeent, wel moeten de sleutelbeentjes losgemaakt worden van de vleugelgewrichten en verwijderd worden uit het borstgedeelte.
    Ook de beentjes uit de bovendijen worden verwijderd.  Geef daarvoor een insnede langs de binnenzijde van de bovenbil. Maak met je mes alle vlees los tot aan de onderbout.  Snij ter hoogte van het kniegewricht de pezen door.
    Spoel de ontbeende kip goed schoon en dep ze droog.
    De kip is nu klaar om op te vullen

    Volgende link toont een filmpje hoe je tewerk moet gaan om een kip te ontbenen,

    http://www.youtube.com/watch?v=glbi4ovfbnU&feature=related


    Bereiding:

    De oven voorverwarmen op 175° C.

    De ui en de knoflook glazig stoven in wat boter. De fijngehakte groenten erbijvoegen alsook een beetje water.  De groenten afdekken en op een klein vuur stoven tot ze half gaar zijn. Af en toe omroeren.

    Twee eieren breken in het gehakt, het paneermeel erbij voegen en alles goed dooreenroeren.
    De gestoofde groenten bij het gehakt doen en goed dooreen mengen (eventueel met de kneedmixer)
    Op smaak brengen met een geperst teentje knoflook, marjolein, zachte paprika, kerriepoeder, ketchup, peper en zout. (Het gehakt mag goed gekruid zijn, eventueel bijkruiden.)

    De ontbeende kip openleggen met de velkant naar beneden. Van het gehakt een broodje maken en dit midden op de kip leggen. De zijflappen van de kip omheen het gehakt leggen zodat het vel een overlapping maakt van ong. 1,5 cm.
    De rugzijde van de kip dichtnaaien met keukengaren.  De vleugels en de dijen van de kip opbinden met behulp van het elastiekje dat rond de braadkip zat.

    Wat boter verhitten in een ruime braadpan en de opgevulde kip langs alle kanten bruin bakken.  De gebruinde kip overbrengen in een diepe ovenschotel.  Het bakvet blussen met een glas witte wijn en de aanbaksels losroeren. Deze saus over de kip gieten. De grofgesneden wortel en selder omheen de kip leggen in de saus. (De groenten voorkomen verbranding van het braadvet).
    De kip in de oven laten garen gedurende 60 minuten op 175° C.  De eerste 30 minuten dek je de ovenschotel best af.  Het laatste half uur neem je het deksel eraf en bedruip je af en toe met de saus.

    Na een uur de oven uitdraaien en de kip nog een 20 min. afgedekt in de oven laten staan alvorens te versnijden. 



    Serveertip: 
    Dien op met een aardappelgratin en ev. een Leffesaus.
    De opgevulde kip kan je op voorhand klaarmaken en s'anderendaags afgedekt opwarmen (gedurende een uurtje) in een oven van 150° C

    Categorie:recepten

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    zucheroke
    blog.seniorennet.be/zuchero
    Blog als favoriet !

    Foto

     

     studio Brussel


     radio 2


    Foto


    Foto

    Berichtje achterlaten?


    Foto

    mij een mail sturen?


    Foto

    Wijze Uitspraken en Humor


    Foto

     


    Geluk is de kunst
     een boeket te maken
    met de bloemen
    waar je bij kunt.




    Foto



    Prof. :

    "Geef  mij eens
    een voorbeeld van
    tijdsbesparing!"

    Student:
    "Liefde op
    het eerste
    gezicht!"




    Foto


    Die 't kakelen
    niet kan verdragen
    en moet
    achter geen eieren vragen.

    Guido Gezelle





    Foto



    Toen was ik gelukkig.
    Daar was ik gelukkig.
    Dan was ik gelukkig.
    Ginds zou ik gelukkig zijn.
    Waarom nooit eens
    hier en nu?

    Pol Vanhaverbeke




    Foto

     
    Juf.:

    " Hoe vaak wisselt
    het menselijk gebit?

    Leerling:

    Twee keer!
    Na het melkgebit
    komt
    het blijvend gebit.
    En daarna
     volgt
     het kunstgebit!





    Foto


    Oktober

    Ik was de achtste,
    als meert de eerste was.
    En dus kwam toen mijn naem
    October van pas:
    Ik kom met regen
    en groot gedruis van winden.
    Pas op uw dijk en dak,
    eer ik het kom verslinden.




    Foto


    Wie het kleine
     niet eert,
    is het grote
     niet weerd!




    Foto



    Wat baten kaars
     en bril,
    als den uil
     niet zien
     'n wil.



    Foto


    Geen liefde
     zonder tranen,
    ...
    tranen van
     verdriet of...
    parels
     van geluk.



    Foto



    Ontdek
    eerst jezelf,
     ...en dan de
    wereld.




    Foto

     


    Wie weet
    wat een parasiet is?

    Ik juf,
    Dat is zo'n ding
    waarmee ze uit
    een  vliegtuig
     springen!




    GOE GEZELSCHAP
    KORT DEN WEG

    Guido Gezelle




    Foto


    Gevangenisdirecteur
    aan terdoodveroordeelde:


    "Wat wenst u
    voor uw laatste
    maaltijd?"

    Terdoodveroordeelde:

    Ree met
    een fles wijn
    uit het jaar
    2040



    Foto



    Menig wijs woord
    wordt schertsend
    uitgesproken

    Dat is nog niet
     te vergelijken met
    het aantal dwaasheden
    dat in alle ernst
    wordt gezegd.




    Foto


    Echtelijke ruzie

    Vrouw

    Ik zou
    op je graf
    kunnen dansen,
    zo erg haat ik je!

    Man

    Dan wil ik
    in zee begraven
    worden.




    Foto


    Een nul
    kan bestaande
    problemen
    vertien-
    voudigen.




    Foto


    Wie niet tevreden is
     met wat hij heeft,
    zal ook niet
    tevreden zijn
    met wat hij krijgt. 

    Socrates




    Foto



    Het voordeel
    van verstand is
    dat men
    zich dom kan houden;
    het omgekeerde
    is moeilijker.

    Tucholsky






    Foto


    Gezond verstand
     en
    gevoel voor humor
     zijn hetzelfde,
    maar in
    verschillend tempo.

    Gevoel voor humor
     is gewoon
     gezond verstand
     dat danst.



    Foto


    De meeste mensen
     worden
    als 'origineel'
    geboren
    en sterven
    als
     'kopie'.




    Foto


    Wie iets wil doen,
     vindt een middel.

    Wie niets wil doen,
    een excuus.




    Foto


    - Ik heb m'n hele vermogen
    in een
    petroleumbron
    gestopt
    en ik ben daarvoor
    tot 5 jaar gevangenisstraf
    veroordeeld.

    - Hoe is dat mogelijk?

    - Mijn hele bezit
     bestond toen uit
    één brandende
    lucifer.






    Foto


    In het restaurant


    KLANT:

    Kelner, wilt u
    het venster even sluiten?

    KELNER:

    Tocht het, meneer?

    KLANT:

    Ja, mijn biefstuk is
    al drie keer
     van mijn bord gewaaid.





    Foto

    MEESTER:

    Weet iemand
    waar Napoleon
    gestorven is?

    JANTJE ROEPT:
    (heeft stiekem in zijn
     geschiedenisboek gekeken)

    Op pagina 88, meester!







    Foto

    Op een volle buik
    staat meestal
    een vrolijk hoofd


    Guido Gezelle





    Foto


    Een kring
    om de zon
    geeft water
    in de ton




    Foto

    Als er geen water
    meer is,
    kent men de waarde
     van de put




    Foto

    Wie in de
    wijngaard werkt,
    kan van
    de druiven eten




    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Vindictus Mouse Pointer
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!