Foto
Dank je wel voor uw bezoekje! Geniet van mijn blog... en kom gauw eens terug!
Zoeken in blog

Categorieën
  • aftelrijmpjes (5)
  • allerlei (26)
  • filmpjes (38)
  • gedichten/versjes (24)
  • kinderliedjes (28)
  • luistersprookjes (8)
  • recepten (59)
  • spelletjes en puzzels (9)
  • Archief per maand
  • 10-2017
  • 11-2015
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 01-2012
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 08-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 03-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 07-2008
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Nieuws HLN
  • “We hebben oorlog tegen de floppydisk gewonnen”: Japan kapt nu pas met hét opslagmedium van de jaren 80
  • Apple stelt nieuwe iOS 18 bomvol AI voor: wat verandert er op je iPhone?
  • KIJK. Robothond met mitrailleur is geen fictie meer in China
  • Netflix en co passen strategie aan en dat zal je voelen in je portefeuille: “Het is gedaan met profiteren”
  • Van Flip 6 tot volledig vernieuwde draadloze oortjes: dit kondigde Samsung aan in Parijs
  • Vakbond Samsung kondigt uitzonderlijke staking van onbepaalde duur aan, bedrijf verwacht geen impact op productie
  • Ook jouw gegevens liggen mogelijk voor het rapen: hacker kraakt verlopen domeinnamen van (overheids)instanties
  • Onbeperkt Jommeke en Kiekeboes lezen voor 6,99 euro per maand? Standaard Uitgeverij komt met stripabonnement
  • ? Zijn er grenzen aan de groei van AI? Onze techexpert woont Google-presentatie bij: “We zullen veranderingen al heel snel beginnen te zien”
  • Ook in Frankrijk loop je risico: zo vermijd je een torenhoge gsm-rekening op vakantie

     



    MIJN FOTO'S

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • recepten: pompoensoep
  • Charles is geboren
  • charles
  • weekendje uit
  • recept: luchtige chocolademousse
  • liedjes: Sinterklaasje kom maar binnen...
  • puzzels: Happy Halloween
  • versjes: Halloween; op een donkere avond
  • verjaardagslied Niels
  • allerlei: zandtekening uit Oekraine, winares 2009
  • versjes: Halloween
  • Liedjes: Vogeltje gij zijt gevangen
  • recepten: varkenshaasje in een lekkere mosterdroomsaus
  • Kleine Hiawatha
  • Witloofpuree met gemalen kaas
  • recepten: varkenshaas in een mosterddragonsaus
  • Liedjes: O kom maar eens kijken
  • kinderliedjes: Sinterklaas, zegt moe...
  • versjes: Halloween... nog slechts 2 dagen!
  • versjes: Halloween; Vandaag nog drie dagen
  • WMM video: Aldo en de vliegende stofzuiger
  • versjes: Halloween; Vandaag...Vier dagen
  • recepten: Stoverij met bruine Leffe (recept van oma Lili)
  • allerlei: Niels is 1 jaar
  • recept: Varkenshaas in een spekjasje met paprika's (uit de oven)
  • WMM video: Frits' speelgoedautootjes
  • recept: knapperige wafels
  • recept: Courgettesoep
  • recept: Witloofroomsoep
  • filmpjes: schommelen met papa, april 2010
  • recept: Ardeens gebraad
  • Allerlei: Niels
  • filmpjes:The skeleton dance
  • filmpjes: Jens holt een pompoen uit
  • recepten: Kabeljauw met groentenkaassaus
  • Recept: zelf gekookt hammetje, honingzoet afgewerkt onder de grill
  • recepten: macaroni carbonara
  • recepten: chocoladebekertjes zelf maken
  • spelletjes: arkanoid
  • gedicht: Moeder, oud gedicht voorgedragen door kinderen op moederdag
  • recepten: varkenshaas met Leffesaus
  • gedicht: Van een hond, een kat, en nogal wat
  • sprookje: Frits' speelgoed autootjes
  • sprookjes: Het geheim van de prins
  • recept: Kabeljauw met courgette en paprika
  • recepten: Gestoofd konijn
  • recept: surimi-(lunch)slaatje
  • allerlei: Jens werd 2 jaar
  • recept: gegratineerde aardappelen uit de microgolf/grilloven
  • liedjes: reuzenlied
  • recepten: Gehaktschotel met aubergine, courgette, paprika's (ovenschotel)
  • allerlei vrije schets Jens
  • allerlei: gedichtje voor Fien
  • recepten: Kabeljauwhaasje met krokant korstje uit de oven
  • recept: gehaktbrood met rundsbouillonsaus
  • allerlei: creaties van Fientje op oudejaarsavond
  • puzzels: Jens op een regendag
  • recept: Tagliatelle met scampi en garnalen in een kruiden-roomsaus
  • sprookje: Het meisje met de zwavelstokjes
  • filmpjes: Jens een Club supporter?
  • sprookje: De elfjes en de schoenmaker
  • allerlei: Wie was Sint Nicolaas
  • recepten: kipfilet met romige bieslooksaus (ovenschotel)
  • sprookjes: De legpuzzel van Joke
  • allerlei:Jens, 1 jaar en 9 maand
  • recept: aardappeltaart
  • sprookjes: De drie biggetjes
  • recepten: kip in een overheerlijke pikante saus, met rijst (ovenschotel)
  • allerlei: sudoku
  • recepten: cannelloni, met hartige gehaktvulling
  • recepten: stoofpotje van rundsvlees (ovenschotel)
  • allerlei: voor jou
  • versjes: Heksjes dansen rond hun ketel,
  • recepten: Stoverij uit den oven
  • tienergedichten: voor één moment...
  • versjes: Eén brak zijn been
  • allerlei: Roodkapje
  • recept:: dikke soep van verse tomaten en vermicelli
  • tienergedichten: Ik mis je!
  • puzzels: kikker
  • versjes: Grote klokken zeggen bim-bam
  • tienergedichten: mijn lief
  • recept:: gehaktballetjes in tomatensaus
  • versjes: weet je wat de bomen zingen?
  • allerlei: slideshow eigen natuurfoto's
  • recept: Bulgaarse yoghurt met witloof en fruit
  • recepten: gratin van knolselder
  • recept: Capellini met scampi en champignons
  • Liedjes: Hinkel de pinkel
  • weerspreuken oktober: kakelkip
  • recept: sperziebonen met tomaten en aardappelen op zijn grieks
  • Liedjes: knaapje zag een roosje staan
  • puzzel: mussen uitgestorven? Nee, dat denk ik niet
  • allerlei: Jens aan zee
  • liedjes: twee emmertjes water halen..
  • recepten: Gevulde tomaat met Provençaalse geitenkaas
  • allerlei: Uitkerkse polders (eigen foto's)
  • gedichtje: Mama en de kleintjes...
  • recepten: Scampi in een pittige tomatensaus met pasta
  • filmpjes: mijn rode emmer...en heksensoep
  • recepten: marinade voor varkenshaasje
  • weerspreuken mei: zwaluwen
  • gedichten: mijn moederken
  • tienergedichten: Blijf nog even
  • recepten: Scampi met wokspirelli
  • recepten: Deze salade valt heel erg mee wat de smaak betreft.
  • versjes: appelsien
  • tienergedichten: Ben ik zwak?
  • Weerspreuken: april
  • Liedjes: De boer die zaait het graan...
  • Liedjes: onder moeders paraplu
  • recept: romige kipblokjes uit de wok..., met penne
  • recepten: opgevulde (paas)kip
  • recepten: gewone chocolademousse
  • allerlei: Jens werd 1 jaar
  • recepten: gegratineerd voorgerechtje met garnalen en appel
  • weerspreuken: februari/zingt de lijster...
  • recepten: spiegeleitje gevangen in toast
  • allerlei: jens bijna 1 jaar
  • Liedjes: Zeg kwezelke wilde gij dansen...
  • filmpjes: Schaterende Jens
  • recepten: gehaktschotel (ovenschotel)
  • liedjes: mijn moeder is een bakkerin...m.mm
  • recepten: kabeljauwhaas in bladerdeeg
  • liedjes: pannekoeken bakken...
  • recept: konijn langzaam gegaard in een tomaat- tuinkruidensoepje
  • recepten: gegratineerd gehaktbrood (ovenschotel)
  • Liedjes: Driekoningen
  • allerlei: Beste wensen
  • liedjes: kijk daar staat een witte man
  • recepten: witte chocolademousse
  • puzzel: boterham met choco
  • Liedjes: Vier weverkes
  • Werkwijze kalkoen vullen
  • gedichtje: schoolgangertje
  • Liedjes: roodborstje tikt ..
  • recepten: risotto van gehakt en groenten
  • gedicht: Jantje op stelten
  • recepten: voorgerechtje met paté en brie
  • allerlei: Sinterklaas was hier.. Jens
  • gedicht van Alice Nahon, mij altijd bijgebleven...
  • aftelrijmpje: Zakdoekje leggen..
  • Liedjes: Wel Anne-Marieke...
  • recepten: pasta met scampisaus
  • spelletjes: Background survival
  • recept: kipfilet in een kruidige champignonsaus
  • allerlei: Jens op de babybeurs, expo Gent
  • Liedjes: vlokjes... eentje voor de wintermaanden
  • Liedjes: Vriezeman
  • allerlei: de zaadjes van liefde...
  • allerlei: voor jou...
  • aftelrijmpjes: Uutje beschuutje...
  • aftelrijmpjes: in het straatje..
  • recepten: Varkensmignonette met zongedroogde tomaatjes
  • aftelrijmpjes: onder de piano
  • aftelrijmpjes: iene miene mutte
  • aftelrijmpjes: onder de toren
  • versjes:Tweebeen zit op driebeen....Ra, Ra, waarover gaat dit hier?
  • puzzels: knuffels
  • Liedjes: Ik zou zo graag een koeike kopen
  • Liedjes: Mieke hou je vast...
  • recepten: Gevulde paprika's in de microgolf
  • recepten: pikant hutsepotje met wokgroenten en hamblokjes
  • Liedjes: Ju'tje peerdeke..
  • liedjes: In het bos daar staat een huisje...
  • Liedjes: Daar vaart een man op zee
  • liedjes: Liedje van mijn moeder
  • Proficiat!
  • liedjes: heel apart liedje van mijn moeder
    Foto
    LiLi 's Blog... met Recepten, Filmpjes, Spelletjes en Puzzels, Kinderliedjes, Luistersprookjes...
    Voor mijn kinderen, kleinkinderen, en ...
       

    Wegwijzer:

    - Via de onderstaande buttons kan je kiezen uit een onderwerp naar keuze.
    - Achtergrondmuziek kiezen (of uitzetten) is mogelijk via de muziekspeler in de rechterzijkolom.
    - Kinderliedjes of versjes kunnen (meestal) via de bijhorende muziekspeler worden beluisterd .




    18-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sprookje: De elfjes en de schoenmaker
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

      Sprookjes voor knusse, gezellige (herfst- en winter) dagen




    De elfjes en de schoenmaker 
    uit de Lekturama serie jaren 80'



    Wil je dit sprookje beluisteren klik op de "play" toets


    Categorie:luistersprookjes
    06-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.allerlei: Wie was Sint Nicolaas

    Het leven van Sint Nicolaas


     


    Categorie:allerlei
    05-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recepten: kipfilet met romige bieslooksaus (ovenschotel)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

      Kipfilet in een romige bieslooksaus 





      

     Ingrediënten: 

    -         500 gr kipfilet (3 filets, ong. 160-170 gr ‘t stuk)  
    -         zout en peper (of kipkruiden)
    -         30 gr. bakboter 
          (5gr voor het bruinen, beetje voor de ingeboterde schotel, ong. 20 gr voor saus)
    -         20 gram vloeiende bloem
    -         100 ml lichte room 5 % vg
    -         150 ml kippebouillon  (of 150 ml water + 1/5 van kipbouillonblokje)
    -    
     3 afgestreken eetl fijngesneden bieslook
    -     50 gr geraspte Emmentaler light      

    Bereiding:

     

    Oven voorverwarmen op 200 C. Kipfilets met zout en peper (of met kipkruiden) bestrooien, ze even laten bruinen in een anti-kleef-pan en dan naast elkaar in een ingeboterde ovenschaal leggen.

    In dezelfde braadpan de vetstof smelten, bloem erdoor roeren, bouillon er beetje bij beetje  bijschenken en al roerende aan de kook brengen, dan room erbij voegen. Saus terug even laten doorkoken. Bieslook erdoor roeren. Met zout en peper op smaak brengen. Saus over de kip schenken en er gemalen kaas over strooien. Kip in het midden van de oven (180°) in ca 30 minuten gaarbakken.

    De schotel de eerste 15’ afdekken met alu-folie (te droog worden vermijden), de laatste 15 minuten onafgedekt laten om te kleuren.

     

    Bevindingen:


    Aangenaam met een tomatensalade en een goed gepeperde puree. 
    Kan opgediend worden met kroketten of gekookte aardappeltjes.
    Tomatensalade: tomatenschijfjes of -blokjes van vb. 2 tomaten, met een vinaigrette van: 2 kl olijfolie, 1 à 2 kl azijn (naar smaak), peper en zout, en wat fijngesnipperde ui.


    Categorie:recepten
    02-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sprookjes: De legpuzzel van Joke
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     Sprookjes voor knusse, gezellige (herfst- en winter) dagen






    De legpuzzel van joke 
    uit de Lekturama serie jaren 80'



    Wil je dit sprookje beluisteren klik op de "play" toets


    Categorie:luistersprookjes
    30-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.allerlei:Jens, 1 jaar en 9 maand
     


    Categorie:allerlei
    29-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept: aardappeltaart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Aardappeltaart, gratin 
    (wordt daags voordien klaargemaakt en de dag zelf in de oven opgewarmd)






    Aantal personen: 6


    Ingrediënten:

    -  1 kg geschilde aardappelen (vastkokende)
    -  2 eieren
    -  100 ml halfvolle melk
    -  200 ml room (mag light room zijn, maar dan gebruik je 100 ml volle melk)
    -  1 teentje knoflook
    -  nootmuskaat
    -  peper en zout
    -  80 gr gemalen kaas

    Bereiding:

    Oven voorverwarmen op 175° C
    Een ruime, ronde ovenschotel bekleden met bakpapier. (maakt het gemakkelijker om de gratin later te ontvormen)

    De eieren loskloppen met slagroom, melk, een uitgeperst teentje knoflook,  peper, zout en nootmuskaat naar eigen smaak. (mag goed gekruid zijn, vooral genoeg zout gebruiken want tijdens het bakken trekt het zout voor een groot deel in de aardappelen)
    De aardappelen in zeer dunne schijfjes snijden (met de keukenrobot gaat dat het snelst) en ze doorheen het room-eiermengsel scheppen.
    Alles overbrengen in de ovenschotel en goed aandrukken.
    Geraspte kaas erover strooien en 50 minuten laten garen in de oven.
    Na 50' de aardappeltaart uit de oven halen en laten afkoelen in de schotel.

    Na afkoeling, de taart ontvormen en in  "taartpunten" verdelen.
    De taartpunten in een platte ovenvaste schaal leggen. (vb: deksel van een grote ronde pyrexschotel)
    De aardappeltaart afgedekt bewaren in de koelkast tot net voor het gebruik.  

    Aardappeltaart opwarmen:

    Verwarm de oven voor op 175° C.
    Laat de aardappeltaart in 15-20 minuten terug warm worden.



    Categorie:recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sprookjes: De drie biggetjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Sprookjes voor knusse, gezellige (herfst- en winter) dagen




    De 3 biggetjes
     
    uit de Lekturama serie jaren 80'



    Wil je dit sprookje beluisteren klik op de "play" toets


    Categorie:luistersprookjes
    22-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recepten: kip in een overheerlijke pikante saus, met rijst (ovenschotel)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen  Kip in een overheerlijk pikante saus... 
       



    Aantal personen:  2 à 3
    Aantal minuten:  60

    Ingrediënten:

    -   1 braadkip van ongeveer 1 kg
    -   250 gr champignons
    -   1 ajuin
    -   2 teentjes knoflook
    -   1 eetlepel tomatenpuree
    -   1/2 kippenbouillonblokje
    -   1 mespunt saliepoeder 
    -   1 mespunt gedroogde rozemarijn
    -   1 eetlepel sterke paprika in poedervorm
    -   1 koffielepel zout
    -    peper
    -   50 gr boter
    -   50 gr bloem
    -   250 ml water
    -   50 cl porto (5 EL)
    -   80 cl witte wijn (8 EL)

    Bereiding:

    -  Snij de champignons in plakjes, snipper de ui en de knoflook fijn ( haal het hartje uit de
        lookteentjes)

    -   Verdeel de braadkip in 4 stukken  en droog deze goed af. (2x borst + vleugel en 2x bouten +
         onderste deel)
         Doe de bloem, de sterke paprika, de peper en het zout samen in een ruime kom met goed  
         afsluitend deksel. ( je kan ook een stevige plastiek zak gebruiken die je afklemt met een clip).

    -   Breng de stukken kip in de kom met bloem, sluit goed af en draai ermee rond in alle richtingen
        (tot alle stukken kip goed bestoven zijn met de gekruide bloem)
    -  Haal nu de kip uit de kom.  Zet de resterende bloem even opzij.

    -   Verhit  40 gr boter in een pan en bak daarin de kipdelen goed bruin en krokant. 
         Vet een ovenschotel in met boter en leg de gebruinde kipdelen  in de ovenschotel.

    -    Doe de resterende boter bij het aanbaksel in de pan en bak daarin gedurende een 5-tal minuten
         de champignons samen met ui en knoflook. 
    -   Voeg 250 ml lauw water, tomatenpuree, 1/2 kippenbouillonblokje, rozemarijn en salie toe en
         breng zachtjes aan de kook.

    -   Maak van de wijn, de porto en de overgebleven bloem een glad papje. 
        De saus al roerend met dit papje binden.

    -   De saus over de kip verdelen en de ovenschotel goed afdekken met aluminiumfolie. 
    -   Zet 45 minuten in de oven op 180°C.

    -   Dien op met gekookte rijst.


    Variatie: 

    Haal de champignons en de tomatenpuree uit het recept.


    Categorie:recepten
    17-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.allerlei: sudoku



    Categorie:spelletjes en puzzels
    15-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recepten: cannelloni, met hartige gehaktvulling
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Cannelloni, met hartige gehaktvulling







    Ingrediënten voor 20 rolletjes (= 5 cannelloni/pp)

    Voor de pastarolletjes:
    -  1 doos cannelloni (vb. Agnesi cannelloni n.85, Delhaize)
    -  1 EL solo vloeibaar
    -  2 kleine uien
    -  1 gele of oranje paprika
    -  350 gr gemengd gehakt
    -  400 gr gepelde tomaten in stukjes
    -  1 klein blikje tomatenpuree (70 gr)
    -  1 blokje Knorr kruidenbouquet provencale (tijm, marjolein, rozemarijn)
    -  1 mespunt gedroogde oregano
    -  1 mespunt gedroogde basilicum
    -  peper uit de molen
    -  zout

    Voor de bechamelsaus:
    -  50 gr boter
    -  50 gr bloem
    -  750 ml halfvolle melk
    -  peper en zout naar smaak

    Voor de afwerking:
    -  100 gr gemalen light kaas


    Bereiding:

    Oven voorverwarmen op 180 graden.

    Snij de ui en de paprika in kleine stukjes en bak ze aan in solo vloeibaar gedurende een 5 tal minuten.
    Voeg het gehakt toe en laat alles samen verder bakken.  ( Maak het gehakt voordurend los met een vork of pureestamper)
    Voeg tomatenstukjes, kruidenblokje, tomatenpuree, oregano en basilicum toe. Bijkruiden met peper en zout naar smaak.
    Laat alles nog een vijftal minuten sudderen en draai het vuur dan uit.

    Terwijl het gehaktmengsel afkoelt maak je de bechamelsaus.

    Neem de cannelloni en vul ze op met het gehakt mengsel. (een spuitzak met brede mond of een trechter maakt dit werkje gemakkelijker)
    Leg de gevulde cannelloni naast elkaar in een grote ovenschaal. (of gebruik vier individuele ovenschaaltjes)
    Overgiet met bechamelsaus en bestrooi met gemalen kaas.

    Zet in de oven gedurende 25-30 minuten op 180°- 175 C.

    Dit gerecht kan je de dag voordien klaarmaken om s'anderendaags te serveren.  Zet het dan zolang in de koelkast.


    Categorie:recepten
    12-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recepten: stoofpotje van rundsvlees (ovenschotel)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Stoofpotje van rundsvlees (uit de oven)






    Aantal personen:  5 à 6
    Aantal minuuten:  120


    Ingrediënten:

    -  1kg mager rundsstoofvlees
    -  3 grote uien (of 4 kleinere)
    -  1 eetlepel solo vloeibaar (15 gr)
    -  25 gr bloem 
    -  700 ml lauwwarm water
    -  1,5  rundsbouillonblokje, vetarm
    -  1 kruidenblokje Knorr provençale (tijm, marjolein, rozemarijn)
    -  1 klein blikje tomatenpuree
    -  2 koffielepels azijn
    -  25 gr paneermeel
    -  peper en zout


    Bereiding:

    Oven voorverwarmen op 180 ° C.

    In een grote diepe pan en op een hoog vuur de grofgesnipperde ui glazig fruiten gedurende 5 minuten.  Het stoofvlees daaraan toevoegen en  nog 5 minuten meebakken op een hoog vuur.  Strooi er daarna de bloem over en meng deze goed onder het vlees.  Laat enkele minuutjes intrekken op een zacht vuurtje.  Roer af en toe.

    Neem 700 ml water en los daarin op: 1,5 rundsbouillonblokje, het kruidenblokje en de tomatenpuree.  Giet deze oplossing over het stoofvlees en kruid bij met peper en zout.
    Zet een deksel op de pan en laat een 20-tal minuutjes sudderen op een laag vuur.

    Breng het rundsvlees over in een grote diepe pyrexschotel.  Roer er 2 koffielepels azijn onder.  Bestrooi met paneermeel en zet gedurende 50 minuten in de oven (35 minuten afgedekt laten garen, de stoofschotel even uit de oven halen en omroeren, dan nog 15 minuten terugzetten zonder deksel.)  

    Draai daarna de oven uit, roer eventueel de aanbaksels los van de bodem en dek terug af.  Laat nog 45 à 60 minuten nagaren in de uitgedraaide, nog warme oven vooraleer op te dienen (met gekookte aardappeltjes of kroketten)

    OF:... 
    Serveer 's anderendaags na opwarming in de oven.




    Categorie:recepten
    01-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.allerlei: voor jou
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor jou...


    Twinkelende ogen en 
    blozende wangen.
    Een roos zo mooi, 
    door niets te vervangen
    Een ziel wijs en oud,
    ...een moeder van goud.   



    © uit: Lili's versjes


    Categorie:allerlei
    28-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.versjes: Heksjes dansen rond hun ketel,
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

      Heksje, heksje klein maar fijn...






    Heksje, heksje, klein maar fijn.
    Wat is het toch leuk om een heks te zijn.
    Keteltje, keteltje rond en groot.
    We dansen samen in de goot!
    Pompoen, pompoen, wat moet ik met je doen?
    Zal ik een soepje van je maken of...
    geef ik je een dikke zoen.


    Categorie:gedichten/versjes
    25-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recepten: Stoverij uit den oven
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Stoverij uit den oven  
    (de dag voordien of  's ochtends klaar te maken, om 's anderendaags of 's avonds te serveren)







    Ingrediënten:


    -  1 kg mager rundsstoofvlees
    -  3 grote uien (of 4 kleinere)
    -  1 eetlepel solo vloeibaar 
    -  25 gr bloem 
    -  700 ml lauw tot warm water
    -  1 rundsbouillonblokje, vetarm
    -  1 kruidenblokje Knorr provençale (tijm, marjolein, rozemarijn)
    -  2 koffielepels azijn
    -  2 eetlepels paneermeel
    -  1 sneetje peperkoek (vb. Vondelmolen, zonder parelsuiker)
    -  peper


    Bereiding:


    In een grote diepe pan en op een hoog vuur de grofgesnipperde ui glazig fruiten.
    De gestoofde ui uit de pan halen en in dezelfde pan het stoofvlees goed laten bruinen.  
    Voeg daarna de uien terug bij het vlees, strooi er bloem over en meng deze goed onder het vlees. 
    Laat enkele minuutjes intrekken op een zacht vuurtje.  Roer af en toe.

    Neem 700 ml warm water en los daarin op: het rundsbouillonblokje en het kruidenblokje. 
    Giet dit mengsel over het stoofvlees en kruid ev. bij met peper.
    Zet het vuur hoog tot het kookpunt bereikt is en draai daarna het vuur zeer laag. 
    Zet een deksel op de pan en laat nog een 20-tal minuutjes sudderen.
    De oven ondertussen voorverwarmen op 180 ° C.

    Schep het rundsvlees (en de saus) daarna in een grote diepe pyrexschotel.  
    Roer er 2 koffielepels azijn onder. 
    Bestrooi met paneermeel en zet gedurende 30 minuten, afgedekt, in de oven op 180°C.
    Na 30 minuten de schotel uit de oven halen, de peperkoek erin verbrokkelen en alles eens goed van de bodem losmaken.  Daarna terug 30' , nu onafgedekt, in de oven van 180°C zetten.  (Na 15' best nog eens omroeren.)  

    Haal de schotel (na totaal 60 minuten) uit de oven, roer alles nog eens goed door elkaar en dek af.  Zet terug in de uitgedraaide, nog warme oven en laat de stoofschotel daarin helemaal afkoelen.

    Serveer 's anderendaags, na 15 minuten opwarming in een oven van 180° C.




    Categorie:recepten
    21-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tienergedichten: voor één moment...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor één moment...



    Voor één moment
    liet ik de teugels vieren.
    Voor één moment
    gaf ik je mijn vertrouwen.

    Voor een leven lang
    zal dat mijn leven verzieren.
    Voor een leven lang
    zal mij dat berouwen

    © Alin


    Afbeelding: Madonna, Edward Munch



    Categorie:gedichten/versjes
    19-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.versjes: Eén brak zijn been
    Klik op de afbeelding om de link te volgen 1     Eén brak zijn been
    2     Twee-e moest hem leen  
    3     Dreie kakt op de kaseie
    4     Viere zit op de deuvepiere 
    5     Veuve pakt een deuve
    6     Zesse gaat naar de messe
    7     Zeven gaat er neven
    8     Achte stond te wachte
    9     Negen komt hem tegen
    10   Tiene ed 't geziene

    Categorie:gedichten/versjes
    10-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.allerlei: Roodkapje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Sprookjes voor herfst- of winteravonden,



    Roodkapje  (animatiefilmpje)


     .
    Bron van dit filmpje: http://www.digitips.be/digitips/12ta-Luisterverhalen.html

    Hou je van Griezelen?

    Kijk dan ook eens naar het winnende filmpje "Beste Animatie" Knock Out Shorts 2007:  van Stijn Van Elst uit Wilrijk.

    (link best niet openen in het bijzijn van kleinere kindjes)

    Wie is er bang voor de boze wolf? 

    Categorie:filmpjes
    29-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept:: dikke soep van verse tomaten en vermicelli
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     Soep van verse tomaten, met vermicelli 
      (kan ook gemixt worden en verrijkt met wat room, zie bijlage)








    Ingrediënten

    -  1 kg verse vleestomaten
    -  1 grote rode ui
    -  mespuntje marjolein
    -  mespuntje oregano
    -  mespuntje foeliepoeder
    -  2 kruidnagels
    -  takje tijm
    -  blaadje laurier
    -  beetje Italiaanse kruiden uit de molen.
    -  scheutje worchestershiresaus
    -  30 gr vermicelli
    -  1 liter water
    -  2 groentenbouillonblokjes
    -  1/2 rundsbouilonblokje
    -  beetje peper en zout
    -  (ev: restjes kip of gehaktballetjes)
    -  fijngesneden peterselie en gehakte bieslook


    Bereiding

    De ui in grove stukken snijden.
    De tomaten kruisgewijs insnijden, even in kokend water onderdompelen, ontvellen en in grote stukken snijden.
    Ui glazig laten worden in wat boter. Daarna de stukken tomaat toevoegen en even laten meestoven.
    Water, bouillonblokjes en vermicelli toevoegen.
    Kruiden met oregano, marjolein, blaadje laurier, takje tijm, Italiaanse kruiden, scheutje worchestershire saus, beetje foelipoeder, 2 kruidnagels en wat peper.
    De soep 30-40 minutjes laten koken. 
    Na 5 minuten koken goed dooreenroeren met een garde.
    Na 15 minuten nog eens goed dooreenroeren (om de stukken tomaat wat kleiner te maken).
    Eventueel restjes kip of gehaktballetjes toevoegen.
    Indien gewenst bijkruiden met zout, peper en Italiaanse kruiden.

    Net voor het opdienen wat verse peterselie en bieslook over het bord soep strooien.

    ! Laurierblad,  takje tijm en kruidnagels uit de soep verwijderen alvorens op te dienen.


    Gemixte versie van deze soep:

    Heb je liever een fijngemaakte soep, dan kan je deze soep mixen met een staafmixer.  
    In dit geval haal je eveneens tijm, laurier en kruidnagel uit de soep voordat je mixt.
    Je krijgt hier meteen een gebonden soep, door de vermicelli.
    Roer er wat room doorheen en geef extra kleur en smaak met gehakte peterselie en bieslook.

    Bijlagen:
    gemixte tomatensoep.jpg (57 KB)   


    Categorie:recepten
    25-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tienergedichten: Ik mis je!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik mis je!


    Volle maan...
    de wind waait
    mijn hart 
                         overhoop.
                Het stroomt
              als de regen
           naar beneden.
                 Waar het
                         in de stilte
                              van de nacht
                                 geduldig 
                              op je
                               wacht.
     
                             © van Ilseke


    Categorie:gedichten/versjes
    21-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.puzzels: kikker
    Sluit na afloop de puzzel door te klikken op het oranje vakje met wit kruisje, rechtsbovenaan het puzzelvenster

    Categorie:spelletjes en puzzels

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    getand
    blog.seniorennet.be/getand
    Blog als favoriet !

    Foto

     

     studio Brussel


     radio 2


    Foto


    Foto

    Berichtje achterlaten?


    Foto

    mij een mail sturen?


    Foto

    Wijze Uitspraken en Humor


    Foto

     


    Geluk is de kunst
     een boeket te maken
    met de bloemen
    waar je bij kunt.




    Foto



    Prof. :

    "Geef  mij eens
    een voorbeeld van
    tijdsbesparing!"

    Student:
    "Liefde op
    het eerste
    gezicht!"




    Foto


    Die 't kakelen
    niet kan verdragen
    en moet
    achter geen eieren vragen.

    Guido Gezelle





    Foto



    Toen was ik gelukkig.
    Daar was ik gelukkig.
    Dan was ik gelukkig.
    Ginds zou ik gelukkig zijn.
    Waarom nooit eens
    hier en nu?

    Pol Vanhaverbeke




    Foto

     
    Juf.:

    " Hoe vaak wisselt
    het menselijk gebit?

    Leerling:

    Twee keer!
    Na het melkgebit
    komt
    het blijvend gebit.
    En daarna
     volgt
     het kunstgebit!





    Foto


    Oktober

    Ik was de achtste,
    als meert de eerste was.
    En dus kwam toen mijn naem
    October van pas:
    Ik kom met regen
    en groot gedruis van winden.
    Pas op uw dijk en dak,
    eer ik het kom verslinden.




    Foto


    Wie het kleine
     niet eert,
    is het grote
     niet weerd!




    Foto



    Wat baten kaars
     en bril,
    als den uil
     niet zien
     'n wil.



    Foto


    Geen liefde
     zonder tranen,
    ...
    tranen van
     verdriet of...
    parels
     van geluk.



    Foto



    Ontdek
    eerst jezelf,
     ...en dan de
    wereld.




    Foto

     


    Wie weet
    wat een parasiet is?

    Ik juf,
    Dat is zo'n ding
    waarmee ze uit
    een  vliegtuig
     springen!




    GOE GEZELSCHAP
    KORT DEN WEG

    Guido Gezelle




    Foto


    Gevangenisdirecteur
    aan terdoodveroordeelde:


    "Wat wenst u
    voor uw laatste
    maaltijd?"

    Terdoodveroordeelde:

    Ree met
    een fles wijn
    uit het jaar
    2040



    Foto



    Menig wijs woord
    wordt schertsend
    uitgesproken

    Dat is nog niet
     te vergelijken met
    het aantal dwaasheden
    dat in alle ernst
    wordt gezegd.




    Foto


    Echtelijke ruzie

    Vrouw

    Ik zou
    op je graf
    kunnen dansen,
    zo erg haat ik je!

    Man

    Dan wil ik
    in zee begraven
    worden.




    Foto


    Een nul
    kan bestaande
    problemen
    vertien-
    voudigen.




    Foto


    Wie niet tevreden is
     met wat hij heeft,
    zal ook niet
    tevreden zijn
    met wat hij krijgt. 

    Socrates




    Foto



    Het voordeel
    van verstand is
    dat men
    zich dom kan houden;
    het omgekeerde
    is moeilijker.

    Tucholsky






    Foto


    Gezond verstand
     en
    gevoel voor humor
     zijn hetzelfde,
    maar in
    verschillend tempo.

    Gevoel voor humor
     is gewoon
     gezond verstand
     dat danst.



    Foto


    De meeste mensen
     worden
    als 'origineel'
    geboren
    en sterven
    als
     'kopie'.




    Foto


    Wie iets wil doen,
     vindt een middel.

    Wie niets wil doen,
    een excuus.




    Foto


    - Ik heb m'n hele vermogen
    in een
    petroleumbron
    gestopt
    en ik ben daarvoor
    tot 5 jaar gevangenisstraf
    veroordeeld.

    - Hoe is dat mogelijk?

    - Mijn hele bezit
     bestond toen uit
    één brandende
    lucifer.






    Foto


    In het restaurant


    KLANT:

    Kelner, wilt u
    het venster even sluiten?

    KELNER:

    Tocht het, meneer?

    KLANT:

    Ja, mijn biefstuk is
    al drie keer
     van mijn bord gewaaid.





    Foto

    MEESTER:

    Weet iemand
    waar Napoleon
    gestorven is?

    JANTJE ROEPT:
    (heeft stiekem in zijn
     geschiedenisboek gekeken)

    Op pagina 88, meester!







    Foto

    Op een volle buik
    staat meestal
    een vrolijk hoofd


    Guido Gezelle





    Foto


    Een kring
    om de zon
    geeft water
    in de ton




    Foto

    Als er geen water
    meer is,
    kent men de waarde
     van de put




    Foto

    Wie in de
    wijngaard werkt,
    kan van
    de druiven eten




    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Vindictus Mouse Pointer
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!