Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
De ui, de aardappelen, de selderij en de prei schoonmaken.
Een derde van de ui zeer fijn snipperen en apart houden.
De rest van de groenten grof hakken en aanstoven in de helft van de boter.
Een beetje water toevoegen en nog enkele minuten laten sudderen.
Kruiden en de rest van het water toevoegen.
Het geheel onder deksel aan de kook brengen, het vuur matigen en zachtjes laten gaar worden. De soep door een roerzeef halen en opnieuw enkele minuten laten koken.
Ondertussen de apart gehouden fijngesnipperde ui in de rest van de boter bruinen en vervolgens bij de soep voegen.
In elk soepbord een met kaas bestrooide beschuit leggen.
De koteletten goudbruin bakken in de hete boter en kruiden met peper en zout.
Uit de pan nemen en warm houden.
Het overtollige vet afgieten en in het resterende braadvocht de gehakte sjalotten en knoflook fruiten met het in reepjes gesneden rookspek.
De ongeschilde peren in partjes snijden en aan het spek toevoegen.
Bestuiven met gezeefde bloem, even roeren en overgieten met kalfsfond en calvados.
De koteletten terug in de pan leggen en onder deksel nog 5 minuten laten stoven.
Het vlees met de saus op warme borden scheppen en bestrooien met gehakte peterselie.
Wortelcake
Ingrediënten voor 4 personen
4 wortelen 75 g amandelpoeder 75 g hazelnoten (gemalen) 50 g walnoten (gemalen) 7 eieren 300 g suiker zout kaneelpoeder 50 g paneermeel 50 g bloem (tarwebloem) 7 g bakpoeder 10 g boter (bakboter) 20 g poedersuiker 50 g amandelschilfers
De eierdooiers mooi schuimig kloppen met de helft van de suiker, een snuifje zout en een mespuntje kaneelpoeder.
De gemalen noten (amandelnoten, walnoten en hazelnoten) mengen met evenveel geraspte wortelen, het paneermeel, het bakpoeder en de gezeefde bloem.
Alles door de eierdooiers roeren.
De eiwitten tot sneeuw kloppen met de rest van de suiker en zorgvuldig door het deeg spatelen.
In een beboterde springvorm overscheppen en gedurende 45 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Uit de oven nemen, volledig laten afkoelen en de vorm verwijderen.
Een dagje laten opstijven in de koelkast alvorens aan te snijden.
Bestuiven met poedersuiker en garneren met geroosterde amandelschilfers.
Tip: in plaats van de taart te bestuiven, kan ze ook worden gegarneerd met suikerglazuur. Hiervoor moet 200 gram bloemsuiker in een warmwaterbad worden gemengd met 2 eetlepels citroensap en 2 eetlepels kirsch.
Wij hebben bezoek gehad deze namuddag van mama Christa haar zuster Marleen en schoonbroer Mario. Het ging over de voorbereiding van de plechtige communnie van Dennis. Hij doet die samen met Kimberly, de jongste dochter van Marleen & Mario. Wat daar allemaal bij komt kijken zeg. Ik heb ondertussen mijn douche gehad en daarna heeft Marleen mij heerlijk geknuffeld. Zo meteen gaan wij weer eten en daarna weer lekker spelen. Ik kom vanavond weer terug.
Een koppel op weg huiswaarts na een vermoeiende vakantie besluit om wat uit te rusten in een hotelletje langs de weg.
Ze vragen de receptionist om hen over vier uur weer te wekken.
Bij het vertrek krijgen ze een rekening gepresenteerd van 350 euro. De man ontsteekt in woede.
De receptionist en de manager vertellen dat dit de standaardtarieven zijn.
Het hotel beschikt over een riante sauna met massage, een zwembad met jacuzzi, allemaal ter beschikking van de geëerde gasten.
Elke avond een optreden van de beste artiesten uit Parijs, Londen en Amsterdam.
De man zegt dat ze daar geen gebruik van hebben gemaakt.
De manager blijft echter bij zijn verhaal:"Het is hier, dus u had er kunnen gebruik van maken". De man schrijft morrend een check uit en overhandigt die aan de manager.
Daarop roept deze verbaasd uit:'! Maar mijnheer, dit is een check voor slechts 100 euro!!' Klopt', zegt de man, 'Ik heb u 250 euro in rekening gebracht voor het slapen met mijn vrouw'.
Maar dat heb ik niet gedaan', roept de manager verontwaardigd.
Tja', antwoordt de man, 'Ze was hier, dus u had er kunnen gebruik van maken".
Het is hier echt aangenaam nu. Dennis is bezig met zijn Gameboy, mama Christa rust even uit en papa Ronny zit natuurlijk weer aan de pc. Ik zie het nog gebeuren dat hij daar vastgroeid.
Het witloof schoonmaken, de bittere kern eruit snijden en de stronkjes wassen.
De boter smelten in een braadpan, de stronkjes witloof naast elkaar op de panbodem schikken en even aanbakken.
Het witbier erop gieten, kruiden met peper en zout en op smaak brengen met vleesextract.
Het deksel op de pan zetten en 20 minuten zachtjes laten smoren.
Het vel van de eendenborstfilets enkele keren insnijden tot op het vlees en aan de velkant aanbakken in een pan met antikleeflaag.
Kruiden met peper en zout, in een ovenschaal leggen en 20 minuten laten bakken in de oven. Het meeste eendenvet weggieten en het vlees flamberen met cognac.
Het fijngehakt sjalotje erdoor roeren en blussen met het kookvocht van het witloof. Eendenborst en witloof warm houden in de witloofpan en de saus tot op een derde inkoken.
Opdienen met gekookte aardappelen en bestrooien met gehakte peterselie.
Chocoladesabayon met vanille-ijs en krokante chocolade
Ingrediënten voor 4 personen
80 g suiker 1 eierdooier 1 ei 125 g chocolade (puur) 2.5 dl slagroom 200 g chocolade (puur)
Meng de eierdooier met het ei en de suiker.
Maak een bain-marie (pan water op het vuur met daarin een kom) en klop het mengsel schuimig.
Smelt de chocolade, sla de slagroom lobbig en meng ze met het eimengsel.
Verdeel over vier schaaltjes en laat opstijven in de koelkast.
Leg een ijzeren staaf in de vriezer tot deze ijskoud is.
Smelt de rest van de chocolade.
Houd de ijzeren staaf boven het aanrecht vast en giet de gesmolten chocolade in dunne straaltjes heen en weer over de staaf.
De kou van het ijzer laat de chocolade vrijwel onmiddellijk stollen.
Schuif de zo ontstane krullen met een mes voorzichtig van de staaf.
Serveer de chocoladesabayon met vanille-ijs en garneer met de chocoladekrullen.
Hier zijn de langslapers weer. Dennis is enkele boodschappen gaan doen. Zo kunnen we straks weer genieten van heerlijke belegde broodjes. Ik wens iedereen een aangename zondag toe.
Ik wens aan iedereen een goeieavond en als u aan tafel zit smakelijk eten. Voor Dennis was het balen deze namiddag. Zijn vriendje kon niet komen om te spelen. Hij heeft dan maar meegeholpen om mijn kooi weer eens een poetsbeurt te geven. Straks gaat men hier ook aan tafel en kunnen ze hier genieten van een heerlijke pizza. Voor mij word het weer lekker lang spelen vanavond. Ik kom straks nog eens terug.
sesamolie 10 stukjes suikerriet (vers) van ca. 7 cm 250 g ijsbergsla 10 blaadjes basilicum 10 takjes koriander 10 blaadjes munt 500 g garnalen (rauw) 100 g gehakt (varkensgehakt) 1 theelepel zout peper (zwarte peper) 1 eiwit 2 eetlepels uien (fijngehakt) 2 eetlepels knoflook (fijngehakt) 0.5 eetlepel gember (geraspt) 1 theelepel maïzena 2 theelepels suiker 0.5 eetlepel vissaus
Deze heerlijke hapjes zijn in Vietnam bekend als 'chao tom'.
Ze kunnen tevoren worden gemaakt en worden op het laatste moment geroosterd.
Het is een ideaal en erg origineel voorgerecht.
De suikerrietstengels kunnen worden vervangen door dikke bamboestokjes en worden voor gebruik 15 minuten in koud water geweekt.
Hak de garnalen met een keukenbijltje of een scherp mes grof en hak ze daarna tot een pasta. Schep in een kom en meng de overige ingrediënten voor de garnalenpasta erdoor: het varkensgehakt, het zout, een snuifje versgemalen zwarte peper, het eiwit, de fijngehakte bosui, de knoflook, de versgeraspte gemberwortel, de maïzena, de suiker en de vissaus.
Voeg wat extra maïzena toe als het mengsel te vochtig mocht zijn.
Dit kan ook in de foodprocessor gebeuren.
Tot zover kan het recept een aantal uren tevoren worden voorbereid, maar dan moet de pasta met plastic folie worden afgedekt en tot verder gebruik in de koelkast worden bewaard.
Bestrijk de handen licht met sesamolie.
Neem circa 2 eetlepels van het garnalenmengsel en vorm dit rond een stukje suikerriet zodat er aan de boven- en onderkant circa 1 cm vrij blijft.
Herhaal deze procedure met de resterende garnalenpasta en stukken suikerriet.
Er moeten ongeveer 10 porties zijn.
Zet de stoompan klaar of zet een rekje in een wok of een grote pan en giet een laagje water van 5 cm wate erin.
Breng het water op hoog vuur aan de kook.
Leg de garnalenhapjes op een hittebestendige schaal en zet die in de stoompan of op het rekje. Draai het vuur laag en zet een deksel op de wok of de pan.
Laat 3 minuten zachtjes stomen.
De spiesjes kunnen tot hier worden voorbereid.
Steek voor de spiesjes worden geserveerd de barbecue aan of verhit de grilpan of de ovengrill voor.
Rooster de garnalenspiesjes als de houtskool met een wit aslaagje is bedekt of als de grillpan of de grill heel heet zijn circa 3 minuten per kant.
Leg de spiesjes op een voorverwarmde schaal en serveer ze meteen.
Verwijder om ze te eten de garnalenpasta van de rietspiesjes, rol met een paar plukjes kruiden in een slablad en dip de pakketjes in een dipsaus.
Wie wil kan uiteraard ook op het suikerriet kauwen.
Zeeduivel met oesterzwammen en pastinaak
Ingrediënten voor 4 personen
800 g zeeduivelfilet 250 g oesterzwammen 1 bakje tuinkers 1.5 dl room 1 dl wijn (wit/droog) 100 g boter (bakboter) 1 pastinaak 2 eetlepels dragon (fijngehakt) nootmuskaat peper zout
Een magnetronschaal instrijken met boter, de bodem licht bestrooien met peper en zout.
De zeeduivelfilets erin leggen met de dunne zijde naar het midden van de schaal, op smaak brengen met peper en zout, afdekken en vijf minuten laten garen bij 850W.
Het stoofvocht afgieten en opvangen.
De oesterzwammen schoonborstelen, in reepjes snijden en rondom de zeeduivelfilets leggen. Enkele boterklontjes errond schikken en opnieuw kruiden met peper en zout.
Het geheel bevochtigen met de wijn en tweederde van de room.
Afdekken en nogmaals vijf minuten laten garen bij 850 W.
Uit de magnetron halen en nog twee minuten laten nagaren.
De zeeduivelfilets uithalen en warm houden.
Het stoofvocht bij de oesterzwammensaus gieten, even inkoken, eventueel binden en de saus afwerken met gehakte dragon.
De pastinaak schillen en in dunne schijfjes snijden.
Op smaak brengen met wat nootmuskaat, peper en zout.
In een lage magnetronschaal schikken en bevochtigen met de resterende room en wat gesmolten boter.
Afdekken en vijf minuten in de magnetron verhitten bij 850 W.
Een bedje van pastinaakschijfjes op warme borden schikken, de zeeduivelfilet erop leggen, napperen met saus en garneren met tuinkers.
Broodpudding
Ingrediënten voor 4 personen
5 eieren 12 sneetjes wit brood 2 dl melk (halfvol) 200 g suiker 60 g rozijntjes kaneelpoeder 1 eiwit 150 g suiker
De suiker losroeren in de warme melk.
De korsten van het oud brood snijden en daarover de zoete melk gieten.
Een half uurtje laten rusten.
De eieren klutsen en er de gespoelde rozijnen en wat kaneelpoeder bijvoegen.
Dit mengsel door het broodpapje roeren.
De oven voorverwarmen op 200 graden.
Een bakvorm insmeren met zachte boter.
Hierin het broodmengsel gieten en 50 minuten laten bakken.
De broodpudding storten op een rooster en laten afkoelen.
Glazuur maken met het stevig opgeklopte eiwit en de fijne suiker.
Over de broodpudding uitstrijken om te laten opstijven.
Tip: deze broodpudding is ook zeer lekker wanneer in het broodpapje gehakte nootjes of enkele lepels aardbeienconfituur worden geroerd.
Ook eiergelei (of lemon curd) gaan goed samen met dit gerecht.