Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 20 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
Paulie vertelt
Over ons gezin Iedere dag is de moeite waard
22-11-2005
Menu van de dag
Romige erwtensalade
Ingrediënten voor 4 personen
1 krop sla 200 g erwtjes 100 g maïs (in blik) 250 g champignons 2 eieren 2 cl olijfolie (extra vierge) kruidenzout 2 eetlepels mayonaise 1 eetlepel citroensap 15 eetlepels yoghurt (vol) 4 sprietjes bieslook 1 avocado
Laat de maïs uitlekken. Was de sla. Kook of stoom de erwtjes gaar en laat ze afkoelen. Kook de eieren hard (9 minuten). Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes.
Verhit de olijfolie. Bak de champignons ongeveer 4 minuten op een vrij hoog vuur. Bestrooi ze met kruidenzout. Laat ze afkoelen.
Maak de saus door alle sausingrediënten door elkaar te roeren. Snij de avocado in blokjes en de eieren in partjes. Meng alle ingrediënten.
Leg op elk bord een blad sla en schep hier de romige erwtensalade op.
Tip: u krijgt een mooi effect als u een ijsbergsla wat uitholt en hem vult met de romige erwtensalade.
Paddestoelen met deegwaren
Ingrediënten voor 4 personen
150 g oesterzwammen 150 g champignons 150 g shiitake 2 sjalotten 100 g boter (bakboter) 400 g pasta 1 ui 1 eetlepel peterselie (fijngehakt) 1 eetlepel basilicum (fijngehakt) 50 g boter (bakboter) 50 g bloem (tarwebloem) 2.5 dl groentebouillon 2.5 dl room 1.25 dl melk (halfvol) zeezout peper
De schoongemaakte paddestoelen met de gehakte sjalotten in de hete boter aanfruiten. Een deksel op de pan leggen en 10 minuten laten gaarsmoren. Intussen de volkorendeegwaren gaarkoken in lichtgezouten kokend water. Afgieten en warm houden.
Intussen de saus bereiden. Daarvoor de gehakte ui aanfruiten in de boter, bestuiven met tarwemeel en tot een gladde roux roeren. Overgieten met groentebouillon, room en melk en al roerend laten indikken. Op smaak brengen met peper en zout en bestrooien met vers gehakte tuinkruiden.
De deegwaren over diepe borden verdelen, de paddestoelenragout erop scheppen en overgieten met de saus. Meteen serveren.
Buideltje van seizoenfruit met een coulis van vanille
Ingrediënten voor 4 personen
400 g seizoenfruit 4 vellen filodeeg 80 g suiker 1 sinaasappel 5 cl grand-marnier 2 eierdooiers 30 g suiker 2 dl melk (halfvol) 0.5 stokje vanille
Maak het fruit schoon en schik het op een blaadje van filodeeg met de suiker. Flambeer daarna met de Grand Marnier. Bind toe met een reepje sinaasappelschil.
Bak het buideltje in de oven en laat bruinen.
Maak de vanillesaus: klop de eierdooiers op met de suiker tot een witte, schuimende massa. Kook de melk met het vanillestokje. Roer de melk door de eierdooiers, zeef dit en laat zachtjes indikken zonder te koken.
Schik het buideltje op het bord met het sausje van vanille.
Het is hier al druk geweest. Nu toch eventjes de tijd om wat te vertellen. Papa Ronny en mama Christa hadden zich overslapen deze morgend. Dennis kon ook maar moeilijk uit zijn bed. Die zal wel vijf minuten te laat op school zijn gekomen. Iedereen gaat vanavond dus wat vroeger slapen. Zo meteen is het weer tijd voor het menu van de dag en nog andere leuke zaken. Ik kom straks weer eens terug.
500g witte bonen 4 eenden onderbouten 1 lookworst 1 varkenshammetje 2 dikke plakken ongezouten spek 2 dikke uien, in ringen gesneden, 2 teentjes knoflook, gekneusd 1 el tomatenpuree 2 sneetjes oud brood, fijngemalen 1 kruidentuiltje; tijm, laurier olijfolie of eendenvet peper uit de molen & zout
- Laat de bonen een nacht van tevoren weken in water. Kook ze nadien in hun weekwater gedurende 30 minuten met een weinig zout. - Ontvel en ontbeen het hammetje en snij het vlees in hapklare brokken. Doe deze, samen met de benen, het kruidentuiltje, tijm, laurier, de gekneusde knoflook en wat zout in een pan. Doe koud water bij en breng aan de kook, laat dit een uurtje zachtjes koken. Neem het vlees uit de pan, zeef de bouillon en roer er de tomatenpuree door, hou opzij. - Bak de eendenbouten mooi aan in wat olijfolie of eendenvet, laat het spek op het laatst ook even meekleuren. Neem alles uit de pan en stoof er vervolgens de uiringen kort in. - Snijd de lookworst in ringen. - Schep de bonen in een grote vuurvaste schaal en leg er alle stukken vlees op, schep er de uiringen over en giet er tenslotte de bouillon bij tot alles onderstaat, eventueel wat aangevuld met wat water indien alles niet onderstaat. - Zet in een voorverwarmde oven van 170° gedurende 90 minuten. - Strooi er vervolgens het gemalen broodkruim over en zet nogmaals 30 minuten in de oven. - Tip: U kunt uiteraard de eendenbouten vervangen door kip maar typisch Frans is het natuurlijk met eend.
Moed = midden in de nacht bezopen thuiskomen, je vrouw staat op je te wachten met een bezem en dan vragen: "Ben je nog aan het schoonmaken of vlieg je nog ergens naar toe?"
Lef = midden in de nacht bezopen thuiskomen met een parfumluchtje om je heen en lipstick op je kleding, je vrouw op haar kont slaan en zeggen: "jij bent de volgende".
De ui, de aardappelen, de selderij en de prei schoonmaken.
Een derde van de ui zeer fijn snipperen en apart houden.
De rest van de groenten grof hakken en aanstoven in de helft van de boter.
Een beetje water toevoegen en nog enkele minuten laten sudderen.
Kruiden en de rest van het water toevoegen.
Het geheel onder deksel aan de kook brengen, het vuur matigen en zachtjes laten gaar worden. De soep door een roerzeef halen en opnieuw enkele minuten laten koken.
Ondertussen de apart gehouden fijngesnipperde ui in de rest van de boter bruinen en vervolgens bij de soep voegen.
In elk soepbord een met kaas bestrooide beschuit leggen.
De koteletten goudbruin bakken in de hete boter en kruiden met peper en zout.
Uit de pan nemen en warm houden.
Het overtollige vet afgieten en in het resterende braadvocht de gehakte sjalotten en knoflook fruiten met het in reepjes gesneden rookspek.
De ongeschilde peren in partjes snijden en aan het spek toevoegen.
Bestuiven met gezeefde bloem, even roeren en overgieten met kalfsfond en calvados.
De koteletten terug in de pan leggen en onder deksel nog 5 minuten laten stoven.
Het vlees met de saus op warme borden scheppen en bestrooien met gehakte peterselie.
Wortelcake
Ingrediënten voor 4 personen
4 wortelen 75 g amandelpoeder 75 g hazelnoten (gemalen) 50 g walnoten (gemalen) 7 eieren 300 g suiker zout kaneelpoeder 50 g paneermeel 50 g bloem (tarwebloem) 7 g bakpoeder 10 g boter (bakboter) 20 g poedersuiker 50 g amandelschilfers
De eierdooiers mooi schuimig kloppen met de helft van de suiker, een snuifje zout en een mespuntje kaneelpoeder.
De gemalen noten (amandelnoten, walnoten en hazelnoten) mengen met evenveel geraspte wortelen, het paneermeel, het bakpoeder en de gezeefde bloem.
Alles door de eierdooiers roeren.
De eiwitten tot sneeuw kloppen met de rest van de suiker en zorgvuldig door het deeg spatelen.
In een beboterde springvorm overscheppen en gedurende 45 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Uit de oven nemen, volledig laten afkoelen en de vorm verwijderen.
Een dagje laten opstijven in de koelkast alvorens aan te snijden.
Bestuiven met poedersuiker en garneren met geroosterde amandelschilfers.
Tip: in plaats van de taart te bestuiven, kan ze ook worden gegarneerd met suikerglazuur. Hiervoor moet 200 gram bloemsuiker in een warmwaterbad worden gemengd met 2 eetlepels citroensap en 2 eetlepels kirsch.
Wij hebben bezoek gehad deze namuddag van mama Christa haar zuster Marleen en schoonbroer Mario. Het ging over de voorbereiding van de plechtige communnie van Dennis. Hij doet die samen met Kimberly, de jongste dochter van Marleen & Mario. Wat daar allemaal bij komt kijken zeg. Ik heb ondertussen mijn douche gehad en daarna heeft Marleen mij heerlijk geknuffeld. Zo meteen gaan wij weer eten en daarna weer lekker spelen. Ik kom vanavond weer terug.
Een koppel op weg huiswaarts na een vermoeiende vakantie besluit om wat uit te rusten in een hotelletje langs de weg.
Ze vragen de receptionist om hen over vier uur weer te wekken.
Bij het vertrek krijgen ze een rekening gepresenteerd van 350 euro. De man ontsteekt in woede.
De receptionist en de manager vertellen dat dit de standaardtarieven zijn.
Het hotel beschikt over een riante sauna met massage, een zwembad met jacuzzi, allemaal ter beschikking van de geëerde gasten.
Elke avond een optreden van de beste artiesten uit Parijs, Londen en Amsterdam.
De man zegt dat ze daar geen gebruik van hebben gemaakt.
De manager blijft echter bij zijn verhaal:"Het is hier, dus u had er kunnen gebruik van maken". De man schrijft morrend een check uit en overhandigt die aan de manager.
Daarop roept deze verbaasd uit:'! Maar mijnheer, dit is een check voor slechts 100 euro!!' Klopt', zegt de man, 'Ik heb u 250 euro in rekening gebracht voor het slapen met mijn vrouw'.
Maar dat heb ik niet gedaan', roept de manager verontwaardigd.
Tja', antwoordt de man, 'Ze was hier, dus u had er kunnen gebruik van maken".
Het is hier echt aangenaam nu. Dennis is bezig met zijn Gameboy, mama Christa rust even uit en papa Ronny zit natuurlijk weer aan de pc. Ik zie het nog gebeuren dat hij daar vastgroeid.
Het witloof schoonmaken, de bittere kern eruit snijden en de stronkjes wassen.
De boter smelten in een braadpan, de stronkjes witloof naast elkaar op de panbodem schikken en even aanbakken.
Het witbier erop gieten, kruiden met peper en zout en op smaak brengen met vleesextract.
Het deksel op de pan zetten en 20 minuten zachtjes laten smoren.
Het vel van de eendenborstfilets enkele keren insnijden tot op het vlees en aan de velkant aanbakken in een pan met antikleeflaag.
Kruiden met peper en zout, in een ovenschaal leggen en 20 minuten laten bakken in de oven. Het meeste eendenvet weggieten en het vlees flamberen met cognac.
Het fijngehakt sjalotje erdoor roeren en blussen met het kookvocht van het witloof. Eendenborst en witloof warm houden in de witloofpan en de saus tot op een derde inkoken.
Opdienen met gekookte aardappelen en bestrooien met gehakte peterselie.
Chocoladesabayon met vanille-ijs en krokante chocolade
Ingrediënten voor 4 personen
80 g suiker 1 eierdooier 1 ei 125 g chocolade (puur) 2.5 dl slagroom 200 g chocolade (puur)
Meng de eierdooier met het ei en de suiker.
Maak een bain-marie (pan water op het vuur met daarin een kom) en klop het mengsel schuimig.
Smelt de chocolade, sla de slagroom lobbig en meng ze met het eimengsel.
Verdeel over vier schaaltjes en laat opstijven in de koelkast.
Leg een ijzeren staaf in de vriezer tot deze ijskoud is.
Smelt de rest van de chocolade.
Houd de ijzeren staaf boven het aanrecht vast en giet de gesmolten chocolade in dunne straaltjes heen en weer over de staaf.
De kou van het ijzer laat de chocolade vrijwel onmiddellijk stollen.
Schuif de zo ontstane krullen met een mes voorzichtig van de staaf.
Serveer de chocoladesabayon met vanille-ijs en garneer met de chocoladekrullen.
Hier zijn de langslapers weer. Dennis is enkele boodschappen gaan doen. Zo kunnen we straks weer genieten van heerlijke belegde broodjes. Ik wens iedereen een aangename zondag toe.